- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- A Sony még nem döntötte el, hogy miképpen reagálnak az USA vámpolitikájára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
olbaidhun
őstag
Én nem... de van rá más opció, ha szükségessé válna
-
Xero
nagyúr
Megint összegyűltek a VérPistikék.
A rendszer egyébként örömteli. Számomra sok újat nem fog hozni, bár a komolyabb iCloud integrációnak és a Mail fejlesztésnek örülök. Mind a kettőt masszívan használom.
-
nincsisbéla
aktív tag
válasz
attila9988 #17 üzenetére
Mindkét kép nagyszerű!
-
pereces
tag
Saját tapasztalatom, hogy jól összeválogatott alkatrészekből épített gépre probléma nélkül lehet installálni akár a "retail" OsX-et is, előfordulhat pár hiba de meg lehet manapság oldani elég kényelmesen ( kextes molyolás nélkül). Nekem tökéletesen bevált eddig, semmiféle problémám nincs vele évek óta. Szerintem többet ér pár mekkes programnak már csak az ismerete is (final cut, xcode..stb) mint bohóckodni az ingyenes linuxos programokkal amiket ráadásul a kutya nem ismer, a beszállítók spec. wines programjait futtatni meg végkép nem lehet linuxon. Félreértés ne essék üzemeltettem linux szervert és konzolból mindent megoldottam tökéletesen elégedett vagyok vele a mai napig, de ablakos op. rendszerre nem melóra való.
-
-
HaZse
őstag
Azért nem olyan nehéz feltenni egy OSX-et, ha a megfelelő hardvered van.
Nekem speciel 2011. november óta műxik rendesen. Még a 10.7.3-as frissítés is gond nélkül felment.
Saját konfigom:
- Core i3-2100
- Gigabyte Z68AP-D3 (F4 bios)
- 2x4 GB DDR3
- Corsair ForceGT 60GB SSD
- ATI HD5850
- Alu MAC magyar bill
- Bluetooth (1000 Ft-os dongle)Csak a hang nem ment, de multibeast-el az is megoldódott.
Jelenleg inden megy vele. Van HDMI kimenet is, S-PDIF 5.1-es hang, USB 3.0 megy.
És töredék árból megvan, mint egy mac.
Parallels alatt win feltelepítve és a DX9-es játékok is vígan futnak.
-
NGA
addikt
-
LonGleY
veterán
"Mostanra lassan
elfogynak a nagymacskák"hát, ja :s
-
-
Sunchild
csendes tag
Ez a "milyen drága a Mac meg a szoftverek" dolog azért erősen relatív... Egy jobbfajta ThinkPad X1-et sem lehet 400 ezer alatt kapni, de Air/Pro kiépítettséggel analóg T és X sorozatúaknak is rendesen megkérik az árát... Mac-nél hosszú távon akkor jár jól az ember, ha több OS X-et futtató gép van a családban. Mivel az App Store licensz Apple ID-hez, és nem a hardverhez kapcsolódik, így ha az ember megvesz egy programot, azt minden gépre legálisan feltheti, ha az Apple ID-t beállította. Nálunk pl. így negyedáras egy program (asztali Mini, az én Air-em, feleségem és sógorom MacBook Prója). IOS szoftvereknél ugyanígy van, mondjuk 3 iPhone-ra a 90 eurós IGO már sokkal barátságosabb ár 30 eurót nézve. Az OS frissítés ugyanígy van, egyszer fizetsz ki 30 dollárt, és minden gépre legálisan felrakhatod. Sok nem App Store-os szoftvernél is létezik a "fair license", azaz az egyszer megvett progit a kapott sorozatszámmal fel lehet rakni a család összes gépére. MacPilot pl. 5 gépre engedi feltenni magát. 4 PC-nél mondjuk 4 új Windows ára sem kevés...
-
^Boss
őstag
Mac Pro nem jó összehasonlítási alap, régóta nem frissítették a "belső"-t
iMac-nél pl. egy IPS-es 27" monitor árát is beleszámolva (~200k minimum) máris egész barátságos konfig ár jön ki, hisz egér, bill (prémium) is jár, wifi, bt stb szintén
nekem ~430+windows-ra jött ki mindenestűl a kisebbik 27"-os, ami 507ezer, nem látom a nagy különbséget. aki pont olyan konfigot szeretne, annak nincs nagy különbség, de sokaknak nincsenek ilyen igényei, így azoknak valóban nem éri meg. -
KAMELOT
titán
válasz
marchellow #84 üzenetére
Akkor ez csak jó hír ,hogy vannak ingyenes progik.
Akkor visszavonom!
Gondolom ha veszel egy iMAC-et vagy MAC PRO-t i7-es procival nem fogod egyhamar eladni.PC-ket sem cserélgetem 2-3 évente. Max ha már nagyon nem mennek rajta a dolgok cserélek.
RAM-al egyettértek. -
marchellow
tag
"1. 2x olyan drága mint egy másik PC vagy laptop"
ez igaz. de cserébe, amikor eladod jól jön ez az apple faktor.
egy régebbi macet is nagyon jó áron lehet elpasszolni. összerakott PC-re ez már nem igaz."2. hozzá a progik vagy alkalmazások eszméletlen áron vannak és ha még update is kell akkor annak is van ára."
szerintem meg ugyanannyiba kerül minden szoftver macre is. meg amúgy is mihez képest drágább? azonos célú, de más szoftverekről beszélsz, vagy tökugyanarról a szoftverről? macre is vannak ingyenes szoftverek, rengeteg. sőt még kapsz vele egy csomó média meg irodai alkalmazást is előtelepítve. (ja és macen is választhatod a nem fizetős utat...)
RAM-ot meg nem az Apple-től kell venni. a 106 euros Kingstonod is bele fog menni
-
OSX-re legalább lehet updatelni hivatalosan is, általában nem is drágán.
Mikor tudsz frissíteni egy OEM winfost????????????? -
KAMELOT
titán
válasz
Vasziljevics #80 üzenetére
Készítheted a bankkártyádat.
(#78) Black Dragon: félreírtam...sorry..csak hirtelen az is beugrott.
-
Vasziljevics
csendes tag
Most tervezek MAC-et venni, szóval jöhet
-
pzstm
titán
-
KAMELOT
titán
Ezen bevécéztem!
(#72) Black Dragon: lényeg hogy fizetni kell kemény krediteket. USA-ban dolgoznék havi 3-4000 dollárért azt mondom olcsó a mac. De dolgozom havi 500euroért és akkor még fizesd ki a számlákat meg mindent. Még ,ha havi 1500euro lenne a fizetésem akkor sem vennék applet. Fizetni nem fogok a progikért. Ezért használok Ubuntu / WIN7-et.
-
Mi lesz ha elfogynak a macskanevek, akkor talán jöhetnek a kutyák
-
KAMELOT
titán
Apple:
1. 2x olyan drága mint egy másik PC vagy laptop
2. hozzá a progik vagy alkalmazások eszméletlen áron vannak és ha még update is kell akkor annak is van ára.
Apple mac Pro alap gép 2500dolcsi
Azt írja ha belé akarsz tenni 2x 5770-et fizess 250dollár pluszba.
Ha meg belé akarsz tenni HD5870-et akkor fizess 200dolcsit.
Ebből az jön le ,hogy HD5770 drágább kártya mint egy HD5870
Továbbá 2500dolcsi 1900euro. Abból nagyon erős gépet rakok össze és még marad 3x 24-es monitorra pénzem.
Még egy megjegyzés......4x 8GB ram 1775dolcsi. Én 4x 8GB ramot 192euroért szerzek.
Igaz ECC-s ramok ,de akkor is kicsit drága ahhoz képest. Éppen most nézem Kingston 12GB KIT DDR3 1333MHz CL9 ECC 106euro.Ubuntu-Linux: minden ingyen van és alkalmas akármilyen dolog elvégzésére
Win7: fizetsz vagy nem fizetsz. Választani lehet csak az egyéntől függ!
-
oO7
őstag
válasz
(V) ó k u s #66 üzenetére
köss bele a ly-be
-
oO7
őstag
na azért ezt gondold át mégegyszer
- A Microsoft már adott ki tavaj szeptemberben egy Developer Preview -t, rögtön a bejelentésekor...
- Kicsit komolyabb fejlesztés van a Win8 mögött mint az OSX 10.8 mögött
- nem tudom mi ebben az összevonásban olyan érdekes... már réges rég be volt ez jelentve, az Android is elindult ezen az úton... ha egyszer meg tudják tenni, akkor miért ne tennék? teljesen logikus, hogy 1 rendszert könnyebb karbantartani - fejleszteni, mint ha minden platformra külön OS-ük lenne... -
RaZroX
addikt
Hát igen... a Windows 8 híre már vagy egy éve terjeng és még csak most jön a Béta. OS X 10.8-at most jelentették be, de nyárra már ki is adják... van külömbség
Amúgy érdekes, hogy a Microsoft és az Apple is össze akarja vonni a Platformokat az új OS-ükkel. -
biker
nagyúr
válasz
attila9988 #17 üzenetére
már bocs, de azon kívül hülyeség, 29USD az a 99USD
-
tDr1v3r
veterán
válasz
attila9988 #55 üzenetére
"Az alma cucc ugyanis a kis színes, pihe puha játékbicaj, ami bár jópofa, de az előbbi két motor lesöpri az útról..."
A grafikusok, fotósok, filmipaban dolgozók nem így gondolják...
"Az alma az egyetlen a 3 -ból aki még egy update -ért is képes pénzt kérni, és a felhasználói még örülnek is ennek."
Te miről beszélsz? Főverziónként kérnek pénzt... ami meg ugye ugyanaz, mint a Windowsnál - ja bocs, mégsem, az OS X olcsóbb.
-
domi007
őstag
válasz
attila9988 #55 üzenetére
Szerintem inkorrekt a dolog, ugyanis az Apple az egyik legalkalmasabb valódi munkára szerintem. (Persze az más kérdés, hogy ki mit dolgozik, aki csak vindózos számlázóprogit bűvöl napi 8 órában annak nem a legjobb...)
-
anulu
félisten
válasz
attila9988 #55 üzenetére
a 3. képekkel, illetve amit írtál róluk 101%-ban egyetértek!
-
attila9988
őstag
Túl komolyan veszed.
Az első kép arról szól, hogy átlag felhasználói szemmel a windows a versenymotor, kényelmes, jól használható, jó kis száguldozós darab. A linux egy kissé "különc fajta", de akik használják, azoknak sok esetben némi ideológia is társul hozzá. Olyan "életérzés" féle. Ez a megítélés a 90 -es évek felé jellemzőbb volt int ma, de ez a kép is igen régi már.
Én a harmadik miatt raktam ide. Az alma cucc ugyanis a kis színes, pihe puha játékbicaj, ami bár jópofa, de az előbbi két motor lesöpri az útról...A második kép pedig az alma féle lehúzós üzletpolitika paródiája. És valóban. Az alma az egyetlen a 3 -ból aki még egy update -ért is képes pénzt kérni, és a felhasználói még örülnek is ennek.
Ne legyél már annyira komoly. Egy viccben nem lehet maximálisan részletesen kifejteni egy szituációt, csak megmutatni a poént.
-
anulu
félisten
válasz
attila9988 #17 üzenetére
1. kép:
robogóhoz sehol a világon nem kell jogosítvány (sokkal kevesebb a veszélye) míg a Harley-hoz sok-sok év tapasztalat és piszok sok pénz szükségeltetik, valamint egy erősen elitista szemlélet.
2. kép:
update = moar free stuffz? ezt te se gondolod komolyan, ugye? -
raper
senior tag
De van MACBUNTU is, amelyet szintén ingyenesen tudtok letölteni és gépészkedni sem kell a beállításokkal.
S tényleg olyan, mint a mac.
-
KAMELOT
titán
jutyubon fent van róla videó mit hgoyan kell hegeszteni benne...máris van MAC OS rendszere az illetőnek.
Ha PC-re tesz fel valaki MAC OS-t akkor sokat kell állítgatni mire stabilan fog menni. FŐleg rengeteg progit. Tudom mert havernak is van és mondta hogy 2 hétig szórakozott vele mire sikerült neki megcsinálni.(#40) (V) ó k u s: akkor UNIX.
(#51) sztikac: lehet rosszul emlékszek akkor még 3 éve próbáltam meg feltenni az OS X-et PC-re. Valamit tudom be kellett volna ütni és ment is volna. Régen volt!
-
Namelesske
addikt
WOW, kijavult a cikk! Köszike!
-
=Mentor=
őstag
Torrentről már tölthető a "OS X 10.8 Mountain Lion Developer Preview 1"
-
MCBASSTION
aktív tag
ebben az osx-ben lesz végre OGL 4.x implementáció?
-
gabo89
senior tag
Ezzel a módszerrel még egyszerűbb OS X kinézetet varázsolni Ubuntura. Egy-két parancssor az egész. 10.04-en tökéletesen ment. A 11.10-en nem tudom, de majd megnézhetem.
Amúgy tényleg nem ér annyit a Hackintoshal küzködni. Én sikeresen felraktam, de rájöttem, hogy tök felesleges, és amennyi kell nekem, arra bőven elég a Linux vagy a Windows. Inkább csak a kíváncsiság vezérelt, de (számomra) egyáltalán nem jobb a másik két rendszernél. És szerintem annyira nem is szép.szerk: Megnéztem, (V) ó k u s által linkelt leírással elvégzett művelettel egy kicsit pontosabb OS X klont lehet kapni.
-
domi007
őstag
Mindenhol ugyanaz megy: a mobilabb dolgokat (tablet/okostelefon) összehozzuk a lehető legteljesebb mértékben a desktop-notebook vonallal. Windows 8 ugyanerről fog szólni az MS-nél.
Meglátjuk, melyik fog nyerni/legjobban beválni. -
(V) ó k u s
tag
Itt egy csodálatos leírás arról, hogy bármelyik linuxot hogyan lehet átszabni Mac OS X stílusúra.
Természetesen van még a Google-n dögivel leírás.Anno egy Ubuntu-n szenvedtem ki. Látványos, de ezen kívül semmi!
-
wec0
csendes tag
Igaza van KAMELOT-nak. Dobjatok fel egy linuxot a gépetekre, nem kell annyit hegeszteni ezzel az OSX-el. Vagy ha már ennyire akarjátok az "OSX look and feel"-t, akkor töltsétek le a Pear Linux-ot.
-
KAMELOT
titán
Dobj fel linuxot. Annyi xarokodást nem ér az. Miután esetleg ha be is bootol kekx filéket kell babrálnod ott. Annó é is próbáltam. Csak nemtudtam hogy a parancssorba -v kellett volna ütnöm és már ment is volna. Így én is maradtam a ubuntu / win7 kombónál.
Ja ubuntu-nál megy minden ingyenes gyors egyszerű és főleg van akármilyen nyelven. Mindjárt az installl elején kiválaszthatod a nyelvezetet.
Ha 64bitet teszed fel akkor csak FLASHplayer , VGA driver , tűzfalat kell állítanod. Aztán választhatsz a sok ingyenes progi közül.
Lényegében MAC is linux csak csodaszép a grafikus felülete és stabil mint a beton! -
(V) ó k u s
tag
Black Dragon: No, igen! Többet között az ilyen, és ehhez hasonló balesetek miatt sem tenném fel.
Egyszer megnézni, tesztelni untig elég. De csak olyan gépen, ami már úgymond levetett holmi.qamu74: Hali! Lövésem sincs!
Anno találtam egy leírást róla, de úgy voltam vele, hogy nekem ennyi fáradozást nem ér meg!
Maradtam a Windows XP, Vista és 7 triónál. (Persze nem egy HDD-n egyszerre!)
Illetve van nem egy linux ami a kedvencem lett. Külcsínre lehet Mac OS X-esíteni, és relatíve ugyanazt tudja. Természetesen elnagyzolva! A Mac azért jóval másabb!Ha kihasználod majd, akkor megéri az áldozatot. Ha csak nézegetni, stb., akkor inkább valami VirtualBox vagy hasonló virtuális okosságra telepítsd. Ott, ha kihal, a kutyát nem zavarja!
És egyúttal az alap rendszered sem sérül! Illetve maga a HDD-n fizikailag nem lesz jelen, tehát mindennemű balesettől megkímél. -
qamu74
őstag
válasz
(V) ó k u s #31 üzenetére
bootloadert letöltöttem, és azzal mit kel kezdeni?
Szia! -
Black Dragon
addikt
válasz
(V) ó k u s #33 üzenetére
Én is használnék, ha nem lenne mellette egy Macbook Air-em, azóta én nem akarok PC-re OS X-et, mert visszaesés lenne ahhoz képest. A másik, hogy sokan mondják, hogy kernel panic, vagy kernel virus, nem tudom ez mi pontosan, de hogy gyorsan elb@ssza a PC-re telepített OS X-et az biztos. Legalábbis én ezt hallottam az egyik barátomtól, aki rakott fel már ilyet a gépére.
-
Bambalazs
senior tag
Főleg, mikor a bootloader külön módosítva van az adott vgak-hoz (pl. a Chimera egy bővített Chameleon). Így nem kell külön kext a videókártyához, mert a beépített GraphicsEnabler-t használja.
Sokat olvastam a témában, (tapasztalat nincs, csak inteles hackintoshokat raktam össze eddig - szám szerint hármat), de AMD gépre mégha fel is lehet tuszkolni OSX-et, nem biztos, hogy minden működni fog az alaplapon és az sem, hogy mennyire lesz stabil a rendszer (Kernel Panic a semmiből, akadások, újraindulások, nincs altatás, stb).
-
(V) ó k u s
tag
válasz
Black Dragon #32 üzenetére
Akkor az alaplapod nem szerette, vagy a bios volt régebbi.
Vagy a fene tudja!Mondjuk Én Mac OS X-et hosszútávon élesbe tuti használnék PC-n! Legyen az Intel vagy AMD alapú. Akkor már inkább feldobom valami virtuális akármire. Esetleg veszek valami régi G3 vagy G4 gépet.
-
Black Dragon
addikt
válasz
(V) ó k u s #31 üzenetére
Én is próbálkoztam még régen OS X felpakolásával PC-re, de odáig sem jutottam el, hogy bebootoljon dvd-ről.
Szóval hagytam a dolgot...
-
(V) ó k u s
tag
válasz
Black Dragon #30 üzenetére
Való igaz!
De a többit már a Mac OS X alól is letudja tölteni. Viszont eléggé kellemetlen, amikor felpakol mindent, végre fut, majd jó szokás szerint restartolni kell, és fekete képernyő fogadja.Anno egyszer feltettem, de akkor még nem tudtam, hogy a bootloader a legfontosabb része!
-
(V) ó k u s
tag
válasz
Black Dragon #27 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy egyes iAtkos kiadásokhoz nem árt beszerezni bootloadert!
Különben felmászik a gépre a Mac OS X, de a restart után volt nincs! -
qamu74
őstag
válasz
Black Dragon #27 üzenetére
OK!
-
qamu74
őstag
válasz
Black Dragon #24 üzenetére
-
KAMELOT
titán
válasz
Black Dragon #20 üzenetére
Ki lesz a 25 000 000 000-dik letöltő????
-
Black Dragon
addikt
A cikket kijavítva, nem nyáron jöhet, hanem nyáron jön az új OS X.
-
kraftxld
félisten
Nyomdahuba:
"jelentősen gyorsabban műkdöött elődjénél. "Kicsit túlzónak tartom a hype-ot egy service pack-hez
-
KAMELOT
titán
válasz
Namelesske #12 üzenetére
Ja csak a support nem ér 1000dollárt. Igen az ingyen szerelés akárhol jó dolog. De ma már oylan dolgokat gyártanak amik nem nagyon szorulnak javításra.
Amik most vannak procik alaplapok vagy akármi csak minőségi gyártótól kell venni és nem lesz vele semmi gond.
(#17) attila9988: hehe...jók a képek. Only 99$ -
attila9988
őstag
Erről ez jutott eszembe:
meg ez:
-
Bambalazs
senior tag
válasz
fondorlatos #11 üzenetére
http://www.tonymacx86.com/
Újabb Intel-es gépekre pikkpakk fel lehet tolni OSX-et. Alaplaphoz legyen DSDT, audio kext, ethernet driver, megfelelően támogatott vga (ahhoz Chimera bootloader). Ez mind benne van Multibeast-ben, szóval még össze se kell vadászni a cuccokat, csupán meg kell nézni, hogy az adott rendszer és Multibeast támogatja-e a gép bizonyos alkatrészeit.
Tonymacx86 akkor fogja engedélyezni az oldalán a telepítéssel kapcsolatos információkat, témákat, amint hivatalosan megjelenik a 10.8. Fair play játékosok ők is.
-
GALARDO
addikt
Kíváncsi leszek!
Nagyon jó ötlet, ez az integrálás.
-
(V) ó k u s
tag
válasz
fondorlatos #11 üzenetére
A Hacintosh óta ez mindig is így volt!
-
fondorlatos
aktív tag
Biztosan módosítják majd ügyes emberkék pécére is és a vállalkozóbb szelleműek kipróbálhatják anélkül, hogy vennének egy mekket horribilis összegekért a világnak ezen a felén.
-
KAMELOT
titán
válasz
Namelesske #5 üzenetére
OS X vagy MAC OS X ...mindegy úgyis tudja mindenki miről van szó. Mindenki csak OS X Snow Leopard vagy Lion vagy akárminek hívja.
Jó lenne nekem is egy MAC gép. Csak hát az árából én brutál gépet rakok össze. Ez itt a gond csak -
^Boss
őstag
nekem az merült fel, hogy valaki felrakta-e már esetleg Parallels-szel vagy vmware fusion-nel (egyáltalán engedi-e bármelyik), és ha igen, mennyire használható? ha senki akkor megnézem magam majd vasárnap környékén a dolgot
-
^Boss
őstag
válasz
Namelesske #7 üzenetére
-
-
^Boss
őstag
válasz
Namelesske #5 üzenetére
ha már ten, akkor óesz, nem?
-
Namelesske
addikt
Egy kis ponotsítás: A cikk címe hibásan Mac OS X Mountain Lion-ra hivatkozik. Viszont az Apple levette a Mac előtagot az operációsrendszer neve elől. Így simán csak OS X (ÓES TEN) Mountain Lion néven fog megjelenni! Ezt akár bele is lehet írni a cikkbe, ha gondoljátok.
-
Fecow
aktív tag
"Az androidosok sírhatnak"
Csak nehogy a végén majd az Apple-ösök sírjanak az androidosok helyett. [link]
Egyébként jó ez az integráció, még ha csak házon belül is. -
blueMerle
veterán
Az androidosok sírhatnak
Nagyon fontos már közvetlenül a cikkben flamet szítani?
-
tDr1v3r
veterán
A 9400M-el szerelt MacBook/Air gépek is támogatva lesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest