- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Windows 11
- Microsoft Edge
- Asustor NAS
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Bitcoin topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Xiaomi AX3000 és a AX3000 NE
- VoIP telefonálás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exel4589
újonc
Szia RudY.nem vagyok valami hozzáértő és segítséget kérnék. Van egy lg uhd tv-m ami össze van kötve a laptopommal hdmi n. Ehez jönne még egy 5.1 amin csak rca k vannak. Tehát ahhoz hogy rákössem a tv re kéne egy ilyen kütyü. Találtam is rengeteget ebayen de tanácstalan vagyok. Max 10k szánok rá. Szerinted mit érdemes a most piacon lévőkből?
-
BB9360
aktív tag
Köszönöm, akkor nem maradt hátra más, mint kell keresni 5 voltot és 1, de akár 2 ampert adó eszközt, tápot, igaz?
Akkor már csak az a kérdés, hogy ha tupacamaru 500 mA-s forrásával működött, akkor nekem miért nem ment a Somogyi féle univerzálissal (sem a 6v, 500mAh, sem a 4,5v, 500mAh)?!?
Megnéztem, nekem is az újabb van, annyit találtam, hogy a chip mellett két csavar lenne, de nekem hiányzik az egyik...
-
BB9360
aktív tag
Kösz. Sajnos nekem sincs másom. Csak így nehéz két nem működő termék közül kizárni a rosszat. Kellene/lehetne vmit mérni az rca kimeneteknél?
Lehetséges lenne, hogy a konverterből jövő analóg jelet az erősítőm nem tudná értelmezni? Vagy elvileg az pont megegyezik a média lejátszó kimenetén kijövő jelekkel? -
BB9360
aktív tag
Az a helyzet, hogy nem szeretnék egy újabb adaptert venni csak azért, hogy kiderüljön, működik-e egyáltalán ez az adapter. Hiszen, ha nem, akkor úgyis egy komplett szettet kell vennem, és így feleslegessé válik a hozzá képest "drága" adapter. Ha tényleg az adapter a ludas, akkor csak egy másik, ahhoz passzolót kell vennem. Ami lényegesen olcsóbb, mint egy univerzális...
Már csak az a kérdés, hogy honnan tudnék akár usb-s, akár hálózati adaptert szerezni próbára.
-
BB9360
aktív tag
A vele érkezett táp 5V 1A. Ez ugye meghalt, szóval ezzel nem számolhatok. Lehet ilyet usb-s töltővel is kapni, de vajon a tv usb-je elég lehet?
A búgástól tekintsünk el. Annak, hogy nincs hang, lehet köze a tápellátáshoz? Azaz, hogy csak 500 mA és 4,5V jön a tápból?Az eladó visszatérít vmennyit, jobb ez így. Na de, lehet ezzel vmit kezdeni vagy rendelhetek egy újat kompletten? Akkor is jó lenne tudni, hogy mi a hiba, mert a következővel is előfordulhat. Főleg, ha nálam van. Érdemes ezt szétszedni? Nem értek hozzá...
-
BB9360
aktív tag
Khm. Verőfényes napsütésnél kiderült, hogy az az 5V inkább 6V. Ez egy Somogyi Home ac/dc adapter 0-3-4,5-6-7,5-9-12V, 500mA/6VA max.
Ez mit okozhat? Azt is, hogy nincs hang? Vagy a búgást? Ha a 4,5V-re tenném, jobb lenne?
A tv-be menő koax nem csíp, de ez a kábel először egy elosztóba megy, majd a modembe, onnan a tv-be. A modemből utp a set top boxba. -
BB9360
aktív tag
Szia! Köszönöm.
Igen, a sztereóról.
A félórás várakozás megvolt.
Rosszul sztem sem lehet bekötni.
Az erősítő sztereó, a DAC-tól egy rca-din kabellel megy a jel. Ez a kábel a média lejátszóhoz közvetlenül kötve gond nélkül ad hangot. Azért akartam a DAC-t, mert több forrást szerettem volna hallgatni (tv, média lejátszó, Set Top Box). Gondoltam hdmi-vel beviszem a hangot a tv-be, és onnan optikain a DAC-ba, onnan tovább. Az erősítőm ilyen, a hangfalok aktívak, ilyenek.
Megnézem az univerzális tápot, hátha írja az ampert, de ha jól értem, akkor ez csaka búgásra lehet magyarázat...
A tv beállításait is átnézem újra.
Köszönöm. -
tupacamaru
veterán
Véletlenül nem tudod hogy a simában milyen chip van? Én is rendeltem kettőt, de utána rájöttem hogy csak egy kell majd belőle. HTPC-hez használom majd, de az átküldi a hangot a TV-re HDMI-n keresztül, abból meg optikai kimeneten veszem le a hangot egy aktív sztereó hangfalra. Így mindegy hogy a HTPC szól vagy a TV, a hang eljut a hangfalakig. Az elején mind a két eszközhöz akartam egy-egy DAC-ot, de már nem tudom hogy miért.
-
csab2
veterán
Szia!
Ezt a rendszert nézegettem.
Ennek is olyan a csatlakozója, mint amit belinkeltél. Akkor ha jól értem, elég a TV digitális hangkimenetét összekötni egy általad linkelt 5.1-es DAC-al, majd azt rákötni a Geniusra és minden OK. Tehát a PS3 és a TV is 5.1-es hangot fog így szolgáltatni. Jól gondolom?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Digitális-analóg audio konverter (DAC) (sztereó)Jelenlegi (2013.05.) ára 3000-4500.- ft között mozog (külföldről...
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- AKCIÓ!!! Új i5-14400F +Új 16-32GB DDR4 +H610/Z690 alaplap! GARANCIA/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest