- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Proxmox VE
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcat78
őstag
A negatív vélemény viszonylagos. Én nem feltétlen látom negatívnak. De pl nem szálok beléd csak azért, mert Te annak értékeled. Sőt, azt sem kérem, hogy linkelj nekem bármit, hogy szerinted miért negatív. Az, hogy Te így értékeled, a Te értékrendedet tükrözi. Az emlegetett szubjektív vélemény. És ugye, mikor reagáltál az én kommentemre sem úgy kezdted, hogy lekezeltél. Holott egyet értettél tartalmilag az elöttem szólóval. És azt gondolom, hogy érzed a különbséget.
Ha Te normális hangnemben azt írod, hogy nem értesz velem egyet, nem foglak le öcskösözni pl, hanem megkérdezem mondjuk, hogy miért? Ez ennyire egyszerű. Lenne..."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Soulles
tag
Itt nem a véleménynyilvánítással van baj, hanem azzal, hogy több mint valószínű az illető egy belső frusztrációtól szabadul meg azáltal, hogy ily módon negatívan kommentel valamiről. Ez viszont - ahogy látod - sajnos sokszor értelmetlen flamehez vezet.
-
tomcat78
őstag
válasz alton1978 #43 üzenetére
Jajj, tündérkém, ne feszülj be Miért ne lehetne véleményem? Kex? Magyarul is megy? Vagy a megszokás valamelyik arctalan chat oldalról, ahol nyugodtan játszhatod a nagykislányt?
Szerintem tényleg vegyél vissza. Nem gond, ha okosan nem megy, de legalább ne ásd el magad mégjobban."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
De gondolom abban egyet értünk, hogy a vélemény nyilvánítás szabadsága is mindenkit megillet. Pro és kontra egyaránt. A véleményben az a szép, hogy lehet szubjektív, egyéni értékrend mentén.
Ha most azt írom, hogy a kripto szar szerintem, akkor ezen meg kell sértődni valakinek, aki hisz benne? Nem hiszem, és láss csodát tudtam véleményt formálni személyeskedő, hangnem nélkül is. Ráadásul nem kértem számon senkin adott esetben, hogy miért volna más. Véleményt közöltem, a sajátomat.
Tudod én hiszek benne, hogy mindenki megérdemli a tiszteletet, amíg azt el nem játsza. Namármost a kolléga hangneme a véleménye ellenére kétlem, hogy bármilyen konstruktív beszélgetést-esetleg vitát-eredményezhet, még ha tartalmilag esetleg lenne is alapja. De így pusztán csak komolytalan... Ugrálni lehet, csak elfárad az ember fölöslegesen."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
alton1978
tag
Cicamica!
Ne csodálkozz. Nem hozzád intéztem az hozzászólásomat.
Nem is értem, hogy Te, ugyan, minek szólsz bele a dolgokba!?Esetleg konstruktív is lehetnél.De nem vagy. Semmi baj ezzel.
A szerénységet meg tartsd meg magadnak, nem kértem a véleményed. Köszi!
Jár a kex!
Megjártam a Hadak Útját, miközben a Fiastyúkot kerestem!
-
tomcat78
őstag
válasz alton1978 #40 üzenetére
Gondolod, ha okoskodsz és személyeskedsz jobban áll? Bírom az ilyen betű huszárokat
De húzzál bele, hátha tudod még égetni magad
De ha elfogadsz egy szerény javaslatot, talán vissza vehetnél az arcodból, mindenki megelégedésére"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Soulles
tag
Ebben nem szeretnék véleményt nyilvánítani.
A tartalomról: Igazából pont ez az, hogy sajnos a kárörvendő hozzászólások majd mind tartalom nélküliek. Elfogadom és meg is értem, ha valaki nem szívleli a kriptot de pont az ilyen hozzászólások miatt ugranak azok, akik viszont igen. Aztán indul a show, a többség meg hozza a popcornt. -
alton1978
tag
Cicamica!
Örülök, hogy együtt viccelődhetünk! Pajti!
Nem engem kell komolyan venni, hanem önmagát kell(ene). Olyan gyerekes hozzászólássokkal természetesen nem várok semmiféle konstruktív hozzászólást az öcsköstől.Természetesen számomra öcskös! Legutóbb is minden alapot mellőző hozzászólása volt az öcskösnek.
Azóta is várom a linket, hogy az ott hangoztatott ostobaságát és helyeslését mivel tudja alátámasztani.Szomorú látni, hogy a érvelés ma már keveseknek megy.
Remélem, ez alkalommal sikeresebb lesz az érvelése és egészséges gondolatokkal kifejti számomra, hogy miért is örvendezik mások "kárának".
Főleg, egy olyan dologgal kapcsolatosan, amiről a megnyilvánulásai alapján nem sok rálátása van.Remélem elég vicces voltam és jól szórakoztál!
Üdvözlettel,
JánosMegjártam a Hadak Útját, miközben a Fiastyúkot kerestem!
-
tomcat78
őstag
Nem kritizáltam a tartalmát. A megjegyzésem csupán a formának szólt. Igazából nehéz eldönteni, hogy ilyen tekintetben a vicces vagy a szánalmas kategória. De talán a kettő együtt.
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
alton1978
tag
Szevasz Öcskös!
Kiváncsi vagyok az érvelésedre, hogy miért gondolod, hogy jelenlegi állapot azt tükrözi számodra, hogy, idézlek:
"BTC, ETH (és minden más is) nagyjából hulló falevelet játszik. helyes!"Ki tudnád kérlek fejteni bővebben, hogy mi ebben a helyes és miért gondolod így?
Esetleg nem lehetséges, hogy a BTC, ETH-t és a "minden mást is" összekevered a korszakalkotó blokklánc technológiával és annak hatásával az elkövetkezendő 10 évre?Szívesen vennék tőled egy linket vagy egy megerősítést, ami alapján kifejted a gondolataid és nem csupán egy gyerekes, homokozó szintű "helyes" kinyilakozással tudod le a dolgot. Nagy úram! Kérlek, várom az érveidet és a gondolatod megerősítését.
Kívánok további szép estét!
Üdvözlettel,
JánosMegjártam a Hadak Útját, miközben a Fiastyúkot kerestem!
-
anulu
félisten
BTC, ETH (és minden más is) nagyjából hulló falevelet játszik. helyes!
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
tomcat78
őstag
Hidd el, hogy nekem is sok dolog nem tetszik. És igyekszem tenni ellene vagy épp valamiért a törvényesség határain belül. De azért ilyen szinten a két dolgot én egészen biztosan kénytelen vagyok külön választani. És nem panasznak szánom, mert én elég konkrétan a jelenlegi itthoni rendszer hülye politikájából élek az építőiparban. Nem kell nagy dologra gondolni, alapjaiban kicsi, családi cég, elég speciális szegmens.
Én már csakazért sem húztam el az országból, mikor a nyuggerek fennhangon üvöltötték, hogy akinek nem tetszik, el lehet húzni.... Csak, mint lázadás .... De azt hiszem ez már ide nagyon off..."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
Egy szó nem esett arról, hogy menetelni kéne, mint birkáknak a vágóhídra. Amire én reagáltam, annyi, hogy mennyiben felelős gondolkodás egy bizonytalan fizetőeszközre áttérni bármilyen ideológia mentén. Ez az ideológia ebben az esetben lehet a polgári engedetlenség is. Csak kicsit eröltetettnek érzem a biztos szart a nagyon bizonytalan szarért feladni felfogást. Csak, hogy a "nagyok" szarul járjanak elven.
Írtam is szerintem, hogy én sem vagyok feltétlen elégedett a jelnlegi standardal. Viszont komoly gondnak látom a coinok ingadozását. Nem vagyok alkalmazott sehol, sőt embereknek igyekszem munkát és fizetést biztosítani. De egy ilyen kiszámíthatalan rendszerben már nem csak a saját megélhetésemet tenné kockára, ha ebben a formában el kellene fogadni akármilyen coint."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
törölt tag
"szabályosan osztályozzák az embereket és az osztályzatok alapján rangsorolják őket, ezalapján vehet fel valaki hitelt vagy vehet lakást"
Azigen. Ezt nem is tudtam. A diktatúrák jól le vannak maradva már megint... A spektrum másik vége ugye az óperenciás tengeren túl van, ahol az igazán szabadok csillagos sávos zászló alatt egyesülve együtt skandálják hogy lyúeszfakinély, ott ez a rendszer nyíltan működik úgy 1956 óta több kevesebb módosítással... Keress rá a credit score-ra...
Sokkal prózaibb az oka miért nem szeretik kínában... A pénzt nem lehet könnyen normál esetben kimozgatni az országból a földi halandóknak. Ezzel meg ingen. Na ettől rázza őket a hideg rendesen... -
fatpingvin
addikt
válasz #92253184 #27 üzenetére
ezek nagyrészt ASIC mining farmok. hacsak valakinek nem kell ipari mennyiségű DSHA256-ot pörgetnie valamiért akkor nagyjából csak elektromos fűtőtestnek jók, esetleg randomszám-generálásra.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
törölt tag
Nem hiszem, ezeket nyilván lefoglalja az állam. Nem fognak piacra kerülni, vagy csak később. Viszont az alacsonyabb hash ráta miatt, sokaknak pont most érheti meg beszállni. Ez csak rontani fog a VGA piacon, persze rövid és közép távon. Hosszú távon lehet majd javulás.
[ Szerkesztve ]
-
-
kilua
senior tag
válasz Kamikaze75 #12 üzenetére
Hiszen már bedőlt vagy tízszer
-
MikiLóS
tag
válasz tha_answer #21 üzenetére
Azt kéne minden bányásznak megérteni, hogy ez egy piramisjáték aki korán belép az nagyot kaszál és aki minél később az egyre kevesebbet sokkal több munkával mint az előtte belepök és egy idő után már nem lesz értelme belépni újabb loser -eknek mert nagyon sok munkával sem tudná azokat behozni akiket tovább gazdagít!
Röviden:
Bitcoin órái meg vannak számlálva mert nincs mögötte államszervezet, nemzeti bank és amikor a világban(Amerikában) kialakul egy válsághelyzet akkor nem lesz aki megmentse az összeomlástól, leginkább ez veszélyezteti a Bitcoin sorsát, de még e- mellett ott van két igen fontos tényező ami szintén kockázatossá teszi a Bitcoin bányászatot az egyik az Amerikai hatóságok,(ha megelégelik) 2. nem lesz több hülye akinek megérné beszállni a bányászatba amivel tovább növelhetné a Bitcoin értékét, azaz nem érné meg belépni a bányarendszerbe mert veszteséges lenne.
Bitcoin mögötti elmélet is az, hogy politikusok gonoszak akik keze alól ki kell csavarni a devizát, de a politika társadalmi érdekképviselet, amikor egy társadalomnak az az érdeke, hogy ne bukjon el egy ország valutája akkor a politikusok cselekednek, de a Bitcoin -t ki fogja meg menteni ...? -
tha_answer
őstag
válasz fatpingvin #19 üzenetére
az jobb ha spekulansok kezivezerlik ugye?
-
tomcat78
őstag
válasz fatpingvin #19 üzenetére
Ilyen ingadozás mellett mitől lesz jó fizetőeszköz, ha egyszer még mindig a hagyományos valutákban van mérve az értéke?
Gondolod, hogy jobb volna a helyzet, ha az emlegetett pénzpiacot az úgynevezett polgárok irányítanák? Mert ugye egyénekre lebontva a kapzsiság és társai nem létező jelenség.... Csak olvasd el a kezdő mondatod...
Félre ne érts, nem azt mondom, hogy tökéletes a pénzrendszer. De legalább nagyságrendekkel kiszámíthatóbb, mint akármelyik coin. A stabilitását részben a szabályozás is adja. És ugye abban egyetértünk, hogy pl fizetésként mindenki szereti tudni mennyi az annyi. Ma megkapod x Btc-ben a fizudat, de a piacnak épp olyanja van, vagy Musknak szorulása, amit tweetel, stb.... És reggelre mondjuk a havi fizetésed kevesebbet ér 10%- al.... És ugye ez nem is irreális levezetése a dolognak. Mitől jó egy ilyen fizetőeszköz?"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
fatpingvin
addikt
nem a kriptón meggazdagodni igyekvő iparosokra gondolok hanem azokra akik effektíve fizetőeszközként használják.
szerintem egy normálisan működő rendszernek része hogy a polgárai nem engednek minden szart állami kézivezérlés alá, főleg akkor ha ezt az állam teljesen nyilvánvalóan nem a polgárok érdekében teszi, ennek meg a létező legjobb példája a pénzpiac. közvetlenül utána az élvezeti cikkek.
mindegy ezt más offnak jelölöm mert nagyon eltér a témától.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
tomcat78
őstag
válasz fatpingvin #17 üzenetére
Felelős civil és egyenlőre kb a szerencsejáték szintjén mozgó crypto piac? Hűha.... Olvastam itt (is) már sokmindent, de még mindig meg lehet lepni.
Mitől lesz egy civil felelős gondolkodású? Hogy lázad? Vagy, hogy nem tetszik neki a rendszer? Ok, szinte mindent megértek, vagy elfogadok. Mindenkinek meg van a szubjektív véleménye, amit igyekszem tiszteletben tartani. Az megint más, hogy egyet értek e vele.
Mivel teszi ezt a sárkupacot jobb hellyé a crypto? Mi az előnye nekem, neked, meg mindenkinek? Tényleg érdekelne...."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
fatpingvin
addikt
válasz tha_answer #16 üzenetére
"szted engedni fogjak? vajon miert ragaszkodik minden jelentos hatalom a sajat penzhez?"
ez egyben válasz is arra hogy egy felelős civil miért nem hagyja annyiban a dolgot.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
tha_answer
őstag
válasz fatpingvin #15 üzenetére
nem ez a lenyeg
a penz van ertunk es nem a penzert mi
a hadsereg elso embere demokratikus kontroll alatt van
a btc nincs, az a total vadnyugat.a hatalom logikaja elkerulhetetlen.
a btc erejet a matek adja, legalabbis amig nincs kvgep, vagy kvsafe cryptora atternek.
a btc azert lett letrehozva h kifacsarja a hatalmat a politika kezebol
szted engedni fogjak? vajon miert ragaszkodik minden jelentos hatalom a sajat penzhez? -
fatpingvin
addikt
válasz tha_answer #14 üzenetére
persze hogy ismerem, a témában alapmém.
viszont ebben az esetben lehet hogy el kéne gondolkozni azon hogy jól van-e az a világ ahol egy fizetőeszközt a kibocsátó ország hadereje határoz meg.
én ezzel ki is szállok ebből a lerágott csont csócsálásáról szóló parttalan vitábólA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
tha_answer
őstag
válasz fatpingvin #13 üzenetére
a dollart a usmc vedi
szted gi joe vagy banyaszjoe nyerne egy osszecsapasban?ismered az xkcd crypto wrench et nem? 538
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz Kamikaze75 #12 üzenetére
ez az érvelés kezd kicsit unalmassá válni figyelembe véve hogy dollár is kb ugyanez azzal a különbséggel hogy azt még matematikai törvényszerűségek se védik...
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Kamikaze75
tag
Egy spekulatív , megfoghatatlan , mindenféle gazdaságon alapuló valós tényezőt mellőző
hókuszpókusz fizetőeszköz mint a bitcoin be fog dőlni ez borítélkolható -
fatpingvin
addikt
ennek mondjuk alapvetően örülök mert ez a tartomány amúgy is a repülőgéphangár méretű bányászüzemek földje volt, nem a pár ASIC/GPU kaliberű bányászoké, akik normálisan állnak hozzá a dologhoz.
az ilyen ipari bányásztelepek bezárását én is támogatom, pedig abszolót pro-kripto vagyok.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
fLeSs
nagyúr
A környezetvédelmi indok csak ürügy, szimpla bs. Kínában még mindig diktatúra van és elég szépen haladnak afelé, hogy mindenkit mindenhol minden pillanatban megfigyeljenek, szabályosan osztályozzák az embereket és az osztályzatok alapján rangsorolják őket, ezalapján vehet fel valaki hitelt vagy vehet lakást, ebbe nem fér bele egy olyan "pénz" ami felett nincs kontrolljuk.
[ Szerkesztve ]
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Z10N
veterán
Helyes!
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
tha_answer
őstag
hosszutavon a tuleleset segiti egeszen addig amig nem tiltjak be. a hatalom nem szereti a konkurenciat.
-
-
tag
Ugyanitt óccó vga eladó
"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn
Új hozzászólás Aktív témák
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Eladó Xbox 360 E 4gb alapgép +táp+1db vezeték nélküli joystick
- Játékra is! Hp Pavilon F series.17'3 HD+,I7 HT 5500U,GT840M 4GB!,8Gb ram,1TB hdd,normál állapotban
- Asus J1900I-C mini ITX alaplap, 4GB RAM, Lian Li ház
- Új Mikrotik hEX RB750Gr3 router
- Steinberg UR242 usb dsp-s külső hangkártya audió interfész