Hirdetés
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- Banggood
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neked adom. Használd egészséggel. Nem egyéni kép, nem az én tulajdonom. Olyan mint az utca, bárki használhatja.
Nagyon éles határt lehet húzni a fizikai és szellemi tulajdon meghatározásnál. Mind a két esetben valódi értéket képvisel a tulajdon. Ha megírok egy olyan szoftvert, amit 1 milliárd ember fog használni, akkor valódi értéket állítottam elő. Ha festek egy olyan képet, amit árverésen 1 millió forintért tudok értékesíteni, akkor valódi értéket állítottam elő.
Az első példában a tulajdonom marad az app, a másodikban a tulajdon jogot ruházom át, a képpel együtt.Ha a kéménybe korommal festek egy fekete macskát és ezért illetve a tulajdon jogáért hajlandó valaki pénzt adni, akkor jöjjön. Ha sokat fizet, a kéményt is viheti.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
KROK640
nagyúr
válasz Hieronymus #21 üzenetére
Igazad van, erre (soha) nem is gondoltam!
Meghajlok érveid előtt!UI: Nálam van a fórumos avatarképed, a következő 24 órában kedvezményesen visszavásárolhatod.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
KROK640
nagyúr
válasz Hieronymus #19 üzenetére
Fizikailag nálam van? IGEN.
Offline is megtudom tekinteni? IGEN
Használhatom bármikor? IGEN
Tudom módosítani, ha megvan hozzá a tudásom? IGEN
Akkor az enyém.Egyedül a módosított termékből adódó haszonszerzés ami eléggé necces kategóriába esik, de mivel az NFT-t elvileg nem módosíthatod, így ez sem számottevő hátrány ...
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Ne túlozz.
Ha valami a telefonodon van és bármikor megnézheted, az nem feltétlenül a tied. Maga a telefon szoftvere sem a tied, csak használhatod. A gépeden lévő zene vagy videó tulajdonjoga sem a tied. A használati jogot vetted meg vagy jutottál hozzá más módon.
-
KROK640
nagyúr
"'Az egy dolog, hogy nem nagyon értem miért venne értelmes ember NFT-t"
ezzel én is így vagyok.Ez az NFT részben arra jó, hogy az emberek ne cash-eljenk ki az emberek a criptoból.
Amúgy meg kép : Ha a gépemen/telefonomon van, és bármikor megnézhetem, akkor az enyém. Attól az enyém, és nem attól, hogy valahol egy központi táblázatba fel van írva, hogy voltam olyan marha, hogy hagytam magamat lehúzni sok pénzzel.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
L3zl13
nagyúr
Az egy dolog, hogy nem nagyon értem miért venne értelmes ember NFT-t, de hogy lopott NFT-t miért venne valaki az már tényleg érthetetlen?
Aki hülye, haljon meg!
-
félisten
válasz Hieronymus #15 üzenetére
A helyzet finoman fogalmazva is kacifántos.
Még csak becslésekbe bocsátkozni is csak a magyar jogi környezetre vonatkozóan tudok.
Tételezzük fel, hogy a rendőrség végül hajlandó foglalkozni az üggyel -- az, hogy milyen Btk.-s tényállás alapján, az legyen most mellékes. Előbb-utóbb valóban szakértő/szaktanácsadó elé kerül a nagy kérdés.
Lassan 30 éves ügyvédi gyakorlattal <10% esélyt adok arra, hogy a kirendelt szakember egyáltalán megértse, hogy miről van szó. Ismerek olyan szakértőket, akiknek megvan a tudása és a megfelelő hozzáállása ahhoz, hogy érdemben foglalkozzon az üggyel, de sajnos ők vannak kevesebben.
Amúgy meg az egész kérdéskör tényleg annyira új, kiforratlan és zavaros, a potenciálisan bizonyított tényállás pedig annyira hiányos, hogy erősen kétlem, hogy egyáltalán lehet egzakt és korrekt becslést adni.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Ezekben az ügyekben kijelölt igazságügyi szakértőnek kell megállapítania a kárösszeget. Itt kezd el inogni az eljárás. Főleg akkor, ha bizonyíthatóan azonos volt a vásárló és az eladó. Csak árfelhajtást generált a tranzakció, ami után el is lopták az NFT-t. A műtárgyak esetében már van kialakult gyakorlat. De ebben még nincs és talán nem is lesz.
-
félisten
Az egy másik ügytípus, jellemzően az összetett, mutyiértékű ügyek (költségvetési csalás, hűtlen/hanyag kezelés és társai), egyszerűbb ügyek közül a csalás szokott lenni.
Lopási ügyekben, mint amiről szó van, nem jellemző. Ilyenkor a nyomozástól eredmény nem várható (kb.: a tettes nem jelentkezett) indokolással süllyesztik el az aktát.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Somatom
veterán
Ahha... Olvass utána mondjuk a Microsoft botránynak! A Microsoft megegyezett a kinti hatóságokkal, de a hazai rendőrség szerint nem merült fel bűncselekmény gyanúja. Most hirtelen EZT találtam az ügyről.
Akkor nem merül fel bűncselekmény gyanúja, ha nem akarják, hogy felmerüljön bűncselekmény gyanúja.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Rage47
veterán
válasz HujperPatrik #9 üzenetére
Igazából a kép amit megvesz az ember, az a szerveré, amire feltöltötték...
De a lényeg, hogy jól hangzik meg minden ez a dolog, mert sokan reklámozzák, még nagy céges is beszállnak, de ha belemélyedsz jobban rájössz, hogy tényleg pénzmosás-szagú az egész. -
t72killer
titán
válasz HujperPatrik #9 üzenetére
99% pénzmosás, ahol annyi a lényeg, h az összeg eljusson A-ból B-be.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
HujperPatrik
tag
Én ezt az egész NFT dolgot nem értem. Tehát itt most valami digitális izéért fizetsz ami nem tud semmit, csak igazolja, hogy a tièd? Vagy hogy van ez?
Szeressetek tettetés nélkül, irtózzatok a rossztól, ragaszkodjatok a jóhoz. (Róma 12,9)
-
sztanozs
veterán
Lazarus az észak-korea. Nekik jól jön a crypto is, persze a nap végén kemény valutára cserélik azt is (vagy tényleges termékekre).
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Syl
nagyúr
Zseniális! Ellopta a semmit és eladja.
De legalább valódi pénzért árulja?Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
t72killer
titán
1.7M$-nyi NFT <- .
szvsz: beárazták a valós értékét: 0.0$.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
KROK640
nagyúr
válasz Hieronymus #2 üzenetére
Sima átverés volt, már látszott az elején.
Ami digitális azt előbb utóbb mindent lehet másolni/lopni.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Jó érv volt, hogy az NFT szuper biztonságosan igazolja a tulajdonost. Nem úgy néz ki.
-
KROK640
nagyúr
" A támadó állítólag továbbra is aktív, és sorra célozza meg a kriptoipar szereplőit."
nagyon helyesInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest