Hirdetés
- DIGI internet
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Linux haladóknak
- Rendszergazda topic
- Hálózatokról alaposan
- Python programozás
- Sweet.tv - internetes TV
- VPN topic
- Új hatóságnál lehet majd panaszt tenni a Facebookra és a TikTokra
Új hozzászólás Aktív témák
-
vitezlejszlo
őstag
Padavan-ban QoS nincs/nem is lesz mostanság? Ez kellene nekem, lehet OpenWRT-re átnyergelek emiatt :/
-
hardline
senior tag
Sikeresen átállítottam Router módból AP módba az eszközt. Azóta nem érem el a routert. Nem tudom mi a címe.
Net az van, mert előtte már ment a 2.4GHz-es wifin egy beállított AP, de a nyomtató megosztás az ugrott a 192.168.1.1 cím hiányában.
Hogy érem el a routert a beállításokhoz? Mi a címe AP módban? -
sir0cco
tag
Sziasztok, beírom ide is.
Van egy Xiaomi 3G routerem és a minap vettem hozzá egy tp-Link T4UH v2 WiFi adaptert, hogy tudjam használni az 5Ghz-es csatornát a szomszédos vendég házból.
Az internetet a upc connect box szolgáltatja.
Xiaomi-connect box utp-vel van összekötve.
A probléma, hogy nem látja a listábanaz az 5Ghz hálózat nevet csakis a 2,4Ghz-est.
Sony Z5 compact listázza és tud is csatlakozni.
Ötlet, hogy mi lehet a prob?Szerk.: a routeren az eredeti firmware van még.
[ Szerkesztve ]
-
hardline
senior tag
válasz woodworm #1358 üzenetére
Reseteltem, aztán újra beállítottam AP módba. Most gond nélkül el tudom érni, tehát valami gond volt a routerrel. Megy a transmission, beállítottam újra a nyomtatómegosztást, viszont a SMB megint nem megy. Ezzel még reggel nem volt gond, minden mással igen. Most meg csak ez nem megy, minden más jó.
-
PeetR
aktív tag
válasz Headless #1309 üzenetére
Felraktam, de nálam 2,4 GHz -en az eszközök nem hajlandóak 40Mhz-el kapcsolódni (laptop, telefon stb.) és ennek fényében a sebességek is elmaradnak a gyári rom tól. (minden beállítást végigpróbáltam +factory reset) 5Ghz en viszont minden rendben 80mhz-en kapcsolódnak..
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
Azért mert az openwrt/lede szabályosan csak akkor használja a 40 mhz sávszélességet, ha nincs használva a második csatorna más routerek által. Ez jellemzően panel környezetben van, ahol sok wifi van.
Ezt konfigurációs lehetőséget sajnos luciból még BB után kivették. Így vagy config fájlban vagy a 9092-es kiegészítő felületen tudod beállítani, ha először használsz olyan lede-t/openwrt-t amit mi susteval csináltunk akkor érdemes itt is körbenézni, vannak olyan konfig oldalak, amik a rendszer alapvető működését módosítja, pl automount.
192.168.1.1:9092-en éred el felhasználónév/jelszó ugyanaz mint luciban
Wifinél ezt kell bekapcsolnod: setup/basic/wifi -> noscan
Vagy config fájlban a device-hoz kell a
option noscan 1
opciót beállítani.Amúgy ha bármi ilyen suste/headless de el kapcslatban van kérdés jöhet ide is itt csak azokat használjuk.[link]. Főleg ha valami kiegészítő oldalról van kérdés, akkor érdemesebb ott.
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
drdre
csendes tag
Sikerült átírni az IP címet (192.168.1.2) és beállítani AP-ra. Vezetéken keresztül el is érem az admin felületet, de ha Wifi-n vagyok rajta akkor sajna nem. Mi lehet, valamit még be kellene állítanom?
Köszi!
UPDATE: bementem a telekom router felületére és az ott talált IP címmel (amit adott a Xiaomi.nak) bejön már az admin felület. Ezt h kell érteni? Bocsi, de hálózatból sosem voltam jó
UPDATE2: Mindig tanul az ember, már ok a dolog, Kikapcsoltam az automatikus IP generálást és már jön is az 192.168.1.2-n
[ Szerkesztve ]
-
Toninho13
aktív tag
Nálam valami nem klappol mindjárt az elején.
A https://d.miwifi.com címre ezt az üzenetet kapom:403 Forbidden
You don't have permission to access the URL on this server. Sorry for the inconvenience.
Please report this message and include the following information to us.
Thank you very much!
URL: https://d.miwifi.com:4434/
Server: sgp1-xq-proxy01.awssgp
Date: 2018/02/14 05:12:49 -
Toninho13
aktív tag
válasz szaboi6512 #1370 üzenetére
"https://d.miwifi.com/" a cím amit beírok.
-
Toninho13
aktív tag
válasz szaboi6512 #1372 üzenetére
Köszönöm!
-
drdre
csendes tag
Sziasztok!
Alakul a dolog A rádugott pendrive-al mér megy a DLNA és a transmission.
Az lenne a kérdésem, hogy a Padavan tudja kezelni az exfat-ra formázott HDD-t is? Vagy mindenképpen NTFS vagy ext4 kell?
Azért kérdezem, mert "unmounted" státuszban látja a HDD-t és most jelenleg exFat a vinyó. -
Headless
őstag
A hardvert az kezeli, akihez van csatlakoztatva az eszköz. Az ftp,/smb/nfs egy egységes fájlmegosztási protokoll függetlenül attól milyen a szerver oprendszere, hardvere, fájlrendszere. A kliens mindig ugyanazt fogja megkapni.
Persze ha le akarod a routerről húzni és rádugni egy másik gépre akkor már adódhatnak problémák, de addig semmi.
-
drdre
csendes tag
Bocsi, hogy mindig kérdezgetek
Milyen módon tudnám egyszerűen ext4-re formázni a HDD-t (OS X az op.rendszer)?
-
szaboi6512
őstag
Ebay-en ne vegyetek ilyen eszközt. 01.08-a óta ma jött meg,és még átalakító adapter sem volt hozzá.
[ Szerkesztve ]
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
Brandynew
őstag
válasz szaboi6512 #1383 üzenetére
Ez olyan, mintha azt írtad volna, hogy a piacon ne vegyetek banánt, mert Kukutyinban Mari néni banánja rohadt volt.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz szaboi6512 #1385 üzenetére
?
-
hardline
senior tag
Elboldogul több HDD-vel is egyszerre, vagy csak egyet kezel? Nem tudom kipróbálni, ezért kérdezem. Ha működik kettővel is, akkor vennék egy dokkolót a 3.5" HDD-nek, és kiraknám a gépből hálózati meghajtónak.
-
Headless
őstag
válasz woodworm #1388 üzenetére
Mi az, hogy valószínűleg? láttál már 5v-ról üzemelő 3,5"-os hdd-t? Én eddig csak 12v-ost láttam.
Vagyis nem valószínű, hanem biztos.
Am én a 2,5"-os vinyókhoz is aktív hubot szoktam ajánlani akkor is ha csak 1 db van rajta, mert még a régi időkben 1043-on szakadtak le a hdd-k és ha ez most is bekövetkezik az a legvalószínűbb, hogy nem megfelelő az áramellátása.
Hardline: Nálam jelenleg 4 eszköz van rajta amúgy. Egyet ki fogok húzni ha lesz időm mókolni picit.
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz hardline #1387 üzenetére
Ha rendesen megtápolod a meghajtókat, akkor bármennyit lekezel.
Vannak itt olyanok akiknek 10tb felett lóg rajta#1389) Headless
Az usb3 egy 2,5-es HDD-hez már tényleg elég áramot tud adni megfelelő minőségű és vastagságú kábellel.
Ha 2 usb kell, akkor már inkább aktív hub.....[ Szerkesztve ]
-
hardline
senior tag
Rendben, köszönöm a válaszokat!
Aktív USB3 hubon van jelenleg is a 2.5" HDD is, ezzel a részével tisztában vagyok, csak azt nem tudtam, hogy lehet-e ráaggatni több HDD-t. A 3.5" HDD-hez 12V 2A adapterem van itthon, de gondolom az elbírja, nem kell 12V 3A-t vennem helyette. Így berendelem a dokkoló részt.
Még egyszer köszönöm a gyors válaszokat! -
Headless
őstag
válasz hardline #1391 üzenetére
Dokkolók között nézz szét én most vettem a 8tb-os hdd-hez házat, hát csalódnom kellett benne... Fos konstrukció a hdd rögzítése, idegesítő led, de végülis használható [link] eleinte úgy tűnt nem megy a spindown, de végül leállt, csak az első alkalommal írta valami a hdd-t folyamatosan nálam a miatt nem állította le.
Amúgy dokkolókhóz/hdd házakhoz adnak 12v-os hálózati adaptert. Tehát külön biztos nem kell. Amúgy milyen 3.0-ás hubod van nekem is cserélnem kéne a 2.0-ást.
[ Szerkesztve ]
-
hardline
senior tag
válasz Headless #1392 üzenetére
Ilyen a hub. Egy hét alatt ideért. Valami express postával küldik. Sajnos egy jó erős kék led világít rajta.
A HDD-hez csak egy ilyet veszek.
-
Szoszo94
őstag
válasz Brandynew #1397 üzenetére
És hatástalanítás közben a kék vagy a piros vezetéket szoktad elvágni?
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
Amennyiben padavanról szeretnék lede-re szertnék váltani, akkor simán SSH-n meg tudom tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Dell Optiplex 7000 i9-12900 Intel UHD 630 64GB DDR5 1TB NVMe 6 hó gar
- Eladó Dell Optiplex 7070 i9-9900 Intel UHD 630 64GB DDR4 1TB NVMe 6 hó gar
- Latitude 7420 27% 14" FHD IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam új akku gar
- Samsung S24 Onyx Black 256 új
- ÁR ALATT Lenovo ThinkPad Pro dokkoló állomás (40AH) Töltővel együtt + Ajándékkal
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest