Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- DIGI kábel TV
- Proxmox VE
- Bittorrent topik
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon Prime Video
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Milyen oltások, pffff.
Amúgy ez várható volt, ha jól működött volna a rendszer, Orbínóék akkor is megcsócsálják, ahogy most mindent.. -
WonderCSabo
félisten
A honlapokat gondolom nem a gazdasági szakértők, és nem is a jogalkató szakemberek, és semmiképp sem a miniszterelnök fogja megcsinálni, szóval őket nem fogja le ez a dolog a más fontosabb feladatoktól. Elég nagy informatikusi apparátusa van a kormánynak, ők majd megcsinálják a honlapokat.
Egyébként egyetértek, valóban nem ez a legfontosabb dolog, de sztem ez nem hátráltatja az egyéb fontosabb dolgokon való munkát.
-
Egon
nagyúr
válasz WonderCSabo #46 üzenetére
Sztem csak arra célzott, hogy lehet hogy lennének sürgősebb teendők is, mint átszerkeszteni a honlapokat.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
WonderCSabo
félisten
válasz Wolverine #43 üzenetére
Kutatás-fejlesztés nem lesz benne, a második kettő pedig bármire csodálkozol is, összetartozik.
edward2: Beszarok. Nyílván nem a honlapok megújítása fogja meghozni a gazdasági megmentését. Szóval akkor csak flémemltél. Asszem az egész kampány az ország mengmentéséről szólt, az összes párt részéről, szóval mondtak ilyet.
Én befejeztem, nem szeretnék itt politikai vitákat folytatni.
-
edward2
addikt
válasz WonderCSabo #39 üzenetére
"Ki mondott ilyet?"
Senki. Na akkor a fidesz máris mentesült a gazdaság megmentésének kötelezettsége alól HISZ nem ígértek ilyet. Azért ideje lenne lassan ezekről is beszélni.
-
Wolverine
félisten
válasz WonderCSabo #42 üzenetére
Vagyis így egy kézben lesz a kutatás-fejlesztés, a kórházak, és a sport. Tényleg összetartoznak.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
WonderCSabo
félisten
A v"milyen szinten"nel az akár egy doménon belüli elkülönítésre is utaltam.
fordfairlaine: humán = Oktatási és Kulturális Minisztérium, az Egészségügyi Minisztérium és a Szociális és Munkaügyi Minisztérium
Sztem azért ezek eléggé összefüggő területek, én nem tartom olyan rossznak ezt a párosítást. Ennek a minisztériumnak a honlapján pl. össze lehetne gyűjteni az általad említett témákat. Hol mondtam, hogy nem lehetne? Csak azt mondtam, hogy igenis kell minisztériumi honlap.
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
Természetesen kell. Ezeknek vmilyen szinten el kell különülnie, különben megint kaotikus lenne az egész.
Persze, hogy el kell különülniük, csak épp miért pont minisztériumi intézményi szinten kell elkülönülniük, miért nem mondjuk téma szerint, lásd az oktatási témák szanaszét fekvő infóit? A különféle kormányokban a leglehetetlenebb témák kerültek külön vagy egybeminisztériumba, lásd pl. a mostani humánminisztériumot. Ráadásul elképzelhető, hogy 2-3 év után a mostani kormányszerkezet is megváltozik. Úgyis át akarják szervezni a közigazgatást (állításuk szerint).
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
Egon
nagyúr
Az elkülönítést egy weblapon is meg lehetne oldani (dizájn kérdése az egész).
Más (praktikus) okai vannak a külön weblapoknak (kezdve azzal, hogy kb. féltucat jogszabályt kellene módosítani/átalakítani/megszüntetni ahhoz, hogy egyben lehessen kezelni a kormányzatot a weben)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
WonderCSabo
félisten
-
Egon
nagyúr
válasz fordfairlane #37 üzenetére
Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten.
Pontosan. Lásd #11-es hozzászólás. Arra reagáltunk, többen. Ahhoz képest, hogy mekkora baromság, a legtöbben elég visszafogottan. Hol itt a probléma?
Egyéb óhaj?
Már írtam. Olvasgass, tájékozódj.
A magam részéről az értelmetlen szócséplést abbafejeztem."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz fordfairlane #35 üzenetére
Te meg egyrészt komoly vitapartner, másrészt nagggyon kreatív odamondagató...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
fordfairlane
veterán
válasz WonderCSabo #30 üzenetére
Amint előbb írtam, minden minisztériumnak kell szolgáltatni információkat az állampolgárok felé
Ez a része stimmel, de még mindig nem értem, miért kell mindegyiknek külön honlap. Nem csak a domainről van szó, hanem arról, kell-e intézményenként külön hírcsatorna, pályáztatási infocsatorna stb...
x gon' give it to ya
-
edward2
addikt
Huh, megnyugodtam akkor holnap helyre áll a gazdaság, mert lesz megfelelő csúcsminisztériumi honlap.
-
Egon
nagyúr
A hírhez: ennek a honlapmizériának akár még pozitív hatása is lehetne, de - legalábbis a nálunk zajló folyamatok láttán - inkább csak a kezdete a "nagyonszakmai" döntések sorozatának (amikről a full-laikus is látja hogy baromság).
Pedig hogy' vártam, hogy az előző banda elhúzzon végre..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz fordfairlane #27 üzenetére
Látszik, hogy sosem dolgoztál a közigazgatásban, ami még nem lenne baj, de - annak ellenére hogy láthatóan fingod sincs dolgokról - észt osztani, nagyarcúskodni, azt tudsz (még mindig).
Azt ajánlom, olvasgass. Elsőnek javaslom a 2004. évi CXL. tv. (népszerűbb nevén Ket.) tanulmányozását. Ha majd kompetens vitapartner leszel (mármint megszerzed a szükséges háttértudást), akkor beszélgethetünk.Szerk.: persze - érvek híján - jöhet a "ha te mondod" panelmondat is - még úgysem koptattad el eléggé a topicban...
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Beszarok. Amint előbb írtam, minden minisztériumnak kell szolgáltatni információkat az állampolgárok felé pl. a honlapjaikon keresztül. Amelyik eddig nem tette meg, az tegye meg.
Te komolyan ennyire nem érted ezt?
-
blint63
tag
Ne erőltesd a hülyeségedet, úgysem fogsz tudni kijönni belőle. Igaz is, térjünk csak vissza a közlönyhöz, abból majd mindenki informálódhat.
-
fordfairlane
veterán
válasz WonderCSabo #25 üzenetére
Értem, szóval kell, hogy legyen honlap, mert az jó, mert csak, mert külföld, meg izé. Ott, ahol nincs infó, azt meg igazítsuk hozzá ehhez. Nem mondom, olvastam jópár doktriner hozzáállást különféle politikai/közigazgatási témában, szóval nem lep meg ez a vélemény, de azért az érdekes, hogy ahol nincs infó, ott gyártsunk valamit igazolásképp.
x gon' give it to ya
-
WonderCSabo
félisten
válasz fordfairlane #24 üzenetére
Minden minisztériumnak lehetne és kell is értelmes infó kint lenni a honlapján. Szükség van a minisztériumi honlapokra, akár egy, akár több domén alatt. Amelyiken nincs infó, azt fel kell tölteni.
-
fordfairlane
veterán
válasz WonderCSabo #21 üzenetére
Vannak olyan minisztériumok, amiknek van infó a honlapján, viszont egy csomó elfekvő is akad. Különösen a régebbi rendszerben nem volt sok értelme minden minisztériumnak honlap külön domain alatt.
x gon' give it to ya
-
bambano
titán
válasz fordfairlane #20 üzenetére
Az a kijelentés, hogy nincs szükség minisztériumi weblapokra meg az a kijelentés, hogy nincs szükség minisztériumi weblapokra, hanem helyette egy központosított valami kellene, két nagyon rohadtul különböző kijelentés.
Az első verzióért bezsákolt beszólások jogosak voltak.
Szerk: egy csomó infó van ott, pl. az eu-s támogatások elosztási rendszere, stb. stb. Ezeket kötelező publikálni és minden vállalatnak szüksége is van rá.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
WonderCSabo
félisten
válasz fordfairlane #20 üzenetére
Nos ez igaz. Egyébként mindegy nyugati országban is külön honlapjuk van a minisztériumoknak, talán túl sok is lenne egy helyen. Az OMG alatti szöveg talán azt jelenti, hogy a különálló honlapok egységesek lesznek, egymásról átjárhatók, reméljük egy loginnel.
-
fordfairlane
veterán
válasz WonderCSabo #19 üzenetére
Oktatásügyben nem is egy honlap van, hanem kapásból 3. Egyszer az minisztériumnak, egy az Oktatási Hivatalnak, a felvi-nek, meg még ki tudja, mennyi van itt-ott, különféle domaineken. Az érettségi időpontja az Oktatási Hivatalon van fenn, az érettségik javító anyagai viszont a minisztérium honlapján. Egyetlen egy közigazgatási portál kellene, tematikusan szervezve, egy regisztrációval, egy loginnel.
x gon' give it to ya
-
WonderCSabo
félisten
válasz fordfairlane #15 üzenetére
Kösz!
Na és szted hol találom meg a régi érettségiket, ha nem az OM honlapján? Csak egy példa. És pont most újítják meg a honlapokat, reméljük sokkal jobbak lesznek.
-
fordfairlane
veterán
válasz WonderCSabo #14 üzenetére
Belegondoltál abba, hogy mekkora baromságot mondtál?
A személyeskedést tartogasd a családtagjaid számára. Igen, ez az, ennyi tartalommal.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
WonderCSabo
félisten
válasz fordfairlane #11 üzenetére
Belegondoltál abba, hogy mekkora baromságot mondtál?
A hírhez: sztem poén, nem rossz, csak valósítsák is meg.
-
Narxis
nagyúr
Végre 21. századi kormányzati portálokat kapunk.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
caizzz
senior tag
-
törölt tag
Nesze neki nemzeti oldal. Meg magyarkodás
-
h-yle
addikt
Eddig jó, csak el ne fogyjon a lelkesedés.
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest