- OLED monitor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Hisense LCD és LED TV-k
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bena_butus #9497 üzenetére
Hi!
Imei vesztés tönbb okból is lehet, mert 4 partíció sértetlensége kell hozzá.
Alapvetően az egyik legfontosann az nvram blokkeszköz-szakasz.
Ha az nvram.emmc.win mérete 5MB, akkor az az nvram bin region, és az jó, ha megvan. Ha csak a /data/nvram - hát ez nem tú elégséges, de alapvető visszaállítást lehet vele csinálni.
Azért biztosan belenznék, mi is ennek az nvram.emmc.win -nek a tartalma.De előtte a protect_s, protect_f, secro partíciókat is ellenőrizni kell, hogy sértetlenek-e.
Több bejegyzés is van erre, leginkább a mélyvíz topikban, de a blogomban is találsz néhány leírást.
-
bena_butus
csendes tag
Még egy infó: a TWRP-s mentésben van két fájl:
nvram.emmc.win
nvram.emmc.win.md5Ezekkel mit tudok kezdeni? Vissza lehet varázsolni valahogy ezekből?
Köszi! -
bena_butus
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek, segítsetek! Felraktam Proton KK AOSP ROM-ot, fel is ment, de IMEI unknown és társai, ami miatt használhatatlan a SIM kártya. Próbáltam Proton leírását, de nem stimmel.
Mielőtt bármit csináltam volna készítettem mentés először a CWM-ben. Utána felraktam a TWRP-t, azzal is készítettem mentést. De egyikben sincs NVRAM.img.
Hol bénáztam el? Hogy tudom helyre hozni?
Képernyőképet csináltam az IMEI számokról és hasonlókról, úgyhogy megvannak, csak nem fájlban.Köszi előre is.
-
válasz
gabilaci82 #9494 üzenetére
Helló!
Az kijelzőhiba lesz, de nem tudni, hogy csak kontakthiba, vagy valóban behalt.
Asszem' ez még nem OGS (one glass solution), így külön is cserélhető az LCD maga - a linken olyan 3kHUF körüli áron van a kijelző. -
gabilaci82
újonc
Sziasztok!
Az a kellemetlen helyzet állt elő,hogy elment a kép a telefonon.Kb 2 éve van rajta Cappa5.3-as frissitése és a particionálás,teljesen jól müködött, tegnapig.Elöször csak annyi volt,hogy nem lett rögtön kép,csak egy sötét kijelzö,másodszori próbálkozásra birtam feloldani.Azóta csak sötét kijelzöt látok,illetve néha csikos,vibráló képet.Amugy ugy tünik a rendszer él,próbáltam csörgetni,érzékeli az érintést is.
Lehet ez valamilyen rendszerhiba,vagy behalt a kijelző?
Kérdeztem egy szervizest,Ő rögtön cserélte volna,kb 15000 Forintért.
Szép napot -
xylevi
tag
válasz
cappa72 #9492 üzenetére
na megint kuzdottem egy sort, koszi a firmware upgrade magyarazatot, nem volt elottem az sp flash tool, otthon megnyitottam es igy egyertelmu volt
nagyjabol mindent kiprobaltam amit irtal, recoverybe nem lehet bemenni, probaltam minden kombinaciot, power + fel, power + le, power + fel + le, semmi, elindul, feher inditokepernyo, par masodpercig marad, fekete kepernyo, megint inditokepernyo...
felraktam firmare upgrade-del a linkelt S138-as romot, probaltam mindegyik preloadert, amit adtal, nem ment...majd probaltam a meta mode-ot...googleztam, hogy legyen tuti a meta mode, de egyertelmu infot nem kaptam...minden kombinaciot nem probaltam vegig, hogy firmware upgrade vagy download gomb, power/fel/le (melyik tutira a meta mode???), kulonbozo preloaderek...igy eleg sok lett volna az osszes kombinaciot kiprobalni, de probalkoztam tobbszor is, download, fel + le, tobbfele preloaderrel stb...
a lenyeg, hogy egyik se segitett, ugyanaz a tunet, bekapcsolom, inditokepernyo, eltunik, majd megint ugyanaz...
minimalis esely van ra, hogy pont a jo kombinaciot nem probaltam a meta mode-ra es firmware vagy download es pont a jo preloader file....de lehetseges ha kuka lesz ez a telefon
sajnalom nagyon...meg lehet egyszer nekifutamodok...esetleg ha meg van otlet, szivesen veszem...es koszi az eddigieket is
-
ez mit is jelent pontosan?
A firmware upgrade a download mellett van az SP flashtool-ban. Ez először törli a telefon belét (azaz formáz), majd visszaírja az érzékeny részeket, és megcsinálja a rom felrakását. Kicsit drasztikusabb a download-nál.Ha még eztán sem sikerül, akkor jó eséllyel a data partíció elhalálozott.
Amúgy a recovery menübe power+ hangerő le + hangerő fel gombkombináció együttes és hosszan tartó megnyomásával lehet bejutni.
Ha ott csinálsz gy factory reset-et, akkor megtudható, hogy pl. a data és a cache partíciók épek-e. Mert ha nem, akkor hibát dob a formázáskor. -
xylevi
tag
válasz
cappa72 #9490 üzenetére
"Próbáld meg ugyanezt a romot Firmware upgrade-del feltenni."
ez mit is jelent pontosan? ezt nem arra mondjak, hogy microsd-rol update.zip stb. recoverybol? mert ugyebar oda nem tudok bemenni...kifejted legyszi egy mondatba itt ezt hogy is erted?
a meta dolgot kiprobalom ha nem fog menni az elso verzio, tenyleg koszi a segitseget!
amugy az elozo hozzaszolasban irtam, hogy ha nincs bedugva toltore a telo, akkor csak felvillan a hatterfeny s vissza, s megint felvillan...ennek az oka az akksi volt, le volt total merulve...feltoltottem, most ugyanazt csinalja mintha be lenne dugva, rendesen a feher 3G + kinai irasos indito kepernyo villan fel, majd tunik el, majd megint felvillan es igy tovabb...
-
Húha...
Még van esély...
Próbáld meg ugyanezt a romot Firmware upgrade-del feltenni.Ha nem megy, akkor megpróbálni meta mode-ban csatlakoztani a flesseléskor a telefont (nem bekapcsot meta mode-dal!!!, hanem a hangerő fel gombot nyomva tartva kell csatlakoztatni a telefont. De az is lehet, hogy a hangerő fel+ hangerő le gombokat kell használni. Ismétlem: nem szabad bekapcsolva lennie)
Ha egyik módozat sem megy, akkor lehet, hogy halódik a belső flash memória (emmc).
-
xylevi
tag
válasz
cappa72 #9487 üzenetére
na este kuzdottem egy sort a dologgal...a linkelt S138at kicsomagoltam, abbol a scattert betoltottem, az ottani preloader-rel probalkoztam elsore, a listaban mindent kipipaltam (ez igy rendben van???), DA DL All.... kipipalva, akksit kivettem, Download, radugtam a telefont, szepen felment mindent, zold karika...telot lehuzom, akksi be, bekapcsolas, felvillan a kepernyo hatterfenye, eltunik, felvillan, eltunik...probaltam recovery-be menni, barmilyen gombkombinaciora ugyanez volt a reakcio...ha radugtam toltore, akkor elojott a toltest jelzo elem, majd hosszan nyomva a bekapcsolot elojott a default, feher, valamilyen kinai iras es 3G felirat, a stock rom inditokepernyoje...majd eltunt, es ujra elojott, majd eltunt es igy tovabb...probaltam majd ugyanigy mind a 4 preloader-t, amit kulon linkeltel, de azokkal is ugyanez a szitu...mi lehet a gond?
-
-
-
xylevi
tag
válasz
vegyszer #9482 üzenetére
recoverybe se tudtam bemenni...probaltam bemenni, de csak fekete kepernyo lett, az aljan azzal a szoveggel, hogy hosszan nyomjam a power gombot es akkor tortenik valami...most nincs nalam a telefon, de te biztos tudod melyik kepernyore gondolok
aztan hiaba nyomtam hosszan, ugyanoda jutottam, Lenovo felirat, megint Lenovo felirat...
felraktam az SP flash tool-t, azzal probaltam cappa72 recovery-jet felrakni, elvileg fel is ment, pedig regen is az volt rajta...ennek kb. most az lett az eredmenye, hogy Lenovo felirat sem jon ele...probaltam a tool-lal felrakni egy stock rom-ot, fel is ment azt irta, de semmi reakcio a telefon reszerol...
a gep latja, SP flash tool kommunikal vele, ez azt jelenti ha jol tudom, hogy nem halott a keszulek...
-
vegyszer
addikt
válasz
Tibcsike68 #9480 üzenetére
Én jeleztem, hogy szkájpon felvettelek, de nem voltál eddig on, mikor én is.
Ma este mondjuk fél kilenc után nekem jó... -
xylevi
tag
sziasztok!
azt hogy tudom eldonteni, hogy az akksi ment meg vagy bootloopba kerult a telefon? radugom a toltot, bejon az akksi kep, hogy majdnem ures, picit jelzi, hogy tolt, majd bejon a Lenovo kep...kikapcs, megint Lenovo, kikapcs...es barmeddig hagyom a tolton, lehuzva es ujra radugva, ugyanez a szcenario...tehat nem egybol Lenovo, mintha toltott volna az ujraindulgatas alatt, hanem az akksi kep...
ugyanitt, valakinek nincs elfekvoben egy A820as akksija? vagy esetleg Budapesten belul egyet kolcsonadna, hogy kiprobaljam egy jo akksival is, hogy az-e a baj forrasa? koszi elore is a valaszt!
plusz info, hogy device managerben a Ports listaban mielott megjelenne a Lenovo felirat, megjelenik egy uj elem, MediaTek.... aztan, ahogy a Lenovo felirat megjelenik, el is tunik a listabol...
anno amugy Cappa72 romja lett rarakva, csaladon belul maradt hasznalatra, aztan most igy kaptam vissza, hogy ez a jelenseg...
-
vegyszer
addikt
válasz
Tibcsike68 #9478 üzenetére
Szia!
Itt a fórumon jó pár kollégát vezettem az úton.
Volt közöttük ha jól emlékszem két szinte vak srác is. Nekik kellett segítség a recoveryben való matatáshoz, de megoldották.
Szerintem neked is menni fog -
Tibcsike68
csendes tag
válasz
vegyszer #9476 üzenetére
Szia!
Először is nagyon köszönöm a szívességed, hogy segítesz! Magamról annyit, még soha nem telepítettem telefont, nekem elsőre bonyolultnak tűnik, mert nem csináltam még. De érdekel, és nagy öröm lenne, ha sikerülne megmenteni a telefonom. Meg kíváncsi vagyok, hogy megy a telepítés. Az asszonynak szánom, ha jó lesz, őneki még a régi fapados készüléke van.
Most az van a telefonnal, hogy: csináltam egy Factory resetet, de nem törölt le semmit. Néha egy rövid ideig tudom kapcsolgatni, de aztán újra kiírja a hibákat.
Mindent lementettem róla egy mappába, de igazából semmi olyan nincs, ami hiányozna, ha elveszik. Az adatokat mint kép zene videó mentve, a programok letölthetők újra. A Skype címem privátban átküldöm.
Mi lesz a következő lépés? -
dody07
tag
válasz
Tibcsike68 #9474 üzenetére
Nyugodtan bízd magad vegyszer kollégára, sokunknak segített önzetlenűl! Ezúton is köszönöm mégegyszer neki.
-
vegyszer
addikt
válasz
Szia!
Keress meg bátran, tudok segíteni
Skájpon le is tudjuk bonyolítani, mint régen oly sok embernek.0. lépes: ments ki kábellel mindent.
-
sunavlys
senior tag
válasz
-
sunavlys
senior tag
válasz
Tibcsike68 #9472 üzenetére
nekem nincs ilyen gépem, de az összefoglalóból vagy máshonnan esetleg?
-
Tibcsike68
csendes tag
válasz
sunavlys #9471 üzenetére
A Factory resettel nem tudtam törölni. Nem is törölt rendesen mindent, a hiba sem tűnt el. Azt szeretném megkérdezni, hogy van az újra telepítésnek valahol egy komplett leírása, letölteni valókkal együtt, amit egy amatőr is megpróbálhat, vagy ezt felejtsem el? Adatot nem vesztek, időt nem sajnálom rá, ha van leírás, nincs mit veszteni alapon megpróbálnám. Köszönöm a segítséget!
-
sunavlys
senior tag
válasz
Tibcsike68 #9470 üzenetére
factory reset és/vagy újratelepítés
-
Tibcsike68
csendes tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Három és fél éves a telefonom, eddig tökéletesen működött, most viszont behalt
azt írja ki egy csomó alkalmazásra, hogy : alkalmazás sajnos leállt, vagy folyamat leállt. Van valami ötlet, hogy mit lehet vele csinálni? Vagy kuka?
Köszönöm a segítséget! -
Minstrel
senior tag
Vettem egy rock zircon headsetet, ehhez kell ilyen converter csatlakozó ha A820-al akarom használni?
Még nem kaptam meg, de ha már valaki próbálta és kell, akkor rendelnék azt is, hogy egyszerre érkezzenek. -
zavatar
csendes tag
Köszönöm szépen a választ! Ez is azt igazolja, hogy igencsak körültekintőnek kell lenni.
Tehát a problémám az volt, hogy a visszapartícionálás (gyárira szkriptel) után a külső SD-t a CP5.3-v1.00 (4.1.2 rom) nem látta. Így nem is mertem TWRP-t flash-elni a 4.4.2 telepítéséhez amíg ez a probléma meg nem oldódik. Mivel a factrory reset nem segített ezért végül az az ötletem támadt, hogy újratelepítettem a CP5.3-v1.00-et. Intstall után a ROM szépen indult és így már helyreállt a rend. Látható volt a külső SD és a belső 2 Gb-os SD is.
Innentől viszonylag könnyen és gyorsan boldogultam a 4.4.2 telepítéssel hála a rom telepítéséhez mellékelt részletes .pdf leírásnak.
TWRP telepítés, partícionálás szkriptel (így kb. 2,2+500 as lett ) majd ROM+GAPPS install. A rom szépen elindult kezeli a MIBand-et viszont legnagyobb sajnálatomra nekem nagyon szívja a rom az aksit...
Olvasgattam és lehet, hogy a nem megfelelő kernel okozza a problémát... A Needromon a fejlesztőnek van kernele hozzá, de egyelőre nem merem futtatni... Mert mi van ha nem indul utána a rom vagy akár a TWRP se és akkor, hogy teszem vissza a jelenlegit? Ahhoz nincs szkriptem. (Van ugyan a gyári állapotomról MTKDT mentésem... de hát, nem szívesen használnám.)
Így most visszaállítottam TWRP alól a CP5.3-v1.00 mentésemet ami stabilan megy. Ám így ismét nincs MiBand. -
válasz
zavatar #9465 üzenetére
A hiba igazából nem hiba, hanem tulajdonság.
Mégpedig azért, mert a 4.4-es rendszer esetén teljesen más módosítást kell végrehajtani, mint a <4.4 rendszerek esetén.
Ennek magyarázata sz, hogy a 4.4-től az fstab fájl már nem a /system/etc helyen van, hanem beleintegráltás a boot.img-be, azaz a ramdiszkben van a leírás, hogy mit hova csatoljon.
Ezért a 4.4-hez módosítani kell a felhasznált boot.img-t, hogy ne legyen látható a belső sd.Összegezve: ami működött 4.4 előtt, az a 4.4 és felette nem működik.
-
törölt tag
válasz
cappa72 #9464 üzenetére
SD-re át lehet tenni azokat a programokat, amik engedik magukat, mégpedig a beállítások -> alkalmazások menüpontban az alkalmazásra bökve megjelnik a tulajdonság, ott pedig szerepel olyan, hogy sd kártyára mozgatás.
Nincs ilyen opció, csak internal storage meg phone storage
Az sd kártyára meg rámásolod a zenéket, és kész.
Elég ha csinálok egy music könyvtárat?
Köszi a segítséget!
-
zavatar
csendes tag
Sziasztok!
Vettem a napokban egy MiBand2-es okoseszközt és szeretném használni a telefonnal. Az eszközhöz a minimum követelmény 4.4-es Android.
A telefonom át van partícionálva, így (gyakorlatilag) nincs belső SD és Cappa féle 4.1.2 rom van rajta. Így stabil a telo.
Olvasgattam érdeklődtem és kinéztem ezt a romot magamnak.
Tegnap este bele is vágtam a dologba. Mivel a 4.1 felett szükség van ismét valamennyi belső SD-re ezért egy factory resetet követően.
1. első lépésként CWM 6.0.4.4 - S150 alól lefuttattam a partíció visszaállítása eredeti állapotra CWM szkriptet
2. majd ismét csináltam egy factory reset-et
3 majd lefuttattam a hozzá tartozó belső sd engedélyező CWM szkriptet
Ezt követően elindítottam telefont ami sokáig nem akart elindulni. Csak egy kék kört láttam körbefutni a CWM háttere előtt és periódikusan elsötétült a képernyő. Végül nagy nehezen csak elindult a rom.
Probléma a következő:
- a ROM-ba belépve a tárhelyek között nem látható csak a belső SD, a külsőt SD kártya nem. (CWM -be lépve látom az SD kártyát) Már pedig a következő lépés a TWRP felrakása lenne amihez telepítenem kellene egy programot aminek az APK-ja az SD kártyámon van.
Nem tudom, hogy merjek -e így tovább menni (belső SD-re másolva az apk-t) másrészt csak jó/megnyugtató lenne látni a külső SD-t a rom alól a továbblépés előtt.
Újabb factory reset nem segített...
Mit tanácsoltok? -
válasz
#74018560 #9463 üzenetére
Igen, de akkor se települnek az SD-re a programjaim
Eddig ezt nem említetted.
A programok alapesetben nem is települnek az SD kártyára. Azok a data partícióra települnek. Ezt leírtam a témaösszefoglaló tervezetbe. Azt érdemes elolvasni. Igaz, hogy nem s750-re, de az elv ugyanaz.SD-re át lehet tenni azokat a programokat, amik engedik magukat, mégpedig a beállítások -> alkalmazások menüpontban az alkalmazásra bökve megjelnik a tulajdonság, ott pedig szerepel olyan, hogy sd kártyára mozgatás.
Nekem a gyári van fent, nem láttam ilyen beállítást
Nem ismerem az s750-t annyira, így nem tudom, hogy ott hogy van. Ezt kérdezd meg a topikjában.De ez csak félmegoldás lenne, mert szeretnék az SD kártyára zenéket feltenni... (ezt amúgy hogy kell?)
Ez nem félmegoldás. Az sd kártyára meg rámásolod a zenéket, és kész. Mindkettőt kezeli a telefon. A belső sd-t is, és a külső fizikai SD-t is.Van rá mód, hogy módosísuk a partíciókat, és a belső SD-k kiiktassuk. Ekkor nem lesz a zavaró belső SD, csak a külső, fizikai.
Újra kell telepíteni az egészet szerinted?
Erre csak azt utom mondani, hogy attól függ, hogy mit szeretnél.
Alapvetően egy factory reset mindent legyalul, s kezdhetsz mindent előről.
Ha sd kártyára akarsz telepíteni, akkor alapesetben is lehet ezt root nélkül, de csak azoknál a programoknál, amik ezt megengedik. Ilyenkor is persze tudnod kell, hogy melyik az alapértelmezett íráslemez...
Ha van root, akkor a link2sd programmal lehet áttenni a fizikai sd kártya 2. partíciójára a programokat.Én minden esetben az átparticionálást javasolm. Ez a legtisztább megoldás, igaz nem veszélytelen.
-
törölt tag
válasz
cappa72 #9462 üzenetére
Hogyan telik meg a memória? képekkel, vagy letöltött tartalommal?
A kettővel együtt.
Az átállítást a beállítások -> tárhely -> alapértelmezett íráslemez menüben állítottad át?
Igen, de akkor se települnek az SD-re a programjaim
Úgy tudom másnál is ez van ezzel az OS-el (4.2.1 asszem)
a fényképező programban is állítsd át a mentési helyet a fizikai SD kártyára.
Nekem a gyári van fent, nem láttam ilyen beállítást
De ez csak félmegoldás lenne, mert szeretnék az SD kártyára zenéket feltenni... (ezt amúgy hogy kell?)
Újra kell telepíteni az egészet szerinted?
-
válasz
#74018560 #9461 üzenetére
Az átállítást a beállítások -> tárhely -> alapértelmezett íráslemez menüben állítottad át?
Mart akkor jónak kellene lennie.
Hogyan telik meg a memória? képekkel, vagy letöltött tartalommal?
Ha képekkel, akkor a fényképező programban is állítsd át a mentési helyet a fizikai SD kártyára.Szoftvercsere előtt mentés mindenképp, erről a blogomban írtam 3 félét.
Csere pedig csak ezek után. -
törölt tag
Heló!
S750-em van, de ide küldtek, hátha tudtok segíteni...
Szóval az a helyzet, hogy vettem egy SD kártyát a telefonhoz, látja is, de hiába állítom át, nem használja. Ugyanúgy megtelik a belső memória és viszlát.
Elvileg le kéne cserélni az OS-t egy újabbra.
Azt hogy kell?Jó lenne egy egyszerű leírás lépésről-lépésre úgy h közben az adataim se vesszenek el...
Köszi előre is a megmentőmnek! -
barakuk
csendes tag
-
weareinluck
tag
Valakinek esetleg elfekvőben lévő alkatrésznek való a820-asa van? Megboltolhatnánk, nekem van 2, egyiknek csak digitizer kell, másiknak asszem alaplap (de a kettő egybegyúrva nem tudtam működésre bírni)...
-
dkdoky
újonc
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, gondolom nem én leszek ebben a témában első, aki tőle nagyobb szakértelemmel bírókhoz fordulnak...Lenovo A820
Recovery Advanced CWM_5.5.0.41
Android 4.1.2. (A820_S150_Lambda_v2.4)Probléma: Belső tárhely szinte elfogyott, USB storage meg tök üres 2,15GB, utóbbira semmit nem tesz a telefon. Úgy, hogy feltettem egy messengert meg egy chrome böngészőt összesen.
Olvastam, hogy van lehetőség valahogyan ezt a kettőt egyesíteni (meg, hogy 1 perc). Egyszer neki is futottam tegnap, de akkor a végeredmény az volt, hogy firmware gyári kínai alapról kellett újrakezdenem az egészet, ugyanis jöttek az alábbi hibaüzenetek:
Ean't mount /cache/recovery/command
Ean't mount /cache/recovery/log
Ean't open/cache/recovery/log
Ean't mount /cache/recovery/last_log
Ean't open/cache/recovery/last_log
Így most kicsit már óvatos lennék, de szeretném a kettőt összeolvasztani, mert a telefon folyamatosan sír, hogy nincs megfelelő tárhely neki, mert csak a belső tárhelyet használja, a storage-t meg nem.
Lenne valaki olyan kedves, hogy leírná lépésről-lépésre pontosan (hülyebiztosan - mert nem értek annyira hozzá), hogy mit is kell tennem, vagy tudna küldeni egy meglévő részletes leírást? A telefon a Huawei Y300 után igazi megváltás lenne, ha ezt is meg tudnám még oldani.
Köszönöm előre is!
Karesz -
vegyszer
addikt
válasz
barakuk #9452 üzenetére
Amint látod, ez a gyári recovery
Ide max gyári romot tudsz tenni.
De mázlid van. Van nekem egy.
Itt a gyári S139
Innen töltsd le, rarral tömörítsd ki. Úgy, hogy egy zip lesz belőle. Azt helyezd az sd kártya gyökerébe. Recoveryben install, és tradám. -
barakuk
csendes tag
-
barakuk
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni. Lenovo A820 memória partícionálás után nem bootol. CWM recovery mount cache hibát ír. Van vmi ötletetek hogyan lehetne életre kelteni?
Köszönöm, Norbert -
Dauer
csendes tag
Sziasztok! Most került hozzám egy Lenovo A820t -erre ugyan azokat a rom-okat fel lehet tenni mint a sima A820-ra vagy van különbség?
-
samat78
csendes tag
válasz
elfelejtette #9443 üzenetére
Köszönöm a választ! Biztatóbbra számítottam, hiszen dúskálok az üres GB-okban, csak egy kártyával odébb
Végül töröltem pár alkalmazást, amiket ritkán használtam, és ezzel (legalábbis átmenetileg) megoldódott a probléma.
-
elfelejtette
veterán
válasz
samat78 #9442 üzenetére
Szia!
Akkor írja, hogy kevés a tárhely, ha 10% alá csökken, tehát 250MB szabad helynél már ez előjön. Én ezt anno kisebb tárhelyű telefonnál úgy oldottam meg, hogy a használt programokból visszaraktam a korábbi verziókat. Rendszeresen volt úgy, hogy egy általam kedvelt progi mérete a triplájára hízott, miközben számomra felesleges funkciókkal bővült a tudása, vagy esetleg még azzal sem, csak csicsásabb dizájnt kapott... -
samat78
csendes tag
Sziasztok! Már talán 3 éve használom nagy megelégedéssel a telefonomat (Cappa-féle 5.3-v1 build), de kifutottam a tárhelyből, és tanácsot szeretnék kérni a helyzet kezelésére. Először még csak a belső memóriából futottam ki, de ekkor vettem bele egy sd-kártyát, átparticionáltam, minden appban beállítottam, hogy az sd-n tárolódjon, és a nekem 2,80 GB-nak jelzett "összes tárhely" eddig jó is volt. Nem telepítettem új programokat, viszont rendszeresen frissítem a meglevőket. Egyszerre elkezdte kiírni, hogy nem lehet frissíteni a telepített appokat, mert nincs elég tárhely (miközben még most is 250 MB-t jelez szabadnak a beállításokban). Ezen átmenetileg különböző szoftverek trükkökkel (ES Task Managerrel a cache és temporary fájlok törlése, optimalizálás stb.) sikerült átlendülni, de mostanra már mindenre azt mondja, hogy nincs elég tárhely. Nem tudok új appot telepíteni, sem a meglevőket frissíteni.
Ha most újratelepíteném az egész rendszert, akkor megoldódna a következő évekre ismét a probléma, vagy egyszerűen annyira felhíztak az alkalmazások mára, hogy a 3 GB alkalmatlanul kevés? Ha érdemes újratelepíteni, akkor erre mi a legkevésbé fájdalommentes megoldás? Más ötlet, javaslat esetleg?
Nagyon köszönöm!
-
for3l
senior tag
sziasztok,
kaptam egy ilyen telefont használatra, toltam rajta egy hard resetet (android-ból indítva), és most már vagy 15-20 perce a logót látom, hogy újra indult.
a telefon azt hiszem kínából van.a recovery-be be lehetett lépni, meg a kínai boot menübe is. mit lehet ilyenkor tenni? vagy ez normális, várjak tovább?
-
nOvOp
senior tag
válasz
ensolid #9437 üzenetére
Annak idején én ezt a rom-ot tettem fel és ehhez kellett a 4.4 miatt az újrafelosztás. Azt pedig a rom oldalán is megtalálható Proton_KK_Repart_Tool_v1.0 (859 dls) programmal végeztem el. Innentől kezdve már nem kellett partícionálást végeznem. Felment az összes MIUI. Viszont amit most szeretnél, abban nincs magyar nyelv.
-
ensolid
tag
Sziasztok!
Megint én vagyok, megint vakarom a fejem. Kinéztem magamnak ezt a romot [link] ahhoz, hogy fölrakjam kell egy memoria újra felosztást csinálni. Meg is van a fájl amit le kell futtatni hozzá. Le is futtatom, de nem törtéin semmi se csak újra indul a telefon felosztani viszont nem osztja. Ennek lehet az az oka, hogy eddig úgy volt beállítva, hogy egyben legyen a belső memoria és ehhez ha jól emlékszem a belső sd kártyát (internal sd) le kellet tiltani. Ezt most valahogy fel kéne oldani vagy pontosan mit is kéne csinálni? Ha esetleg valaki le tudná pontosan írni a mentet azt megköszönöm mert minden információ orosz fórumokon van és azt nem nagyon értem.
-
Toth_Jani
őstag
válasz
ensolid #9434 üzenetére
Nálam ez van fent ez egy 4.4-es ROM ezért kezeli az okos eszközöket is.
De nálad a kép lehet azért is rossz mert valaki összetapicskolta a kamera lencséjét, legalábbis nagyon úgy néz ki mintha nem volna tiszta az üveg.
[Proton ROM] -
ensolid
tag
válasz
Toth_Jani #9432 üzenetére
Rákerestem erre a ProtonKernel ROM-ra. De én olyant találtam róla, hogy ez csak a kernel ehhez még valami romot kell leszedni nem? 4.1.2-es droid van a telefonon most a gyári lehet, ehhez föl lehet rakni ezt a kernelt? Esetleg el tudnál küldni róla egy linket melyiket is raktad fel pontosan? Nem igazán értek hozzá, de a TWRP 2.8.4.0 sikerült rávarázsolnom innen már talán nem lehet nagyon elrontani a dolgokat.
-
Toth_Jani
őstag
válasz
ensolid #9431 üzenetére
Bár már lecseréltem K3 note-ra de azért megvan, az utolsó amit felraktam az a ProtonKernel ROM, szerintem nem csinál rossz képeket, de..... kell neki a napfény, sötétben a nagy testvére is ronda képet csinál.
A Kamera alkalmazásokat érdemes próbálgatni mert igenis van különbség, én most az Open Camera alkalmazást használom, elég fény mellett szépek a képei. -
ensolid
tag
sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha frissítek romot vagy más kamera szoftvert szedek le a telefonra akkor javulhat a fényképeim minősége? Eddig nem nagyon használtam a kamerát, de most rákényszerültem és hát eléggé meglepett a képek minősége. Jó pár évvel ezelőtt az a régi ericcsonom jobb képeket lőtt. Van valami mód a minőség javítására? minta
-
nOvOp
senior tag
válasz
Bernyó84 #9429 üzenetére
Köszi, időközben felkerült egy MIUI rom. Nagyon tetszik, de ha USB-n csatlakoztatom, akkor nem látja a PC. Ahogy olvasgattam USB_Mode.2.7.apk kellene hozzá.
Tudja valaki, hogy honnan lehet letölteni? Vagy máshogyan esetleg meg lehet oldani? (hátha valaki más is használja ezt a romot) -
nOvOp
senior tag
Hogyan tudom hangosabbra venni a telefont. Teljes hangerőn van, de nekem még így is halk néha telefonálás és zene hallgatás közben. Ez az adott ROM tulajdonsága, mert a korábbi romoknál nem volt ilyen probléma. Gondolom a Mobileuncletools-ban lehetne, de ott mit kell és mennyire?
-
ensolid
tag
Sziasztok!
Beszereztem egy ilyen lenovo a820 telefont a régi windows phone-on helyett. Olvastam, hogy lehet egyesíteni a belső memoriáját valahogy. Valaki tudna nekem segíteni, hogy ez pontosan hogyan is megy. A telefon ki van rootolva letöltöttem azt a 2 scriptet is ami kell hozzá, de tovább nem nagyon tudom mit is kéne. Be tudom kapcsolni a telefon a bekapcsoló gomb+felhangosítás gombbal, de ott kínai karaktereket dob ki és lövésem sincs, hogy hogyan tovább.
-
Minstrel
senior tag
Én éjjel mindig töltöm, átlagos használat után tényleg lemegy 20-30%-ra, viszont én sokat netezek is, szóval néha nappal is töltöm, nem tudom reálisan megítélni. Viszont régebbi rom-okkal 30% alatt egyik pillanatról a másikra 14-15 lett, ezzel meg fokozatosan csökken 30 alatt is.
-
nOvOp
senior tag
válasz
hesszan #9420 üzenetére
Nekem igazából egy program miatt kellett a 4.4 verzió. Amúgy már tudom, hogy mikor kipróbáltam, miért tettem vissza a régi ROM-ot. Jobban kezelte az akkumulátort (2 napot bírt most kb. 1,5) és talán gyorsabb is volt. Viszont a 4.4-ben be van építve a SIP, internetes hívás, így nem kell külön progi és talán a helymeghatározása is gyorsabb. Cappa ROM-ját még nem próbáltam ki, így nem tudom hogy jobb-e. Persze az ember mindig kíváncsi az újra és szereti kipróbálni. Én is így vagyok vele, de mindig visszajutottam a régi beválthoz
Most majd meglátom mi lesz hosszú távon...Annak idején mikor kipróbáltam, akkor átpartícionálási problémám volt vele, mert bootloopba került a készülék. Először is frissítenem kellett a TWRP-t 2.8.4.0 verzióra. Ott végeztem egy mentést. Ez a verzió egyébként egy másik könyvtárba tette az új mentést, így a régit nem látta. De ez megoldható úgy, hogy a régi mentéseket átteszed az új TWRP által használt könyvtárba és máris jó. A data mentéseket én úgy szoktam megoldani, hogy TB-vel mentem a programokat és ezzel együtt a beállításokat, majd az új ROM-on visszaállítom őket. Az SMS-eket a beépített progval mentem el, de erről is csinálok egy TB mentést.
Ha ezt teszed fel, akkor a Proton_KK_Repart_Tool_v1.0 programmal formázza át a megfelelő partícióra (emlékeim szerint).
És a leffontosabb mindenek előtt mentés, de gondolom ezt úgyis tudod.
Ja, 4.4 alatt a TB-vel volt visszaállítási problémám. Nem akarta visszaállítani, csak úgy csinált mintha. Ezt találtam megoldásnak és így már jó lett: A telepített SuperSU beállításoknál a pipát ki kell venni az alábbi beállításnál: "névtér elválasztás előkészítése" ('Mount namespace separation'). Utána újra kell indítani a telefont. -
matepe
csendes tag
Sziasztok, egyzer már kérdeztem de nem kaptam választ. Szóval agresszívan maguktól feltelepülő programok bombáznak. Felső sávban megjelenik egy kör alak,benne felkiáltójel, mint egy app ajánlás,csak épp már fel is települ. Xshare, du battery saver,super cleaner,happy music, wifi master,ezek szoktak megkérdezés nélkül feltelepülni. Mit tudok tenni?
-
hesszan
aktív tag
Sziasztok!
cappa 4.2-t használok. 4.4. miben jobb? Érdemes egy belakott megfelelő rendszert lecserélni? Mi van a háztető alatt?
És a particionált telóra is felmegy? Gondolom minden adat kuka.
köszi -
Minstrel
senior tag
Én ezt már majdnem a megjelenés óta [Proton KK AOSP] Semmi gondja nem volt még, minden működik, szerintem ez az eddigi legjobb.
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Valaki használ 4.4-es ROM-ot (vagy újabbat ha van) a telefonján? Érdekelne a véleménye, és persze hogy melyiket. -
gabilaci82
újonc
Üdvözlet mindenkinek!
Többszöri nekifutás után sikerült a particionálás.Illetve az elsőre sikerült,csak az sd kártyát nem látta valamiért.Végül lefuttattam a gyári méretre osztást,az elejéről kezdtem,és egyszer csak jó lett.
Köszönet ismét a munkátokért.
Van viszont egy dolog,amit nem tudtam megoldani.Mielőtt rátaláltam volna a fórumra,turkáltam kicsit a Mobileuncle Tools-ban,(mérgemben)mivel szinte semmit nem lehetett a telefonnal csinálni, folyamatosan tele volt a memoria.
Valami ilyesmibe nyultam bele,ami után nem érzékel a közelség érzékelő...egyszer élünk alapon beirtam a négy számot,és MOVE APK TO SYSTEM.
Ezeket vissza lehet valahogy állitani?2 vagy 3 alkalommal próbáltam.Segiteni nem segitett,az tuti,de azon kivül,hogy nem kapcsolja le a kijelzőt telefonálás közben,más hibát nem észleltem
Nem pont ez volt a szöveg a WARNING! felszólitás alatt. -
ampulla
aktív tag
Sziasztok! Régen veltettem a Cappa féle ROM-ot és mutter megörökölte, azonban mostanság állandóan panaszkodik, hogy eltűnnek neki a nevek és ki-be kell neki kapcsolgatnia. Valakinek volt már ilyen? Esetleg rakjam vissza az eredti ROM-ot?
-
kaszagabi
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is akadt egy kis problémám az SD kártyával. Valamiért nem látja a rendszer. 4.1.2-es magyarított ROM van rajta, S138-as recoveryvel. Az a probléma, hogy nem futtatja se a v2, se a v3-as szkriptet.
Valamikor volt már ilyen problémám, segített is mindenki. -
vegyszer
addikt
válasz
gabilaci82 #9406 üzenetére
Bocsánat, hogy ellent kell mondanom, de NEM, ez a szkipt a belső sd kártya rovására történő átpartícionálást követi el. Ha van adatok a data, vagy belső sd kártyán, akkor az ezt követően kuka lesz. De te ezen már túlvagy (vagy a meteos 2,77GB repart után vagy).
Neked a A820_JB_disable_internal_sdcard-v3.zip kell. De ez csak. 4.1 alól lesz az igazi. Ellenben semmit se töröl.
-
válasz
gabilaci82 #9406 üzenetére
Igen, CWM szkript, onnan kell telepíteni/futtatni.
De csak 4.1-es rendszerhez javasolt! 4.2-höz ellenjavallt. -
válasz
gabilaci82 #9404 üzenetére
Ha 4.2-es Androidot használsz, ott mást az átparticionálási módszer, mivel ott a rendszernek "kell maradék".
Ez az átparticionáló programmal létrehozott módosítás.4.1-es android esetén nem kell maradék, ezért ott szkriptes átparticionálás lehetséges, és jobb is. Na ezt a szkriptes átparticionálást ismeri fel a CP5.3 telepítéskor. A másik típusú átparticionálást (a "maradékost") nem.
-
gabilaci82
újonc
válasz
vegyszer #9401 üzenetére
Futtattam a v3at,most épp a v2 linkjét keresem.kicsit elvesztem,annyit olvastam màr. Viszont ha jòl emlékszem, valahol azt olvastam, hogy ha az elözö romnàl jòl müködött,akkor a cappa féle magàtòl fel kellene ismerje?
Ez volt az elözö ram,amin jòl ment
CWM-MTK Recovery v6.0.4.0 Modd by carliv@xda van rajta,s150-es kernel by cappa72 -
taurus198905
csendes tag
-
vegyszer
addikt
válasz
taurus198905 #9400 üzenetére
Ötlet van.
Végy egy mikro sd kártyát.
Másolj rá egy romot. Pl Cappa72 CP4.2 romját.
Bootolj be, telepítsd fel.
ÖrüljValószínűleg a system partíciót is sikerült törölni. Nem gáz ez, néha a nagyokkal is megesik.
-
vegyszer
addikt
válasz
gabilaci82 #9399 üzenetére
Futtatni kell az sd kártya tiltó scriptet a recoveryből. Nem lesz 14MB-os partíciód, és en m is akarja senki, és semmi használni.
Ennyi
Új hozzászólás Aktív témák
ma Négymagos processzorral szerelt, kétkártyás okostelefon a pc-iről jól ismert Lenovotól, amely ráadásul igen olcsó, persze némi kompromisszumért cserébe.
- Építő/felújító topik
- OLED monitor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen autót vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest