Sorra adják el a lopott NFT-ket

Egy hacker 1,7 millió dollárnyi NFT-t lopott el a DeFiance Capital alapítójától, majd el is kezdte azok értékesítését.

Az NFT-piac helyzetéről többször értekeztünk már a hetekben, és sajnos továbbra is igaz, hogy a szektor a nagy cégek belépése és beruházásai ellenére a visszaélésekről, csalásokról, lopásokról szól.

Amikor pedig lopásról van szó, nem csak élő és halott művészek alkotásainak mások általi, illegális értékesítéséről van szó, hanem konkrét lopásokról is. Egy hacker például 1,7 millió dollár értékben lopott el NFT-ket a DeFiance Capital alapítójától (Arthur Cheong).

A hacker a lopás után azonnal akcióba lendült, és az OpeanSea piacterén az eltulajdonított NFT-k értékesítésébe kezdett. Cheong egyébként korábban hardveres tárcát használt, nemrég költöztette digitális értékeit egy mobilon lévő hot walletbe – ebből lopták el az NFT-ket.

Az alapító szerint egy adathalász e-maillel kezdődhetett minden, kapott ugyanis egy teljesen hiteles forrásnak tűnő feladótól egy e-mailt, benne egy PDF-fel, ami a végpontvédelem szerint biztonságos volt. Valójában kártevőt rejtett, és Cheong szerint a Lazarus Group állhat a támadás mögött. A támadó állítólag továbbra is aktív, és sorra célozza meg a kriptoipar szereplőit.

Azóta történt

Előzmények