- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
Új hozzászólás Aktív témák
-
Garada
őstag
Nah erről is ennyit
-
foregister
tag
Nem értem, miben bonyolultabb egy PIN kód lenézése a képernyőről, mint egy ujjlenyomat ellopása?
A kollégám unlock kódját már kívülről fújom, annyit láttam már amikor beírta, de ugyanez igaz pl. a buszon is a mellettem álló kódját, ha nem akarom, akkor is látom, hogy mit ír be.
Én még mindig annak a híve vagyok, hogy egy rfid-s karkötő / óra / kellék meglétéhez kötöm az unlockolást, ha valóban fontos a védelem.
Az igen az nem nem
-
Bad Pritt
félisten
Ez azért így kicsit durva, kíváncsi leszek életképesnek fogják-e gondolni az ebben érdekelt cégek is.
Meg az uccsó bekezdés is, hogy gesztusokkal lehet feloldani a telót. Mint az Ironman 3-ban, ahogy Tony Stark felvette a páncélt, táncolni kell majd, hogy feloldd a képernyőzárat.Amúgy, hogy lesz valakiből 77 nap alatt házigazda? Jó kis karriered van neked is úgy érzem.
[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
-szp-
aktív tag
válasz Bad Pritt #33 üzenetére
Sokkal közelebb jársz, mint gondolnád.
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
legenda
a másik irányból közelítettem meg, hogy feloldani nem tudják az ismerősök (iphone 5s van jelenleg), meg amúgy sem szokásom csak úgy letenni bárhová a telefont, őrizetlenül hagyni meg pláne nem, de én a kinyerhető adatok szemszögéből is a kutakodók ellensége vagyok, jellemzően inkognitós ablakban nyomom a böngészést, ha olyasmiről van szó, illetve a keresést sem úgy eszközlöm a google...stb alatt, hogy előtte bejelentkeztem a fiókba, bár úgy is kikapcsolva a keresési...stb előzmények mentése.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
nem látok rá okot, hogy különösebben aggódnom kellene emiatt...
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
addikt
az a kérdés, hogy mi a fontosabb, az hogy valamihez hozzáférj, vagy az, hogy valamihez úgy férj hozzá, hogy arról ne tudjon senki, nyoma ne maradjon.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
Snoop-y
veterán
Nem kell hogy ne legyen tudatanal. Annal elobb fogja odanyomni az ujjat mikor csattogtatom elotte a Fiskars novenygondozot elotte egy ujjnyi vastag agon demonstralva, hogy nem lesz problema ha nem mukodik kozre...
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Cathfaern
nagyúr
Van egy rossz hírem: amit le tudsz szkennelni, azt le is tudod másolni Max. az a kérdés mennyire macerás, de van egy tippem, hogy a hajszálerek se sokkal bonyolultabb, mint a sima ujjlenyomat. Továbbá minél fontosabb a szkennelési sebesség, annál könnyebb olyan reprodukciót gyártani, amit elfogad. És telefonnál senki se fog 4-5 seceket várni a feloldásra (még 1 secet se nagyon).
-
saelin
veterán
válasz BlackSoft #20 üzenetére
Jogos, de a technika adott, bitang drága vagy nehezen gyártható milliós példányszámban. Az ujjlenyomat-olvasó olcsóbb, és inkább kényelmi funkciók közé tartozik, ami véd is valamennyit. (Hétköznapi embernél szinte 100%-osan elég kell hogy legyen, mert ugyebár egy hétköznapi termékről beszélünk.)
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
addikt
"Nem tanult az Apple hibájából a Samsung"
Miért volt, aki az ujjlenyomat-olvasó miatt nem vette meg az új iPhone-t?
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
jerry311
nagyúr
válasz #72042496 #14 üzenetére
No problemo, sir.
Telefonra is lehet PIN-t allitani, vagy jelszot, mint ahogy mar irtak paran.
Sot, akar az "egesz" fajlrednszer titkosithato es akkor a telefon el sem indul, mig be nem adod a megfelelo PIN-t/jelszot. Ha netan valaki masolja a fajlrendszert, akkor lesz egy csomo titkositott fajl, amivel el lehet szoszmotolni par evig, mire kikodolja. -
HThomas
őstag
Én az android feloldó mintán mosolygok néha, ha nem törlöm le a kijelzőt és nem taperolom sokat a feloldás után, akkor van, hogy simán látszik a minta a kijelzőn.
Szerintem az egyszeri home-usernek még mindig a legegyszerűbb és legkényelmesebb megoldás az ujjlenyomat olvasó, akár laptop, akár mobiltelefonról van szó.
-
Bad Pritt
félisten
Na majd az írisz azonosítás. Biztos dolgoznak már rajta.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
BlackSoft
addikt
válasz #72042496 #11 üzenetére
Ahogyan már írták ketten, nem a sim pin-re gondoltam, hanem telefont lezáró pin-re... Minden telefon tudja, az okostelefonok meg pláne, pin nélkül nem oldod fel a készüléket.
Vagy például iOS alatt, még ha törli is a szoftvert, és újrateszi, iCloud-hoz kérni fogja a kódot. Tégla a telefon, ha nem tudod...
[ Szerkesztve ]
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
tothmaxy182
őstag
válasz #72042496 #11 üzenetére
Szerintem a kolléga úgy egyáltalán a négyjegyű kódok hasznosságára célzott... Hívhatjuk PIN-nel a SIM-kártyát lezáró kódot, de hívhatjuk így a telefont nyitó kódot, a bankkártya kódot, a pay-pal kódot, stb...
És egyet is értek, hogy ezek helyett a bohóckodások helyett nehogy már fárasztóbb legyen bepötyögni akárhova egy 4 karakteres kódot... Ennyit megér a biztonság!
Minden szavam magánvélemény!
-
törölt tag
válasz BlackSoft #10 üzenetére
A PIN-nel az a gond, hogy nem a telefont védi, hanem a SIM kártyát. Ha valaki olyan közel jut a készülékhez, hogy a ilyennel matasson, akkor egyszerűbb, ha egyszerűen kicseréli a kártyát. Így nem tud más kontójára thai ladyboy-okkal emeltdíjas szextelefonálni, viszont gond nélkül hozzáfér a telefonon tárolt adatokhoz.
[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
Egy lézeres ujjlenyomat olvasót egy darab ragasztószalaggal át lehet verni, abban az esetben, ha annak a személynek, aki utoljára használta, elég zsíros volt az ujja.
Szerintem ez az egész ujjlenyomatos dolog messze az egyik legkevésbé biztonságos dolog. Egy 4 jegyű pin-t sokkal nehezebb kijátszani/kitalálni.---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
Cathfaern
nagyúr
Ha csinálunk egy bőrszerű anyagból az ujjal megegyező másolatot, amit még fel is melegítünk olyan hőmérsékletre mint az ujj, illetve az adott anyag vagy vezeti az áramot, vagy elég vékony ahhoz, hogy mögé téve egy valós ujjat a kapacitív érzékelők érzékeljék, akkor nincs az az ujjlenyomat olvasó, amit nem lehetne átvágni. Ez ugyanaz a kategória, mint hogy nem ér semmit bármilyen ajtózár, mert ha nekimegyek egy tankkal, akkor ugyanúgy bedől az ajtó...
-
vittorio7
őstag
(#7) Balika911
Én is így gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én ezt még mindig elsősorban kényelmi funkciónak gondolom.
-
banhammer
veterán
Nem véletlen, hogy egy korrektebb ujjlenyomat-olvasó bőven 50-100 Ft között kapható.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
macilaci78
nagyúr
válasz tothmaxy182 #1 üzenetére
Nem lehet ékekkel szög-egyszerűen megoldani.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
petipetya
nagyúr
A 3D-s nyomtató ilyen jellegű felhasználása eddig meg sem fordult a fejemben.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
tothmaxy182
őstag
Minél több baromságot raknak a telefonokba és a különböző eszközökbe, annál több lehetőséget adnak a visszaélésekre és a csalásokra...
Minden szavam magánvélemény!
Új hozzászólás Aktív témák
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- HP DL380 G9: 2x Intel Xeon E5-2650 v4 (24/48mag) 64GB - 768GB DDR4 SM RAM, 8x SFF, P440 2GB, ÁFÁs
- Focal Theva No1 új, bontatlan eladó.
- Új, bontatlan 48" OLED 4K S90D Smart TV (2024) Grafit
- Xbox One S 1TB, hibátlan újszerű állapotban , 3db játékkal
- Steam Deck 2TB.! &Steam Controller!,és minden gyári tartozék! CSERE IS,OLVASS.