- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
- Nem csinál globális szuperhatalmat Indiából az akadozó űripara
- Rendszergazda topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Vírusirtó topic
- Crypto Trade
- Microsoft Excel topic
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lager
tag
Mondjuk én nem vagyok bevándorló, mert itt születtem. Szóval nem veszem magamra. De nem is szándékozok itt maradni, meglesz a mérnök diploma és négy év munkatapasztalat és irány Ausztrália. Amúgy őszintén szeretem Magyarországot, de itt csak úgy lehet normális életkörülmények között élni ha korrupt vagy és kaparsz magad alá. 100-120 nettó fizu egy vicc. Semmire sem elég Egy fizu elmegy lakásra és autóra, egy kajára és még egy kéne ha valamit még merészelnél venni is magadnak. Ehhez képest vonzóbb két évi 80-120 ezer dolláros mérnök fizu Ausztráliában. És még a bevándorlót se nézik le mert az ország 40% külföldön született. De az biztos, hogy mindig vissza fog vágyni ide a szívem
-
Lager
tag
válasz freelancer #42 üzenetére
Ne haragudj rám, de a francnak kell itt kérkedni azzal, hogy nem vagy magyar és a többiek orra alá dörgölni, hogy kinek tartoznak (sic!) stb. Kicsit az orosz témára visszatérve én velük nagyon egyetértek: agyon tudják fikázni magukat, hogy mekkora szar Oroszország, de ha egy külföldi elkezd velük egyetérteni és beáll negatív dolgokat mondani akkor egy emberként fognak össze és borítják rá az asztalt.
Szóval tanulság: mindenkinek csak a saját népét szabad szidni. Ja és én sem vagyok magyar származású szóval még nagymagyarkodással sem vádolhatsz
-
Lager
tag
Rengeteg baromságra költenek, mind állami mind személyes szinten. Simán értelmetlenül elvezetik 20-25 emelet magasan, a házak között, a 2x6 sávos autópályát. A gigantikus presztízsberuházások egymást érik Moszkvában. És nincs olyan nő akinek ne lenne legalább egy 2-3 millás nercbundája, mert az kb. top prioritás még a minőségi kaja/lakhely előtt is. Orosz ismerősöm a háza építéséhez Angliából rendelt téglát (egyenként, hungarocellbe csomagolva, 7 fontért darabját), hogy "angol stílusú" legyen. És gyakorlatilag mindenkire jellemző, hogy többet akar magából mutatni, mint ami.
Különbség, hogy az olajpénzből nekik futja rá. Nekünk meg nem. De talán ki merem jelenteni, hogy itt ha egy picit szegényebben is, normálisabb, békésebb életet lehet élni. -
Lager
tag
Gazdaságilag olyan, hogy Oroszország nem létezik. Moszkva annyira fejlett, hogy simán felveszi a versenyt New York, London, Párizs, Tokió stb. világvárosokkal. Fizetésben, tudásban és árakban is. Szibéria egyes területeihez képest pedig a tasnádi cigány-gettó is felüdülés.
Lokálisan lehetségesnek tartom egy sikeres "szilícium völgy" elindítását. Pénz van(több száz milliárd dolláros tartalékok még a válság után is), szakember van(nagyon kemény oktatás, orosz cserediákok röhögnek nálunk a Műegyetemen, hogy nem igaz, hogy itt ennyire nem kell tanulni. Ami nálunk egyetem 2 évfolyam matekból az ott iskola 10. osztály kb.) , hely van( ezt nem kell magyarázni), egységes politikai akarat is( ti. diktatúra van, nem tesz keresztbe senki). Mi kell még?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest