Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MongolZ

addikt

válasz t72killer #98 üzenetére

Viszont kisajátíthatják, meg előírják, hogy nem adhatod el... mint pl. itt, a város szélén fogalmam sincs hány hektáron nem lehet eladni a földeket, mert az állam meg akarja venni, ki tudja mikor. Már több, mint 10 éve ez van. Máskérdés, hogy ezek tipikus kompenzációs nadrágszíj telkek, ahol mindenkinek 1/12-ed tulajdonrésze van... Nekünk is van 2 földünk, egyikben 7/144, a másikban 1/8 rész van. Az elsőn 23 tulajdonos osztozkodik, a másodikon "csak" 7-en... Ráadásul nagyon távoli rokonok, szerintem nagyrésze nem is tudja, hogy van földje.

Hát, nem kell minden lakást megvenni. Írtam, itt most bérlőt nem kell vadászni, jönnek azok maguktól. Nagyon egyszerű: főiskola, egyetem, óvoda, ipartelep mellé. Sopronban, Győrben pl. horror áron mennek az albérletek.

Felújításnál nem értem, hogy miért lenne ilyen hatalmas a költség, egy komplett festés végig faljavítással alapanyagban megvan 50e Ft alatt bőven, és akkor nem tescos festéket kentél föl. Még a mai, jó minőségű laminált parketta is bír 20-30 évet (a gyengék 5-öt sem), vízt, fűtést, villanyt elég egyszer, de normálisan megcsinálni.

De mondok mást, egy várossal arrébb komplett házakat adnak bérbe cégeknek, közvetítőn keresztül. Lassan már az egész városnak körbeírnak, hogy van-e kiadó ház, mert hatalmas az igény. A közvetítő veled szerződést köt, ház állapotától függően 150-400e/hó-s árakat hallottam eddig, neked folyamatosan fizet, akár van lakó, akár nincs. Jellemzően magas beosztású külföldi, vagy másik országrészből jövő vezetők, középtől fölfele.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák