- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brutális eb
addikt
Totál kiszámíthatatlan.
Mindenkinek más mennyiség után van bilincs.
Olvass itt:
[link]Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
csimay
csendes tag
Hello mindenkinek!
Most vettem egy pannonos 3g-és netet és azt kérdezném hogy nem tudja valki milyen elven működik ez a lelassítás?
Talán a letöltésem időfüggvényét nézik, tehát ha 3 órig szedek valami nagyobb fájlt a netről akkor korlátoznak vagy mi? mert nem tudom elképzelni hogy szűrik ki a torrentezét a sima netes letöltések közül?:S -
Szabesz
őstag
II. kerület, Moszkva tér. Volt.
Mostanában viszont haldoklik, legalábbis nálam. Eddig teljesen használható volt (mikor néha-néha kedvet kaptam egy kis Lineagehez, lazán tudtam lag nélkül játszani), egy kisebb szoftveres problémát kivéve a kezdetekben. Ha most is ilyesmiről lenne szó, én kérek elnézést.A letöltést csak kíváncsiságból mértem meg, mivel nem erre használom ezt a netet.
¯\_(ツ)_/¯
-
Jano_023
őstag
Na igen, ott a pont. Mert én is a Pannon ajánlatát tartom a jobbnak, viszont a nagykérdés az, hogy a Pannon felkészült-e a sok netezőre. Mert ugye a Voda akármennyit is szidják már több mint 1 éve van ilyen akciójuk. Vagyis már rajta vannak a problémákon és már tapsztaltabbak. Kérdés, hogy a Pannon felkészült-e elléggé a kihívásra vagy sem.
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Szabesz
őstag
No igen...
Ugyan korlátos (500Mb) csomagra vagyok előfizetve, eddig meg is voltam elégedve, de egy két napja iszonyúan megnőttek a pingek (4-500ms, korábban ~50ms), s a sávszélesség is igen megcsappant (alig éri el lefele a 0,5Mbitet)... kédés, hogy ez bug, vagy feature.Kíváncsi leszek, mennyire bírja majd a hálózat a sokasodó(?) korlátlan csomagokat.
¯\_(ツ)_/¯
-
MODERÁTOR
Hivatalosan (a dobozon olvasható információk szerint) nem.
(Jegyzem meg, ebben a topikban nem igazán vagyoik jelen, ezt vagy ezt a témát inkább szemmel tartom.)
Jut eszembe, az E169-et Mac OSX-gépre az E220 programjával telepítettem fel, szóval, ha az Linux-kompatibilis, talán lehet próbálkozni a programjával.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
04ahgy
nagyúr
Ez a huawei modem, amit adnak, linux kompatibilis? Más is kérdezte, de ő sem kapott választ.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
shtml
őstag
válasz greeneye166 #71 üzenetére
A sávszélességek összehasonlítása nem feltétlenül hoz valós eredményt, legalábbis most nem. A Vodafone-nak már egy évnél hosszabb ideje van korlátlan szolgáltatása, ami nyilván terheli a hálózatát. A Pannonnak eddig nem volt ilyen és a forgalmi korlátos előfizetők kisebb terhelést okoztak. Ennek is betudható, ha a Pannonnak több helyen nagyobb a sávszélessége.
Kérdés, mi lesz akkor, ha már a Pannonnak is lesz egy rakás korlátlan előfizetője.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
greeneye166
aktív tag
Én pontosan ebben bízok, hogy a femtocell esetén -éppen a DSL forrás miatt- lesznek annyira rugalmasak a szolgáltatók, hogy a P2P korlátozás protokolljukat nem erőltetik rá a femtocellre is. Ha ez megvalósulna akkor egy olyan internet jönne létre ami minimális kompromisszumokkal a maximumot nyújtaná.
(Magára a modemre van egy konceptem, amit egyszer már felvázoltam máshol, viszont nem sikerült érthetően elmondanom, úgyhogy most inkább kihagyom. Pedig nagyon jó! )
Várjuk a szakikat!
Szerk: utorrentnél én is láttam már az opciót, csak nem tudom egész pontosan mit csinál és mik lehetnek a következményei.
[ Szerkesztve ]
> kiregisztrálva, ne küldj privátot <
-
DarkByte
addikt
válasz greeneye166 #71 üzenetére
Nem gondoltam semmi ördöngösségre; az uTorrent opcióinál lehet engedélyezni a titkosítás használatát: [link] Viszont gyanítom hogy a pipa (~ A nem titkosított kapcsolatokat is engedélyezem) azért van mellette, mert ez csak akkor lesz teljesen titkos ha más is beállítja.
Mod: a femtocella esetén a tényleges forgalom majd DSL -en vagy kábelmodemen keresztül fog zajlani. Mivel ott egy másik szolgáltató router -ein át forgalmazol szerintem egyébként sem fog a tiltás érvényesülni. Nem látok bele a mobilinternet felépítésébe, de gyanítom hogy az adótornyoknál vannak elhelyezve olyan router -ek amelyekkel ez a szűrés elvégezhető, feltéve ha ez így van megvalósítva. De ha valaki jártasabb a témában, írhatna pár dolgot mert kíváncsi lennék.
[ Szerkesztve ]
-
greeneye166
aktív tag
Ha Gebriel információi a helyesek és már aktuálisak akkor nem feltétlenül. A Voda csupán 10Ft/hó-val drágább ill. mostmár tudom hogy ugyanúgy köthető egy évre az is.
(na persze a modem nem 0Ft, hanem 1Ft a vodánál, ami azért nyomós ellenérv ) + a legtöbb helyen nagyobb a sávszélkapacitása mint a Pannonnak! Ezért is írtam, hogy szerintem a racionális ember főleg csak utóbbi alapján fog végső döntésre jutni, vagyis miután körbenézett a neten és kinyomozta a lakóhelyén melyik szolgáltató erősebb. (Annyi igaz abból hogy jobb a Pannon, hogy most ő állt elő egy kedvezőbb ajánlattal, de úgy nézki a Voda is hozzá idomítja a feltételeit hamarosan, vagy már meg is tette [link])DarkByte: Sajnos általában a marketing szövegben ritkán találni konkrét, kézzel fogható információkat. Átlag emberrel számolnak és talán úgy gondolják ő úgysem értené. Igazad lehet, hogy a szolgáltató is tud ilyen routerhez hasonlót használni, bár nekem továbbra sem egyértelmű hogy a teljes sávszélt fogják-e le olyankor vagy csak a P2Pt (ezt se a Pannon, se a Voda rizsából nem tudom kihámozni 100% biztonsággal). A titkosítás jó dolog lenne, de ahhoz nem értek. Ha megtudsz valamit írd le légyszi.
Én a femtocell kiépítésében látnám a megoldás a mobilinternetnél, persze akkor ha így működne: A modemben lenne az általad említett szűrő/P2Pfelismerő funkció. Femtocellre kapcsolódva a modem engedné a P2Pt teljes sávszéllel, mert ilyenkor a femtocell ki bírja szolgálni. Publikus nagytoronyhoz kapcsolódva (elhagyod a lakást és mobilizálódsz) pedig letiltaná azt -> Kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz greeneye166 #55 üzenetére
Egyébként neten még nem találtam róla leírást, de olvastam már másoktól hogy léteznek olyan router -ek amelyek képesek belelátni az IP alkalmazás rétegébe és meg tudják állapítani hogy egy csomag P2P -hez tartozik vagy sem. Ha ez működik akkor simán háttérbe szoríthatja a router a P2P -t, persze kérdéses hogy például ha bekapcsolja az ember a titkosítást a torrent -nél akkor arra mit lép a hálózat (igaz ehhez azt hiszem ott is beállítva kell legyen az opciónak akikhez kapcsolódsz, bár ebben nem vagyok biztos).
[ Szerkesztve ]
-
Jano_023
őstag
válasz greeneye166 #66 üzenetére
Akkor mégis csak a Pannoné a jobb ajánlat nem ?
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
greeneye166
aktív tag
Eddig úgy volt, hogyha az ember átlépi az 5Gbt ÉS P2Pzett is akkor kap egy ajánlott levelet, amiben figyelmeztetik. Ha utána is csinálja a P2Pt a figyelmeztetés ellenére akkor átrakják 5Gb korlátosba. Ezután már ha átlépi akármivel is az 5Giga korlátot, akkor kifizettetik vele a túllépett adatforgalom díját.
-
Jano_023
őstag
válasz greeneye166 #64 üzenetére
Sziasztok ...
Nem tudom, hogy az info pontos-e, de havernak van Vodás nete és ő azt mondja hpgy ha meghaladja az 5GB-ot és találnak valamekkora P2P forgalmat a cégnél akkor a töbletet kifizetetik vele. Ebben van valami vagy a P2P külön mérik valahogy ?
-
greeneye166
aktív tag
Egy dolgot korrigálnék.
-most néztem, hogy a Vodafonnál is lehet 1 évre kötni, tehát ebben sincs különbség
Marad a 10Ft/hó ill a sávszélkapacitás különbsége, mint döntő szempontGebriel: egyébként az Voda oldalon még az 5Gigás bekorlátozással fenyegetnek. A te infód a frissebb és még ott nincs kicserélve?
[ Szerkesztve ]
-
greeneye166
aktív tag
Szia, köszönöm a választ! Ezek szerint az egész adatforgalom sávszélességét csökkenthetik P2P esetén akár 150/kbs-ig is. Gondolom akkor ez Pannonnál is így van és nincs sávszélen belüli sávszél korlátozás ott se (csak ott is félrebeszélnek megint).
Ezek alapján összeállt a konklúzióm: Pannon olcsóbb 10Ft/hó-val mint a Vodafone ill a P-nél van 1 év hűséges opció is. Innentől kezdve akkor valójába tökmindegy melyiket veszi az ember. (A vodás pöttyel ellátott modem simán szebb mint a propelleres, úgyhogy az kompenzálja a 10Ft/hó-t ) Persze még ott van a reklámok befolyásoló* hatása is.
*Racionális embernél még befolyásoló szempont lehet az, hogy az ö régiójában melyik szolgáltató sávszélkapacitása a nagyobb.
[ Szerkesztve ]
-
Gebriel
veterán
válasz greeneye166 #60 üzenetére
Van egy minimális szint, az alá nem mehetnek. 150/kbs az infom szerint.
Meglévőknél nov 23-tól hatályos. -
mob_zzz
aktív tag
SMSwebről meg FTP-ről akarsz éjjel-nappal Linux-disztrókat tölteni? Gondolom nem, így elég vicces, hogy pont erre hivatkozol.
Szerintem igenis korlátozzák a beteges letöltőket, a mobilnetnek (mint minden egyéb netnek) vannak korlátai. Ahogy egyre többen fogják használni (márpedig ha korlátlan csomagokat vezetnek be a piacra ilyen -igen versenyképes áron), egyre többeknek kell majd elférni egy-egy cellában, egyre több eszköz közt fog megoszlani a sávszélesség.
Nem lenne szükség korlátozásra, ha lenne egy kis empátia a "letöltögetőkben". Beláthatnák, hogy a mobilnetnek nem az az elsődleges funkciója, hogy egy percre se álljon meg a letöltés meg a seed, hanem az, hogy az ember "mindig" mobilis legyen, tudja tartani a kapcsolatot a világgal.
Képletes példával: szerintem kimondottan idegesítő, amikor az egyetemi wifin torrenteznek az emberek és emiatt a csak levelezni vagy mondjuk híreket olvasni kívánó embereknek kell 5-ször, 10-szer annyit várakozni... -
greeneye166
aktív tag
Ez egy kicsit homályos. Azt mondja a szöveg, hogy a Voda az "aktuális terheltségétől függően lassíthatja az adatforgalmat", ugyanakor "A lassítás mértéke nem akadályozhatja [...blabla..] garantált le-és feltöltési sebességeket."
Akkor itt is csak a P2P adatforgalomról van szó? Tudják szelektíve csak azt lassítani?Más: A már meglévő szerződésekre mi vonatkozik? Ott megmarad a korlátlanból 5Gb korlátba átdobás vagy rájuk is már ez vonatkozik?
[ Szerkesztve ]
-
Gebriel
veterán
Vodafone, részvételi feltételek..
"Az Előfizető tudomásul veszi, hogy az extrém használat tilos. Jelen akcióval kapcsolatosan extrém használatnak minősül, ha az Előfizető az 5 Gigabájtot meghaladó tárgyhavi forgalmában fájlcserélő alkalmazást használ (mint például Azureus, Ares, BitComet, BitTornado, Bitspirit, Blubster, DirectConnect, eDonkey2000, FileSpree, FastTrack, FlashGet, Gnutella, Ktorrent, uTorrent, Napster, Piolet, WASTE, DC++, illetve további, a felsorolásban nem szereplő, de azokkal megegyező elven működő szoftverek).
A Vodafone az extrém használat tanúsítását a jelen Részvételi Feltételekben foglalt akciós feltételek Ügyfél általi megszegésének tekinti, amely magatartás a jelen Részvételi Feltételekben foglalt ajánlatra való jogosultság elvesztését vonja maga után. Amennyiben a Szolgáltató extrém használatot észlel, tértivevényes levélben értesítést küld az Előfizető számára és felszólítja az extrém használat megszüntetésére. Amennyiben az Előfizető a szerződés időtartama alatt az extrém használatot a Szolgáltató - a magatartás abbahagyására felszólító - írásbeli figyelmeztetése ellenére fenntartja, vagy ismételten elköveti, a Szolgáltató jogosult az Előfizető adatforgalmát lassítani.
A szolgáltató jelen szolgáltatása osztott erőforrásokra épül. Ezeknek az erőforrásoknak a túlzott igénybe vétele akár egy előfizető részéről is, minden más felhasználó számára negatív hatást válthat ki. A hálózati erőforrások fentiek szerinti használata leronthatja a hálózat teljesítményét.
A fentiek figyelembe vételével az Internet Szolgáltatók Tanácsa által támogatott hálózathasználati irányelvekkel összhangban (megtekinthető a http://www.iszt.hu/iszt/aup.html internetes oldalon) a Szolgáltató fenntartja magának a jogot az adatforgalom időszakos, vagy állandó - lassítására.
A lassítás nem jelenti, a letölthető adatforgalom mennyiségének korlátozását.
A számlázási ciklusban elért 5GB-nál nagyobb adatforgalom esetén a szolgáltató rugalmasan, a hálózat aktuális terheltségétől függően lassíthatja az adatforgalmat. A lassítás mértéke nem akadályozhatja a szolgáltatás rendeltetésszerű használatát, azaz az Általános Szerződési Feltételek 3. számú mellékletben garantált le-és feltöltési sebességeket.
A számlázási ciklus lezárultával a forgalomlassítás megszűnik."[ Szerkesztve ]
-
zoo8800
veterán
válasz greeneye166 #55 üzenetére
Nekem már ez a díjcsomag fut, tehát igencsak érdekel minden info, főleg a túl sok letöltés miatti szerződésbontás réme aggaszt
A teljes sávszélbe korlátozást nagyon sok helyen sztem észre sem vennék az userek. Nem sok olyan hely van, ahol legalább a 3Mbit menne, itt Budaörsön 2 Mbit a max. Nem a hegyen lakok, és nem is panelban. Ezt a tempót torrent alatt is tudja (1 nap alatt töltöttem 7.5 gigát )A voda topikban olvastam, hogy vkinek visszavették a sávszélt 300Kbitre, ugyanaz a modem ugyanott ugyanakkor egy másik SIMmel 2000Kbit felett ment. Már nem emlékszem mennyit töltött, de tuti sokat. Asszem rapidolt ő is
rip and tear, until it is done
-
RexpecT
addikt
Bérelni kell egy seed szerver-t és mehet a P2P is.Gondolom ha egész nap FTP-zel az nem baj....
-
Pxs
aktív tag
válasz GyőriTibi #44 üzenetére
Végre, ez nagyon jó hír !
Viszont nem tudom működésre bírni a PannOnline-t...nem Pannon szoftvert használok, hanem egy Huawei E620-as modemhez kapott gyárit. Lehet ez az oka ?Ha csak simán bemegyek személyesen egy ügyfélszolgálathoz, ott el tudom intézni a tarifacsomag-váltást (5 GB-os mobilnetem van, kb. 1 hónapja kötöttem a szerződést, most még 2 hónapig 10 giga/0 Ft) ?
Illetve, a mobilnetes Pannon SIM-ről hívható az ügyfélszolgálat és ha igen, ott hol találom meg a váltás menüpontot ?
Nagyon örülök ennek, mert az utóbbi napokban már tiszta ideg voltam, mert a forgalmi adatok szerint kb. 3-4 gigával haladtam meg a 10 gigát, ami, ha jól számolom, laza 36-48 ezer bruttó plusz (0,12 Ft / 10 KB).
Tapasztlatokat várunk, még !
'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag
-
greeneye166
aktív tag
Pár dolog nem tiszta nekem.
Lehetséges egyáltalán az, hogy csak a P2P sávszélt korlátozzák a teljes sávszélen belül? Nem lehet, hogy ez a P2P használata alatt a teljes sávszélbe csökkent bele? Utóbbi esetén eléggé gáz a helyzet. Jó-jó tudom most még 200Kval jön, de a Voda se "online" korlátoz, hanem a legutóbbi lezárt időszakon belüli forgalmat nézi. Ha 5Gb-ot túllépted ÉS P2Pztél, akkor jön a figyelmeztetés, de ha nem lépted túl akkor hagy lógva. Mondjuk innentől nem értem miért köt bárki is 5GB korlátos csomagot, hogy P2Pzhessen, hiszen max visszapakolják a korlátlanból ill. ha betartja az 5Gigát akkor no para.. Még annyi, hogyha a Pannon neagy isten a teljes sávszélbe korlátoz bele, akkor azt milyen idő múlva oldja fel? Online, ha leáll a P2P vagy úgy marad sokáig?
Mondhatjátok, hogy túl szkeptikus vagyok, de nem először történt, hogy pontatlan tájékoztatás miatt számtalan ember szívott (aláírt pl 2 évet!!!) ugyanakkor ezért a "véletlen hibáért" fizetett pár milcsi büntetést (persze nem a károsultaknak ) a szolgáltató és el volt intézve.Felső korlát: Valószínűleg van csak nem publikus, ugyanakkor szerintem nincs az az ember aki a Voda feltételei mellett (->no P2P) Rapidról vagy bárhonnan olyan forgalmat bonyolítson ami már sok lehetne. Pannonnál ugyanez a helyzet, ha le van fogva a P2P sávszél.
Bocsánat a hosszú hsz-ért, de szerintem járjuk még egy kicsit körbe a dolgot, hátha segíthet másoknak a döntésben.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Nos van antenna dugója [link] a kérdés már csak az hogy ez milyen aljzat lehet, a linkelt topikban nem találtam erre vonatkozó dolgokat egyenlőre (Mod: közben megleltem, CRC9 vagy micsoda [link] hát ilyet azt hiszem nem lelek itthon ).Az E220 -on pedig ahogyan emlékeztem nincs tényleges antenna dugó ezért nincs is kivezetve.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
DarkByte:
Huawei E169bzoley:
Nem találtam információt arról, hogy a hűségidő újraindulna a csomagváltással.Xiaomi 13T
-
shtml
őstag
A Huawei E220-on nincs, de úgy rémlik, hogy az E272-n van, csak nincs kivezetve.
Ebben a topicban minden szakmai kérdésedre választ kapsz.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
DarkByte
addikt
Az akcióban milyen modemet lehet elvinni 0 ft -ért egy éves hűséggel? Típus érdekelne, mert meg szeretném nézni hogy milyen Linux támogatás van hozzá illetve van-e rajta külső antenna csatlakozó.
-
bzoley
veterán
Ahogy elnézem, ezzel a csomagváltással automatikusan újabb két év hűség is jár.
Ez viszont már nem olyan kellemes dolog. Pár hónap, és lejárna az első raboskodás.
(Vagy csak az új csomagban folytatódik. Fő, hogy a Pannon minden dokumentuma egyértelmű).[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Gyanítom hogy a cella terheltsége alapján fognak korlátozni, vagyis minél többen használnák más nagyobb prioritású dologra, téged annál jobban fog leszorítani a p2p -vel. Avagy fix 60K a limit ami párszor befigyelt, és szvsz az egész korrekt lenne (~512 kbits avagy ~3,5MB percenként) azért cserébe hogy korlátlan. Most még valószínűleg nem sokan terhelik a hálózatot. Egyébként ha felmondásra is kerülne a sor, előbb kapni fogsz egy felszólítást.
[ Szerkesztve ]
-
zoo8800
veterán
Még az jutott eszembe, hogy tényleg korlátlan-e a korlátlan??? Nem fogják-e felmondani a szerződést, ha havonta rendszeresen pl 100 vagy 200 giga felett töltök?
Pár emberrel megtörtént, hogy a tré felmondta az ADSL-t mondván akkora forgalom neki nem éri meg.
ettől félek. Tudom, másfajta net meg másik szolgáltató, de akkor is...ja, most is >200kB a torrent. A max feltöltést 30kB környékén kell hagyni, mert felette rendesen lassul
Mértem sávszélt is, itt Budaörsön 2000kbit/350kbit volt, 140 ms pinggel. Ez azért lehetne jobb is egy kicsivel, de kb erre számítottam
[ Szerkesztve ]
-
zoo8800
veterán
Na előfizettem.
Már korábban is Pannonos voltam, pontosabban már 1 hónapja Pannonos vagyok, és ez nem jelentett gondot, nem csak az új előfizetőknek elérhető a díjcsomag.
A P2P letöltés sebessége ebben a pillanatban 260kB/s ami nem is olyan rossz. Össz 1 filet töltök.Lehet menni bátran előfizetni...
-
matyics
őstag
" Az akció egyszeri csatlakozási díja a 2008. 11. 11. és 2009. 02. 02. között megkötött Pannon Internet előfizetésekre vonatkozik, ezután az Általános Szerződési Feltételek szerinti egyszeri csatlakozási díj érvényes."
Ez van a csomag leírása alatt, tehát ezek szerint át lehet majd váltani x összegű egyszeri csatlakozási díjért. De, hogy az mennyi lesz? Mert az új ÁFSZ-ben nem találtam meg.
[ Szerkesztve ]
Ha Isten azt akarta volna, hogy ne maszturbáljunk, akkor rövidebb kezet csinált volna
-
matyics
őstag
" Új Vodafone Internet előfizetéseknél most fél éven keresztül elengedjük a havi díjad felét.
Ráadásként az első hónapban korlátlan adatfelhasználást biztosítunk számodra Vodafone Internet 1GB és 5GB csomagoknál, hogy kockázat nélkül ráérezz a Neked szükséges csomagméretre, és szükség esetén átválthass az igényeidhez jobban passzoló nagyobb csomagra."Ennyi a változás egyenlőre. (A vastagon szedett)
Ha Isten azt akarta volna, hogy ne maszturbáljunk, akkor rövidebb kezet csinált volna
-
zsiga667
addikt
A forgalom korlátlan, mert a Pannon nem mondja meg hogy márpedig csak havi x GB-t tölthetsz le, hanem annyit amennyit csak tudsz/akarsz.
Az idő korlátlan, mert nem mondják meg hogy csak napi x órát, heti y napot használhatod, mehet napi 28 órát is ha neked úgy jó. ()
A sebesség korlátlan, mert pl. a vezetékes netek többségével ellentétben nem mondják azt hogy csak x megabittel tölthetsz le, az elérhető legnagyobb sebességet kapod mindig. -
bzoley
veterán
A PannOnline-on kinn vannak az új csomagok, mint tarifaváltási lehetőségek. Ezek szerint lecserélhetem az 5Gib-os csomagomat a hűség alatt is
(ha jól értem a látottakat)Mod: egy hét múlva meglátjuk, akkor jár le a hónap. Most csak annyi van mellette, hogy" a jövőben aktiválódik"
[ Szerkesztve ]
-
matyics
őstag
válasz Viktor0610 #4 üzenetére
Szerintem meg nem.
"Mindkét tarifacsomag 2008. november 11. és 2009. február 2. között megkötött új előfizetői szerződéssel vehető igénybe."Ha Isten azt akarta volna, hogy ne maszturbáljunk, akkor rövidebb kezet csinált volna
-
Jano_023
őstag
Nekem januártól lesz ajd szükségem mobil netre ... remélem addigra a T-csapat is felébred és megkezdődik az egymásra licitálgatás ... majd akkor veszek ...
De szerintem is a Pannon ajánlata kedvezőbb....''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
DarkByte
addikt
"A Pannon Internet Éjjel-nappal vagy Pannon Internet Éjszaka-hétvége tarifacsomagokban foglalt forgalmi keret nem korlátozott, azonban olyan fájlcserélő, fájlmegosztó, egyéb nagy mennyiségű adat továbbítására szolgáló alkalmazás használata során, amely révén az adatcsere közvetlenül a felhasználók között, a szervertől függetlenül zajlik, a Szolgáltató jogosult az adott forgalom idején a sávszélességet csökkenteni. A Szolgáltató ugyanakkor garantálja az Általános Szerződési Feltételekben rögzített cél-, illetve minimál-értékeket.
További díjak és feltételek az ÁSZF-ben találhatóak."
Én nem találom az erre vonatkozó részt vagy tényleg nem került még bele az új tarifa csomag a szerződési feltételekbe? Mellesleg csak nekem fura hogy már a 2008.december 9-től érvényes feltételeket is meg lehet nézni? (ja és persze abban is csak a régi tarifacsomagok szerepelnek )
[ Szerkesztve ]
-
Erasmus
őstag
ma már fent vannak az új csomagok a pannon oldalán
-
DarkByte
addikt
A Traffic Shaping semmit nem változtat azon a tényen hogy egy rakás kapcsolattal a saját a lehetőségekhez mérten teljesen leterheled a hálózatot, csupán a böngésződ csomagjai fognak előnyt élvezni a torrent adatcsomagjaival szemben és így nem kell órákat várni amíg az a kevés adat megérkezik a lap megjelenítéséhez.
A kollégiumi diák példát képletesen kell érteni; ők egyébként gyanítom megtudnának felelni a feladatnak ha azt kérnék torrent -el stressz tesztet kell csinálni egy hálózatra.
A Pannon aljas módszereit nem ismerem, de ilyen biztosan van a másik két szolgáltatónál is. Az embereknek meg kellene tanulnia kicsit gondolkodni és helyesen dönteni, nem hagyni becsapni magukat, csak épp szinte az egész fogyasztói rendszer arra van kihegyezve hogy az agyatlan zombikra támaszkodjon (akinek nem inge ne vegye magára).
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
"próbálj meg úgy böngészni hogy a torrent max. sávszélességgel dolgozik"
Traffic Shaping...Csak tudnám miért nem terjedt még el minden oprendszerben alapértelmezésként.
A kollégiumi diákok valószínűleg a kollégiumi netet fogják használni, nem pár megabites HSDPA-t.
A Pannont ismerver az aljas módszerektől sem riadnak vissza. Például még régebben, amikor nem volt elég, hogy megszüntették a 2k, majd a 400-as wapcsomagokat, mert látták, hogy nagy sikere van és kevés a bevétel, aztán a meglévőket (mivel a szerződés kötötte, hogy az aktív előfizetőknek megszüntessék) nem elég, hogy különböző ajánlatokkal bombázták még mindenféle kamu szöveggel felhívogattak random embereket az ügyfélszolgák, hogy meg fog szűnni és mielőbb váltson. Mivel rögzítik a hívásokat az ember remélné, hogy az ilyen embereket kapásból kirúgják aztán feketelistára küldik minden munkáltatónál, de nem. Ezek az illetők a vezetőség megbízásából tettek így, aztán mélyen kussoltak róla, így nem lett belőle hír, csak az érintettek tudnak róla. 1-2 embert sikerült is így megszivatniuk, én elküldtem az anyjába őket, azt rögzítsék.
Ennyit a Pannon korrektségéről. -
DarkByte
addikt
töltenék FTP-ről, SMSWeb-ről, Rapidról ezerrel
Ezt most is megteszik a Voda korlátlan netjével, amennyire figyelem a téma állását nem is szólnak érte. A probléma a P2P -vel van amellyel igen agresszív le és feltöltéssel társul. Értem ez alatt hogy nyit egy rakás kapcsolatot és ezzel elnyom minden mást mint sörszagot az orbit (ezt most is beláthatod, próbálj meg úgy böngészni hogy a torrent max. sávszélességgel dolgozik). Nagy valószínűséggel még lenne potenciál a mobilnetben, de szinte tényleg kizártnak tartom hogyha egy kollégiumnyi diákot ráeresztenének a saját kis mobilnetes modemjükkel torrent -re és megpróbálnának tölteni amennyivel csak bírnak, akkor ott sebességet is látnánk (és lehet hogy lenne egy sajátos aura a kollégium körül ). És ez csak néhány száz ember. Előbb egyébként szerintem várjuk meg hogy ez a korlátozás mit is takar, mert ha teszem azt fél megabitre limitálják a letöltést, az szvsz még egész jónak tekinthető.[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz Cathfaern #13 üzenetére
Akkor most terheljem le azért a szervert (amikor direkt megkértek rá, hogy ha egy mód van rá torrentről töltsem), mert a Pannonnak ilyen irányú kínjai vannak?
Mellesleg én már direkt csak azért is kijátszanám a paragrafusokat (ha nem fektették le ezt előzőleg, ahogy a 400-as wappal is megoldottuk anno azt a havi 8-10 gigás forgalmat, ami akkor wapcsomaghoz képest soknak számított), töltenék FTP-ről, SMSWeb-ről, Rapidról ezerrel, amennyi csak a csövön kifér. Nesze, ellenőrizzétek, zéró p2p használat, a net meg korlátlan. Ők meg főhetnének a levükbe, ha ennyire szemetek.És ne mondja nekem senki a technikai korlátokat, mert pár éve a vezetékes netnél is mindenki ezzel jött. Aztán jött a Digi és rávert az összes szolgáltatóra minden tekintetben. Még akkor is kardoskodtak páran, hogy "Há' mer' az nincs mindenhol." Már egyre több helyen van és még mindig tartja magát. Sőt, árat csökkentettek és a csomagok sebességét növelték is azóta.
Ugyanez van a mobilinternetnél is. Ott is tudnának sebességet nyújtani, de senkinek sem érdeke egy "szűk célréteget" kiszolgálni.
Itt például vastagon bele van kalkulálva, a "Mi lenne ha az előfizetők 100%-a generálna olyan forgalmat" eshetőség is, ami soha nem fog bekövetkezni. -
DarkByte
addikt
válasz Depression #17 üzenetére
Én viszont annak örülnék, ha végre a kis mobil csomagokkal is történne végre valami.
Ennek én is örülnék már rég óta. A többi csomag fejében a 100MB -os árának már régen 1k alatt kellene lennie, valahol 500-600 ft környékén. Ennyi nekem bőven elég is lenne arra hogy mobilról nézegetni tudjam az email -jeimet illetve MSN -ezzek amikor kell. -
Depression
veterán
Elvileg mátol (kedd) lesz csak az akció, gondolom nem reklámoznak az oldalukon, hanem azt írják, ami kapható.
Én viszont annak örülnék, ha végre a kis mobil csomagokkal is történne végre valami, mert én 2k-et fizetek havi 100 megáért (ami nekem elég is a mobilomhoz, de arányaiban iszonyatosan sok).[ Szerkesztve ]
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
shtml
őstag
A hírhez kapcsolódva: Nekem rokonszenvesebb a P2P sebességkorlátozása a Vodafone gyakorlatánál, amely szerint forgalomkorlátos (és túllépés esetén keményen ráfizetős) csomagba teszik át azokat, akik másodszor is 5GB felett forgalmaznak és használnak P2P-t.
Ha most választhatnék, valószínűleg a Pannont választanám, kár, hogy a Pannon legalább fél évet késett ezzel az ajánlatával. Az viszont mindenképp biztató, hogy mostantól már a háromból két mobilszolgáltatónak van (némi megkötésekkel) korlátlan mobilnetcsomagja.
-
shtml
őstag
se a sebesség se az idő nem korlátlan, akkor hogy korlátlan?
Neked komoly problémád van. Mert akkor szerinted korlátlan csomag sehol nem létezik?
(#13) Cathfaern:
Joost meg Skype és társaival egyetértek, de gyanítom ezekkel a Pannonnak se lenne gondja, de kénytelen egy kalap alá venni a torrenttel sajnos.
Hogy jön ide a Skype, miért kellene a torrenttel egy kalap alá venni? Én Vodafone mobilnetet használok több mint fél éve és soha semmi gond nem volt a Skype miatt. Miért is lett volna?
-
Cathfaern
nagyúr
Hagyjuk már ezt a linux disztribúciós dolgot... tudsz mutatni egyetlen olyan linux disztribet is, amit csak torrenten lehet elérni, sehogy máshogy? Ja várj, nem... Joost meg Skype és társaival egyetértek, de gyanítom ezekkel a Pannonnak se lenne gondja, de kénytelen egy kalap alá venni a torrenttel sajnos.
-
bzoley
veterán
válasz Viktor0610 #4 üzenetére
A Pannon online-on még csak a 10Gib-os csomagot látom, de majd nézegetem, hátha.
-
Jano_023
őstag
Ja a Pannonnál én sem találtam semmit ... amugy még egy kérdés a Pannonak nagyobb a lefedetsége mint a Vodának nem ... ? és megbízhatóbb is.
Mert nekem végül is majd pesten kell a net ott meg mindkét szolgáltató stabilan biztosítja a netet... már csak az ár a kérdés ...''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
DarkByte
addikt
Én sem találtam a Pannon oldalán egyenlőre semmit, de holnaptól gondolom ott is megjelenik a frissítés, illetve a üzletbeli eladók is többet fognak remélhetőleg tudni (Viktor0610 be tud majd erről számolni).
Penge_4: a Voda -val ellentétben ha a korlátozás itt tényleg csak a sebességben fog megnyilvánulni akkor ezt legalább tényleg lehet korlátlannak nevezni. A vezetékes szolgáltatók esetében is előfordul a P2P sebesség limitálás; szerintem ez a 3G esetében még indokoltnak is nevezhető. Ha nem lenne ez akkor a használhatatlanság miatt menne rövid időn belül az anyázás, mert hogyha sok ember nekirohanna egy cellában a torrentezésnek abból nem sülne ki jó az is biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Jano_023
őstag
Sziasztok ... mikor és hol lehet erről az ajánlatról többet olvasni ?
köcc''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Penge_4
veterán
de a fájlcserélő, fájlmegosztó alkalmazások használatakor a szolgáltató limitálja a felhasználó rendelkezésére álló sávszélességet
Kb mintha megkapod a 600-as mercit, de csak körbe-körbe mehetsz vele a parkolóban, mert ha véletlenül kimész a főútra, lecserélik Trabantra.
Főleg, hogy már egyre több mindenhez kell a p2p.
Kezdésképp ott van a Joost, vagy az linux disztrók letöltése. Hát kapja be a Pannon. -
MODERÁTOR
Nem egészen értem az "egyenleted", de a hír arról szól, hogy a Pannon szakított az eddigi gyakorlatával, és a csomag nem tartalmaz bennefoglalt adatmennyiséget, tehát akármennyit letölthetsz, viszont, amennyiben P2P-alkalmazásokat is használsz, a sebességet korlátozhatják.
Xiaomi 13T
-
gabest
csendes tag
forgalom = sebesség * idő, se a sebesség se az idő nem korlátlan, akkor hogy korlátlan? visszakapom a pénzt, ha nem tudok annyit letölteni, mint szeretnék?
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
No ez nagyon fincsinek hangzik!
-
MODERÁTOR
-
zoo8800
veterán
Nagyon jól hangzik. Korlátlan "sima" net, és csak sebesség-korlátolt P2P...
Viszont hülyét kapok, ha erre se tudok majd előfizetni. Ez lenne az egyetlen lehetőségem korlátlan netre. Kb. 1 hónapja lettem Pannonos, és 2 évet aláírtam.
-
bzoley
veterán
Gondolom a már meglévő "hűséges" ügyfelek le vannak sz**va, és marad uennyiért az 5Gib-os korlát.
-
DarkByte
addikt
Tehát itt nem fognak limitált csomagban áttenni ha fájlmegosztót használok, hanem alapból minden P2P forgalmat a max. sávszélesség töredékéért használhatok? Végül is egészen korrektnek tűnik (figyelembe véve hogy valahogyan védeniük kell a hálózati kapacitásokat ha értelmes szolgáltatást akarnak nyújtani), kíváncsi vagyok hogy ez a korlátozás milyen sebességet is jelent.
Na és kedves T-Mobile, úgy tűnik bezárulóban a kör, kíváncsi vagyok Ti mikor és mit léptek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér