Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabadh
tag
Nem teljesen idevág, de miért van az, hogy a Windows 10 nem látja a hálozati mappák között a Routerét?
Windows 7 es gép látja. Telefon látja. Ez már máskor is előfordult. Valami SMB1-2-3 gond lehet.Egyébként szuper a router 3G+padavan. Stabilnak mondanám az elmúl napok alapján. Jelerősség az egekben a nem is olyan öreg Tp linkhez képest.
Áttettem AP módba, így működik az IPV6 elérés (Digi routere mögött van)
És kapnak netet a LANon csatlakoztatott gépek is, a Transmission is ugyanúgy elérhető, és működik.
Nem tudom még mit variáljak. Fura érzés lesz, ha nem kell mahinálni a rendszert, mert jó. -
Headless
őstag
a windows hálózati felderítés egy rakás sz@r... legegyszerűbb ha ip címmel dolgozol.. Sokkal gyorsabb. amúgy valószínűleg a workgroup nem egyezik meg... ezért nem találja.
\\192.168.1.1
vagy ami a router ip címe... Fontos hogy backslash \\ nem sima //...utána pedig csatold meghajtóként... vagy ha ezt nem szeretnéd, bár ez a legjobb megoldás,akkor akár gyorselérésbe is teheted az ip címet...
SZERK: felhasználónak próbáld meg a
guest
-et jelszó üresenam ha itt jelszót kér ott is jelszót fog kérni a hálózat felderítéssel is...
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
kenand
veterán
Sajnos a Win 10 újabb frissítéseinél variáltak valamit és ami eddig ment sima megosztásként ahogy írták IP címmel az már nem megy csak ha jelszót adsz én is tapasztaltam. A hálózat felderítés meg piszok lassú.
Esetleg meg lehet próbálni így
-
Szabadh
tag
Elnézést még két kérdés, mert most benne vagyok a témában
Úgy olvastam valahol, hogy a routeren 2 antenna a 2,4 ghz, 2 antenna az 5 ghz wifihez van.
Melyik melyik? Jó tudni, mert én csak a 2,4 es sávot használom, és hogy azokat hajtogassamA másik kérdés a Transmission. Beállítom az oszlopokat, mi legyen elől, melyik ne látszódjon, és mindig visszaállítódik az eredeti sorrendbe. Ez miért van...?
-
Headless
őstag
ez magától a klienstől függ, de a webes kliens úgyse jó semmire használj rendes klienst...
windows/linux/osx: transmission remote gui
linux: transmission-remote-(gtk|qt)
android: play tele van velük... személyes kedvencem a torrnado. Ráadásul magyar fejlesztés
IOS: így jártál szar telefont vettél
osX: biztos van[ Szerkesztve ]
-
Szabadh
tag
válasz Headless #910 üzenetére
Köszönöm a választ
Windows van, próbáltam már ezt a remote guit régebben, de nem jött be. Talán nagyon lassan nyilt meg.
Van 3 gép amin be szoktam lépni, amlyik épp a kezembe kerül, és valahogy praktikusabbnak éreztem a böngészőböl. De lehet teszek még egy próbát, azóta biztos fejlődött a program[ Szerkesztve ]
-
Aftershock11
csendes tag
Sziasztok!
Nem teljesen ide (a beszélgetésetekbe) vág a kérdésem, de szeretném némi infót gyűjteni a routerről, mivel épp vásárlás előtt állok.
Úgy láttam a "Milyen routert?" topicban hogy ez is ajánlottak közé tartozik, de sajnos átfogó teszteket nem találtam róla.
A Xiaomi MI Router 3G leginkább az ára miatt vonzó számomra, az összes többi ajánlott router 2-3x annyiba kerül. Ami nekem fontos lenne az a gigabites LAN első körben, úgy láttam ezzel nincs problémája az eszköznek. A Wi-Fi érdekelne még, hogy milyen sebességet tud hozni AC-n. Panel lakásról van szó, a két eszköz ami fontos volna 10 méteren belül van, két fal mögött.Sok extrák nem előre láthatólag nincs szükségem. Ennek tudatában kérdezném, hogy a gyári FW-vel szemben mennyivel gyorsabb egy Padawan/LEDE FW és megérné-e váltani ha nem kellenek az extra funkciók.
Előre is köszi!
-
Szoszo94
őstag
válasz Aftershock11 #913 üzenetére
Szia!
Két fal mögött....AC-n ez lehet problémás lesz. Milyen falak?
A technológia velejárója, hogy a falak sokkal jobban fogják a jelet, mint a 2.4GHz-et. Pontosabban a fizika velejárójaEgyébként custom fw alatt eddig mindenkinél jobban teljesített, úgyhogy megérni megérné
[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
kenand
veterán
válasz Headless #910 üzenetére
Gépen a sima böngészőből is teljes értékű transmission kliens nyílik meg, nem kell más...
iOS alatt nincs semmi Transmission remote... max web böngésző...(korábban volt de már törölték a store-ból)
iPAD/Iphone hardverileg nagyon ott van, iOS is nagyon gyors és jó arra amire a cég engedi, de ha nem Apple fun aggyal gondolkozol és mást is akarsz, akkor vért lehet izzadni... jön a barkács ami sokszor csak jailbreak után megy (bár utoljára iPOD touchot és iPhone 3-ast jailbraek-eltem .. azóta inkább nem használok iOS eszközt) -
vargalex
félisten
DIR-860L-en a tegnapi LEDE snapshot build-em 5 GHz AC-n 4 falon keresztül (10-12 méter) teljesen jól működött. Ugyan jelerősségben gyengébb volt a 2,4GHz-nél, de sebességben ugyan azt hozta. A kapcsolat hibátlan volt (dolgoztam). Ugyan ezen a helyszínen a Linksys WRT3200ACM-et használva gyengébb volt az 5 GHz AC. Szintén családi ház.
Alex
-
Aftershock11
csendes tag
válasz Szoszo94 #914 üzenetére
Itt volna az alaprajz.
A kék téglalap jelöli a router jelenlegi helyét, a pirosak a fix eszközökét, amiknek leginkább kéne a sávszél.
A szürke falrész gipszkarton, a többi vasbeton.Jelenleg egy v1-es 1043nd kb 90mbitet visz a távolabbi eszközhöz gond nélkül 2.4GHz-n.
Gyanítom azzal járnék a legjobban, ha betenném a routert a kisebb szobába, mondjuk az ajtó fölé.
Nem tudom eddig miért nem gondoltam erre, ha már a kábel be van húzva...A konyhában max zenét szoktunk streamelni, ami fontos volna, hogy vezeték nélkül tudja tartani a stabilan a kapcsolatot az asztali gép és egy Steam Link (nappali) között több mint 100mbittel. A mostani router nem képes rá sajnos.
ps: tudom hogy kábelezni volna a legjobb, de már egy éve lassan kábel nélkül vagyunk és minden frankó. csak most hirtelen felváltottunk az 500-as Digire, merthogy szinte semmivel sem kerül többe mint a 100-as, így meg már kicsit szar ízű hogy nem használom ki....plusz nem akarok mindent bekábezleni, egyetlen egy van behúzva a bejárati ajtó és a szemben lévő fal között.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz Aftershock11 #919 üzenetére
Szerintem a nagyobbik szobában a gipszkarton fallal szemben egész jó eredményt lehetne elérni, ha nincs bútor előtte. Oda túl sok vezeték sem kellene.
-
Aftershock11
csendes tag
válasz woodworm #920 üzenetére
Sajnos több dolog miatt sem tudnám oda rakni, a középső fal mentén tudnám elhelyezni, leginkább a folyosón, esetleg a kisebb szobában az ajtókeret mentén. Na, de ez már nagyon kezd elkanyarodni a témától
Mi az amit egy ilyen Mi Router tudna hozni (félig) ideális helyzetben vezeték nélkül? Az 1167Mbps nyilván porhintés, de a 867Mbps-es megadott értéknek hozza legalább a felét?
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Aftershock11 #921 üzenetére
woodworm tett be wifis sebességtesztet régebben, nekem tetszik [link]
-
Szoszo94
őstag
válasz Aftershock11 #919 üzenetére
Nálunk családi ház, 160nm, a router az én szobámban az emeleten, mindentől távol és 5GHz-en mindenhol van net - kivétel a wc
Viszont Ytong falak vannak, szóval nem egy vasbeton, ezért is kérdeztem a falak típusát.A kisszoba ajtó felett jónak tűnik, pontosabban jobbnak, mint a mostani hely. Így a konyhai stream lenne, ami az 5GHz-ből valszeg kiesne, cserébe a két fix pont erősebb jelet kapna. Viszont a stream ellenne 2.4-en bőven
Steam link vezetékkel az igazi, tapasztalatból mondom, de ha eddig 2.4-en megfelelt, annál rosszabb tuti nem lesz. Az biztos, hogy az új nethez kell egy új router, ez pedig jó áron van és erős, úgyhogy meg kell venni, rá kell rakni egy cfe-t és kipróbálni a régi helyén első körben - lehet, hogy onnan is megfelelő erősségű lenne az 5GHz. Ha nem, mehet a kisszobába
Még egy barkácsötlet: gipszkarton átfúr, a kisszobából a LAN áthúz és a gipszkarton nappali oldalára mehetne fel a router.
[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
kenand
veterán
válasz vargalex #918 üzenetére
Sajnos nekem a sebesség is gyegül 5gh-m bár lehet hogy a fiam ASUS Zenbook UX32-es belső antennája is gyenge. Pedig hackeltem bele jobb Intel 7260-as Dualband wifit. (Lenovo Yoga 2 13-ba is, blogomba meg is hírtam hátha segít másnak is) Majd ha lesz időm tesztelem őket.
Mondjuk film nézést nem bízzuk wifire. Az egész házat - sőt 3 padláson és 10m légvezetéken át - még a mellék épületet is bevezetékeltem.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Szerintem ez már inkább az 5GHz problémája, mint az adott készüléké. Az itthoni laposban csak egy intel 6205-ös van, most szeretnék bele rendelni egy ugyanolyat, mint a routerben van, hogy egyezzenek a chipsetek. A külső usb-s kliens nekem 9-10 méterről is jó sebességet produkál (az is mt7612-es), max. egy üveges ajtó van közöttük.
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Ha megoldható (m2 vagy half minipcie slotban van a noti wifije és nem whitelistes a bios vagy hackelhető, vagy található olyan amit elfogad) érdemes Intel 7260-ra cserélni mivel olcsón megvehető: 10-15 usd. Található adapter UFL/MFH4 antenna problémára is.
[ Szerkesztve ]
-
Szabadh
tag
Tegnap este lemértem a fájlátvitelt
Xiaomi 3G rákötött SSD & Dell i5 laptop szintén SSD110 Mb/s A routerről ->laptopra történő másolás
14 Mb/s a Laptopról -> RouterreAz egyiket sokallom a másikat keveslem
Mindeközben a router processzor terhelése 30-32% Ezt mondjuk sose láttam 99% on pörögni -
Headless
őstag
Tegnap nálam is leforgott snapshotból egy FW, úgy tűnik most már nincs a korrupciós gond, de lekopogom, wifi mérést akkor én is közzéteszek... csak hogy reklámozzuk xiaomi-t, lusta vagyok lerajzolni a lakást...
A mérések iper3 mérések a szerver az iphone-t kivéve maga a xiaomi mi router volt. Iphonera csak szerver alkalmazást találtam ingyen, így ott ő volt a szerver... az lehet befolyásolja a mérési eredményeket, nem tudom...
-
azbest
félisten
válasz AtiSnatch #930 üzenetére
a postagalambok feletti ip protokol megvalósítása után itt a porszívó által hurcolt csomagprotokoll
-
Aftershock11
csendes tag
Azt meg tudná valaki mondani hogy a táp tűérintkezőjének az átmérője mekkora pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz Aftershock11 #932 üzenetére
Mint a tp-linké.
Ha hazamegyek, megmérem majd. -
-
Asgard23
csendes tag
Üdv!
Először is köszönöm a leírást, minden klappol router fw kicserélve.
Padavannal tényleg most ár/érték bajnok az R3G! (openwrt alapon, hw NAT-al itt mondjuk erősítse meg, vagy cáfolja valaki, hogy Openwrt/Lede-vel jól tudom hogy nincs hw NAT?!)
Észrevételeim és kiegészítéseim a leíráshoz(jelzem nem olvastam végig az összes hozzászólást, így ha már volt akkor elnézést):
-Mindenképp javasol chrome és annak fordítóját használni. Ha valaki mégsem akkor "Jobb" oszlopban van a dev fw a miwifi oldalon.
-Olyanoknak, akiknek van TTL soros adapterük/USB-TTL átalakítójuk, azoknak érdemes beforrasztani a 4 lábat az alaplapra (el se lehet téveszteni TX/RX/GND szépen fel van írva nyákra), és soros porton máris látszik minden amit a router épp csinál. Illetve lehet onnan is flashelni. (pl.tftp)
Miután ssh patch felmegy,(mivel az egy Busybox) már soros porton is van prompt.-Miután először egy régebbi munka notebookomon fordítottam le az új firmware-t, ahol nem sok erőforrást adhattam neki (1cpu, 1GB RAM jutott a vm-nek), kíváncsiságból, és mert nálam munkám során napi rutin forrásból fordítani, így feltoltam egy épp tesztelés alatt levő szerveremre a vm-et, ott kapott 6 Xeon magot, meg 50GB RAM-ot.
Nem ment fordítás közben a vm RAM felhasználása 3,87GB fölé, CPU többször is 100%-on ment.
Tehát akit esetleg ez tartott vissza, vagy hátráltatott, nyugodtan nekimehet egy öregebb géppel is a fordításnak. -
woodworm
veterán
válasz Asgard23 #936 üzenetére
Hozzátenném, ha van soros portod, akkor be tudod kapcsolni az ssh hozzáférést. Tehát nincs szükséged az egész procedúrára.
(#935) kenand
Ne nézz már amatőrnek, szerinted mivel próbáltam, vonalzóval, mérőszalaggal!? Egyszerűen mélyen ül a tű és a tolómérőm hegye nincs leslankítva, nem férek hozzá, hogy lemérjem. Az adapter vége pedig elég gagyi, azt sem lehet pontosan mérni. -
kenand
veterán
válasz woodworm #937 üzenetére
Valamit félreértettél a válaszomban egyáltalán nem szántam sértőnek. Csak annyit írtam, hogy ez biztosan 5.5-ös mert több kütyüm is használ ilyet. Szóval csak meg akartam erősíteni a válaszod. Szóval nem is értem a heves reakciót. Ha te úgy értelmezted sorry... nem vilt szándékos. De úgy érzem kicsit túlreagáltad...
-
Szabadh
tag
Én úgy néztem a kapott táp 1,5 A
ha kicserélem nagyobbra pl 2 amperesre, vajon javul a teljesítmény?
Elég sok minden be van kapcsolva a routeren, meg egy merevlemez is rá van dugva.
Nem lehet, hogy azért nem tud felpörögni 32 % fölé a proci, mert kevés a kraft?A komolyabb 2 magos routerek amik megfordultak nálam, azoknál simán volt 4A -es táp is
-
vargalex
félisten
A DIR-860L-en mértem, az alapján azt mondom, hogy teljesen felesleges nagyobb táp. Céloztam is rá, hogy annak szerintem miért maradt 2A-es a tápja.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
suste
veterán
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Adott ez a Xiaomi 3 G router.
Állítanám be, és azt mondja nekem ,hogy csatlakoztassam a kábelt,viszont benne van. -
salieri.
őstag
válasz szaboi6512 #947 üzenetére
Telefonról állítanám be.. Vagy úgy nem megy?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen