- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz #56573440 #36 üzenetére
nem értem ezt a hsz-t.
mi az, hogy "hány ilyen oldalt kell követned?"? az, hogy ilyen formán tiltsák a torrentet, az jelenleg TERV. szerintem vedd fel a fonalat és nézd meg, mire válaszolsz.
az pedig irreális, hogy én fizessem meg a kiadók gazdagodását. nem is fogom.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz #56573440 #34 üzenetére
ne mondd már, hogy az normális, hogy a szolgáltatón akarják leverni a saját gazdagodásukat meg a saját erkölcsi elveiket!
de abból a mondatodból, hogy fizessen nekem a core, azt látom, hogy nem érted, miről van szó. én arról beszélek, hogy a kiadói lobbik a saját érdekeik védelmét az isp-k pénzén akarják megoldani. ez mostanában folyamatosan előjön, hogy jönnek mindenféle csürhék, előadják a nagyhalált, az isp meg fizessen. miért? ha a kiadói lobbi bevételt akar, finanszírozza a hozzá szükséges befektetést. nekem semmi okom egy rakás pénzt elkölteni azért, hogy a kiadók jobban járjanak.
-
bambano
titán
válasz Necroman_Mk2 #30 üzenetére
és vajon ki fizeti ki nekem, hogy folyton azzal foglalkozom, ami az amcsi kiadók érdeke, és nem azzal, ami az enyém?
-
Necroman_Mk2
őstag
Figyelembe véve, hogy 2020-ra már a 8K videózást akarják bevezettetni, a mobilnetek sávszélessége is egyre nő, a big data egyre inkább elterjedt lesz, valamint (valószínűleg/remélhetőleg) a VR alapú virtuális valóságok is előtérbe kerülnek, úgy nem tartom kizártnak ennek bejövetelét.
(#7) bambano Szerintem nem lehetetlen ezt megoldani: oké, hogy emiatt megszűnne pl. a ThePirateBay, de vajon hányan fognak átmenni az új utódjára? És a következőre, és a következőre, és a következőre...
(#13) ZedMester: Valaki árulja el nekem, hogy mitől lett ez a tök középszerű spanyol dal ennyire felkapva, hogy már 2 milliárdnál tart a megtekintése?
[ Szerkesztve ]
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
mikej95
aktív tag
Átlagos sávszélesség, ezen mindig mosolygok. Persze lehet átlagolni a gigabites céges vonalakat, az optikától 10 méterre lévő panelban kapható 100 megabites netet és a vidéken elérhető 10/2 Mbit/s (8/0,5) szemetet, de az ottani hulladék hálózatot az életben nem cserélik ki, ha végleg elrohad a szovjet rézdrót inkább kivonulnak.
Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'
-
Vigilante
őstag
Egyébként nem értem otthoni felhasználásra a 10 Gbit/s-es peering-el mi a spórolós!? Megsúgom nem csak a torrent, de pl egy Star Citizen is 910 Mbit-el jött le, amikor épp szedtem le.
Mivel lennék beljebb egy BIX-el, ahol ez az érték 50 Gbit/s!? Nem működtetek róla tört WOW szervert, vagy ilyesmit, ahol ez gondolom fontos lenne már. Kérlek taníts mester, de tényleg. Az ember mindig szeret tanulni, és tájékozódni a lehető legtöbb szakterületen.
[ Szerkesztve ]
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Vigilante
őstag
Látom keserű a narancs. Jaj, édes istenem, tényleg ennyire irigy a magyar!? Ezt nem akarom elhinni...
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
Vigilante
őstag
Akkor érezd magad szerencsésnek.
-
BOBAKILL
őstag
Magyarországon 30Mbps lesz a garantált sebesség mindenhol, elvileg jövő év végéig. Sok helyen ugye a régi koax lefedő hálozat lesz felturbózva de optika betáp lesz mindehol. Van ahol mobilnettel fogják biztosítani ha máshogy nem megy.
-
Angel1981
veterán
Számomra az itt felsorolt jóslatok már inkább ijesztőek, mint elismerésre méltóak.
-
Vigilante
őstag
Arról nem nagyon tudok véleményt nyilvánítani, mert nem nagyon szoktam élni vele.
-
Vigilante
őstag
válasz #65675776 #12 üzenetére
Nem, analfabéta vagyok...
ZedMester: Tavaly ilyenkor még én is az 5/0,5-ös ADSL 2+ technológiával szoptam, ami ráadásul 2x ennyibe is került a TV-telefonnal együtt. Dunaújvárosban van a DIGI-nek pl gigabites neten, és terjeszkednek ha jól még egyéb nagyobb vidéki városokban is. Elég gyorsan terjeszkednek, de azért rájuk férne egy kis + munkaerő, az tuti. De pl a telekom is szépen lassan elkezdte a gigabitet húzni, pl itt nálunk a XII. kerületben, mert látta, hogy a DIGI terjeszkedik elég szépen. De nincs az az isten, hogy én többet telekomhoz visszamenjek, amit én sz*ptam azzal a hulladék ADSL-el.
bambano: Jaj, ezt nem gondoltam volna, hogy ennyire a lelketekre veszitek.
Csupán azért raktam be, hogy 2017-ben már ez lenne az elvárt sebesség. Megsúgom az oszlopokra egy egész XII. kerületben, pik-pak ki tudták húzni tavaly, szal nem is szakadnának bele. Csak több ilyen cég kéne, mint a DIGI, akik nem olyan profit éhes szarháziak, minta trékom.
[ Szerkesztve ]
-
Vigilante
őstag
"a régióban az átlagos széles sávú hálózatok sebessége 1,7-szeresére, azaz 24,8 Mbp/s sebességről 42 Mbp/s-ra növekszik 2016 és 2021 között."
Bitch please.
[ Szerkesztve ]
-
bencze
senior tag
Az a nagy hálózati adatvédelmi rocket science amit nem sikerül megugrani jelenleg sem rengeteg helyen az as patchelés, és az SSL, vagy mostanában a TLS, ami a Netscape idejében megvolt, ha valaki még emlékszik rájuk. De amíg egy sysadmin nem tudja hogy kell generálni egy csr-t vagy azt az őskori, IT-ben (NT-ben, ami manapság már IT) rég nem valid elvet tartja, hogy "amíg működik ne nyúlj hozzá" addig lesz sok hálózati adatlopás.
[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Hunmugli
aktív tag
"megközelítve a 1,2 Gpbs -ot," nincs ott felcserélve 2 betű? (giga bit per secundum VS nem tudom mi)
A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.
-
anulu
félisten
majd meglátjuk, bízom benne, hogy csak a szokásos agymenés van ezzeé kapcsolatban.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
bambano
titán
aminek a hatásossága konvergál a nullához...
különös tekintettel arra, hogy jelszóemlékeztetés céljából szoktak emailt kérni, így ha költözik az oldal, akkor egy körlevél, és mindenki tudja, hova ment.ez egy tipikus példa arra, hogy miért utálom, amikor a jogász informatikában okoskodni kezd.
-
anulu
félisten
a trackerek ISP oldali blokkolására gondoltam
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
ha EU-ban szolgáltatói szinten lelövetik a torrentet, akkor a mostani adatforgalom a töredékére fog csökkenni...
-
gabor7th
addikt
Amúgy itt a "szomszédban" a prohardver.hu-n van pont egy cikk, hogy az Intel szinte teljes visszavonulót fúj IoT fronton. Jól teszik, hogy kimennek ebből a zsákutcából. https://prohardver.hu/hir/intel_tobb_iot_platform_kivezet_szeptember.html
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
gabor7th
addikt
" A jövő technológiájában kiemelten fontos szerepe lesz az adatbiztonságnak, hiszen a hálózatokon átfutó hatalmas adattömegeket a hagyományos megoldásokkal már nem lehet megvédeni. " Szerintem ezt a biztonsági problémát jövőben se fogják megoldani. A sokkal jobban védett rendszereknél se megy. Azonkívül rengeteg cikk van arról, hogy a valóságban az IoT cuccok biztonsága borzalmas, és nemcsak a kis cégeknél. Úgyhogy nem lesz életképes, különösen az okosautóknál, mert ott már az életünk kerül veszélybe.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Warhammer 40.000
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Ukrajnai háború
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xbox Series X|S
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia