Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nálam a csúszkák nem így álltak a hotfix előtt ez biztos. Gondoltam játszok kicsit a beállításokkal, mert nem létezik, hogy nálunk nem működik. S bevált.
Az Hbogo Trónok harcán akkorát lök az AI felkonvertalas, hogy néha csak pislogok. Kodi alatt 4k hdr-rel homályos sz@rnak tűnik mellette. Hihetetlen.Nem tudom már tényleg, hogy mi a jó franc gondja lehet nálam az RR-nek.
----------
Hátöizé, ez az AI, amit a Shiled tud, azután max csak pisloghat mindenki, viszont nem minden filmnek áll jól, valamelyiket jól szét is tudja cseszni, de a többségéből brutális amit "kihoz".
Az Utazás a rejtélyes szigetre, eleve jól mutat a film FHD-ban is, főleg a sok dzsungeles rész miatt, meg eleve 16.9, de az AI-t alálökve, hát az valami elképesztő, hogy milyen lesz a látvány.
Luis Guzmán inge is szinte teljesen más lesz, ha be van kapcsolva az AI, sokkal szebbek rajta a díszek, ábrák...Film nem egy kedvenc, de a gyerekek miatt a mai napig megvan és hát ezen is teszteltem, pedig sima 10GB FHD, amihez hozzátartozik a magyar DD1 és az angol DTS HD MA.[ Szerkesztve ]
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Kíváncsi vagyok, mikor ér ide az hotfix.
A leírásod alapján, én úgy gondolom, hogy emiatt kezdett el frekit váltani, nem azért, mert bejelölted a csúszkát a többi felett. Az nekem alapból is ment.
Ami érdekes, hogy ha a HBOGO-t nézem, ami ritka... (és ha HDR+ Dolby Vision 60hz-re van állítva, tehát nem a default 59.97, szóval ezt a 60hz-et alapból nem ajánlja fel, a speciális beállításoknál van csak, meg egy rakás másik), akkor még egy tetves nyekkenés sincs a ford v ferrari című filmben, olyan, mintha kivasalták volna a filmeket.Ekkor benyomva az AI-t a FORD v FERRARI (direkt nem a magyar elb...ott címet írtam), valami eszméletlen, hogy azzal mit csinál, komolyan több 50GB 4k hdr filmemet körberöhögi, annyira szépet varázsol belőle, másképp nem tudom leírni. Lényegében ide tök felesleges a freki váltás ekkor. Viszont a SOLO filmnél, na ott már szép akadások vannak.
Egyébként az FvF, sima tv HBO adásnál is többször megröccent, tehát van "baja" ennek a filmnek.
Az, hogy 2020-ban a HBOgo még mindig csak stereo, komolyan kész röhej kategória, meg az is, hogy tv-ben ez max Dolby Digital 5.1.Na mindegy, szóval várom a hotfix-et...
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
másnap jött is egy 500 Mb-s hotfix update. Utána kezdtem állítgatni. Az is lehet, hogy az is belejátszott,
Na, akkor azt megvárom, mert hátha tényleg az lesz a megoldás.
Köszi képeket, így van beállítva most is, kivéve, hogy DV + HDR 59.97, illetve most 23.976, de majd kiderül... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nos ezen képek alapján és még [link] ez alapján van beállítva az RR, ez biztos.
Most csekkoltam az összeset és így nem vált.
Ezt is csekkoltam, amit Mankó írt, de nálam ez alapból be volt/van kapcsolva.
-------------
Meg lett a beállítás, amivel rendesen váltja a frekit a Youtube, Netflix, Hbogo-nál is.
Beállítások -> Alkalmazások -> Különleges alkalmazás-hozzáférés -> Megjelenés a többi alkalmazás fölött. Itt engedélyezni kell a Refresh Rate-et.
-------------Egyelőre itt tartok...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Basszus, na mondom elkezdek képeket csinálni az MrMC-ről és valamiért épp a videók/lejátszásnál kötöttem ki, erre látom, hogy ennél azt írja, hogy nincs bekapcsolva.
Csak nem ez lehet a gond - mondom magamban - ?
Hát persze, hogy az volt, rögtön váltott 24-re. De egyébként 59.94, vagy 60-on kell lennie?
Mert 59.94-re van állítva most és a kodi is.Na most már csak az RR-t kellene valahogy a halálból feltámasztani.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ennek örülök, annak viszont nem, hogy nálam miért nem működik az RR még mindig, vajon mi lehet az a kis lófütty, amit ki, vagy be kellene kapcsolni, mert tuti biztos vagyok benne, hogy valami kis buziság miatt szívat ez engem, amiért nem vált frekit.
Meg az MrMc sem, de a KODI, ahogy nálad is, az meg simán vált 24-re.. Komolyan, nem vágom az egészet.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Megnéztem, nálam ez alapból be volt/van kapcsolva. Tehát be volt kapcsolva, ennek ellenére nem csinál(t) SOHA semmit. Biztos, hogy nálad ezután kezdett el frekit váltani, vagy esetleg valami más (is) lehet, amit eddig nem vettél észre, hogy kapcsoltál valamit?
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz #72042496 #466 üzenetére
Igen, ilyenkor automatikusan be állásban van, kikapcsolni sem lehet, mert ki van "szürkülve".
ISF sötét módot használom, de Dolby Vision-nál nem elérhető, csak élénk, egyedi, színház, játék meg még egy valami, nálam egyedin van, de ezen is automatikus a valódi mozi.
Egy az egyben minden olyan, mint Mankó fórumtársnál, pl csak a kodi vált.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Elmondom mi az ábra nálam...
Mivel a lányoméknál vagyok, akinek nem olyan rég vettem a szülinapjára egy 65-ös GX-et, ezen minden ugyanaz, mint nálam a CX-en, de ezzel nincs ám letudva a "másik tv teszt". Mert rendeltem egy új shield-et, a "régit" meg visszaküldtem/elálltam a vásárlástól.
Jah és még egy új (k...va drága) HDMI kábelt is vettem, de tök felesleges volt.Tehát, másik szintén a legújabb LG tv, új shield pro, új kábel, továbbra is 23.976-on nézhető az egész hóbelevanc. MrMC csak is 24p-re állítva nézhető, különben úgy akad, igen teljesen kikapcsolt truemotinon-nal is, hogy inkább nem írom le ilyenkor milyen szavak hagyják el a számat.
Viszont így majdnem teljesen sima a lejátszás én nekem ez így megfelel. Talán lesz alkalmam kipróbálni egy másik tévén, akkor megteszem. Szerintem ezeknek az új LG tévéknek és a te tévédnek is nem tetszik valami, ahogy írtad is, talán valami "kiszabott" engedély, vagy valami apróság elkerülte a figyelmünket, de a refreshrate, kb olyan, mintha fel sem lenne telepítve, lényegében lfszt nem csinál.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Erosito vadiuj, előtte is ilyen volt erosito nélkül, míg nem vettem meg.
És azóta át cipeltem a szörny maranzt-ont azon is így működik a shield, tehat lényegében nincs olyan opció, a tv-én kívül, ami még nem lett próbálva.
A hülye pro max valahova tesz ékezetet valahova nem...sry -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Már leírtam, hogy tv belső lejátszója, és ez kb minden tv-re igaz, tök hülye hangban. Emiatt kellett a SHIELD, főleg. Hogy nekem megérte, vagy sem, azt meg csak én tudom. Nekem meg, a tv árához képest filléres cucc. Meg nyilván hamarosan javulni is fog, ha meg nem a mostani beállításokkal is nekem megfelel.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
De nem vált az MrMC, másképp nem tudom leírni, sőt a refreshrate is olyan, mintha ott se lenne. Amit leírtam, azokkal a beállításokkal lett frankó, minden másnál hulladék az egész, számomra nézhetetlen. Hamarosan ki fogom próbálni egy GX-en és egy qled-en is.
Tv belső lejatszojanak nem gond a 25p sem, egyébként meg, hogy tudom 50-re rakni a tevét?
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Az a baj, hogy aki erre háklis, rá van állva a szeme, annak (nekünk) nagyon betesz a tévézési élménybe. Nejemnek, a tegnap belinkelt six underground filmrészletéből, azt a két durva akadást mutatva is rákérdezett, hogy most mit kell nézni? Mondom, itt és itt az akadást! többször visszatekerve.
Hol, mikor? Ő nem lát semmit...omg, bárcsak én is úgy látnék, mint ő. , akkor neki a kisebb mikrolaggok meg aztán főleg nem gond...
Az MrMC-t nem tudtam beállítani elsőre, le is töröltem, mert a 4k filmjeimmel irtózat akadt, sőt bele is fagyott az egyikbe.
24p-n nálam szinte tökéletes...
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Jah, 60hz-en durvák az akadások. Akkor nálad is hasonlóan kell beállítani mindent.
Viszont, 23.976-on akkor meg mivel főleg olyanokat nézek, a 4k youtube 60hz videók akadnak, visszaállítva 59.97-re frankó újra. Lényegében, lehet, hogy a netflix-et én kukázom a shield-el, mivel az LG CX tévé azt tökéletesen játssza a saját rendszerével, dolby vision/atmos-ban és a shield-et csak filmek lejátszására fogom használni teljesen., ott is csak MrMC-vel.
A kérdés, hogy ez megért-e, kb 80 ezret, szerintem meg és biztosan javulni fog a jövőben mind a shield és mind az lg szoftvere is. Tegnap este néztem meg DTS:X-ben az ÜVEG című filmet, hát már ezért megérte a shield. Omg milyen hangok voltak a térben.
Majd hamarosan megírom NVIDIA-nak is, LG-nek már írtam ezekről az akadásokról ma délelőtt. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Erről már írtam, hogy kipróbáltam ezt is, meg mindent, kb szörnyű, de csak a shield-nél, beépített lejátszó, mint a vaj megold minden képi hibát és azt is tudja, hogy mikor kell közbelépni és mikor nem.
Tehát a legf...bb beállítás, amit most shield alatt eltudok viselni:
23.976 Dolby Vision HDR netflix-re. Lejátszásra MrMC 24p és a truemotion sima opció választva, minden mástól okádni tudnék az akadozások miatt, így most jó.
Néha nem tudom melyiket rúgjam le az asztalról, a tévét, vagy a shield-et.
Nyilván, a HDMI kábel nem lehet gond, csak is valami szoftveres anomália miatt gyűlöli egymást a kettő.
Pl azt sem értem, hogy van sok m2ts atmos demó. UHD DV ATMOS, MrMC, mint a vaj simán játssza, de néha akadozik az atmos hang. Kodi, akadozik a kép, a hang meg tökéletes.
Áhhh már nem is érdekel.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Azt írod, hogyha a lefele gombot megnyomod, ha shield beállításokban vagy, akkor is a netflix kapcsol be?
Na ez durva, ha igen.
Nekem a tv és az erősítő távjával is működik a shield, nálad nem?
Mert akkor esetleg azzal tudnál a visszaállításig navigálni. Csak egy tipp...[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Amúgy az OLED-ek mozgásmegjelenítése darabosabbnak tűnhet egy LCD után a sample-and-hold miatt.
Nos eléggé az, de mint írtam, nekem előtte AG9 volt majd 2 évig, sőt 1 hétig AG8-hoz is volt szerencsém, de az a tévé az egész családot kiakasztotta a használhatatlan rendszerével és a gyengébb hardverével, viszont ezeknél a sony tévéknél nem is állítottam be szappanra, mert sokkal frankóbb adták elő magukat mozgásban, nyilván jó sokat reszeltek a rendszeren, ezért csak azt tudom elképzelni, hogy a GX/CX gyerekcipőben van még és javítják.
Egyébként nem vagyok én oda ezért a szappaeffektusért, félre ne értsd, de az akadásoktól kimenekülök a világból, annyira zavar, főleg, ha gyakori.
A Better Call Saul, meg még jó pár - nagyon sok - sorozat, mint a vaj olyan shield alatt is, de pl a black mirror kb nézhetetlen számomra, mert folyamatosan akad és már mindennel megpróbálkoztam, amiket írtál.
Tényleg ezt a black mirror-t utolsó évadokat csekkolhatnátok, ha van időtök, hogy nálatok milyen.
Pl, amiben Miley Cyrus is játszik, durva akadások vannak benne. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nekem is voltak az elején hasonló hülyeségek, meguntam, csináltam (amihez nem volt kedvem) egy FR-t. Azóta jó, de én 3-4 naponta újra is indítom, kibírom azt a 2-3 percet.
Pl az atmos csak egy újraindításnál mászott elő, addig be volt ragadva, vagy mittomén mi volt a baja. Emiatt hiányolom a leállítást - bekapcsolást is, mert folyamatosan pörgeti a hdd/ssd-t, ami rá van kötve, utóbbinak szerencsére nincs hangja. nekem a pro az usb miatt kellett, nem a játék, mert az nem érdekel.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Pont ez az, a moziban egyáltalán nem ezt látom, az teljesen oké, de itt kb minden darabos azzal a beállítással, amit te használsz. Megpróbálom lefilmezni majd. Egyszerűen nézhetetlen, pl kikapcsolt truemotion-nal.
Mint írtam a külső lejátszó nekem legfőképp a hangsávok miatt kellett, ha ezeket tudná a tv, mint ahogy a tied is hangban, kb semmit nem tud a shield-hez képest, akkor a shield tényleg felesleges lenne.
Nem hallottam erről az emby-ről, de most megnézve ez, hogy jön ide?Kár, hogy ilyen messze vagyunk egymástól, szívesen meghívnálak, hogy állítsd be szerinted úgy, hogy ahogy jó lenne, nem lennék hálátlan.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Most direkt levittem 2-re, de előre tudtam, hogy az káosz lesz nekem, egyrészt én ezt így nem bírom nézni, mert kb olyan, mintha 18-19 lenne az fps, másrészt olyan durva akadások voltak még emelett is, hogy a fejem fogtam.
Lehet, hogy a cx rendszere még nagyon gáz és emiatt szar a tévé, de én ilyeneket a sony-nál (ag9) nem láttam. Igaz, azon nem próbáltam a shield-et, mert eladtam két évesen, mielőtt cseréltem, helyette jött a cx, de mint írtam, a beépített lejátszója a tévének meg a netflix saját app ezeket egytől egyig röhögve megoldja a legkisebb akadás, röccenés nélkül, akkor meg mégis a shield-el van gondja, illetve egyelőre nem szeretik egymást.
Talán tényleg az a "baja" a cx-nek, hogy túl új még a széria, amióta megvettem már a negyedik frissítés jött rá június 20 óta.
Nekem inkább legyen soapopera, mint ezek a röccenések, akadások.Egyszerűen nem bírom elviselni már, ha valami nem sima. Mint írtam, egyelőre úgy mondható jónak az egész, hogy 23.976-os dolby vision, hdr-re van állítva a shield, akkor a netflix is frankó. MrMC csak 24-en jó és a tévén pedig truemotion sima beállításon van.
A shield a tévé 2 millás árához képest filléres kütyü és a fenti beállításokkal számomra most elfogadható, főleg azért is, mert szinte minden hangot át tol az erősítőre. A tv meg tök hülye ehhez képest. Dolby digital (+) és atmos amit ismer aztán ennyi.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Azért kérdeztem, mert szerintem itt a DV lehet az egyik ludas a beállításoknál. Mint írtam, 23.976-ra állítva 59 valennyi hz helyett a six underground-nál a repülős résznél már nem volt az az akadás. Vagy a LG CX-nek valami nem tetszik 60 hz-en. Majd egyszer csak rájövök/jünk.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szia!
Megnéztem, 60hz-en vannak ezek az akadások, de a SHIED beállításokban a dolby vision 4k hdr 60hz-et, leveszem 24-re (23,976), akkor sima lesz és lett még a six underground is, ahogy néztem az előbb, legalábbis a repülős résznél sima volt az a rész.
[sóhajt, mert nem érti]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Na most direkt felvettem az elejéből a repülős részt...
[0:29 és 0.36] főleg itt figyelj, ahogy megakad a kép. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
A six underground is keverte nálam este a biztosítékot, annyiszor akadt shield netflix applikációval, hogy rosszul voltam az egésztől, párom meg nem is látja ezeket. Sajnos én a falra tudok mászni ilyenkor...
Pl, Better call Saul meg olyan sima, hogy arra nincs szó, egyszerűen öröm nézni, de pl a black mirror is akadozik rendesen...
Ha valami tényleg kiakaszt, azok mikrolaggok, nyilván a tv algoritmusa is hibázik, de az lg cx beépített netflix applikációjával meg vajsimán prezentálta a SU-t.
Egyébként a refresh rate-en kell még állítani valamit app-on belül, vagy elég, ha csak be van kapcsolva...
----------
Kíváncsi vagyok azért, hogy Kodi alatt milyen lehet a netflix... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Köszi, megvárom a stabilt, illetve MrMC-t megvettem, én nem is tudom, hogy van-e annál jobb lejátszó manapság (számomra). (szerintem egyelőre nincs)
..............
Közben látom, hogy ezt itt elírtam, de nyilván érthető volt így is.
mert helyett ment..., szóval helyesen...
Nálam a kodi azért ment parkolópályára...[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Köszi szépen a kimerítő infót.
Mindent beállítottam így, továbbra is, ha nem 24p-én van nálam az MrMC, kb nézhetetlenül akadnak a filmek, de mindegyik. Minél feljebb állítom, annál rosszabb. 24-re állítva meg kb vajsima a lejátszás. Puff neki.
Nem tudom, hogy nálam mi a lfsz lehet, csak azt tudom elképzelni, hogy valami kicseszettül nem tetszik a tévémnek a többi hertzen, de 59.94 és 60, kb halál az akadozás, annyira durva.
Szappanopera effektus nincs feltolva, de ha feltolom fokozatosan akkor se változik semmi.
A lényeg, hogy 24-re állítva szinte majdnem tökéletes, kb 10 percenként azért kiszúrok, de tényleg csak apró röccenést.
Ha lesz időm rá, jobban mondva kedvem, talán megpróbálkozok egy teljes visszaállítást csinálni a tévén és a shield-en is, de egyelőre most nem akarom magam ezzel szívatni, mert alig van időm bármire.
Egyelőre ez így számomra frankó, atmos megy, dolby vision (matrix trilógián próbáltam csak) megy (kodi-nál nem, csak a hang).
HDMI-ből csak ezt használom minden kütyümre, szóval nem hinném, hogy ezzel is gond lehet(ne). Még egyszer köszönöm.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Akkor most végképp nem értem, mert ott beállítva kb nézhetetlen akadasok vannak minden filmben.
Légy szíves tedd már meg, hogy bemásolod ide, hogy van nálad ez a cucc beállítva kb úgy minden, mert minden egyes hozzászólás után nekem valami új lesz, hogy egyszerre csekkolni tudjam végre.Koszi
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem az volt a baj, mármint, hogy szappanoperára lett volna állítva a tv, hanem valamiért (nyilván én, de nem emlékszem, hogy csináltam volna ilyet...mindegy) az MrMC 60p-re volt állítva 24p helyett, de most tényleg frankó minden. Gondolom itt kell lennie beállítva, vagy 23.976-on? De mint írtam itt is jó most.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
A megoldás az volt, hogy kikapcsolni a dolby processing-et és újra kellett indítani a shield-et, mert egyébként valamiért be volt fagyva ez a része, vagy ''mittomén".
Mondjuk a restart-hoz nem fűztem sok reményt, de utána - ahogy nálad is - már a sok surround hangzás között, amit 1000-szer átlapoztam, megjelent a kicseszett atmos is.
Ezek szerint néha muszáj újra indítani a kütyüt, akárcsak egy droid mobilt.Most, netflix-nél atmos/dd+
filmeknél, atmos/dthd ír ki
és persze a felfelé lövő hangszóró ikonok is aktívak lettek egyből, na meg hangzás mindjárt más lett. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
A menüben be lehet állítani, hogy a .2 az felfelé lövő, vagy surround back legyen, de ezzel nyilván nem mondtam újat. Tehát felfelé van állítva, függetlenül, hogy a hangszórók hol helyezkednek el, a plafonom, vagy a klotyó mellett, innentől annak az a dolga, hogy atmos legyen. Itt a srácnak más gondja volt, neki írta, hogy atmos, csak nem érzékelte.
Azt elhiszem
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hangfalbeállítás 5.1.2? (Azaz megvan a az atmoshoz szükséges minimum +2 (felfelé lövő) hangfal is?
Igen, úgy van beállítva.
----------Amúgy nálad otthon félredobva állnak ezek a kurvadrága hardverek?
Ja nem, a szomszéd aki tartozott nekem már régóta, az házimozikat, szobákat kivitelez és épít és ezzel törlesztett. Nekem mondjuk nem volt szükségem rá.
Csak épp ideje nincs senkinek, hogy mozizzon, ezért hamarosan meg is szabadulok az egész hóbelevanctól. Komolyan, nekem bőven elég a Yamaha, közel az 50-hez egyszerűen nincs kedvem már fejre omlós basszusokhoz és ámulni, hogy bal hátulról kilőtt rpg a fejem fölött elhaladva az egész hájend hangzásban beba...dik a jobb oldalon lévő felhőkarcolóba :-DMost ezt a shield féle problémákat szeretném végre letudni. A tkm ki van má' vele.
Pl Kodi cseszik lejátszani a Dolby Vision tartalmat, szépen megy a player és hangot hallani, csak kép nincs. MrMc lejátssza, VLC csak HDR-ben...omg -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nos ez jó és érdekes, amit írtál, én nem találtam ilyen gombot/beállítást (még), hogy továbblépve felajánlaná az atmos-t, csak trueHD filmeknél, netflix-nél meg az említett DD+.
Tévére kötve rögtön írja, hogy Atmos és az egy dolog, meg az, hogy minden hangszoró megjelenik, de hát nem a kezdtem én sem, azon egyszerűen hallani, hogy az igen most Atmos.
Viszont rákötöttem (amihez nem volt kedvem buherálni, mert minden frankón össze van dugva régóta, mindegy kipróbáltam) a Marantz 8012-es szörnyetegre, amire aztán nem lehet mondani, hogy valmit ne tudna...szinte minden ugyanaz, semmi nem változott. Netflix továbbra is DD+, de itt is írja az Atmos-t, amelyik tartalomnál elérhető.
Én már nem értem mi van itt.Az LG Dolby Atmos-sza, ami a tévében van sima hangszórókkal, az kb röhej és parasztvakítás, de HDMI-n az erősítőbe simán kitolja a teljes hangteret.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Kikapcsoltam, amit írtál, igen ez volt a gond, de ezzel elő is jöttek sajnos azok a röccenések, amik engem már zavarnak. Nem is értem ezt a részét, a tv simán játssza le.
De talán még az elmegy kategória.
A másik, hogy így tényleg, mint írtam is DTS HD MA és a többi frankó hang is megjelent a DD helyett, de az Atmos hangot TRUHD-ban játssza csak le. Itt mit kell még állítani, hogy végre megjelenjen az Atmos?
Emiatt már beírtam keresőbe is, hogy atmos, elolvastam ami erről szólt. De erre utalás nem volt, viszont azt olvastam, hogy a netflix valakinél atmos-ban jön, ez meg hogy lehet?
A netflix az max DD+ nálam, olvasva az official shield fórumot, kb ezt is írják, hogy nem megy az atmos hang az applikáción.
Most arról van szó, hogy a shield usb-be van dugva az ssd, amin ilyen filmek vannak.
Tv-be dugva, ezt is röhögve megeszi az LG.
Nem értem, hogy ennél a kütyünél miért ennyire bonyolult a beállítás, ha valami atmos, akkor tolja alapból/automatikusan, mint pl a tv.Előre is köszönöm, bárki is válaszol.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Srácok!
MrMc-ben mit kell beállítani, hogy átnyomja végre a torkán az eredeti hangsávot?
Minden csak DD, de érdekes VLC, vagy MX player-en meg simán megy a Truhd, dts hd ma etc...amilyen az adott hangsáv.
A netflix shield-en minden DD+, tv saját app, ha az atmos, akkor abban is szól. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ez így most jó, de a Lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz: BE kellett kapcsolnom, különben nem volt folyamatos.
Mondjuk, akkor se stimmel ez az egész, tehát vagy sikerült kifognom tényleg egy selejtes példányt, mert az én szemeimnek még mindig néha furcsaságokat kreál néha a kütyü, vagy, mint írtam, ebbe a tv-be már olyan mediaplayer van, hogy mit neki egy shield.De most fogjuk rá. MrMC-vel eddig frankó, néha nem tudom mitől kezd akadozni, az lehet, hogy a HDD lassúsága lehet, ha megállítom, majd újra elindítom akkor 20-30 percig megint sima minden. Majd átrakom a filmeket ssd-re, egyelőre csak tetszként kapcsoltam rá egy 1TB HDD-t, ami 5400-as, ráadásul a kábel usb kettes, de a ház az hármas.
Valószínű, hogy a kábel és hdd együtt már lassú...Köszi.
Soha nem írtam olyat, hogy szeretném felskálázni a netflix 4k tartalmat, tehát valamit nagyon félreolvastál, csak is filmlejátszásokra értettem, ott is az FHD-ra nyilván, amiből tengernyi van.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
BTW honnan tudod, hogy 1080p-n vagy? (keresem, hogy Android TV-n elő lehet-e hozni a stream infót, de nem találom ).
Csak a Netflix érzékelte, hogy nekem max 1080 (HD)-ban biztosít tartalmat, mint írtam ezzel eddig nem volt gond. Van az LG-n egy 4k 120hz HDMI bemenet oda dugtam be a shield-et, és érdekes, de ezen fel sem ajánlotta, pl az 59,97 dolby vision beállítást, "csak" 23,976-ot.
De másik hdmi aljzatba átdugva már ott volt az opció, ezt csak úgy leírtam.
A lényeg, hogy teljes visszaállítást csináltam és shield-be bedugtam egy nagyon drága hdmi kábelt. Elindítom a netflix-et, ugyanaz. Csak HD továbbra is minden Netflix alatt.
De közben a gép is megfagyott, nem tudtam elindítani távval, csak úgy, hogy a tv távjával direkt arra a HDMI-re nyomtam, akkor tért magához...egyszer csak azt veszem észre, hogy sorban írja ki a netflix is, hogy van már 4K.A kérdésedre válaszolva, a tv távon (nálam) ha megnyomom, akkor az 9-ces alatti gomb, nyíl mutatja megjelenik egy ilyen menü a jobb oldalt és kivételesen a menüt kell kiválasztani itt és nem az infót és akkor a bal felső sarokban kiírja az adatokat, ami jelen esetben egy Dolby Vision 4k tartalom. Na most amikor csak HD volt, itt 1080p volt és max bitráta 4-5 között volt.
Hogy az egész mitől javult meg, az passz, de kezd olyan érzésem lenni, hogy talán mégis egy selejt van nálam, nagyon közel állok hozzá, hogy holnap visszaküldöm...
Nálam csak VLC alatt működik az AI, de ott meg olyan akadások vannak néha, hogy a falra mászok.
MrMc is újratelepítve, most ha közben nyomok egy menüt, a háttérben megáll a kép.
omg...Szerintem leírtam mindent, de az biztos, hogy nem a nagyon minőségi (drágább) és olcsóbb HDMI volt a gondja. Komolyan nem tudom...
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Dehogy voltam agresszív, félreértetted, egy "cseten" nem lehet hangot hozzá produkálni, hogy teljesen normális hangnemben kérdeztem, de ezek után rakok szmájlit.-
Azt is írtam az előbb, hogy hol van ez a frekvenciaváltás, mert nem találom, tehát nem szórakoztam vele, meg azt is írtam , hogy tegnap este még minden frankó volt, azóta nem lett babrálva semmi.
Hol van ez frekvencia app, mi a neve? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Na, kezdek elfáradni? sry...
Megkérdezhetem, hogy hol van ez a frekvencia váltás állítás?
-----------A másik:
Srácok!
Valami történt a netflix applikációval, vagy nálam lett valami gebasz, ugyanis mindent max HD.
A tv beépített netflix-én meg minden 4K, már aminek annak kell lennie.
Tegnap este néztem minden frankó volt, ma bekapcsolom erre ez fogad.
Tv infó alapján is 2160-ra állítva, szóval azt direkt ellenőriztem, de hát miért állítottam volna el, ha minden frankó volt...eddig.
Már újra is indítottam a kütyüt, de semmi változás...
Vagy a netflix-nek ma/most valamiért az android applikációval gondja van?
Megnéznétek, hogy nálatok mi az ábra?[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Filmlejátszás közben próbálod beállítani, miután az MrMC váltott frekvenciát?
Bocs, de ezt nem értem. Igen film alatt is próbáltam és próbáltam akkor is, amikor épp a menüt turkáltam, azt írja nem támogatott. Milyen frekvenciáról van szó?
Egyébként megtudok lenni nélküle, mert ezt tényleg egy nagyon frankó player, csak még jobb lenne, ha itt is működne az AI.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ha lesz időd, légy szíves írd le milyen beállításokkal működik nálad az AI MrMC lejátszóval.
Egyelőre nálam még mindig azt írja, hogy nem támogatott, de a VLC-én meg megy simán, öröm (rá)nézni. Viszont ott meg gyakoriak a röccenések.
De jó lenne, ha már minden összeállna. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Köszi! Ez (eddig) jónak tűnik.
Meg is vettem ezt a programot és eddig valóban jónak tűnik, csak akkor van enyhe, de tényleg csak enyhe röccenés(ek), ha sok ember van egyszerre a képernyőn.
Ezek egyébként alapból így voltak beállítva.
Ami érdekes, hogy pl VLC alatt teljes AI-t tudom használni és ott tényleg elég brutális amit művel a shield a képpel, de MrMC-nél meg azt írja, hogy nem használható, természetesen ugyanannál a filmnél.
Ez vajon mitől függ? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sziasztok!
Tegnap óta próbálgattam a kütyüt, nagyon tetszik, de inkább csak tetszene.
Ugyanis 3 lehetőség adott.
Balf...sz vagyok normálisan beállítani.(remélem, hogy ez lesz csak a gond)
Túl jó a tévém, vagy az abban lévő media lejátszó (LG OLED77CX3LA... 2 napos)
Vagy kifogtam egy selejtet, ugyanis nálam olyan brutális röccenések, akadások vannak, főleg gyors mozgáskor a filmek alatt, hogy az ilyentől én falra tudok mászni.
A tévé ezeket olyan simán lejátssza, mint a vaj.
Netflix, ott nincs gond (gyári app).
Még a vlc is jobban teljesít a kodi-nál, ezért szeretném megkérdezni, hogy mi a frankó beállítás ezen a programon, vagy mit kell ellenőriznem etc...?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Na majd holnap kérdezek, ha valami nem müxik, ahogy kell, mert most nem értem egyelőre, hogy mit kell ki-be kapcsolni.
:-)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Szpilu__25 #283 üzenetére
Köszi az infókat.
Természetesen, lényegében minden funkciója ki lesz használva, Dolby vision, HDR , Atmos.
Épp ma jött meg az új tévé és bár elég jól működik a belső lejátszója, olvasva ezt a kütyüt - meg nem is tudom mennyi videót néztem már meg a youtube-on is róla teszteket -, hát még így is mérföldeket fog ráverni a tévére...Netflix-Kodi very szuper, dolby atmossal is megy.
Majd biztos kérdezni fogok, hogy mik a legjobb beállítások, ha meglesz.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sziasztok!
Végig nyálaztam nagyjából a topikot, plusz a sztrádát is, de ennyi pozitívot egy termékről, szerintem évek óta nem olvastam. Ezért az előbb már ki is fizettem egy PRO-t, amit csütörtökön - emiatt beszállok én is hozzátok - hoznak ki. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Assetto Corsa Competizione
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Egérpad topik
- Spórolós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen program, ami...?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Macbook Air M1 91%
- Újszerű Apple MacBook Air 15,3" (2023) 80 Ciklus 100% akku- 10C GPU, 8GB, 256GB (MQKW3MG/A) Éjfekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X + RTX 4060 Ti + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest