Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Computex 2025: megfrissült a Cherry kapcsolókínálata
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BiP
nagyúr
válasz
boldizar96 #45 üzenetére
Köszi.
Bár pont buszra néztem, és azt nem engedte.
(a metrókat fejből ismerem, azzal nem vagyok előbbre sajnos, ha térképen is látom, bár sokaknak ez is előny lehet, de jobb lenne, ha Google betenné a buszt, villamost is. Mobilon előzetesen útvonalat tervezni nem egy leányálom. Ad-hoc dolgokra okés, de ha az ember előre készül, hova fog menni, akkor azt desktopon kényelmesebb. )
-
tepenzed
őstag
Tök jók ezek a fejlesztések, de a fele el sem jut évek alatt sem bizonyos platformokra/készülékekre.
Vegyük példának a tavaly év elején bemutatott sebesség mérőt (androidon jelenik csak meg), sebesség limitet (én sehol nem láttam itthon még megjelenni egy platformon sem), ios-en a fix kamerákat csak angol nyelv beállítás esetén mutatja. A jelentésekből egy darabot nem láttam még a baleseten kívül, ergó szerintem továbbra sincs esélye a Waze-el szemben, főleg, hogy már ott is van sávasszisztens.
Nekem nagyon csalódás most a Gmaps.. -
Reggie0
félisten
De erted, kozlekedesi szempontbol az a lakoovezet, amit lakoovezet tabla jelez. Ha nincs tabla, akkor nem az. Ha az lenne, mar 20 eve kirakhattak volna a tablat
Ezt szamonkerni az autosokon kb. olyan, mint amikor valaki amiatt pampog, hogy kozteruleten te hogy mersz az o haza elott parkolni. -
Ha rendszeresen bedugul, akkor a navigációk mindig elviszik a forgalmat másfele...
@Reggie0 : "Amugy az erintett teruleten, amit linkeltel, kiraktak behajtani tilos kiveve celforgalom tablakat,"
AKkor ott nem, de úgy különben egy csomó olyan terület van, ahol nincs kint lakóövezet tábla, de amúgy az... -
Reggie0
félisten
Lakoovezeten nem vezetik at. Lakoovezet, meg akkor lesz, ha kirakjak a tablat
Amugy az erintett teruleten, amit linkeltel, kiraktak behajtani tilos kiveve celforgalom tablakat, oda nem is visz be a waze. Ezert mondom, hogy talan dolgozni kene a kedves onkormanyzatnak, nem uzenetet irogatni a googlenak. A waze csak lekoveti az aktualis szabalyokat es aszerint tervez.
-
BiP
nagyúr
Vicces látni, amikor valahol baleset, dugó, akármi van, és hirtelen tele lesz egy elhagyott utca, és tök valószínűtlen útvonalon megy egy csomó autó egymás után vonatozva, és akkor megfogalmazódik bennem: milyen sokan használnak Waze-t
Látszik rajtuk, hogy ugyanazt az a navigációt követik.(#39) hcl: Ilyenkor ez ideiglenes, időleges, csak amíg levonul az ideiglenes dugó a főútvonalon.
Persze ettől ez még nem szerencsés, hiszen a kis utca, a lakóövezet nem erre van tervezve.
A gond akkor van, ha rendszeressé válik, mert mondjuk nem baleset, vagy eseti dolog miatt terelődött a forgalom, hanem pl. reggelente mindig bedugul a másik, és minden reggel/este a kis utcába terelődik a nép. (aztán ugye az is bedugul) -
Az mondjuk igaz, hogy értelmesebben kéne csinálni, de az tuti nem megoldás, hogy a lakóövezeteken vezetjük át a forgalmat. Megnő a balesetek száma, és romlik ott az életminőség.
Ráadásul még csak meg sem old semmit, mert ha a belváros áteresztőképessége korlátozott, akkor ugyanúgy állni fog a kinti részek forgalma -
A Waze nem ez miatt lett rosszabb?
Volt egy másik, hasonló cikk is, ami arról szólt, hogy a kis utcákba viszik a navigációs appok a forgalmat, és az ott élőknek ez nem jó (tehát egy alternatív forgalomszervezés kezd kialakulni, ami felett nincs kontroll).
-
KRi2
aktív tag
Izlandot elérte a felmelegedés és ilyen sok erdő született? Wow...
És a járdák lettek az új utak? Ezigen.
-
törölt tag
Németországban pár alkalommal most teszteltem, többször úgy is, hogy Waze és Google egyszerre ment. A Waze gyorsabb volt, de nem pontosabb. Ez alatt azt értem, hogy hamarabb szólt dugóról. Cserébe ugyan a Ford S-Max rendszerén ment, de zömében Fiestával jártam, amin nem, így maradt a Google.
-
Dr. Akula
félisten
"egyelőre Londonban, New Yorkban és San Franciscóban kezdik meg a munkát a következő hónapokban"
Mucsaröcsöge alsó vajon mikor fog sorra kerülni?
-
nullpoint
őstag
A Waze az régóta teljesen hoki, kizárólag egyetlenegy jó tulajdonsága van, az hogy ismeri a csudálatos abszurdisztáni megyematrica rendszert, amit semmilyen más navigáció nem implementált. (sajnos)
-
nobela
senior tag
Én éveken át hardcore Waze felhasználó voltam. Aztán miután megvette a Google, azt vettem észre hogy fokozatosan egyre szarabb útvonalakat tervez, mintha tudatosan akarnának a Google Maps felé terelni.
Egy ideig párhuzamosan teszteltem mindkettőt, játszogattam a beállításokkal, aztán beláttam hogy az esetek döntő többségében a Maps bizony már jobban tervez.
Azóta már csak ezt használom (hogy mennyire tetszik ez az eljárás az egy másik kérdés).
-
merqree
őstag
válasz
enginev3.0 #7 üzenetére
Nekem csak akkor jelzi a traffipaxokat a google maps, ha a telefont angol nyelvre állítom át.
-
törölt tag
válasz
enginev3.0 #23 üzenetére
Hol használod és milyen profillal? Régiókód alapján kérdezem.
-
dajkopali
addikt
válasz
enginev3.0 #23 üzenetére
én rendszeresen használom: elég nagy pontossággal jelzi, és nem csak a traffipaxokat, hanem a közösségnek köszönhetően az ellenőrzéseket, torlódásokat stb. is
ja, nem, bocs, félreértettem: a Waze-re gondoltam -
.mf
veterán
"A változtatás lényege, hogy az eddigi sima vázlatra ráhúztak egy új réteget, mely már – akárcsak egy turistatérkép – a domborzati viszonyokról is tájékoztat."
A domborzat (szintvonalak) opcionális bekapcsolható layerként legalább 10 éve benne van - vagy félreértünk valamit, vagy én vagyok időutazó?
-
togvau
senior tag
még lassabb lesz, még több memóriát fog zabálni, ez a kiváló indiai fejlesztők által tákolt cucc? Kellene a zsebembe rá egy extra erőmű.
-
törölt tag
Az úgy gondolom neki kevés, mert továbbra is előbb tudnod kell a megállót és onnan megy. De ha azt tudod, hogy a 123-as buszra kell felszállnod, akkor annak útvonalát nem tudod megnézni.
Ezt tudja, mutatja a megállókat, de ez nem teljes, minimum kettő kimaradt, és nem tudja azt így az ember, hogy hol van hurok, hol mi jön mi után.
-
törölt tag
válasz
enginev3.0 #7 üzenetére
Németországban már a Waze-ben sincs. És nem is tudsz jelenteni.
-
BiP
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #16 üzenetére
Régen mintha lett volna ilyen benne. (ha a listázásnál rányomtál az adott járatra, akkor annak a vonalát mutatta).
De múlt héten én is próbáltam hasonlóképp tervezni, és így rányomni az adott vonalra, de nem engedte. (asztali webes verzió, abban jó esetben kevesebb korlátnak kéne lennie) -
sz.balazs.95
veterán
Én leginkább azt hiányolom a Google Maps-ből, hogy nem lehet megjeleníteni rajta tömegközlekedési viszonylatokat.
Tehát arra képes, hogy megtervez egy útvonalat, és azt a szakaszt megjeleníti, ahol mennék vele, de arra már nem, hogy külön azt a viszonylatot a teljes vonalán megjelenítsen, hátha látok egy másik átszállási lehetőséget is, ami nekem valami miatt jobb, de a Google nem ajánlja fel azt. Helyette a különböző kikötésekkel kell úgy ügyeskedni, hogy kegyeskedjen pont azt az útvonalat mutatnia, ami ilyen lenne, de ahhoz meg előre kellene tudni, hogy máshol is lenne átszállás, ami meg olyan szintű helyismeretet feltételez, amivel az ember magától is képes útvonalat tervezni. -
BiP
nagyúr
-
a "szikár" szó helyett nem a "sivár" szót kerested?
-
Ezekiell
veterán
-
winbox
senior tag
válasz
enginev3.0 #7 üzenetére
Én is csak emiatt használom még a Waze-t. Főleg Android Auto-t használva szimpatikusabb a Maps. Viszont elvileg lehet már Maps-ban is jelenteni a trafit, de a fixeket nem hiszem, hogy mutatná, legalábbis nekem nem szólt mikor múltkor próbáltam és véda alatt mentem el.
-
Cathfaern
nagyúr
Navigálás biztos más. Én többször próbáltam ugyanazt az célt beütni mindkettőbe és nem ugyanazt hozza ki útvonalnak. Volt olyan ahova Google maps szerint be lehetett hajtani, Waze szerint nem (utóbbinak lett igaza, hegyre felvezető út volt, kocsival járható, de csak külön engedéllyel).
-
tonyrulez
őstag
válasz
enginev3.0 #1 üzenetére
Hogy mi? Tudtommal Google Maps=Waze, már nem a vizuális kinézete, de a közlekedési adat pl. azonos.
Szerk: Waze (Hebrew: ווייז, /weɪz/; formerly FreeMap Israel) is a GPS navigation software app owned by Google.
-
Agostino
addikt
a domborzatos jópofa, de a linkelt képen ahol a járdák utak stb volt - lett részt kellene néznem, ott a lett rész eléggé kivehetetlen nekem.
-
Cathfaern
nagyúr
"az utakat, utcákat nem egyszerűen szabványos, egyforma vonalakkal fogják jelezni, hanem látható lesz a pontos vonalvezetés, az utca szélessége arányosan, a járdák, a járdaszigetek is."
Mutatja majd a kátyúkat is? -
válasz
enginev3.0 #1 üzenetére
Én nem örülnék neki, nekem a waze nagyon nem akart megfelelően utat tervezni, mindig be akart vinni a
lecsóbadugóba, a sima maps számomra sokkal használhatóbb egy kis helyismerettel... -
Ezekiell
veterán
válasz
enginev3.0 #1 üzenetére
Azért szerintem jönne azonnal az antitrust vizsgálat
-
enginev3.0
félisten
Összevonhatnák végre a Waze-val is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest