- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Az instabil gazdasági helyzet miatt nő a PlayStation 5 ára
- ASUS notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kristof14
senior tag
-
törölt tag
Hölgyeim,és uraim, szomorú hírt kell bejelentenem.
Péntek délután egy hívásfogadásnál a spica több évnyi kitartó szolgálat után megdöglött.Bekapcsolásnál Samsung felirat, majd egy rezgés után fekete képernyő, ami világít halványan.
Recovery van, factory reset nem segített.
Download mód sincs, ott is fekete képernyő, enyhe fénnyel.Ötletek?
Mondtam édesanyámnak, hogy veszek neki egy új telefont, de ő ezt szeretné, mert megszerette... -
Lajkó
őstag
Van egy fóliám, dobozom, meg egy tokom INGYEN Miskolcon, ha kell valakinek!
Priviben jelentkezzetek, vagy a telefonszámom az adatlapomon!
-
lion2323
csendes tag
Köszi srácok,de van normális telefonom (LG G2 mini).
A 9 éves kislányomnak kellene,és mivel nem kívánok a szolgáltatónak
sok ezret fizetni egy függetlenítésért,ezért kértem a segítségeteket! -
törölt tag
-
lion2323
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy ilyen telót ajándékba,de sajnos nem tudom használni
mert 20-as,én viszont 30-as vagyok...
Tudom hogy OFF a téma,de ha esetleg valakinek lenne megoldása
a témában,azt privátban szívesen fogadnám!
Köszi! -
törölt tag
válasz
person #37411 üzenetére
A jelenlegi használati szokások mellett két napot bír. 3. akku van benne (utángyártott), és pár app le lett tiltva az alkalmazások menüben.
Szerk.: Mivel továbbra is akkor van újraindítva amikor én teszem meg, így ez nem fog bekövetkezni. Most már én is fogok ügyelni arra nehogy lemerüljön. Ha új rekord van, akkor fotózom...Naptárba fel fogom írni a céldátumot...
-
törölt tag
válasz
Kristof14 #37409 üzenetére
Most néztem rá jobban.
Végül nem kellett romolni.Alkalmazáskezelőben töröltem egy marék hívással kapcsolatos app gyorsítótárát, és ízlés szerint az adatokat, frissítéseket... Közben próbálgattam. Egyszer csak jó lett.
Reboot, és jó maradt. Befrissítettem azokat amikről előzőleg levettem, reboot és továbbra is jó minden.
Szóval ez most így marad.
-
Kristof14
senior tag
-
zseko
veterán
-
zseko
veterán
Feltettem a legutolsó CM romot és olyan problémám van (de már előtte a gyárival is ez volt), hogy nem tudok bejelentkezni a google fiókomba. De másikba sem, mindegy melyikkel próbálom.
-
person
senior tag
Miénkel már a 1,5 éves lányom se játszik...
ha választania kell inkább a Nokia 2330-al... anno nekem is ezt kellett volna tennem..
-
törölt tag
Nincs valakinek valami jó minimálromja? Kellene bele telefon/sms/névjegy/kamera. Minden más felesleges. Play sem kell.
Családban menne tovább a telefon, olyannak akit csak összezavarna a túl sok cucc... -
törölt tag
válasz
Tutu7030 #37399 üzenetére
Mert mindig elfelejtem amikor kellene, és felpiszkálom magam azon, hogy nincs normális magyar nyelvű leírás/tutorial az adb-hez (sem)...
Szerk.:
Most van időm, lehet felteszem, és piszkálok vele valamit. Most úgyis van egy p4 összerakva otthon ha nagyon kellene valami win... -
Böcce
csendes tag
Szevasztok!
Eladnám hőn szeretett kicsi Spica-mat. Egy jó ideje már nem használtam, mivel az érintőképernyő hol működik, hol nem. Ha esetleg érdekelne valakit így is vagy alkatrésznek, az szóljon nyugodtan. -
Khan13
senior tag
-
Khan13
senior tag
válasz
chris94 #37383 üzenetére
Ahogy írtam, újra lett írva a teljes ROM gyakorlatilag, ezért nincs mód külső programmal megoldani a felvétel problémát. Az a baj, hogy a Spica hardvere ezen a téren nincs jól dokumentálva és zárt forrású a függvénykönyvtár is, ami ezt végezte. Dolgozott rajta a fejlesztő, de aztán félretette a feladatot, és azokat kódolta először, aminek van értelme, és ami megoldható.
Nem a kernellel van a gond, hanem a telepítővel, de a leírásomat, vagy Tom3q leírását követve nem futhatsz ilyesmi hibába. Le is van írva, hogy alap 2.1-es gyári rootolt ROM-ról nem lehet a frissre upgradelni, kell a köztes lépés.
A fényképező nekem nem omlott össze, viszont a beépített galériát célszerű lecserélni másik alkalmazásra, mert nem mutat előnézeti képeket, illetve egyéb hibái is vannak.
Nagyon jól csinálod, hogy előbb nézel utána, és csak akkor ugrasz neki egy ilyen feladatnak, és nem utólag mérgelődsz
-
chris94
tag
válasz
Khan13 #37382 üzenetére
Nálam még valamelyik telómnál anno volt egy ilyesmi hiba a ROM-ban, azt meg lehetett oldani egy másik app-al és működött utána minden.
Ha jól értem azt mondod,hogy nincs beleírva a forráskódba a videó funkció, illetve ahogy olvastam a blogon a camera app is néha összeomlik.
Nincs lehetőség beleírni valahogy ezt a kódot?
vagy valaki nem dolgozott ki hozzá a legutolsó release óta bugfix-et vagy valami más megoldást erre?Alapjában véve működnie kéne a videózásnak, hiszen az alap ROM-on is működik, illetve szerintem még a 2.2-es főzött ROM-okon is, csak a pár verzióval újabbakon lehet hiba, ez általános minden készüléknél, ugye attól függ milyen verziónál szűnt meg a gyári támogatás.
A legutolsó hsz-ben megemlíti hogy a 8.0 stabil lett.
Illetve említ egy ilyet:
Flash_kernel.zip fails with "cannot mount TMP:" error. Flashing other .29 kernel (like latest VOKU's) before applying flash_kernel.zip should help.
Vagyis lehet probléma a kernellel?
Nemlehet olyan módon felrakni a ROM-ot hogy minél kisebb legyen a valószínűsége valamilyen hibának telepítés közben?Akár régebbi verzió vagy 2.2-es vagy 2.1.-es 2.6.29.-es kernelű ROM telepítésével,majd utána az új vagy pedig frissítés a 8.0-ra?
Jelenleg stock 2.1-es ROM van rajta Z! Root-al rootolva - nem ideiglenesre
Köszi a segítséget előre is és sry a sok kérdésért csak amíg egyszer min 1x nem csináltam egy adott készüléken ROM felrakást inkább utánakérdezek mindennek
-
-
Khan13
senior tag
válasz
chris94 #37379 üzenetére
Ott a samdroidon le van írva minden a ROM-ról. Bugok kimondottan "nincsenek", de nyilván ez is egy Android. Pár funkció nem érhető el, mint például a videó rögzítés, de cserébe sokkal több technológiát támogat, mint az alap ROM, és gyorsabb is.
-
chris94
tag
Sziasztok!
1 hsz-ben van egy link a telepítés segédlettel stb.
konkrétan ez: [link]A leírás alapján 2.3.7-es alapú CM 7 testbuild 8.0 a legfrissebb- viszont nem nagyon tudok erről a ROM-ról bővebb infót, így hát érdekelnének a vélemények
Szóval melyik lenne a legfrissebb és leg bug mentesebb ROM erre a készülékre?
Én Z4 Root-tal rootoltam a gyári rendszert, meg is jelent a Superuser app szóval sikeres volt,tehát ezzl már nem kell majd foglalkozni, a többi menni fog
Köszi a segítséget előris
-
Speedhs
őstag
Abban tudna segíteni valaki, hogy szelektáljam az automatikusan futó programokat? Pl google play áruház, Dsp manager, Rom manager állandóan mennek, lelövöm cleanmasterrel, de fél óra és megint előjönnek.
-
Khan13
senior tag
válasz
katalin888 #37365 üzenetére
Attól függ, mit szeretnél használni. Ez az utolsó stabil minősítésű ROM. Itt le van írva, hogy mik vannak implementálva, és mi nincs. A tudásához és a hardverhez mérten gyors.
-
katalin888
aktív tag
Melyik a legutolso stabil custom rom a spicara ami gyorsan mukodik??
Lehet, hogy nincs ilyen... -
syler123
veterán
Sziasztok!
Nekem is lenne egy kérdésem. Van nekem is régebbről egy spicám. Jó régen nem lett bekapcsolva, mert nem használtam. Nagy ritkán raktam csak rá töltőre. Tegnap bekapcsoltam és feltöltöttem. Az akksi nem az igazi, de nem ez a legnagyobb gond. Amikor újraindítom visszaáll az idő 2005-re. Ha automatikusra állítom az időt akkor is, meg ha kézzel beállítom akkor is. Ezekben is van egy kis gombelem, ami tárolja az időt és a beállításokat? Mert gondolom az mehetett akkor tönkre, de ötletem sincs, szóval várom a javaslatokat.
Több okból is érdekes a dolog, mert amíg nem állítom be az időt, addig nincs net
-
Khan13
senior tag
válasz
Dorian #37359 üzenetére
Ez az újraindítás recoverybe nem fog menni. Amúgy a recovery úgy néz ki, mint a DOS, szóval észre fogod venni. De ha a telepítési útmutatómat használtad már, és telepítettél ROM-ot, akkor ismerős lesz. Oda kell indítani a telefont kikapcsolt állapotból, és ott megtalálod majd a wipe menpontot.
-
Dorian
félisten
válasz
Khan13 #37352 üzenetére
Újra indítottam recovery és bootloader módban is, de ugyanaz a helyzet. De gyanítom, hogy újraindításnál hiába választom ki az akármilyen módot, csak a sima jön be megint.
Már régen foglalkoztam ilyesmivel, csak találtam a fiókban és pont kéne vkinek telefon.
Ezt találtam az infojában:CyanogenMod-7-20121020-unofficial-spica
Gingerbread
Android 2.3.7
i570EXXJD1
3.0.44-ahb166sync+tom3q@flatron #1120Sajnos már gőzöm sincs mi mit jelent
-
Dorian
félisten
Sziasztok!
Előszedtem a fiókból a régi Spica-mat, másnak odaadnám. Viszont nem működik a korában beállított email fiókom törlése. Azt írja, hogy "néhány alkalmazás használja és csak gyári beállítások visszaállításával lehetséges" Ok, goto adatvédelem/ gyári visszaállítás. A telefon újraindul és nem történt semmi, ugyanúgy ott van rajta minden.
Mi ilyenkor a teendő? -
Speedhs
őstag
válasz
Khan13 #37348 üzenetére
Semmi fontosra, terepszemlék alkalmán néhány képre, vaku is jó lenne ezért.
Néha játszok léghoki bajnokságot meg snapszert rajta. Kb. ennyi.5-15e között, ha van valami ami ennél jobb és tényleg megéri váltani az jó lenne.
Ma meghirdettem a telefont és ajánlottak egy alcatel OT-918 mixet cserébe érte, nem tudom, hogy ez minek számít.
Esetleg privátban folytatjuk? Bocsi az offért!
-
Speedhs
őstag
Sziasztok!
Ilyen telefonnal rendelkezem már másfél éve és szeretném eladni, de nem tudom, hogy megéri-e, van egyáltalán kereslet rá? Mennyi a reális ára függetlenül, szép állapotban, töltővel?
-
viiick1899
csendes tag
Sziasztok!
Az utóbbi napokban teljesen meghalt a telefonom, bootolásnál megállt, csak recoverybe tudtam belépni, de a factory reset sem segített.. Most meg mikor nekiállnék újrarakni, nem lép be sem recovery, sem download módba, hanem simán elindul és megáll a bootnál.. miért lehet ez? így nehéz lesz újrahúznom..(elég alacsony a töltöttségi szintje az akksinak de gondolom nem ez okozza a problémát.. )
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Anyukám kezembe nyomta a régi spica-ját, hogy frissítette és meghalt.
Az állapot az lenne, hogy bekapcsolom, betöltő kép megy, aztán szétcsúszik a kép és off.
Recovery módba azt írja nincsenek file-ok, be sem tölti.
Gondolom odin-nal kéne download-ban rátolni a gyárit?! Ha igen, mit tegyek fel és hogyan?Előre is hálás köszönet
-
Khan13
senior tag
válasz
bocsika #37338 üzenetére
Nem mindent old mega GPU, de dolgoznak rajta, főleg, hogy pár éven belül egy számító egység lesz a telefonokban is, nem ilyen CPU+IGP. a 4k képet meg nincs az a CPU ami tűélesen kiadna rendes minőségben.
A lusta programozók meg nem fognak tudni mindent 8 magra skálázni. Van amit nem lehet, van amit lehet, de nehéz. A jövő az APU, sőt, a jelen egy része is. -
bocsika
aktív tag
válasz
Khan13 #37337 üzenetére
Hát játékkal már alig játszok. Kiöregedtem.
Sajnos hiába mondogatják hogy a gpu majd mindent megold. Hát nem így van a programozók lusták így csak néhány feladatban segít a gpu a többire ott a cpu majd az izomból megcsinálja. Ha 2 magra megcsinálták a skálázódást akkor a 8 ugyan az.ÜberOFF
A Iphoneról ne is beszéljünk. Ugyan azt a minőséget amit ad mint egy 50E Ft os Nokia (pedig a mostani Nokia sem tetszik). Kiadták az 5 hardverével ami 140E és 210 ért adják. Megnézném azt a h.lyét aki 5 helyett 5C-t vesz. Zombihadsereg...
OFF ÜberOFF -
Khan13
senior tag
válasz
bocsika #37336 üzenetére
Az a 8 mag népbutítás. Inkább olyat keress, amiben jó IGP van integrálva, mert az dolgozza fel a képet. Lehetne 16 mag is benne, szaggatna még a HD is.
Lehet, hogy a Nokiák minősége romlott, de azért a nagyon kínaitól még messze van (még ha ott is gyártják a nagy részét). Az iPhone 5C pedig direkt olcsósított lett, és ezért műanyag. Nem csúcskategóriának lett tervezve. Az más kérdés, hogy az árazási trükknek köszönhetően pont annyiba kerül. De ezek nagyon offok, inkább fejezzük be -
bocsika
aktív tag
válasz
Khan13 #37335 üzenetére
Na azért a mostani Nokia minőséget össze sem lehet hasonlítani a 3310 es korszakkal. Sajnos nagyon errefelé mennek a gyártók. Új Iphone 5C. Tegnap olvastam hogy a hogy a HP EliteBook is műanyag borítással lesz.
A tvben meg nézem hogy a műanyag lágyítóanyagok milyen pusztítást csinálnak.
Mire, mire? Majd a következő 4-5 évben kiderül.
4K videót nézek HD felbontáson.
Rákötök egy monitort + billentyűzetet+ egeret és asztali gépnek használom.
Miért, 4 éve nem gondoltuk hogy ennyire meg fog gyorsulni a telefon. Egy mostani telefon lenyomja a 10 éves notebookot. Ha ilyen ütembe halad 3 év múlva eléri a mostani notebookom teljesítményét harmincad akkora fogyasztással.
De lehet hogy inkább veszek egy butatelefont 3000 ért amivel 2 hetet el lehet beszélgetni és egy "retinás" tabletet. -
bocsika
aktív tag
-
Khan13
senior tag
válasz
Kristof14 #37331 üzenetére
Május óta Lumia 920-at használok teljes elégedettséggel. Előtte már a Spicámon is különböző ilyen témájú Launchereket használtam, és ilyen témájú alkalmazásokat. Számomra könnyű volt a váltás, és szerintem teljesen jól kezelhető. Természetesen van, amit itt másképp lehet megtalálni / másképp kell csinálni, de alapvetően teljesen jól használható. Az 520-at használóktól is csak jókat hallottam.
Természetesen itt is vannak hibák, vannak panaszok, semmi sem tökéletes alapon. -
bocsika
aktív tag
válasz
rutyika68 #37326 üzenetére
Meg. Napi használatban. De már a 3. akut fogyassza. (3$ volt a 3.)
Telefon+ gmail +index.hu +időkep +mp3 +youtube +ebook -ra elegendő.
Már nagyon érne a csere de ezek a tepsifonok nem jönnek be. 4,3 körül meg nagy teljesítményű olcsó nincs. 300-at meg nem fizetek egy 5S ért. -
törölt tag
Kellene valami hivatalos magyar vagy független 2.1. (Ugye az az utolsó ami kijött hozzá?)
Most valami norvég (szerk.: I570EXXJH7) volt rajta, (mindenki ezt istenítette anno de tele van norvég szolgáltatói szeméttel.) de félévente elkezdett hülyeségeket csinálni. Legutóbb a hívás, és a zenelejátszó hangját nem volt hajlandó se a külső hangszórón lejátszani, se fülesen. Factory reset után sem.
Utána poénból felpattintottam az I570EDDJB2-t ami azon kívűl hogy nem tud magyarul, telepítés, és factory reset után is 0.00MB helyet ad a telepíthető alkalmazásoknak.Nem kell root, nem kell cyanogenmod, csak egy alap 2.1 kellene ami nincs tele szolgáltatói szeméttel.
Régebben volt egy oldal ami nem a Sammobile/Samfirmware, és nem találom.. Éjsötét kékes-fekete háttér, kéthasábos elrendezés, és sok gyári spica firmware volt fent. Ötletek? -
master90
aktív tag
Sziasztok
Tudnátok nekem segíteni abban hogy hogy tudom fel varázsolni
az alap romot odinnal ?
És mik is kellenek hozzá ?
Mert ez alpján csináltam és mindig hibát dob ki ! -
Kristof14
senior tag
válasz
viiick1899 #37316 üzenetére
tedd újra a ROM-ot odinból.
megzakkant szegény. van ilyen.
múlthéten én is spicát szereltem az meg nem bootolt, hanem bootloopja volt de a recowery meg befagyott.szal odinnal daráld le azt jólesz
-
viiick1899
csendes tag
Sziasztok!!
Lemerült a telefonom reggelre, és nem akar bekapcsolni, megáll a boot képernyőnél, aztán próbáltam wipe dalvik cache-t recoveryből utána factory reset, de most csak a recoverybe kapcsol be alapból, mikor elindítom simán(billentyűkombináció nélkül. Mi lehet a gond?
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Valaki leírná, hogyan tudok visszamenni gyári ROM-ra? 2.1 a legújabb? Nem nagyon találtam leírást, meg letöltési linket sem. Most cyan van fent de nagyon lassú, gyárit meg szeretném nézni. -
törölt tag
Valaki segítsen!!!
Az a helyzet, hogy elkezdtem ROM-olni a spica-t és a root-ig minden rendben is van.
Utána viszont nem tudom telepíteni az sgm-et, mert azt írja ki, hogy nem tudja megnyitni, illetve, hogy rossz.
De semmi többet. Így most van download meg recovery menü is, de nem tudok installálni.
Tipp? Ötlet?
Előre is köszi. -
-
törölt tag
Sziasztok!
Megérett a még gyári rommal rendelkező Spicam egy verzió váltásra.
A kérdésem a következő: Melyik az a legstabilabb rom, amit nyugodt szívvel javasolnátok?
A lényeg, hogy minden működjön benne, bár szinte csak telefonálásra és fényképezésre van használva.
A Froyo már nagyon szaggat alkalmanként...
Előre is köszönöm a segítséget.Üdv Mindenkinek!
-
-
Khan13
senior tag
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
NeatROM Lite 4.8-ról mik a hosszútávú tapasztalatok? Nekem elsődleges szempont a stabilitás. Vagy akkor inkább gyári XEH JB?
-
ktomcat
senior tag
Sziasztok! Visszakerült hozzám hűen szeretett első okostelefonom, azzal a problémával h meghalt az akksija (jó tudom, vegyek újat, Majd veszek), de arra gyanakszom hogy amiatt döglött be h "enyhén" hosszú a boot idő. És itt most nem arra gondolok hogy a rom betöltésénél, hanem a legelső boot képernyőnél áll egy csomót a telefon, régebben nem csinálta ezt, az h ha meg 2.1ről indítom szintén nem oldja meg. Esetleg valamit még bekéne pipálnom odinba?
-
törölt tag
Ehh...
Kis családom valamelyik becses tagja leöntötte. Most kis szárítás után rizsben pihen... Lehet itt a vége?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A nagyobbik dél-koreai gyártó végül hivatalosan is leleplezte az Android alapú Galaxy kisebbik testvérét.
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Formula-1
- Star Trek
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- bambano: Bambanő háza tája
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- BMW topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest