Hirdetés
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- Banggood
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
-
IT café
Ha nem működik az OTA update:
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaliGab23
senior tag
Eddig én sem néztem az akku állapotát, csak most, hogy a napokban láttam itt az akkubattery programot egyik hozzászólásban, ami kiírja.
Nekem sajnos több Samsung telóm is volt szervizben, igaz 14 éve csak Samsungot használunk és volt jó néhány db
(Most a kva drága 2.5 éves QLED tévé romlott el, még szerencse, hogy kötöttem rá biztosítást az MMben, mert erre még 2 év gari volt és mint most kiderült, nincs alkatrész - a kijelző panel sz@rt be - hozzá belátható időn belül... vagy egyáltalán. 1.2misi, azért fájt volna, így úgy néz ki kapok ebben az értékben MM utalványt. - Ezt azért is írtam le, mert érdemes kötni biztosítást nagy értékű műszaki cikkekre.)Utánanéztem neten és egy programmal elvileg csináltam egy akku kalibrálást, bár nem nagyon hiszek benne, én is műszaki vagyok (vill.mérnök), inkább elviszem egy cserére a TMXbe, ha gariban, ha anélkül cserélik, nem akarom leváltani még jó ideig ezt a telót, mert nincs értelmes alternatíva.
Vettem egy Iphone 13 pro maxot múlt héten, de másnap egyik barátom át is vette tőlem.. huh, nagyon nem jött be nekem.
Jelenleg 4326mAh-t ír akkura a progi... több töltésből számolva egyre csak csökkent.
Ezért nem bírja már nekem egész napot, amire panaszkodtam itt jó párszor korábban, nem a firmware a ludas.[ Szerkesztve ]
Kezdetek... 1996... Nokia 1610...
-
HaliGab23
senior tag
-
HaliGab23
senior tag
válasz zoli978 #7742 üzenetére
Google Pay-t használom Erste-hez.
Nekem is jobban merül a telóm, de nem gondolom, hogy a Pay miatt lenne.A Chrome a gyanús, tegnap 21%al az nyert, úgyhogy le is szedtem, és lekapcsoltam. Az Edget és Chrome-ot használom felváltva, így maradt az Edge.
-
HaliGab23
senior tag
Nekem korábban nem volt ilyen bajom a Teams-szel, használtam úgy az Ultrán, ahogy írod, de pár hónapja már nem, mert laptopon használjuk.
Laptopon most sem tapasztalunk semmi problémát, a cégnél mást nem is használhatunk.Nem lehet, hogy Android 12 alatt lett vele gond?
Kipróbálom majd legközelebb telóval lépek be.
[ Szerkesztve ]
-
HaliGab23
senior tag
válasz Pythoncobra #7722 üzenetére
Ugyanez volt nekem is, késő este (23h) még 30%, 5h képernyővel, és azért bosszankodok, mert ez elcsesződött és 2szer lekapcsolt már úgy, hogy nem tudtam tölteni.. persze nem lett világvége és nem vesztem el, de kellemetlen volt az egyik eset, mert telóval NFC fizetek, sokszor még bankkártyát sem viszek magammal és akkor nem tudtam fizetni..
(Nem a Simple van fent, hanem a Google Pay)
[ Szerkesztve ]
-
HaliGab23
senior tag
120Hz az Ipad is, és elég komoly hardver
Na mindegy, megpróbálom kivárni a márciusit, 4.1et, hátha..
12-14 év? Kb. ennyi ideje vagyok Samsungos, szóval eléggé márkahű voltam eddig.
Szerk: 2008ban volt az Omnia i900, az volt az első Samsungom.
[ Szerkesztve ]
-
-
HaliGab23
senior tag
Van Galaxy Tab S7em is.. közelében nincs az Ipad Pronak, nem megy el napokig, szépen lemerül "magától".
Max 2.5napot bír olyan használattal, mint az Ipad, ami holnapra pontosan 1 hetet bír majd. (11" méretű mindkettő)Hidd el már nyomtam mindent. Anno I900 omnián még Romot is "főztem", szóval van foglalmam róla, hogy mit lehet/kell tenni, és ahogy pár napja kiveséztük, már nagyon nem abban az érdeklődési "állapotban" vagyok, hogy ilyenekkel szórakozzak, nyomozzak, miért szar az, aminek jónak kellene lennie.
Szerk: közben nézem, hogy még elérhető a pdafanclub.com oldal.
Még TMC vételt is csináltunk iGohoz, valamit forrasztgattunk a fülesnél, és lett forgalmi infó valamelyik rádiótól.[ Szerkesztve ]
-
HaliGab23
senior tag
válasz MadMancs #7709 üzenetére
Ugyanez nekem is, és a Tin által javasolt sem segített.
Reggel 6kor vettem le 100%al, most 31%.
Katasztrófa.Kaptam a cégtől egy Ipad Prot, szombaton töltöttem fel, naponta használtam 20-40 percet és még mindig 35%on van!
Azt hiszem át fogok menni így Apple-re...
[ Szerkesztve ]
-
HaliGab23
senior tag
válasz kchris78 #7589 üzenetére
Ezeknek a hibáknak egy jelentős részét írtam korábban én is, szóval létező dolgok bizonyos esetekben.
Nekem most leginkább az akkuidő a probléma, jelentősen rosszabb, mint korábban, szóval várom a márciusit.
Nekem pl. egy Philips Bluetooth hangszóróval pattog, de a Buds Proval nem.
[ Szerkesztve ]
-
HaliGab23
senior tag
-
HaliGab23
senior tag
válasz Zsoleszhun #7500 üzenetére
Köszi!
Nagyon várom már, utolsó esély a samsungnak, ha ezzel sem lesz legalább olyan, mint a 11es droiddal volt, akkor megy a háztól a samsung fokozatosan.
Lehet más sem lesz jobb, de eddig nagyon nem is próbáltam.Kezdetek... 1996... Nokia 1610...
-
HaliGab23
senior tag
Komolyan elgondolkoztam, hogy átállok apple vonalra így 14 évnyi samsung vonal után.
Tudom ott is vannak néha problémák, de ez a wipe cash, újratelepítés, csináljunk valami varázslatot, stb. már kezd nagyon unalmas lenni samsung és andorid oldalon.Enyém pl. a belassulás mellett merül mind a tengeralattjáró, ahogy minap írtam.
-
HaliGab23
senior tag
Valami nem jó most a firmware-rel, mert nekem alig bírja ki a napot, és nem használom jobban, mint korábban.
Pl. 18h-kor már csak 15% volt, rá kellett töltenem és csak 3ó50p volt a kijelző idő.Máskor 5 óra fölötti idő megvolt és akkor is még volt 25-30% töltöttség...
-
HaliGab23
senior tag
válasz ScourgeA #7142 üzenetére
Nekem nem ad semmi olyan pluszt, amiért cserélnem kellene S21Uról.. sokan szerintem hasonlóan vannak.
A tollat a Note-okban használtam, de aztán rájöttem, hogy nem létszükség.S21U nekem ami miatt nagyon ütött az a 10x optikai zoom.
Az meg szerintem nem lett sokkal jobb az S22ben, ha egyáltalán jobb lett.Kezdetek... 1996... Nokia 1610...
-
HaliGab23
senior tag
válasz thamasz #7070 üzenetére
Én az előbb majdnem előrendeltem az S22u-t, de kikapcsoltam a gépet.
Jó lesz ez az S21u még egy ideig, a beépített tollon és apróságokon kívül nem ad újat nekem, pedig kb. 50ezer Ft-ot kellene beletennem csak pluszba a lehetőségeimmel, ha ebből most "kiszállnék".[ Szerkesztve ]
-
HaliGab23
senior tag
válasz PeteePeti #6972 üzenetére
A Note 10+ tudja a 45W-ot (úgy írja ki, hogy Szupergyors töltés 2.0) szóval meg tudja oldani a Samsung ezt a teljesítményt.
Elvileg tudnia kell töltenie ennek a töltőnek.Rendeltem egy 2 USB-C 65W-os verziót én is az imént
[ Szerkesztve ]
-
HaliGab23
senior tag
válasz HaliGab23 #6675 üzenetére
Off: Az új Skoda Octavia volt ilyen kb. hogy kiadták egy totál bugos szoftverrel, a cégnél akik elsőként kapták panaszkodtak, hogy hol a fűtést nem tudták bekapcsolni, hol a navigáció ablakrésze volt sötét, meg mindenféle hibaüzenetek jöttek. Vissza is hívták mindet, volt, amelyiket kétszer is, mert nem sikerült elsőre megoldani.
(2020. 09 hó magasságában volt ez.)
[ Szerkesztve ]
-
HaliGab23
senior tag
Ha megengeded hoznék egy hasonlatot.
Tehát elfogadható az, hogy egy gyártó kiad valamit a nagyközönségnek, ami feltűnően bugos, és a nagyközönség a nevetséges.
Pl. a VW csoport kiad egy szoftverfrissítést az Audi vezetéstámogató rendszerére, az adaptív sávtartóra, ami bugos és néha nekib@ssza az autót a szalagkorlátnak.Ahha, igen, a user a nevetséges, miért nem várt 1-2-10 hónapot, amíg más userek össze nem törték az Audijukat és a VW javította a hibát!
-
HaliGab23
senior tag
Nekem 2008 óta vannak samsung telefonjaim (Samsung Omnia volt az első), és azt már észrevettem, hogy mindig az új verzió (következő csúcsmobil) kiadása előtt jönnek "problémák" az előző modellnél. (Szoftverfrissítések után.)
Apró dolgok, de olyan érzést keltőek, hogy ez a mostani már elavult, az új gyors lesz, smooth lesz, újra jó lesz...Bennem a mostani frissítések ismét hozták ezt az érzést, röccenések, billentyűzet nem jelenik meg sokszor messengerben, viberben, "offline módban van" mikor felélesztem a kijelzőt, vagy valami hasonlót ír ki, majd magához tér, de az üzenetek nem jönnek meg addig, stb.
Szerk: persze valami sebtapasszal meg lehet oldani ezeket, csinálj wipe casht, töröld a bill adatait (prediktív szavaim is elmennek vele), stb. De könyörgöm, egy fél milliós telefonnál ilyeneket kell csinálnia egy felhasználónak, hogy az jól működjön?
[ Szerkesztve ]
-
HaliGab23
senior tag
Olyan helyen lakunk, hogy szinte csak a saját wifit látom, néha egyik szomszédét, attól függ hol vagyok a házban.
Ugyancsak a Note 10+-t tudom alapul venni, azzal nincs gond.
Ennél van valami szoftveres bug.. vagy akad valami valamivel. Pedig tényleg nincs fent semmi extra app, amelyik felülírna bármilyen rendszerbeli alapműködést vagy legalábbis nem tudok róla, hogy valamelyik bekavarna.Kezdetek... 1996... Nokia 1610...
-
HaliGab23
senior tag
Nincs bekapcsolva.. olvastam, hogy okozhat ilyet.
Pont itt van mellettem a régi note 10+om, amit a fiam használ, azon jön minden rendben.Nálam pl. van olyan is, hogy van aki fel tud hívni Viberen, van aki meg nem. Belépek a viberbe és akkor dobja ki, hogy az illető hívni próbált vagy 5ször.. Nekem a teló meg sem nyikkant, és csak akkor látom, ha megnyitom a vibert.
Nem állítgattam semmit el egyedileg, ezért nem értem. Nincs semmi ilyen program sem fent.
-
HaliGab23
senior tag
válasz thamasz #6120 üzenetére
Nekem is ledobódik random..
Szerintem valami nagyon nem jó irányba halad.
Itt egy csúcs telefon, fél millió Ftért, és megbízhatatlan.Lassan végig kell hívni mindenkit, hogy nem keresett-e vagy írt-e.
Meg nézegetni percenként, hogy nem dobta-e el a wifit, vagy hálózatot stb.
Elhiszem, hogy van akinek minden jó, de nagyon sokan panaszkodnak anomáliákra, az meg szerintem nem fér bele.Már nagyon régóta még csak nem is állítgatok semmit, csak használni akarom úgy ahogy az kijött.
Volt, hogy már csengőhangot sem módosítottam.[ Szerkesztve ]
-
HaliGab23
senior tag
Ma direkt sms-t küldtem az asszonynak, hogy mit hozzon még a boltból, mert se a viber, se a messenger nem ér oda normálisan az utóbbi időben.
Na megjött haza, nem hozta, amit kértem..
Nézem az sms-t, hát ott "pörög", hogy várakozás hálózatra, miközben végig fullon volt a hálózat.És nem csak egy eset volt eddig, hogy nem mennek normálisan ezek az üzenetküldő szolgáltatások, család, barátok, kollégák panaszkodnak folyamatosan..
Komolyan mostantól mindenért hívni kell majd egymást 2022 küszöbén, mert ezek a fosok nem működnek rendesen?
Megbízhatatlan sz@r így ez az egész.Ez a mai - sms sem megy már el - a teteje mindennek.
-
HaliGab23
senior tag
Felraktam a 12est Odinnal, hát ne tettem volna... Nagyon érezni, hogy ez nincs jól optimalizálva.. akadozós az egész és nem pörög úgy, ahogy a 11...
-
HaliGab23
senior tag
Erste banknál mától működik a GPAY, megy a VISA kártya is, telefonon és órán is. A teló sem kell nálam legyen, megy simán az órával
Királyság!Kezdetek... 1996... Nokia 1610...
-
-
HaliGab23
senior tag
válasz TODI1111 #5149 üzenetére
Felraktam a Bétát, de nekem valamiért nagyon lassú volt, ahol netről be kellett tölteni valamit, weblapok, fiókok frissítése, stb.
Mintha 10 évet visszarepültem volna az időben.
Nem jöttem rá mitől van és nem is állt vissza normál sebességre 2 óra után sem.
Visszaraktam a 11et és minden oké lett.Kezdetek... 1996... Nokia 1610...
-
HaliGab23
senior tag
-
HaliGab23
senior tag
-
HaliGab23
senior tag
Nekem már nem hozza a megvétele utáni üzemidőket..
Első fél évben még okés volt, aztán szépen lecsökkent átlag 5 órára a kijelző idő, ha van időm sokat nyomkodni már nem bírja ki egész nap, este 9kor már töltőre kell tennem.
Anno kibírta este 11ig és hozott 7 óra kijelzőt.Én szupergyors töltöm mindig, este 11 körül ráteszem, reggel 7kor leveszem.
-
HaliGab23
senior tag
Nem lehet, hogy a mobil hotspot beállításnál 5 Ghzen van a sáv és a laptop esetleg csak 2.4et tud és lát?
Vagy ha a mobil hotspot menüben megnyomod közepén a beállítás részt, majd a speciális almenüt, ott nincs a rejtett hálózat bekapcsolva? (Vagy a védett kezelési keretek?) Akkor sem látja a laptop vagy más eszköz.[ Szerkesztve ]
-
HaliGab23
senior tag
Kipróbáltam most Samsung gyári 25W-os és 45W-os töltőkkel.
Ha a szupergyors töltés csúszka engedélyezve van, akkor ugyanannyi időt ír ki mindkettőre a teljes feltöltésig és a lezárt képernyőn alul ki is írja, hogy szupergyors töltés. (Ez nem csoda, mivel 25wot tud.)
Ha a gyorstöltés csúszka engedélyezve van, de ha nincs engedélyezve!, akkor is ugyanannyi időt ír mindkettőre teljes feltöltésig és alul csak annyit ír ki, hogy töltés. Nem csinál semmit a gyorstöltés csúszka.. hiába van bekapcsolva, nem írja ki azt, hogy gyorstöltés és a töltési időre sincs hatással.
-
HaliGab23
senior tag
válasz MadMancs #3290 üzenetére
Ha már a töltés szóba került.
Én éjszakára teszem töltésre és direkt vettem egy vezetéknélküli töltőt, amivel szépen lassan 3-4 óra alatt tudom feltölteni. Gyári samsung, órát meg két telót tud egyszerre tölteni, SESből rendeltem.
És a tapasztalat (20ból 20szor):
Ezzel a lassú vezetéknélküli töltéssel felmelegszik a teló rendesen, míg a 25Wos szupergyors töltéssel egyáltalán nem...
Nem tudom mennyire örülhet az akku, hogy forró közben, valószínűleg annyira nem.
-
HaliGab23
senior tag
válasz csakaloki2 #3036 üzenetére
Ez sajnos ilyen, nem egy ingatlan... csak esni fog az ára
-
HaliGab23
senior tag
A galéria változott??
A videók indítását külön kell kiválasztani????Megnyitás videólejátszóban, jobb alul 3 pöttynél kiválasztva.. na menjenek a pcs.ba
-
HaliGab23
senior tag
-
HaliGab23
senior tag
Hová tűnt a Pitaka Airos hozzászólásom???
-
HaliGab23
senior tag
Másnak is megy az Android Auto vezeték nélkül?
Nekem az új Octaviával működik.
Azt nem tudom, hogy az Indonéz rom miatt (nekem az van fent), vagy már alapból működik így?(Android auto alatt telefonálva viszont nem rögzíti a hívást.)
-
-
HaliGab23
senior tag
válasz TODI1111 #2697 üzenetére
Köszi, rányomtam, szépen fel is ment
Jó ez a hangrögzítés, nem kell pl. menetközben pötyögni/papírt keresni, amikor lediktálnak valamit.
Sok hasznos és korrekt felhasználása van, persze mindig azért tiltanak valamit, mert néhány hülye visszaél vele...Kezdetek... 1996... Nokia 1610...
-
HaliGab23
senior tag
válasz sebijani1982 #2615 üzenetére
Jól megsz.patta a google az időseket, pl. szüleim telefonja is összeomlott, meg sem tudtam távolról csinálni úgy, hogy mondtam mit nyomkodjanak...
Tököm tele.Kezdetek... 1996... Nokia 1610...
-
HaliGab23
senior tag
válasz wong kok wah #2610 üzenetére
Már megijedtem, hogy a hangrögzítős Indonéz rom rosszalkodik.
Köszi a linket!Kezdetek... 1996... Nokia 1610...
-
HaliGab23
senior tag
-
HaliGab23
senior tag
válasz spawn21 #2593 üzenetére
Volt amúgy egy olyan rom verzió (tegnap volt is róla szó), amikor tovább bírta, csak ugye az agresszíven kezelte (lőtte ki) a programokat és panaszkodtak rá.
Viszont az nekem semmi problémát nem okozott az én szokásaim mellett.
8-9 óra közötti SOTok voltak, most 6-7 óra, de bőven jó ez is.
Fontos, hogy ez 1 nap alatti lemerítés során jön össze.Aki 2 naponta tölti (pontosabban fogalmazva, úgy használja, hogy 2 naponta tudja tölteni, mert nem gyilkolja le 1 nap alatt) ott ~4 óra SOT jön össze, mivel ugye készenlét közben is merülget a teló.
Szerk: általánosan írtam fentit.
[ Szerkesztve ]
-
HaliGab23
senior tag
Semmire nem használta a napokban.
Igaziból azt szerettem volna csak mutatni, hogy bekapcsolva és hálózaton lógva elmenne vagy 5 napot készenlétben.
Előző verziós androiddal merült készenlétben is, mint a tengeralattjáróNagyon jól optimalizált a rendszer most.
-
HaliGab23
senior tag
Ezt nézzétek, a régi Note10+-om:
-
HaliGab23
senior tag
válasz ForRedGlory #2417 üzenetére
Köszi! Ezt még nem ismertem, megnézem
-
HaliGab23
senior tag
válasz Tomi881 #2331 üzenetére
Én miután felment a frissítés csináltam egy wipe cash-t a biztonság kedvéért.
Ma reggel levettem töltőről 7kor, minden bekapcsolva, semmi korlátozás, ma voltam pecázni is, így mobilneten volt fél napot, stb.
4óra24perc SOT és 50%on volt mikor a sreenshotot csináltam:
Most 42% és 5óra 2perc SOT.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szuper állapotú Samsung S21 Ultra 5G 256GB
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest