- Egy dolgot már elért az AI: még többet vásárolunk
- Ultragyors EV-töltőkért szövetkezik az Xpeng és a Volkswagen
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Az USA szerint a CATL és a Tencent kiszolgálhatják a hadiipart
- Trump visszatérése előtt vált globális ügyekért felelős vezetőt a Meta
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_s
addikt
Magyarországon is lehetne egy ilyet csinálni. Az oroszokban viszont egy dolgot nagyon nem értek. Nekik úgy tudom az a hozzáállásuk a dolgokhoz, hogy amiben lehet, sajátot csinálnak, és nem importálnak. Viszont számítógépes hardverekben sehol sincsenek...
-
CYBERIA
senior tag
válasz Dare2Live #65 üzenetére
Több mint valószínű, hogy az is az állam feladata kéne hogy legyen, hogy ebben valamilyen előre lépes történjen. Kétlem hogy beavatkozás nélkül jelentősebb mértékben pozitív irányú változás történne.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
Dare2Live
félisten
amíg 19l az éves átlagos töményfogyasztásukat nem szorítják jóval lejjebb addig nem tudom hova merre tartanak.
Ha gyerekeket, nőket kivonod ebből a 19lből akkor egy férfire átlagosan évi 48l tömény jut. Átagosan minden férfi megiszik havi 4l, heti 1l töményet. És ez csak a tömény és nem minden férfi iszik és ebbe nincs benne a helyi otthon gyártott vodka.
Az szakemberimportra meg rá kell húzni Kaspersky véleményt.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
CYBERIA
senior tag
válasz EroSennin #63 üzenetére
Előbb-utóbb stabilizálódni fog a helyzet. Ha okosan csinálják, akkor nem a határ túloldaláról fognak behozni munkaerőt. Mint a grafikonból is látható 2005 környékén valami megmozdult, a növekvő születési ráta és csökkenő halálozási ráta bizakodásra adhat okot.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
EroSennin
csendes tag
http://en.wikipedia.org/wiki/Fileatural_Population_Growth_of_Russia.PNG
Csokken a nepesseguk eleg durvan, akarcsak a nyugati orszagok nagy reszenek. Ezt kellene megoldaniuk inkabb, mert a hatar masik oldalan szapora nepek vannak es sokkal nagyobb a nepsuruseguk is. Ennyi olaj es gaz bevetel mellett azert a csokkeno nepesseg eleg rossz teljesitmeny egy ilyen ritkan lakott orszagban. -
CYBERIA
senior tag
Gondolom érzed a kontrasztbeli különbségeket a magyar-szlovák vs svéd-iraki vagy német-török keveredésben...
-
RoBorg
tag
válasz #06658560 #57 üzenetére
Nem igazán értem a kérdésed lényegét...a 50% feletti arányra vonatkozik? Mert ha azt nézzük igazad van...az több mint 50%.
A nercbundához meg: Oké, biztos van benne felvágás is. Viszont tény, hogy a télen arra felé a hőmérsékletet a tíz többszöröseiben mérik. Mínuszban (természetesen). S akkor ott van még a hagyomány, stb. Ez szerintem valamennyire indokolja a bunda mániát.
-
Nagyon nagy potenciál rejtőzik az oroszokban. Szerintem sikeres lehet a projekt.
-
törölt tag
-
RoBorg
tag
( Most fognak a hungaristák - ha vannak itt- megkövezni...hihi )
Tudod, ez egy nagy kérdés...Már mint, hogy egyáltalán létezik-e olyan, hogy genetikailag magyar.(#53) CYBERIA:...Mert ez nem új találmány, nálunk is évszázadok óta zajlik. Jó nem teszik ki a népesség 50%-t, de akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
Lager
tag
Mondjuk én nem vagyok bevándorló, mert itt születtem. Szóval nem veszem magamra. De nem is szándékozok itt maradni, meglesz a mérnök diploma és négy év munkatapasztalat és irány Ausztrália. Amúgy őszintén szeretem Magyarországot, de itt csak úgy lehet normális életkörülmények között élni ha korrupt vagy és kaparsz magad alá. 100-120 nettó fizu egy vicc. Semmire sem elég Egy fizu elmegy lakásra és autóra, egy kajára és még egy kéne ha valamit még merészelnél venni is magadnak. Ehhez képest vonzóbb két évi 80-120 ezer dolláros mérnök fizu Ausztráliában. És még a bevándorlót se nézik le mert az ország 40% külföldön született. De az biztos, hogy mindig vissza fog vágyni ide a szívem
-
CYBERIA
senior tag
Ez van, a nyugati világban ez még inkább jellemző és egyre inkább. Svédországi adatot tudok mondani, '82 és 2002 között - az ugye 20 év - 1 millió bevándorlót regisztráltak. Ez egy Magyarországéhoz hasonló népességű országban nem kevés. A trend pedig az, hogy egyre erősödik a bevándorlás, 2008-ban meghaladta a 100 000-et! A lakosság kb. 15%-a nem Svédországban született, ez nyilván nem tartalmazza a második generációs bevándorlókat, márpedig az afrikaiak, ázsiaiak elég szapora népek.
Kíváncsi leszek melyik lesz az első ország Európában, ahol a saját népe abszolút többség (50%) alá fog kerülni. Tippre Nagy-Britannia, Franciaország, Dánia, Svédország - elég esélyesek.Ezt nem azért írtam, mert bármi bajom lenne veled, csak úgy eszembe jutott.
-
Wyll
őstag
"bizottságok és albizottságok már most áttekinthetetlen hierarchiájának felállításával kezdtek hozzá a munkához"
Csak én érzem úgy, hogy ez Magyarországról is simán elmondható lenne?
Lásd1: Metro4
Lásd2: M6-os autópálya építése (rokonom ott dolgozott, és elmondása szerint a Strabag ezután kétszer is meggondolja majd hogy Mo.-ra jöjjön építeni, mert annyira sok és tetű a bürokrácia)Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
szuper-t
őstag
Az oroszokra volt régen 1 vicc:
2 Kínai beszélget:
- Az Oroszok Miért nem csinálnak számítógépet?
- ......?
- Mert nem férne ki a gyárkapunTessék meg hazudtolni!!!
A hangfal az a Tento S-30 as ami a mai Zenei világban már nehezen állja meg a helyét, ezért is társult hozzá 2db Orion Hs 288 amivel 1üttesen félelmetesen tiszta hangzást produkálnak
-
CYBERIA
senior tag
Mondjuk hangtechnikában van lényegesebb paraméter is a minőség meghatározására, mint hogy hány évtizedet élt meg. Hangszórónál ha a perem nem porlad széjjel akkor eszméletlen sokat kibír. Van itthon pár dolog, ami jó pár évtizede működőképes, ami bár dicséretes, de más szempontból nem nevezném minőséginek.
-
törölt tag
válasz dajkopali #28 üzenetére
en mar eleg sok orszagban dolgoztam es meg tudlak erositeni: nem csak penz kerdese.
vannak olyan kulturak (pl az arab is) ahol egyszeruen nagyreszt nem szeretnek v nem divat dolgozni. na ott a helyiekbol nem lesz technologiai fellegvar.
es nem veletlenul jon fel kina meg india. (igaz h silicon valley-ben is igen tekintelyes reszben indiaiak dolgoznak). szerintem ez az oroszoknak sikerulhet. sot, drukkolok nekik. amitol kicsit tartok az csak az, hogy mire fogjak hasznalni az ott felhalmozott tudast/technologiat. annyi hirt hallani arrol h moszkva pl a maffia kezeben van h eleg rettento lenne ha a NASA-val szemben letrejonne mondjuk a ВАЗА -
CYBERIA
senior tag
#40 első fele akkor neked is szól
-
Lager
tag
válasz freelancer #42 üzenetére
Ne haragudj rám, de a francnak kell itt kérkedni azzal, hogy nem vagy magyar és a többiek orra alá dörgölni, hogy kinek tartoznak (sic!) stb. Kicsit az orosz témára visszatérve én velük nagyon egyetértek: agyon tudják fikázni magukat, hogy mekkora szar Oroszország, de ha egy külföldi elkezd velük egyetérteni és beáll negatív dolgokat mondani akkor egy emberként fognak össze és borítják rá az asztalt.
Szóval tanulság: mindenkinek csak a saját népét szabad szidni. Ja és én sem vagyok magyar származású szóval még nagymagyarkodással sem vádolhatsz
-
Lager
tag
Rengeteg baromságra költenek, mind állami mind személyes szinten. Simán értelmetlenül elvezetik 20-25 emelet magasan, a házak között, a 2x6 sávos autópályát. A gigantikus presztízsberuházások egymást érik Moszkvában. És nincs olyan nő akinek ne lenne legalább egy 2-3 millás nercbundája, mert az kb. top prioritás még a minőségi kaja/lakhely előtt is. Orosz ismerősöm a háza építéséhez Angliából rendelt téglát (egyenként, hungarocellbe csomagolva, 7 fontért darabját), hogy "angol stílusú" legyen. És gyakorlatilag mindenkire jellemző, hogy többet akar magából mutatni, mint ami.
Különbség, hogy az olajpénzből nekik futja rá. Nekünk meg nem. De talán ki merem jelenteni, hogy itt ha egy picit szegényebben is, normálisabb, békésebb életet lehet élni. -
szuper-t
őstag
Az oroszok jól tartják magukat
már ez annak is köszönhető lehet h nem kiöltenek oylan sok baromságra mint mi....
(a kormány hibája volt)
de h ezen veszekedünk annak semmiértelme
Remélem sikerül nekik és akkor láthatunk valami igazán Minőségi és megfizethető technikát
a régí Orosz hangfalam 27 év elteltével is működik
ezt nevezem minőségnek -
CYBERIA
senior tag
válasz freelancer #38 üzenetére
Az e-mail címed alapján pedig akár még az is lehetnél.
Félteni nem kell az Oroszokat, inkább magunkat kéne.
-
freelancer
tag
-
Dare2Live
félisten
válasz freelancer #35 üzenetére
Minek? Informácioim szerint amit írsz az nem igaz. Kiváncsi lettem volna vmire ami ennek ellent mond.
Csakhogy a tényeknél maradjunk, ruszkik 2004re tudták kiköhögni a sokszorosan lejárt adóságukat aztis úgy, hogy nem fizettek hanem amit tudtak adtak, (Így lett pldaául MOnak soksok BTRje) ÉS soksok 10millió$ nem voltak hajlandóak visszafizetni....
Talán te nézz utána a tényeknek... ha lehetne.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz freelancer #35 üzenetére
Nem tudom ő is erre gondol-t de nekem is ez ütötte meg a szeme:
"Amugy ti magyarok is tartoztok mai napig az oroszoknak (hitel)."
Te nem magyar vagy?
-
kpal
nagyúr
Ezek az oroszok...
-
CYBERIA
senior tag
válasz Depression #18 üzenetére
Csak úgy érdekességképpen megjegyezném, hogy Pripjaty városa is 50 000 körüli lakossággal rendelkezett. Bár ott azért mindenféle ember volt.
-
Béló
aktív tag
Hát én évente járok ki és: az első rész nagyjábol igaz, a matekos kevésbé, lévén ott 16-17 évesen fejezik be a középsulit amit nálunk 18-19 évesen és annyiban vannak előrébb hogy így előbb leadják ugyanazt, az egyetem is attól függ melyik, de azért egy BME ugyanúgy megállja a helyét az ottaniak mellett (több egyetemista korú ismerősöm van).
Más a legtöbb nagyvárosban az utóbbi években hatalmas fejlődés indult meg, a 90es évek elég nagy válságidőszak volt, de mostanra sikerült annyi pénzt felhalmozni hogy nem csak a gazdagokra megy el minden hanem a városokra is.
-
Dare2Live
félisten
válasz freelancer #19 üzenetére
"Ha nem tudnad elmondom neked hogy Oroszorszag az egyik legstabilabb gazdasaggal rendelkezo orszag...."
ez kb egy vicc. az orosz gazdaság teljesen egysíkú.
"aminek tobb ezer milliard $ feleslege..."
mármint minek?"Amugy ti magyarok is tartoztok mai napig az oroszoknak (hitel)."
ezt kicsit ha konkretizálnád...don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
aram01
nagyúr
én látok benne fantáziát,elvtársaim
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Lager
tag
Gazdaságilag olyan, hogy Oroszország nem létezik. Moszkva annyira fejlett, hogy simán felveszi a versenyt New York, London, Párizs, Tokió stb. világvárosokkal. Fizetésben, tudásban és árakban is. Szibéria egyes területeihez képest pedig a tasnádi cigány-gettó is felüdülés.
Lokálisan lehetségesnek tartom egy sikeres "szilícium völgy" elindítását. Pénz van(több száz milliárd dolláros tartalékok még a válság után is), szakember van(nagyon kemény oktatás, orosz cserediákok röhögnek nálunk a Műegyetemen, hogy nem igaz, hogy itt ennyire nem kell tanulni. Ami nálunk egyetem 2 évfolyam matekból az ott iskola 10. osztály kb.) , hely van( ezt nem kell magyarázni), egységes politikai akarat is( ti. diktatúra van, nem tesz keresztbe senki). Mi kell még? -
dajkopali
addikt
a képek csak illusztrációk, amiket orosz lapokból vettem át, a kinézetről még csak találgatások vannak
többeknek: való igaz, akár sikeres is lehet ez a projekt - feltéve, ha egy nagy koncepcióba illeszkedik bele, ez utóbbi azonban nem nagyon látszik
ha csak a pénzen múlna, akkor ma az arab államok lennének a technológia fellegvárai, ám ez nem így van
hogy egy régió, egy ország a perifériáról a centrumba kerüljön, annak elérése igen bonyolult, minimálisan évtizedeket igénylő feladat, s erre vannak példáink is: az, hogy a ma már az USA versenytársainak számító ázsiai országok idáig eljutottak, az nem csak a pénznek köszönhető, sőt, talán elsősorban nem annak"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
fi:zi'k
nagyúr
Nem olvastam a hsz-ket, lehet más is írta. Szerintem úgy néz ki mint vmi vidámpark.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
törölt tag
Hmm. Modern Csokoládéváros a jelek szerint. A takarítókat kik fogják választani, azoknak milyen tudása lesz? Esetleg ök a KGB kötelékéböl érkeznek? S a jelek szerint nem unták meg a gulágokat.
-
lapa
veterán
nem látom át miért baj, ha koncentrációval akarják növelni a sebességet egy ilyen böszme országban. gondolom a területileg egymástól távol eső egyetemekre szétforgácsolódó összegeknél jóval hatékonyabban lehetne pénzt osztani.
szerintem minden tudós örülne, ha magafajtákkal kerülne össze. tegnap a kerítésnél összefutotam a szomszéd bácsival. lelkendezve meséltem, hogy végre működik a lanról bútolós vékonykliens itthon, és már csak egy driverre várok, hogy működjön a htpc-backend is. hümmögött, aztán elmondta, hogy épp most ganézta ki a disznókat. aztán emígyen inspirációval telítve elköszöntünk.
és mégis hogyan történjen, ha nem az állam kezdeményezi? tudósok összedobják a lóvét a kriksz-kraksz épületre? persze a módszertan hagyományosan bürokratikus, ez önmagában mondhatni predesztinált dolog.
-
Fura, de én még nem találkoztam a "nagyralátó" szó ilyen környezetbe való átültetésével. sokkal inkább illene ide a "nagyra törő" szó. De ez csak az én véleményem.
-
Ulyxes
csendes tag
Egyik legstabilabb gazdasággal rendelkező ország, sok ezer milliárd dollárfelesleg... ehhez mérten - véleményem szerint - messzemenően fejletlen. Egyet értek a cikkbe foglaltakkal: "olaj és gáz van, dől a pénz, de ebből még nem lesz magas szintű innováció"
-
FRENK1988
veterán
nem azért de ez inkább fordítva igaz. (mármint a vége) (igaz lehet Gordonka elrendezte már a tartozást)
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
freelancer
tag
válasz Depression #18 üzenetére
Sok-sok dollarral fogjak meggyozni. Ha nem tudnad elmondom neked hogy Oroszorszag az egyik legstabilabb gazdasaggal rendelkezo orszag, aminek tobb ezer milliard $ feleslege(!!!) van (Kinaval egyutt). Amugy ti magyarok is tartoztok mai napig az oroszoknak (hitel).
Elösször lőjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!
-
Depression
veterán
Elbírom képzelni, hogy Oroszország 50.000 legokosabb emberét mivel fogják meggyõzni, hogy egy nem létezõ faluba költözzön. Eg olyan helyre, ahol a takarítónõ és hamburger kiosztó is közülük való.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
domi007
őstag
Basszuskulcs, mi a fene az hogy "nagyra lato" ????
Esetleg nagyravagyo? vaaaaa
[ Szerkesztve ]
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
CYBERIA
senior tag
Nem tudom mit ábrázol az a kép, de nagyon ronda. A Lomonoszov ehhez képest egy műalkotás.
-
ALI_G
veterán
Csak aztán nehogy ezt is 110 %-ra teljesítsék
-
Narxis
nagyúr
Majd egy képet rakjatok be az orosz Bill Gates-ről és Steve Jobs-ról.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
julius666
addikt
-
remington2
senior tag
"Akkor ezt mondta Isten: Legyen világosság! És lett világosság."
Egyszer már bevált, miért ne működhetne itt is?
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
kuchera
tag
Hát erre mondta a azt a töritanáruk hogy 'A hidegháború hivatalosan lehet de még közeltsem ért véget'
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Kuchera
-
törölt tag
Ororszországban valóban jelentős a számtech potenciál, köszönhetően a még mindig kielégítő minőségű reáloktatásnak. Már most is nem egy világhírű szoftver készül náluk, gondoljunk csak olyan nevekre mint Kaspersky vagy Parallels. Viszont szükség lenne egy jól kidolgozott állami támogatási stratégiára, és a kalózkodás néminemű visszaszorítására.
-
RoBorg
tag
Pontosan...Számtech.-ben (elősorban szoftverekben, programozásban) s pl. matematikában nagyon erősek. Ezért tényleg nem lenne hülyeség ennek a megvalósítása. Főleg, hogy az állam is mögé áll, lenne ereje.
(#5) gempula: cyber hideg háború vagy virtuális hideg háború?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez lesz a modern hidegháború az amcsik és az oroszok között.
-
Penge_4
veterán
Mindenesetre örülök a kezdeményezésnek. Talán ha beszállnak és hozzák a régi formájukat, akkor egy gép és a benne lévő hardverek nem tiszavirág életű szemetek lesznek, hanem hosszú évekig, évtizedekig kiszolgál és egyúttal kicsit visszafogják ezt a jelenlegi pazarló nyugati mentalitást és a mesterségesen gerjesztett tervezett elavulást.
Bár azt nem tudom, hogy az informatikában mennyire lennének jók. Autókban elég gyengék voltak, viszont háztartási gépekben és egyéb elektronikai cikkekben nagyon jók. Lehet, hogy nem volt csilivili, viszont a mai napig működnek 20-30-40 év után is.
[ Szerkesztve ]
-
FRENK1988
veterán
Nem tudom mi a baj Oroszországgal. Ott van csak pénz. és szaktudás. Jó lenne kétségtelenül legalább az USA-beli megfelelőjének konkurenciája lenne
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Killing
addikt
Ezek még most sem hagyják abba egymás überelését?
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Robotporszívók
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Dell notebook topic
- CES 2025: elkészült a HDMI 2.2-es verziója
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900 LGA1700 processzor - 12 hó magyar bolti garival! -
- Új, felbontott G.SKILL 64GB (2x32GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Ripjaws M5 RGB White - 10 év bolti gari!
- 2025-ben elindult a GamerEllátó.hu piactere, hirdesd meg HARDVEREIDET a legfejlettebb platformon!
- Ryzen 7 7800X3D
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 33 töltéssel 2025. 10.30-ig Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest