Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
.:LoMAX:.
aktív tag
ez tetszett nagyon
De mennyi energia "vész" elSamsung Galaxy Note 3 || OnePlus 2 ||
-
MacCaine
őstag
válasz Hedgehanter #29 üzenetére
Google sky?
-
Hedgehanter
őstag
Nagyon jo csak en szedultem a sebessegtol...
A Google-nek mikor lesz vajon Google Space Map?
-
MacCaine
őstag
Ez nagyon szééép!!!
-
Timyyy
őstag
Óóóóóóó de nagyon irigylem én ilyenkor az űrhajósokat... bár a földről is nagyons zívesen megnézném egyszer a sarki fényt.
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
(ÉN)közPONT
őstag
Nagyon jól néz ki....AE?
Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
tsii_H
tag
erre siman ravagnam hogy after effects..durva hogy nem az...(remelhetoleg)
-
kovgab
tag
Majdnem bealudtam ezen ...
Ká Úr
-
hakosh
tag
-
-
WonderCSabo
félisten
válasz Tigerclaw #14 üzenetére
Igen, ez télleg kár. Aki esetleg megtalálja jobb minőségben, az ne habozzon linkelni.
Egyébként én elsősorban Földközi-tenger partvonalát, Észak-Amerikai kontinenst, Nílus völgyét vettem észre kapásra, meg még egy két dolgot, de már nem emlékszem. Asszem megnézem újra. Volt egy érdekes vékony narancssárga vonal 2x is, az nem tudjátok mi lehetett?
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
pont ugyanitt voltam kirándulni tegnapelőtt. le is vertem az iss nagyobbik napelemblokkját.
ez úgy nyer értelmet, hogy még régesrég kitaláltam, hogy az űrsikló-csillár után lesznek csillagok is a gyerekszobában. az volt a terv hogy ledből kirakom őket az álmennyezetre, mint ahogy egyes moziszobákban is.
no de én nem random akartam, hanem alaposan, az északi égbolt igazi csillagképeit. végül a ledek helyett foszforeszkáló csillagok lettek (egyelőre...), 3 fényességi kategóriában (méretben).
egy kicsinyített térképpel meg némi vektorozással tegnapelőtt kerültek fel a koordináták, majd a csillagképek.
(a módszer: az a4 méretű nyomatot égtájhelyesen felragasztottam a középpontba, onnan a sarkcsillaghoz rögzített cérna mutatta az adott csillag irányát. a cérna mellett varrós mérőszalag is volt ugyanide kitűzve, amivel az origótól való távolságot lehetett jelölni.
oké, de a távolságok nem voltak meg méretarányosan, ehhez google sketchup kellett. a térképet egyszerűen importáltam textúraként, mégpedig akkorában hogy az a végső kívánt méretnek megfeleljen (legtávolabbi csillag ~150cm a sarkcsillagtól). innentől a sketchup mérőszalagját berakva a középpontba bármelyik csillag távolsága azonnal látható volt.
ezután én fent először szögbe igazítom a cérnát az adott csillaghoz, gazdasszony meg a gépnél mondja az egyes távolságokat amiket aztán jelölök a cérna mellett. remélem nagyjából érthető.)
szóval mivel már lóg a plafonról egy lego nemzetközi űrállomás, nem kellett sok hozzá, hogy a nagy csillagászatban könyökkel ráverjek egyet. mindegy, volt-van fenn épp egy sts is a plafonon űrsétás emberrel meg kanadakarral, nem volt nagy ügy egy tribute iss-repair missziót összedobni.
-
gybazsi
senior tag
Nagyon jó videó.
"az LFA a LegFaszább Autó rövidítése" - Bazsó Gábor (Totalcar)
-
julius666
addikt
Szerintem nagyon jól illett a felvételek már-már szürreális képi világához. Rám így sokkal nagyobb hatást gyakorolt mintha benyomtak volna alá valami csontig lerágott klasszikust vagy egy Mike Oldfieldet.
Bár ebbe az is belejátszhat hogy én szeretem az ilyen minimál jellegű ambienteket és pl. Mike Oldfieldben nem értem mit szeretnek, számomra meg az az idegesítő. Ízlések és pofonok.
Mindenesetre sajnálom hogy neked ez ennyire fájt és nem bírtad végignézni, szvsz baromi király videó.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz WonderCSabo #13 üzenetére
Igen, tök jó szórakozás kitalálni, hogy mi merre van. Kár hogy nincs meg nagyobb felbontásban.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
WonderCSabo
félisten
Fúú, gyönyörű. Plusz jóság, kitalálni épp hol járunk.
-
MichaelSD
őstag
Nagyon szép felvételek...
XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
bambano
titán
valaki csináljon belőle android live wallpapert!
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Z-77
tag
Csodálatos felvételek, nekem eszembe se jutott, hogy a zenére figyeljek. A látvány elragadó, a zenén agonizálni meg felesleges.
-
Tutu7030
veterán
Így van!
Pl.: Mike Oldfield - Supernova vagy Mike Oldfield -The Song Of Distant Earth - First Landing-Oceania + Crystal ClearLG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
Tigerclaw
nagyúr
Én a felénél abbahagytam, mert iszonyat idegesítő, monoton aláfestő "zenét, sercegést, karistolást." tettek alá. A túl szűk látómező is zavaró, és a föld túl gyors forgása. szerintem ugyanez lassabban, akár képkocka-többszörözéssel és a témához jobban illő aláfestéssel sokkal jobb lenne. Az ilyen felvételeket valami grandiózus, de nyugodt zeneművel kellene tálalni és maga a téma is, a föld, az űr csendjéből filmezve, a sarki fény olyan téma amihez nem illik ez a túl gyors tempó, főleg, ha 4k-s az alapanyag, tehát van mire rácsodálkozni.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Televan74
nagyúr
Éjjel ki vagyunk ám világítva, mint ha karácsonyfa lenne a föld.
Nagyon szép videó. Tetszett a villámlás és a sarki fény. Olyan helyről láthattam a földet , amilyenben a büdös életben nem fog látni.Mindenbe beleugatok!!!
-
Lenry
félisten
szép bolygón élünk
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
MODERÁTOR
A villámlások és a mesterséges fények igazán szépek a légkör fényjátékával egyetemben.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest