Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Igen, vannak dolgok, amikor linuxos is reboot-ot kér a frissítés után, de azért ez nem olyan nagyon gyakori.
Egy már működő windows esetén sincsenek gondjaim a frissítéssel, csak a telepítés után kell rászánni túl sok időt. Remélehetőleg a Win10-nél ezzel is kezdenek valamit; pl. 2-3 havonta megjelenő letölthető telepítő képfájl.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
whbear
senior tag
Két telepítésem volt. Az egyiknél kézzel vettem fel a repókat, az Infinality oldal szerint, a másiknál a Fedy-vel csináltam. A másodiknál úgy emlékszem hogy a Fedora 19 repóból szedte le, de működött. Most Archon is az van kde asztalon notin dejavu sans, asztalon liberation sans, mindkettő az - ib változat nekem sokkal szebb mint Windowson. Rgb és full hint. Aztán csak lehet hogy megszoktam
Szerk : A biztonsági okokat nem ismerem. Eddig nem volt gondom vele, de szervernek akkor valóban meggondolandó. Mondjuk oda meg debi vagy cent. Szerintem.[ Szerkesztve ]
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
whbear
senior tag
Font problémára tökéletes megoldás az Infinality. Fedorán a Fedy-vel egy kattintás, Archon egy repo felvétele. Hamarabb megvan mint itt panaszkodni, nem?
Szerk: Fedora 21-el nekem működik. Van attól újabb, ami nem az alpha 22?[ Szerkesztve ]
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
hallador
addikt
Szerintem ez inkább az ízlések és pofonok kategóriája. Nálam a Linux annyi előnnyel rendelkezik a "Jól" kinőző Windows-al szemben, hogy a Windows a világból ki tudna kergetni, kezdve a sebességével, a hulladék, de éppn működő update rendszerével.
A Mindig mikor mennék haza és akkor akarna még fél órát elhúzni az életemből ,mert csak épp akkor jut eszébe frissíteni, de mondhatnám, azt is, hogy 40 GB helyet foglal egy szutykos operációs rendszer a programbaival. Ezek mind olyanok, amik a Windows-t nem hogy fejlett, de inkább kényelmetlenné teszi használat szempontjából, de mondhatnám a telepítés nagyszerű egy napos szakkör szintű menetét is.
Ha éppen sikerült a jó WiFi drivert kiválasztani megy, ha nem akkor szívat a Windows ameddig bír, mert eldobálja a hálózatot ha akarod ha nem. A Linuxnál elször kell vele szívni, ha nem ismeri fel, ha felismeri, akkor kb 200* stabilabb, mint a Windowsoké úgy általában. Egyszerűbben jobban meg van írva.Szóval a Windows azoknak akik nagyon ráérnek ilyen a tipikus átlag user... Engem már idegesítene, ha mindennap használnom kellene, a napi hülyeségeivel együtt.
A Linux egyszerűen logikusabb, értelmesebb, használhatóbb, és stabilabb is a frissítése.
Megérte megtanulni a Linux-ot 13 évvel ezelőtt.
Ami kell az megy rajta (VMware Workstation, CiscoVPN, remmina, OpenVPN, Office, ilyen olyan VPN kliensek).
Nem szépek a fontok? Na ez legyen a legnagyobb probléma ha működik rendesen, Szerintem márpedig a Linux működik, a Windows meg ha sikerül akkor igen, ha nem akkor meg aztán jöjj rá, hogy mi lehet a baj....
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
fordfairlane
veterán
Szóval nem használhatatlan, a virágbót helyett azért létező alternatíva...
Neked vagy nekem vagy más, IT iránt érdeklődőnek még érdekes is lehet, de egy laikust nehezen tudok elképzelni, hogy állhatatosan legyűri mindezt a nehézséget. Sőt, mostanság amennyi problémát látok, még OS X-et sem szívesen ajánlgatnék ismerősnek. Hacsak nem valaki olyanról van szó, akinek már van tapasztalata az adott rendszerrel.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szokott lenni rendszer szintű font beállítás, ott kellene bekapcsolnod. A Gnome3 amit használsz az pont nem egy jól beállítható dolog, de biztos megvan ott is valahol. Valószínűleg le kell töltened a gnome-tweak-tool programot, abban fogod tudni állítani ezeket, meg a többi alapvető dolgot. [link]
A Gnome3 ilyen fapados gyötrelem.#333 - jajj neeeeeeeeee - annyi jó disztró van a világon...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
titán
Végül Cantarell jött be. De a Windows simítása még mindig jobb, ráadásul ott használok egy speciális simító szoftvert (MacType), Linuxon még mindig túl girhesek a betűk az optimálishoz képest. A Chrome továbbra is bűn ronda, bármit is csinálok, úgyhogy kénytelen vagyok Firefoxot használni.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
spammer
veterán
A megoldást is ér ám megosztani, hátha másnak is jól jön majd a későbbiekben (akár itt, akár a Fedora topikban).
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
fordfairlane
veterán
Hali, ez sajnos a PH Tahoma mánia miatt van. Súlyosbítja a dolgot, hogy nincs mindenhol beállítva az Arial helyettesítőnek, úgyhogy néhol Times, vagy valami más, ocsmány default talpas betű jön be, pl. a "Legfrissebb anyagok" szekcióban.
Jobb lenne, ha valami Opensans-ot használnának, vagy valami más free webes fontot.
x gon' give it to ya
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez csak néhányotokat zavar, többségünknek fel sem tűnik, mert a témára figyelünk, nem a betűkre.
De mint írtuk, be tudod állítani az MS fontokat. Viszonylag kevés olyan font van, ami mindkét platform alatt elérhető és ingyenes.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Fenyő
őstag
Fedora/CentOs, OpenSuse valóban szokatlan (főleg Win után) betűtípusokat használ gondolom ilyen nonfree-free kérdéskör áll a háttérben, de igazából ízlés/megszokás dolga, elég sok betűtípus közül lehet válogatni vagy épp letölteni a tárolóból ha épp nincs kedvedre való vagy a linkelt Cantarell típus a videóban kb olyan mint a Win 7-ben megszokott, mondjuk Ubuntu, Arch alap alatt alapból a megszokotthoz közelebb álló típus van beállítva (nekem speciel ezek jobban tetszenek a Winesnél), de ez tényleg ízlés dolga, kár ragozni.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
félisten
Nekem bejön az a font, bár soha nem volt Linux-om.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic SS-300TFX, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
spammer
veterán
Meg van egy ilyen is: Switching to Fedora Ep 4: Font Rendering
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
FіkuszKukіsz
őstag
Ez van. A legtöbb disztró ilyen. Ha akarsz valami normálisabb kinézetet akkor álljál neki fontokat, ikonokat telepítgetni, meg témákat ráhúzni. Utána még az élsimítással is mókolhatsz egy kicsit.Ha szerencséd van és nem unod meg akkor talán összejön egy normális kinézet. Általában mikor kijön egy nagyobb disztró (Suse, Ubi) a linuxos blogok azonnal megjelentetnek egy cikket, "Első 10 fontos lépés miután feltelepítetted a xxxx linuxot" címmel.
Tényleg felhasználóbarát. De ingyenes.[ Szerkesztve ]
Romanes eunt domus
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest