Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Izé.. A "fejlett nyugati régióban" élek, bár egy kistelepülésen. Havi 6000-et fizetek egy 2/0,5-ös netért. Nagyobb nem nagyon van, mert mikrohullámú net. Vezetékes alternatívát 10 éve várom, de mostantól már várhatom. Na erre írom azt, hogy Magyarország, 2013..
Most meg egyelőre annak fogok örülni, ha ez nem szűnik meg.
-
kokov
tag
Minden országos szintű intézkedésnek van negatív hatása is. Az adónak senki sem örül. Én sem. Az internetkapcsolat ára adott sávszélességen jellemzően csökkenő tendenciát mutat. Értem, hogy lehet találni példát a magad igazára, de ezt mondd annak a kezdő tanárnak, aki bruttó 130k-t keres BP-n az 5. kerületben egy gimiben, tehát a belvárosban tölti a fél életét, a belváros árain él, kell hogy éljen és kap nettó mennyit? 80-87k-t diplomás emberként? Arról ne is beszéljünk, hogy a technikai dolgozók mennyit keresnek ugyanebben a belvárosi iskolában. Az egészségügyben jön az újabb bértárgyalás, a nyuggereknek 13. havit kell adni a választás miatt. Most mit adóztassanak? Tele a fogyasztóvédelem, de rogyásig a kábeles Pisták cégeivel szemben benyújtott panaszokkal. Lehet mondani, hogy a tonhal, vátdafón stb. ellen is, csak ha a panaszok számát összeveted a felhasználók számával akkor jól látszik, hogy olyan nagyon nem érdemes a kis netszolgáltatókért kardoskodni, mert nem álmaid szolgáltatói. Mindig tisztelet a kivételnek, biztos vannak remek kis méretű netszolgáltatók is, de kisebb sávszélre még lehet váltani ha a net drágul. Legyen inkább 30%-os áfa?
Tényleg nem akarok politizálni, de ha már adó, akkor inkább ide, mert itt legalább az esélye megvan annak, hogy valami pozitív hatása is lesz, olcsóbb és gyorsabb lesz a mobilnet. Afelől nincs kétségem, hogy az adót így is meg úgy is leveszik rólam és azt a pénzt én fizetem ki, amit a szolgáltatókra teherként tesznek. Nem örülök neki.
Igazságos verseny? Az élet qrva igazságtalan, de még egy igazságtalan verseny is jobb szerintem, mint egy monopol helyzet. -
sanzi89
addikt
Ugyan ez is messze elmarad a kábeles szolgáltatástól, de szerintem már bőven a használható kategória (persze netes játék és torrent nélkül).
Max. le-/feltöltés: 8/2 Mbps
Havi adatforgalom: 8 Gbyte (A meghatározott adatmennyiség elérése után a szolgáltatás korlátozódik.)
Telepítési díj: Akció keretében 0ft
Havi díj: 9.900Ft
A szolgáltatás átlagos késleltetési ideje (latency): 800ms
Plusz adatforgalom vásárlása: bruttó 2 700 Ft / 1 GbyteRouterrel megosztja két szomszéd, és emészthető lesz az ár. 4GB elég - főleg ha utána csak korlátozódik - egy hónapra, ha csak a fontos dolgokat intézi az ember. Nem kifogástalan, de járható út.
-
Piton
tag
Igen, mert falun mindenki akkora orult, h eleg neki az az 1-2-3 szabadon foghato... Azert ezt gondold at... Nalunk pl analog kábeltv 2900... 20-22 csatorna... Mert ugye mast is neznek eleg sokan, nem csak m1, rtl klub meg tv2...
Szoval azert megegyezhetunk, aki akar netet is meg tv is az valoszinu csomagban fizet elo, szoval nagyon is oke az a csomagos net ar... -
doc
nagyúr
hm, ha nem irok be lakcimet, akkor a kovetkezo szamok jonnek ki (es ezt te is nyugodtan kiprobalhatod, sot, kerlek hogy tedd is meg mielott agressziven kiosztasz masokat!):
10 mbit net (Netmania S dijcsomag)
2 ev huseggel: 6040
1 ev huseggel: 6240
huseg nelkul: 7740 (plusz 18000 telepitesi dij) -
Piton
tag
Ott vannak a linkek, nezd meg...
Ezek az ara onnan vannak. Most vitatkozhatunk rajt, h igy vagy ugy, de most ha ennyire feszegetet, akkor bele mehetunk emellett meg abba is, h mondjuk kistelepulesen 20 csatorna kabel tv 3000-4000 ugyan ez varosban 2500 mondjuk, ezek mondjuk hasra utott arak, de kb ez a valosag is...
-
dajkopali
addikt
én is hasonlókat javaslok
a következő, versengő szempontokat érdemes számításba venni (minimum):
- az internet néhány országban már alapjog, és ha így halad tovább a világ digitalizálódása, mindenhol az lesz
- az EU-s digitális menetrend nem véletlenül, hanem a versenyképesség, a digitális gazdaság fejlesztése és a demokratikus jogok gyakorlásának biztosítása miatt tűz ki célokat
- a ritkán lakott vidékek problémája globális jelentőségű, de mindenütt törekednek valahogy megoldani - ált. nem sok sikerrel (érdemes arra is gondolni, hogy pl. az USA adatait komoly mértékben rontja a statisztikákban a sivatagi stb. területek ellátatlansága)
- ennek a - mondjuk így - maradék 1 százaléknak az ellátása sehol sem gazdaságos, ha az infrastruktúrát is ki kell építeni, ez piaci alapon nem fog menni (erre a beszélgetésben is utaltak, hiszen maga a hálózatépítés EU-s pénzből történt, illetve történne)
- a fenntartás ezeken a területeken még mindig roppant kérdéses, virágzó gazdasági körülmények között is, vagyis szóba jöhet állami kezelés, állami támogatás, tehercsökkentés stb.
- lehetnek alternatív megoldások, pl, mobilnet - de ezeknek meg más bajuk van
stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- World of Tanks - MMO
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Sorozatok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Építő/felújító topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest