- Keresik a GPS-rendszer alternatíváit
- Milyen NAS-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- ASUS routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- Microsoft Excel topic
- Videó stream letöltése
- Trump szerint sokan kapkodnak a TikTokért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fekete123
csendes tag
Én úgy érzem, az Apple úgy ahogy van drága, legyen az akármelyik terméke, konkrétan az iPad-ot nem ismerem, mivel árában értelmét nem látom, lényegtelen melyik gyártótól jön. Persze lehet csak azért mert egy terméke amit próbáltam se tudott még olyat nyújtani ami miatt azt érezném nekem kellene.
-
Gyuri27
félisten
válasz
olbaidhun #28 üzenetére
Az lenne a jó ha 200 évvel lennénk elmaradva.
Lenne egy király, nem 386 törvényesen választott tolvaj.
Lenne a 10-d meg a 9-d adónak oszt csók.
Meg a bünösöket is rendesen megbüntetnék. Ezek az eu komfort börtönök, meg inkább legyen háziőrizetbe mert nincs hej. Hányingert keltő.
Szóval ha nem tudunk felzárkózni maradjunk le picit.Amúgy nem sajnálom az almát. Gondolom ott is sz@ré-hugyé állitatnak elő.
Persze lehet azzal jönni, hogy mi se örülnénk a drágább cuccnak. Ez igaz.
De én annak se örülök, hogy ott még a takaritónő is gusztustalan pémzeket zsebel be. A közép és felső vezetésről nem beszélve.
Mi lenne ha 10 millás (dodóban) ház helyett csak 8-t vennének pecót. Nem 10 verda állna a garázsba csak 5. Meg nem mindenik senkiházinak lenne egy magángépe.
Ugyanis ez itt a probléma. Nem sajnálom a pénzt, hasznot, osztalékot senkitől.
De ne adja be nekem senki van olyan ember a földön akinek a munkája éves szinten megér 10 millás nagyságrendeket (dollárban).ui: felőlem a nagy alma tönkre is mehet. De a többi hasonló cég is. Ugyanis olcsó telefonokat veszek. Mivel van életem, családom. Őket az olcsó telóval is fel tudom hivni. Nem kell másra.
[ Szerkesztve ]
-
-
pereces
tag
Egy gyári összeszerelős melós Kínában 3 dollárt kap óránként (amerikai társa 20 felett)
Egy kezdő diplomás programozó 4 dollárt kap ma Mo.-n óránként.
A Kínai vásárlóerő az itthoninak legalább a duplája de inkább több. -
dabadab
titán
válasz
Komplikato #33 üzenetére
"Egyébként meg ki hiszi el, hogy Kínában mindenki rizsültető jó parasztember és néhány kivételezett örülhet az iparban való munkálkodásnak?"
Mondjuk én, ha már így kérdezted
"Valószínűleg pont olyanok az arányok, mint más országokban."
Ez egészen biztosan nem igaz, tekintve, hogy egyes "más országokban" sem pont olyanok az arányok, mint más "más országokban" - pl. Indiában sokkal nagyobbak a különbségek, mint Svédországban. Meg az is biztos, hogy nem ugyanannyian dolgoznak a mezőgazdaságban mondjuk Kenyában (75%), mint Németországban (2,5%).
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
-
-
fordfairlane
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #16 üzenetére
Gazdaságilag már most erősebbek, mint azt kéne, ezért is kell mesterségesen visszafogniuk a kínai pénz árfolyamát.
Hogy mi?
Kína azért tartja a jüant alacsony árfolyamon, hogy az export robogjon, mivel a kínai gazdaság növekedésének ez az alapja.
-
Fekete123
csendes tag
Elsőre nekem is az jutott eszembe, hogy ára van annak hogy a világ olcsón kapja meg ezeket az eszközöket, aztán beugrott hogy az APPLE-ről van szó
Hova teszik azt a pénzt, amit itt spórolnak?
-
törölt tag
válasz
#40553216 #26 üzenetére
"Lehet, visszahoznák ide, a civilizált nyugatra a termelést és mindenkinek lenne munkája, nekik meg adott esetben kisebb lenne a pofátlan profitjuk?"
tehát a gyáráttelepítés, a munkaerő képzés, valamint a megnövelt költségeket jelentő gyártás (nyugaton gyártott alkatrészek ára, normál fizetések, jó munkakörülmények) megoldható lenne? biztosan. milyen áron? te lenyelnéd a felárat? mert ez így leírva dejó hogy hozzuk vissza a gyártást, de ennek költségei vannak, a piac pedig árérzékeny...
-
Komplikato
veterán
Nekem lövésem sincs mennyire erős Kína valójában gazdaságilag, de nem kevés zsetont adtak az USA-nak, és hát elég vicces szituk adódhatnak még ebből.
Egyébként meg ki hiszi el, hogy Kínában mindenki rizsültető jó parasztember és néhány kivételezett örülhet az iparban való munkálkodásnak? Valószínűleg pont olyanok az arányok, mint más országokban. Másrészt a kínai minimálbér az ottani árakhoz képest nem rosszabb mint itteni ... sőt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
olbaidhun #28 üzenetére
Évente többször járok Szlovákiában, és annyira azért nem irigyelném őket a helyedben. Nézz utána mondjuk az ottani autópálya hálózatnak. Megsúgom: nálunk lazán 3x annyi van, mint náluk. Románia/Szerbia dettó.
"A Times/CBS stb. fals infók alapján hoz le híreket"
Ez már a sokadik eset. Mióta garancia a név a hitelességre?
[ Szerkesztve ]
-
Ant@
senior tag
A helyi tolmács cáfolta egy külföldi vadidegen állításait. Ez igazán meglepő. A Times/CBS stb. fals infók alapján hoz le híreket? Aztaaa! De most végre helyükre kerültek a dolgok. Én mindig is sejtettem ,h Kína a legvidámabb barrack.
olbaidhun: A föld teljes népességét tekintve te/én/mi a felső 15%-hoz tartozunk. Inkább annak örülj ,hogy nem Kínainak születtél.
-
randras
veterán
"Apple státuszszimbólumnak számító menő termékei"
Nee...
-
válasz
TESCO-Zsömle #25 üzenetére
Butaságot állítanak. Ezt közgazdászként mondom...
-
törölt tag
válasz
#56573440 #11 üzenetére
"a lényeg hogy olcsó legyen. ennek pedig ez az ára.">Az Apple termékek egy tipikus tulajdonságára világítottál rá. Deee tényleg.
"kíváncsi vagyok ha minden kínai termék megdrágulna ilyen címszó alatt, akkor mit lépne rá itt sok ember.">Vagy mit lépnének a gyártók(már persze ha minden alternatív gyártóhelyen - Afrika, D-Amerika, Dk-Ázsia - is ennyire komolyan számon kérnék ezeket a dolgokat)? Lehet, visszahoznák ide, a civilizált nyugatra a termelést és mindenkinek lenne munkája, nekik meg adott esetben kisebb lenne a pofátlan profitjuk?
(#20) dabadab
Kína jelentősen nagyobb Japánnál. Sőt, lélekszámban több, mint az EU, USA és Japán együtt. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
#56573440 #17 üzenetére
Végül is, ja.
dabadab: Rendben, köszönöm.
Tapsi: Konkrét neveket nem fogok írni, mert volt már bajom belőle, de olyan emberekről van szó, akik nálam többet foglalkoznak világgazdasággal.
bLaCkDoGoNe: Számomra az a meglepő, hogy ezen még meglepődik valaki.
Amerika a lehetőségek országa. Ott bármi megtörténhet.
[ Szerkesztve ]
-
Nem semmi az ürge
-
Goose-T
veterán
Tőlem aztán boldog pandamackókkal is gyártathatják az iCuccokat, akkor sem veszek belőlük.
-
válasz
"Nálam okosabbak azt mondták, hogy ha nem tennék meg, akkor a "nyugat" fizetésképtelenné válna Kína fele." - van baj! Kik voltak ezek az okosok?
-
banhammer
veterán
Anno komolyan vették H. G. Wells Világok harca rádió játékot is.
-
dabadab
titán
válasz
"Gazdaságilag már most erősebbek, mint azt kéne, ezért is kell mesterségesen visszafogniuk a kínai pénz árfolyamát. Nálam okosabbak azt mondták, hogy ha nem tennék meg, akkor a "nyugat" fizetésképtelenné válna Kína fele."
Valamit felreerthettel. Az igaz, hogy a juan arfolyamat mestersegesen alacsonyan tartjak, viszont az elemzok ennek a legfobb okat abban latjak, hogy igy teszik olcsobba a kinai exportcikkeket (es dragabba a Kinaba valo importalasat), a "nyugat fizetokeptelensege" szoba se jon (egyaltalan, hogyan johetne?).
Egyebkent en ovatosabb lennek az ilyen "Kina lesz a vilag ura" tipusu joslatokkal, annak idejen Japanrol is ezt hittek, aztan megse lett az. Kinanak is van eleg sok gazdasagi es tarsadalmi baja es a latszat ellenere meglehetosen szegeny orszag. -
Azért az megdöbbentő, hogy egy színész előad egy monológot a fellépésében, amit hírforrások tényként kezelnek.
Lehet, hogy jönni fog majd a Híradóban a bejátszás, hogy szörnyű tragédiába és kettős öngyilkosságba torkollott egy veronai fiatal ár kapcsolata, név szerint Montague Rómeó és Capulet Júlia, akik beteljesületlen szerelmük okán a halálba menekültek. Ehhez talán még bejátszást is illesztenek, aminek hatására Olaszországban változtatnak a házassági szabályozásokon.
Ennél a hírnél nem is az a szörnyű, hogy milyen munkakörülmények vannak Kínában, vagy hogy milyen az Apple termék, hanem az, hogy hírforrások ész nélkül vettek át egy olyan "hírt", ami egy színész fellépése során hangzott el több helyen színpadi jelenetként.
Hogy lehetett egy színházi előadást komolyan venni
Házi víziló pedig igenis létezik -
törölt tag
válasz
"Nyilván, de Kína se fogja a végtelenségig kiszolgálni a nyugatot."
miért ne tenné? a kérdés szerintem csak az hogy milyen áron, és nem csak pénzügyileg.bLaCkDoGoNe maximálisan egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
titán
Nyilván, de Kína se fogja a végtelenségig kiszolgálni a nyugatot. Gazdaságilag már most erősebbek, mint azt kéne, ezért is kell mesterségesen visszafogniuk a kínai pénz árfolyamát. Nálam okosabbak azt mondták, hogy ha nem tennék meg, akkor a "nyugat" fizetésképtelenné válna Kína fele.
Gondolom, ha már nem származik hasznuk ebből az egészből, akkor meg is fogják tenni. Mert nem kevés szabadalmat/technológiát lopkodnak össze a nyugati gyárakból...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Én ezt az egész cirkuszt végtelenül álszent és gyomorforgató dolognak tartom, több okból is.
Az első és talán legfontosabb ok, hogy azoknak a nagy többsége, akik ilyenkor habzó szájjal szidják az Apple-t (erre kicsit bővebben később kitérek még) ugyanolyan árérzékeny fogyasztó, mint az emberek jelentős része. Nem tudom elhinni, hogy bárki mosolyogva fizetne többet x száz, x ezer (szélsőséges esetben x tízezer) forinttal többet azért, hogy a kínai munkásoknak jobb legyen. Erre persze az egybites "védekezés" általában az szokott lenni, hogy "nekem nincs Apple termékem", amivel át is kanyarodnék a második ponthoz: a Foxconn egyáltalán nem csak a cupertinoi vállalatnak gyárt, többek között az alábbi nagy ügyfelekkel rendelkezik még: Acer Inc., Amazon.com, Cisco, Dell, Hewlett-Packard, Intel, Microsoft, Motorola Mobility, Nintendo, Nokia, Samsung Electronics, Toshiba, Vizio (forrás). Szóval akik néhány huszáros ugrással eljutnak egy rossz munkakörülményekről szóló hírtől az adott termék bojkottálásáig, azok tegyék ezt már meg a fenti összes gyártó termékeivel is.
Harmadik pontként pedig szeretnék arra is rávilágítani, hogy sajnos Magyarország egyre inkább ebbe az irányba halad, azaz csökken a magyar és a kínai szalagmunkás bére közötti különbség. Ha valaki úgy érzi, hogy fel kell emelnie a szavát a kínai munkások érdekében, nem árt, ha előtte kicsit "körülnéz" (értsd: tájékozódik) itthon is egy-két hasonló helyen.Ez a pofa egyébként egy-az-egyben Boss Nass a Star Wars Episode I-ből.
-
dabadab
titán
válasz
TESCO-Zsömle #12 üzenetére
"Itt, nálunk, újra divatba jönne a társasjáték meg a retro cuccok, tőlünk nyugatabbra meg úgy viszonyulnának az IT cuccok a bérekhez, mint most itt."
Aminek az lenne a vege, hogy egy csomo embert ki kellene rugni a kinai gyarakbol, aztan mehetnenek vissza a rizsfoldekre. Vagy ki kellene rugni az osszeset, mert a gyarak attelepulnenek mondjuk Indiaba.
"Kis hazánkban nem ugyanez megy?"
De, csak nem ugy, ahogy irtad (nem arrol van szo, hogy a kinaiak kivandorolnak, hanem arrol, hogy a kinaban levo gyarak kozul ott akarnak dolgozni, ami nyugatra termel).
[ Szerkesztve ]
-
mrhitoshi
veterán
Hát igen, az érdekeltségek. Egy kicsit sajnáljuk Kínát, egy kicsit pereljük őket.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
#56573440 #11 üzenetére
kíváncsi vagyok ha minden kínai termék megdrágulna ilyen címszó alatt, akkor mit lépne rá itt sok ember.
Itt, nálunk, újra divatba jönne a társasjáték meg a retro cuccok, tőlünk nyugatabbra meg úgy viszonyulnának az IT cuccok a bérekhez, mint most itt.
be kéne nézni egy ruhaüzembe, vagy egy ehte kínai gyárba ami belpiacra gyárt...
csoda hogy töri mindenki magát hogy nyugati vagy nyugatnak dolgozó gyárba kerülhessen?
Kis hazánkban nem ugyanez megy? Aki össze tud kaparni annyi pénzt, ami a nyelvórákra meg a nyugati munkavállalás elintézésére kell, az már megy is ki még akkor is, ha nem szakmájában kell dolgozni. Höhh... Egy megaméterre nyugatra a WC-s néni többet keres, mint itt egy kisvállalkozó, akinek éppen megy a bolt.
-
törölt tag
"Ebben az a szomorú, hogy az ilyen gerinctelen, szenzációhajhász újságírók, akiket éppúgy nem érdekeltek a munkások, csak a sztori, a bulvár, a fröcsögés és az érte kapott pénz, mint ahogyan az Apple-t sem érdeklik a munkások. "
ahogy a vásárlókat se érdekli a melós nyűge, fizetése, vagy munkakörülménye. a lényeg hogy olcsó legyen. ennek pedig ez az ára. ahogy a vegyük meg a legjobb legcsilibbet a régit meg dobjuk ki egyenes következménye pl az afrikai it hulladékhegyek.
kíváncsi vagyok ha minden kínai termék megdrágulna ilyen címszó alatt, akkor mit lépne rá itt sok ember. ilyen a jelenlegi gazdaság tetszik vagy sem. ha ott is ugyanolyan vásárlóértékű fizetés lenne mint nyugaton akkor a termelt cuccok megfizethetetlenek lennének itthon, plussz miért gyártasson valaki ugyanannyiért kint, és fizessen szállítást.
a vásárló is pont ugyanolyan kiszolgálója ennek a gépezetnek mint a multik.
egyébként le lett írva sokszor, a fox gyárában még jó a munkakörülmény. csakház alma benne van arra harap mindenki, akkor az szenzációhajhász lesz és majd lehet köpködni...
be kéne nézni egy ruhaüzembe, vagy egy ehte kínai gyárba ami belpiacra gyárt... csoda hogy töri mindenki magát hogy nyugati vagy nyugatnak dolgozó gyárba kerülhessen?[ Szerkesztve ]
-
-
csigaBoGi
csendes tag
Ebben az a szomorú, hogy az ilyen gerinctelen, szenzációhajhász újságírók, akiket éppúgy nem érdekeltek a munkások, csak a sztori, a bulvár, a fröcsögés és az érte kapott pénz, mint ahogyan az Apple-t sem érdeklik a munkások. Egyik hazug (média) felzabálja a másikat és fordítva. Aki meg éhbérért dolgozik, meg ki van használva az ugye végül is senkit nem érdekel, legalábbis addig nem, amíg olyan sokan nem lesznek, hogy erőszakkal veszik majd el azt ami kell.
-
válasz
TESCO-Zsömle #6 üzenetére
A munkások bére lassan eléri a nálunk megszokottat.
"kölykök égetik a nyáklemezeket sima pormaszkban"
Magyarországon sem példátlan ez a dolog. Ismerősöm dolgozik ilyen helyen.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
titán
Van az a pénz...
Aki ezt másként gondolja, az mérhetetlenül naiv...
...köztük én is...
Am vicc, ami ott megy. Elég kilátogatni egy e-hulladék újrahasznosító telepre, ahol kölykök égetik a nyáklemezeket sima pormaszkban, vagy anélkül, ami kb semmit sem ér a felszabaduló gázok ellen...
-
Echoo
senior tag
Lehet, hogy tévedek. Lehet, hogy pesszimista vagyok. Lehet, hogy rosszindulatú vagyok. De mégiscsak van az a pénz, amivel meg lehet vásárolni a tényeket. És mégiscsak van az a pénz, amivel jó fényben tüntetheti fel magát akárki.
-
Narxis
nagyúr
Szomorú, hogy így kihasználják ezeket az embereket, itt most már más bajának a bemutatása az üzlet bár az tény hatásos lett.
-
moli.hu
őstag
ahogy több kevésbé falsúlyos részlet sem valós.
-
{Zodiac}
senior tag
A médianyomás oda vezetett, hogy a tajvani központú bérgyártó megemelte a kínai dolgozók bérét, az Apple pedig egy független szervezetet kért fel a munkások helyzetének kivizsgálására.
Ezért mindenképpen megérte a botrány.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Foxconnál dolgozó kínai munkások helyzetét bemutató előadás fiktív elemekkel fokozta a hatást. El is érte a célját. A sztorit tényként közlő sajtó elítél, és magyarázkodik.
- Ukrajnai háború
- PlayStation 4
- Elektromos autók - motorok
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Politikai mémek
- Home server / házi szerver építése
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Sony HT-A9 vezeték nélküli házimozi rendszer
- Precision 7770 17.3" FHD IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- MSI MEG Z490 UNIFY + Intel Core i7-10700K BOX + G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2X16GB) CL15 3200MHz
- X1 Carbon 10th 14" FHD+ IPS érintő i5-1245U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- 24gb (8+16) DDR4 3200Mhz
- Apple iPad 10.9 10th 2022 Silver WiFi 64GB Epico magyar billentyűzetes tokkal
- GAMER PC! RTX 2080/ 32GB DDR4/ i7-8700K/ 500GB M.2 SSD+1TB HDD/ CORSAIR RGB VÍZHŰTÉS/ BESZÁMÍTÁS!
- Eladó MacBook Air 13", M2 chip, 8/256 GB, éjfekete, 2 hónapos, makulátlan, Apple garancia! - SZEGED
- Hibás Videoton EA 7386 S erősítő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest