- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor7th
addikt
Ez még mindig kevésnek tűnik. Kínának bezzeg megtették. Pont ezelőtti hír, hogy hatalamas számban tervezik otthagyni a Windows-t. Nem csodálom, hisz nem érdekli őket, hogy mit akarnak a felhasználóik.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezeket a módosításokat mindegyik W10 kiadás megkapja, vagy csak a Franciákhoz kerülők?
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
sh4d0w
félisten
a telemetria „basic” szintjén a felére csökkentették a begyűjtött adatok mennyiségét, és ezeket is csak a szolgáltatások minőségének és biztonságosságának növelésére használják fel
Me', eddig nem csak ilyen celbol gyujtottek?
https://www.coreinfinity.tech
-
azbest
félisten
mindent is, majd jó lesz még valamire. Ha jól emlékszem a basic mód 90-95% -a (volt) a teljes átjáróháznak.
Volt itcafe cikk is talán erről, de videoblogon is beszélnek róla és ez csak a creators update, hogy előtte mennyire szemtelen volt, az dokumentálva sincs.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
magyarul a w10 eddig törvénytelenül működött, és ezután is így fog.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Meridian
senior tag
Szoftveres tűzfallal, mint pl a ESET Smartsecurity, le lehet zárni a csatornákat (interaktív módba kapcsolva a tűzfalat, azaz amikor tőled kérdezgeti meg, hogy adott kommunikáció mehet vagy sem)... nem számoltam össze, de pl a laptopomon 22 szabály jött létre 4-5 újraindulás után, mire beállt, és már nem akart valamilyen trükkel kimászni a netre a windows valamely háttérben futó service-ze. Ami nem kicsit idegesítő amúgy. Főleg hogy napokig próbál trükközni, a windows újabb és újabb helyeken keresve a kijárást. A telemetria szolgáltatás pl 3 helyen próbál kimenni. letiltod az elsőt... másnap mikor bekapcsolod, máris másik módon próbál kimenni, harmadnap harmadik módon. Csak onnan tudom, hogy ez volt, hogy benne van a szolgáltatás vagy a céldomain nevében a "telemetry" szó. De hogy mit akar és miért azt ugye nem közli velem. Ez tűzfal nélkül suttyomban menne.
Ráadásul így nem megy az update sem, de mondjuk ez ízlés kérdése, amikor kijön egy-egy nagyobb update, akkor törlök pár szabályt amiben benne van az update szó a domainben és lefrissítem, de utána vissza tiltom... de mennyivel kultúráltabb lenne ha nem akarna erőszakosan adatokat szolgáltatni - ha akarom, ha nem - rólam az oprendszer?
-
Apollyon
Korrektor
"a telemetria „basic” szintjén a felére csökkentették a begyűjtött adatok mennyiségét, és ezeket is csak a szolgáltatások minőségének és biztonságosságának növelésére használják fel"
Tehát, aki naivan elhitte, hogy a fejlesztői verzióban lévő keylogger nem került át a véglegesbe, az tévedett.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
senior tag
Engem teljesen elborzaszt, hogy ott tartunk, hogy nemzeti szinten kell megvizsgálni egy operációs rendszer működésének törvényességét.
Ami nem felel meg a törvényeknek - pl. közönséges bolti termékek, legyen az műszaki cikk vagy élelmiszer - annak kereskedelmét be szokták szüntetni.tag-ek: kettős mérce, hatalom, erőfölény, gazdasági visszaélés, ...
[ Szerkesztve ]
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
UnSkilleD írta, hogy a 1703-al már mindegyik build megkapta. A dolog szépséghibája, hogy az egyik itthoni gépen még mindig csak "már úton van" ez az update a frissítéskezelő szerint.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Sorozatok
- LED világítás a lakásban
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- Apple notebookok
- Viccrovat
- További aktív témák...