Hirdetés
- Windows 11
- Vírusirtó topic
- Linux kezdőknek
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- AI növeli majd az ételfutárok bevételeit
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
Megint van akciós router
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
winbox
senior tag
válasz enginev3.0 #551 üzenetére
GBBF165
$29.99 -
atomiapa2
csendes tag
Kedves Fórumtársak!
Segítségre lenne szükségem, mert félúton elakadtam.
Nekem is megérkezett a Mi Router 3G, igaz nem akciósan 37,99 $-ért EU Regisztered szállítással, de legalább vám és áfa mentesen.
A fiam jött segíteni, aki az alapokkal és általános dolgokkal tisztában van. (73 éves agrárvállalkozó)
Eljutottunk odáig, hogy a router bebootol (kék LED) és a PuTTY segítségével az ellenőrzés megtörtént, van SSH elérés. A probléma ezután kezdődik a VMWare megnyitásánál.
Valami olyasmi hibaüzenet jön, hogy ez az Intel processor nem támogatott, és így nem is tudunk tovább haladni.
A gép processoraual Core Intel Core 2 Duo E 6750, 2000MHz
Mi lehetne a megoldás?
Már arra is gondoltam, hogy ha lenne egy vállalkozó szellemű fórumtárs, elküldeném postán.
6600 Szentes, Vásárhelyi út 19/4
mobil:06209444419
Üdv.: Simon Tamás -
Szoszo94
őstag
válasz atomiapa2 #553 üzenetére
Szia!
Húha. Nincs a közelben egy frissebb gép, laptop? Lehetséges, hogy a CPU utasításkészletei közül hiányzik valami.
Esetleg azt próbáld meg, hogy átállítod a virtuális gép CPU fülén a magszámot 1 vagy 2-re.Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
Norby86
őstag
Abban tudnátok nekem segíteni hogy a Padavan-on a VPN szervert és a VPN klienst miként tudnám beállítani? Még sosem csináltam ilyet, de érdekelne és kipróbálnám a használatát. Egy szájbarágós leírás jól jönne ami elmondja mit hogyan érdemes beállítani.
-Norbi-
-
Norby86
őstag
válasz enginev3.0 #560 üzenetére
Igazából azt olvastam róla hogy ezen keresztül biztonságosabb az internetezés. Próbaképpen kipróbálnám, de nagy terveim nincsenek vele, csak ha van valami előnye természetesen használnám ha már be van építve.
-Norbi-
-
enginev3.0
félisten
Akkor biztonságos, ha valahonnan szerzel vagy inkább veszel vpn-t és azt rakod be mint kliens
De ha drogcsempész életmódba kezdesz akkor visszakeresnek se perc alatt
Más előnyét pedig nem látom MagyarországonNémetországban szokták torrentezésre, meg Észak koreá... ja nem, ott semmi nem hat
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Norby86
őstag
válasz enginev3.0 #562 üzenetére
Jaah akkor erre szerintem nekem nincs szükségem. Nem élek szerencsére ilyen életmódot. Kíváncsi voltam csak hogy pontosan mi haszna van ennek, azért próbáltam volna ki. De így nincs vpn-em és venni sem szándékozom. Azért köszi az infót.
-Norbi-
-
ginola
addikt
Padavannal minden probléma nélkül megy a torrent, és annak visszatöltése is?
-
rankesz
veterán
válasz enginev3.0 #560 üzenetére
Ohh tényleg, tegnap szólt az OpenVpn hogy jövőre megszűnik az MD5 támogatása, hasnyáljak valami erősebbet
-
Norby86
őstag
Lenne hozzátok pár kérdésem a Padavan-al kapcsolatban.
Első kérdésem:
A LAN - DHCP Server részben van egy rész alul "Advanced Settings" ami alatt van egy bizonyos "Custom Configuration File "hosts"". Ez ugye azt a célt szolgálná hogy adott ip címeket vagy weboldalakat letilthassak router szinten a hálózatról. Pontosan ezt hogyan kell használni? Ha én pl. a kispistajoska.hu oldalt szeretném letiltani tegyükfel akkor elég csak a webcímet a host fájl-ba beírnom és kész? Kell http:// előtag vagy nem?Másik kérdésem:
WAN - IPv6 Protocol "IPv6 Connection Type:" részt mire kell állítani ha digi netem van? Mert itt már van ipv6 és ha már van, szeretném használni.Harmadik kérdés:
DLNA media szerver résznél nekem nem listázza ki a mappákat részletesen, egyszerre az egész vinyót lehet csak felcsatolni. Hogyan tudnám azt megoldani hogy csak bizonyos mappákat osszon meg a DLNA szerveren? Mert a routeren lévő vinyónak a gyökér könyvtárába látok egy bizonyos ".__folder_list.txt" fájlt. Nem ebbe kell bele írni külön egyesével a mappák elérési útjait? Vagy hogyan kell ezt beállítani?Képet mellékelek arról amiknek a beállításait imént kérdeztem hogy konkrétan milyen menükre gondolok: [kép]
-Norbi-
-
atomiapa2
csendes tag
válasz woodworm #555 üzenetére
Sajnálatos módon tudomásul kell vennem, hogy saját erőből nem tudjuk megoldani. Az én gépem bioszának menűjében még hasonló sincs. A fiam aztán elvitte haza, de az otthoni gépén sem sikerült, ugyan olyan hibát jelez. Igaz az ő gépe bioszában megvan a kérdéses menűpont, de ha kikapcsolja, kéri hogy kapcsolja be, viszont ha bekapcsolja, visszajelez, hogy ezt nem tudja.Töröm a fejem, honnan tudnék egy megfelelő gépet kölcsön kérni.Ez jelenleg erősen bizonytalan, úgyhogy mégis vállalnám az elvitelét (esetleg elküldését), ha valamelyik fórumtárs tudna segíteni. Én az idén vasárnap délutánig tudnék vele foglalkozni, azt követően meg az újévben.
Már az előző hozzászólásban írtam, hogy (Csongrád megyei) 6600 Szentesi vagyok.
Mobil.:06209444419
üdv.: Simon Taamás -
moldav20
csendes tag
Sziasztok!
Én egy sima Mi WiFi 3-at próbálok padavanosítani linux alatt. Egy reddites leírást követtem, de a firmware build mindig errorral végződik. Tudnátok esetleg segíteni?
HOSTLD scripts/kconfig/conf
scripts/kconfig/zconf.tab.o: In function `zconflex':
zconf.tab.c.text+0xff6): undefined reference to `kconf_id_lookup'
zconf.tab.c.text+0x10a7): undefined reference to `kconf_id_lookup'
collect2: error: ld returned 1 exit status
scripts/Makefile.host:113: recipe for target 'scripts/kconfig/conf' failed
make[5]: *** [scripts/kconfig/conf] Error 1
/home/david/rt-n56u/trunk/user/busybox/busybox-1.24.x/Makefile:443: recipe for target 'silentoldconfig' failed
make[4]: *** [silentoldconfig] Error 2
Makefile:519: recipe for target 'include/autoconf.h' failed
make[3]: *** [include/autoconf.h] Error 2
make[3]: Leaving directory '/home/david/rt-n56u/trunk/user/busybox/busybox-1.24.x'
Makefile:4: recipe for target 'all' failed
make[2]: *** [all] Error 2
make[2]: Leaving directory '/home/david/rt-n56u/trunk/user/busybox'
Makefile:152: recipe for target 'all' failed
make[1]: *** [all] Error 2
make[1]: Leaving directory '/home/david/rt-n56u/trunk/user'
Makefile:185: recipe for target 'user_only' failed
make: *** [user_only] Error 2/------------------------------------------------------------------------------/
/home/david/rt-n56u/trunk/libs/libiconv/libiconv-1.13.1/libcharset/libtool: line 46: -mips32r2: command not found
/home/david/rt-n56u/trunk/libs/libiconv/libiconv-1.13.1/libtool: line 49: -mips32r2: command not found
checking for Doxygen tools... checking for dot... not found
checking for doxygen... not found
/home/david/rt-n56u/trunk/libs/libvorbis/libvorbis-1.3.2/libtool: line 42: -mips32r2: command not found
scripts/Makefile.host:113: recipe for target 'scripts/kconfig/conf' failed
make[5]: *** [scripts/kconfig/conf] Error 1
/home/david/rt-n56u/trunk/user/busybox/busybox-1.24.x/Makefile:443: recipe for target 'silentoldconfig' failed
make[4]: *** [silentoldconfig] Error 2
Makefile:519: recipe for target 'include/autoconf.h' failed
make[3]: *** [include/autoconf.h] Error 2
Makefile:4: recipe for target 'all' failed
make[2]: *** [all] Error 2
Makefile:152: recipe for target 'all' failed
make[1]: *** [all] Error 2
Makefile:185: recipe for target 'user_only' failed
make: *** [user_only] Error 2
/------------------------------------------------------------------------------/ -
pamutbojt
csendes tag
Port forwardot mennyire nehéz beállítani? A topocban nem nagyon volt róla szó, hogy probléme lenne, de nekem nagyon nem akar menni
Az Advanced settings/WAN/Port forwarding alatt beállítom, a System log/Port forwading alatt látom is a bejegyzést, és mégsem megy. Rosszul csináltam valamit? Vagy hogy lehetne kideríteni, hogy hol akad el a dolog? -
pamutbojt
csendes tag
válasz woodworm #571 üzenetére
A transmission azt írja, hogy "Port is closed".
De pl a portchecker.co is azt mondja, hogy nincs nyitva a port. -
pamutbojt
csendes tag
válasz woodworm #573 üzenetére
Igen, ezért próbáltam ki kívülről is.
A transmission egy WD My Cloud-on fut. Az előző routerrel is ilyen beállítás volt (ez a port volt oda továbbítva), és így működött, és csak a router változott.
Egyéként ez a fő (egyetlen) routerem. Van rákötve egy switch, de a nas közvetlenül a router-re van dugva. -
pamutbojt
csendes tag
válasz pamutbojt #574 üzenetére
Hát, ez marha furcsa:
A notebookomra (ami dhcp-vel kapcsolódik a wifire) megy a forward.
Ha vezetéken csatlakozok, akkor is megy.
Akkor is megy, ha manual assignment-tel kap címet.
Egy másik gépre, ami manual assignment-tel kap címet, nem megy.
És egy static ip-vel rendelkező gépre sem megy.
Én ezt nem értem. -
pn4hvq
senior tag
válasz atomiapa2 #568 üzenetére
Írtam fentebb is, hogy ebbe én is belefutottam. Nekem is 775-ös alaplapom van (csak Xeon cpu-val). A megoldás Vmware 12 volt.
De amikor elkezdett letölteni magának mindenfélét, akkor 20 perc alatt még csak 0%-nál járt. Én megcsináltam újabb gépen, ahol a letöltés 3 perc volt... -
hardline
senior tag
Ma megérkezett nekem is a 3G router.
A gond az, hogy csak mobil netem van és így még az első néhány pontot meg is oldottam, hogy előre letöltöttem a fájlokat, de pl az SSH putty ellenőrzés nem megy, mert nincs internet.
Rádugtam én a routerre egy 4G sticket de a sok kínai vacak menüben nem találtam olyat, amivel lenne internet. Szóval a kérdésem az, hogy akinek csak mobil internete van, az hogy a fenébe tudta megcsinálni a padavanosítást? -
woodworm
veterán
válasz hardline #577 üzenetére
Két út lehetséges.
Ha van soros kábeled, akkor szétszedve és azon keresztül csatlakozva engedélyezni tudod az ssh-t, egyúttal saját jelszót is tudsz adni.
Ha a developer fw le van töltve, akkor már minimális forgalom van, az ssh.bin nem egy hatalmas fájl. Megpróbálnám egy mobil hotspot módján keresztül aktiválni, ha nem működik keresztbe egyszerre a csatlakozás és a párosítás, akkor két telefonnal. Egyik hotspot és adja a netet, a másikon fut az app és a wifin csatlakozik a routerre.Bónusz megoldásként meg odacuccolnék egy haverhoz a telefonnal és a routerrel az ssh.bin letöltéséig. Utána már megy offline.
(#575) pamutbojt
Még mindig nem állt be? Nálam mindegyik megoldásra akad példa és működnek az átirányítások. Ha a beállított fix ip és az aktuális ip eltér egymástól, kell egy kis idő vagy újraindítás, hogy működésbe lépjen.[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz Szoszo94 #579 üzenetére
Akkor marad a soros port, fw-t osztottam már meg, nem kell több hozzá. Bár ehhez kellő tudás vagy hatalmas b
oátorság kell.
Vagy a mobilnet adatkeretétől függően a havernál frissíteni a virtuális gépet. Nincs mit tenni, a leírásban benne van, hogy internetes hozzáférés szükséges.[ Szerkesztve ]
-
wocsok
tag
A sima 3-ra is pont ugyanígy kell feltenni a Padavant, ahogy a leírásban szerepel (annyi különbséggel, hogy a R3 Dev Romot töltöm le az elején)?
[ Szerkesztve ]
-
-
wocsok
tag
Remélem az utolsó kérdésem, mert a többit sikerült beállítani... A Transmission menüben nem megy a letöltés, azt írja: No space left on device... Pedig van elég hely a lemezen természetesen. Valahol engedélyezni kell még a lemezhez való hozzáférést? NTFS-re van a vinyó formázva, de ez a sima 3, tehát a sebesség itt nem fontos(majd az sajátomnál, az 3G-lesz...)
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Próbálta már ki valaki a módosított wifivel és proci órajellel forgatott fw-met?
-
wocsok
tag
Mégsem 100%-os, mivel nem enged csak a transmission mappába tölteni, más mappát adok meg a letöltéseknek, akkor azt írja mint fentebb említettem... A vinyó nem volt formázva, de ha csinálok új mappát abba sem engedi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- MIUI / HyperOS topik
- OLED TV topic
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13"2020 Touch Bar i7/32GB RAM/512GB SSD
- HP OMEN Gaming 16 - ÚJ - GAMER laptop - i7-13700HX, 16GB, 1TB SSD, RTX 4070(8GB)
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Compaq 8300 Elite SFF, i5-3470, 8GB DDR3, 120GB SSD, WIN10
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest