Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• H_arpi

csendes tag

válasz quailstorm #49290 üzenetére

Köszi.
    Most láttam, pár hozzászólással előbb az AOSP-s linket is nálad. Már töltöm is le. Ha lesz időm, kipróbálom. Nekem a "AOSP v2.0 Final Kernel 2.6.29 Miroslav_mm" volt meg még wwenigma ajánlásából, de azzal voltak gondjaim.
    Hátha ez jó lesz: "Android 2.3.7 CM7 AOSP v2.0 Final Kernel 2.6.35.10 Miroslav_mm"
    Aztán az SDSL4, bár asszem az már volt fent. Vagy kitudja. :D
    Üdv.

• H_arpi

csendes tag

Sziasztok,
    2011.februárban vettem a telómat. Azóta olvasom az itteni sorokat. (49ezer... hmm... , az elején ráment pár éjszakám. :) )
    Láttam sokan kikupálódtak itt, aztán továbbálltak, maradtak, vissza-vissza néznek.

Egy év gyári ROM használat után kicsit éni is próbálkoztam. Kipróbáltam, minden jónak mondott cuccot. Azt sem tudom melyik milyen volt. Annyi a variáció. De sajnos mindegyikkel volt valami gondom. Vagy Bt, vagy WiFi, vagy GPS, vagy éppen a fényképező nem ment rendesen. Vagy alig használva sem bírt fél napnál többet, többször kikapcsolt, újraindult. Mindezek felváltva, vagy kombinálva.
    Most a - leg-optimálisabbnak mondott - quailstorm által ajánlott cucc van rajta. Néha elsötétül a képernyő, és csak akksikivétellel indul újra, de 30-45 Mega szabad memóriát fenntartva elég szépen ketyeg. Amit lehet rakosgatok a memkarira. Facebook, Skype, TVműsor, Navigáció, TeameWiewer, pár apróbb játék és a "gyárilag " benne lévő appokkal. (egy kettőnél azért nem a legújabbat használom, hanem a gondosan elmentegetett régebbi kisebb méretű változatokat.)

Egy probléma viszont mindenhol megvolt. A fránya kalibráció. A gyári ROM-mal be lehetett állítani. Szépen működött, de ugye azzal már semmi sem használható rendesen. A magasabb verzióknál már nincs "gyári" kalibráció. A letöltött appal, meg semmi eredmény.

Még a 2 éves garin belül bevittem a szervizbe, hogy a jobb oldal eléggé félrehord, de ugye oda csak 2.1-el vihettem, be, azon meg ott a kalibráció. Ott ugyan azt mondták, hogy az akku csere (repedt egy kicsit) mellett a "képernyőt" is kicserélték (a gombok is recsegtek kicsit, mintha elváltak volna a hátsó felületről, így a képernyőcserével elvileg ez is megoldódott). Szóval kaptam egy "új" telefont, de a kalibráció továbbra sem megy a 2.1 fölötti verziókkal. Ezzel ugye nem vihetem a szervizbe :(

Van valakinek ötlete, hogyan lehetne helyretenni szoftveresen a dolgot. (Ugyan már kezdem megszokni, de jobb lenne, ha nem kellene egy betűvel mellé nyomkodnom, "gépelésnél".)

Új hozzászólás Aktív témák