Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
A festékeseknél szóba kerülhetett volna CISS megoldás is
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Traxx
őstag
Ha ennyire keveset nyomtatsz, akkor hosszabb távon nem érné meg inkább nyomtatni valahol? Pár ft-ból megvan a fekete, és a színes ára sem olyan nagyon gáz, ha azt veszed, hogy évente 2-3 alkalommal van rá szükséged...30K körül van a legolcsóbb színes lézer, abból a pénzből meg egy ideig el tudnál nyomtatni valamilyen üzletben
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
kraki
tag
Jó cikk volt, köszi! Samu fekete lézernyomi van az asztalom egyik oldalán, ismerősöm intézett néhány tonert, azért ugyanilyen típust vettem a gyerekeimnek is használtan, a tonerek tíz évig is kitartanak! Az asztalom másik felén egy régi HP tintás, amibe néha vadászok lejárt szavatosságú, de eredeti HP patront occón. Tapasztalatom szerint ezekkel nem szárad be a fej. Szóval én nagyon Tesco-gazdaságosan nyomtatok, de örömmel olvastam a fejbólogatásra késztető cikket!
Az orvos azt mondta, hogy paranoiás vagyok! Na jó; nem mondta, de gondolta!
-
Khaal
őstag
Sajnos nem emlékszem a márkára, de egy időben a cégnél fekete-fehér hp lézerhez (P2035) kipróbáltak pár utángyártott tonert is. Valami eszeveszett ótvar rossz minőség volt mindkét próbált márka. Az egyik már újkorától be-becsíkozott és talán ha fele addig húzta mint az eredeti. A másik szép egyenletesen beterítette finoman porral az egész lapot, nálunk ez annyira nem volt zavaró mert csak belső dokumentumok és számlák nyomtatására van befogva, de szvsz akkor is gáz. Ráadásul ez is csak kb a felét tudta a gyárinak.
Azóta nálunk feladták a próbálkozást, újból csak gyári hp van. Ezeknél megesik, hogy jelzi kifogyóban van a toner, ennek ellenére simán kinyomunk még 100-200 oldalt, aztán némi összerázás után még egy ötvenet.
Nem kizárt hogy van tökéletes minőségű utángyártott töredékáron, de a saját tapasztalataim lehangolóak.
[ Szerkesztve ]
-
DFB
tag
Nekem éppen színes lézerem van, de lehet csak volt.(Samu CLX-3175FN).
Nincs folyamatos használatban, és kell scanner és másoló is. Faxolni is tudna, de azt sosem használtam.
A programja szerint 3000 a levilágítások száma.
Ez nem túl sok szerintem.
Mindig gyári toner volt benne.
Színesből még az eredeti induló, feketéből pedig a másodikat van benne az induló után.Most mind félig van kb.
Jelenleg szervizben van, hogy megtudjam mi baja.
Lehet fényhenger, beégető és transzferszalag is, eddigi tudásom alapján.
Ezek nem olcsó mulatságok, a toner ára mellé még.
Attól függ, mit mondanak a javításra.Lehet érdemesebb lenne újat venni, de tintasugarast ezek ellenére sem merek főleg a beszáradás veszélye miatt. -
Qtya123
őstag
Nálam a harmadik tintasugaras nyomtató üzemel. Nagyon elegem lett belőlük, ha a jelenlegi tönkremegy, biztosan színes lézert veszek.
Első nyomtatóm egy Canon IP 2000 volt. olcsó volt bele a patron, de kb 2 év után beszáradt a fej és az áztatás sem segített. Utána jött egy IP 5000. Azzal ugyanígy jártam. Akkor eldöntöttem, hogy csak olyan kell, amiben a patronnal együtt van a fej. Azóta van az IP 2600. Ezt utántöltöm, de színesből a harmadik, feketéből a második patron van benne, mert beszáradtak.
A gond az, hogy feketét kb 1-2 havonta, színeset 4-5 havonta nyomtatok. Erre szerintem nem jó a tintasugaras. Ráadásul mindig akkor fogy ki, mikor sürgős lenne. Akkor jöhet a töltögetés, amit már nagyon unok.
Szerintem ilyen felhasználásra jobb lenne nekem a lézer, a toner is sokáig bírná a borsos ára ellenére ilyen kevés használat mellett. -
osztraksajt
őstag
Nekem évek óta epson van CISS-el átalakítva, hibátlanul teszik a dolgukat. A fekete lapköltséget le se írom hány tized fillér mert rám fognák hogy hazudok.
-
arnyekxxx
veterán
Ok, én általában a tintás rendszerről beszéltem, aki nem mindennaposan nyomtat annak könnyen gondja lehet a beszáradó fejjel, mig a lézerrel ilyen gond nem tud előfordulni, azon nincs minek beszáradni, nem köpköd ki egy fél patront fejtisztításkor, nem telik meg benne a tintagyűjtő.
ja és a lézer sokkal csendesebb
-
arnyekxxx
veterán
írtam én, hogy a patron miatt? Csikozik, ember kiszedi tisztítani, visszateszi és:
"A print head is not installed or the installed print head is not compatible with this printer. Install an appropriate print head and close the cover of the printer."és itt a vége
új fej ára = új nyomtató ára
-
Zola007
veterán
én is töltöttem, tényleg fillérekből ki lehet hozni.
Mondjuk ha már valaki tölti, akkor érdemes a legjobb minőségű port venni, mert sajnos a webshopokban eladnak mindenféle nem odavaló tisztaságú és szemcseméretű vagy fénymásolóból összegyűjtött hulladékport is, sajnos
bár az utóbbi időben sikerül egész olcsón utángyártott tonert venni, így inkább nem tökölök vele.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
syler123
veterán
válasz arnyekxxx #34 üzenetére
Mármint a patron nem kompatibilis? Alapból tintaszint kijelzést ki kell kapcsolni. Régebbi canonnál én cseréltem a chip-et, mindig a gyárit tettem rá, semmi gond nem volt. De szerintem a chip-es patronnal sincs gond. A napokban szedtünk szét egy ip4600-ast. El volt törve a fej, szóval azt nem hinném hogy az utángyártott tinta okozta Szóval nem kell mindig a tintára fogni.
-
biker
nagyúr
akár piezós, akár termoelektromos, tönkremehet a piezó egység vagy a hőtermelő ellenállás, amitől nem köp többet az a fúvóka, tönkremehet a rezgéstől a hajszálvékony fólia rávezető csík, aztán a nagy nyomással áramló folyadékban a szennyezés (mert igen, a festék maga szennyezett folyadék, amiben apró pici festék molekulák vannak) az biza koptatja az alagutat, amiben áramlik a tinta, és idővel egyre nagyobb cseppek jöhetnek, vagy a szennyezés ha leragad a fúvókán, eltömődhet olyan mélyen, hogy nem áztatod ki soha, és még lehetne ragozni.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
syler123
veterán
válasz arnyekxxx #32 üzenetére
Miért döglene meg a fej? Láttál már nyomtatófejet? Annyira egyszerű szerkezet, mint egy faék, én az enyémet, mp 620 már vagy 3 szor kimostam. Nem tudok elképzelni olyan szituációt, hogy véglegesen eltömődjön, max ha ragasztó tartalmú festéket töltünk bele Ez vízfesték, a víz oldja, meleg vízzel kimossák és csókolom.
-
arnyekxxx
veterán
válasz Tesztelo.hu #26 üzenetére
canonhoz is kapható az ebayen, de mit érek vele, ha megfekszik a nyomtató árával egyenértékű fej?
Egyébként akinek sokat kell és színeset is nyomtatni, annak jó megoldás a tintás töltögetös dolog, de akinek otthonra kell egy nyomtató amivel csak alkalmanként kell nyomtatnia annak a tintás sok idegesítő órát tud szerezni.
-
Csorosz
aktív tag
válasz Tesztelo.hu #26 üzenetére
+1
"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
Jose73
tag
Totálisan egyetértek, nálam MG6150 megy kb 4 éve, és csak utángyártott patronnal (EZprint) etetem.
6 patronos, patrononként kb 9 ml festék. Komolyabb A4-es (fotó minőségű) nyomtatás közben elég hamar kiürülhet egy-egy színes patron, + ez a nyomtató rengeteg tintát elhasznál a fej tisztítására.
A négy év során többszázezer forintot spóroltam így, ellenben sosem volt gondom csíkozással, stb. -
Lewzke
őstag
Én egy 4-5 éves Xerox Phaser 3117-et használok, amiben először drága gyári tonert cseréltem. Aztán a következő kifogyásnál megelégeltem a dolgot és olvasgatva a fórumokat sikerült beszereznem sokkal olcsóbb toner port, amivel 10-15 perc alatt feltöltöttem a gyári tartályt. Azóta még nem fogyott ki, de amíg nem hibásodik meg a nyomtató addig így fogom feltölteni.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Én egy Canon mp620-hoz vettem az utángyártott tintákat. Nem csíkozott, szépen nyomtatott. 8 évig ment a nyomtató. Az utángyártott tinta darabja 300ft volt, a gyári 3500. Ha a 8 év alatt mondjuk 10 széria patront vettem bele, akkor....
Gyári: 10*5*3500= 175000ft
Utángyártott: 10*5*300 =15000ftNah most merje valaki a képembe mondani, hogy 8 év után az utángyártott tinta tette tönkre a nyomtatót. Nem mindegy??? Ha a gyárit választottam volna, akkor már 4 másik nyomtatót vettem volna. Tiszta haszon lett volna, és ide leírjátok hogy nem érdemes utángyártottat venni.
Egy ilyet írtam a nyomtató topicba, a válasz egyébként továbbra is érdekel.
"Beszereztem egy Canon mg 7150 készüléket, jól nyomtat, elégedett vagyok vele. Viszont lenne egy kérdésem, az általam linkelt patronok közül melyik lehet szerintetek jobb minőségű? Gyári szóba sem jöhet, drágább, mint maga a nyomtató.
Esetleg akinek ilyen nyomtatója van, azzal vehetünk többet és szétdobjuk a postát."
Erre azt a választ kaptam, hogy teljesen mindegy melyikkel vágod haza a nyomtatófejet.. 8 év alatt tönkremegy? Esetleg 5 év alatt? Teljesen mindegy, tintába sokkal több pénzt kell invesztálni, mint a nyomtatóba...
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
Mellesleg a sok töltögetéssel az a baj, sok toner élettartama 3-4 töltést, a tintások integrált fejei 10 körüli töltést bírnak, mert nem erre tervezték, hogy töltsék
A toner elkezd csikorogni, kopik a por henger, a tinta fúvoka kifárad, csepegA cikkben említett L sorozat epson fejei a 100-as szériában 15e, a 300-as szériában 30e oldal garival rendelkeznek, az egy átlag kispatronos nyomtató esetében 150 csere, nyilván nem így tervezték
Vagy egy lezer ami 2500 oldalkapacitású, nem úgy tervezték meg, mint egy pro kyocerát, aminek 100e oldal a karbantartási ciklusa
Ok, hogy pár oldalt otthon bohockodni jó, de ennyiElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Tesztelo.hu
senior tag
Brother nyomtatót érdemes venni. Ahhoz kapható Ebayen utántölthető patron kb. 2e Ft-ért. 6e Ft 1 liter tinta, évekig elég... A cégnél ilyet használunk (havi 1000 oldal körül nyomtatunk) a számlákhoz. Ennél olcsóbb megoldás nincs.
-
Traxx
őstag
Canon IP1500, 400 ft körül volt bele az utángyártott patron. Aztán pár év után azt mondta a fej, hogy ennyi volt, hála annak, hogy nem azt a fajta utángyártottat vettem, amit addig
Utána lett a cégtől egy kidobásra ítélt HP lézer, amit kb. 2000 pénzért megbütykölt a szerviz.A tonert már egyszer töltöttem, és mivel nem sokat nyomtatok, így 1-2 évig még tartani fog. 50 ezer oldal már van benne, igaz annak a legnagyobb része a cégnél került bele
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
szaszlaci
addikt
Jajj, tintasugaras, és JAJJ a töltögetés. Szerencsére tizenévesen túlestem ezen is, mint a szüzesség elvesztésén. Nem bántam meg, de azóta csakis lézer. (HP LaserJet 6L, 1750 Ft volt.)
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
bambano
titán
lézeres gerjesztés... mi ez, nagy hadron ütköztető?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Loha
veterán
Tintasugaras utántöltő készletek tinta minősége között óriási különbségek vannak a tapasztalatom szerint.
Ez a cucc, pl. ugyan olyan minőség, mint a HP gyári tintája, 3x újratöltés simán megy a HP tintasugarasokkal, probléma nélkül gyári minőségben:
Ez a cucc meg pl. kerülendő, már az első utántöltés után elkezdett vele csíkozni a HP patron:
[ Szerkesztve ]
-
Diopapa
addikt
"Egy kinyomtatott oldalra vetítve viszont rosszul hangzanak a költségértékek: 14 Ft-ig is elmehet a számított monokróm festékköltség....."
Vagy ennek akár a többszörösébe is, ha maradjunk a jól bevált TESCO-ban árult 1x ezer forintos HP/Canon vonalon... Szerintem ez a 14 forint nagyon óvatos becslés... Mondjuk egy ilyennel egy átlag hozzávaló nyomtató mennyit is megy el?
Vagy nézzük a kiváló Canon Pixma MP230-at, ehhez a PG-512 való, kb 6k-tól kapható, a gyári adatok szerint 220 oldalt lehet vele nyomtatni. Akárhogy számolom akkor ez 27 forint / lap. Azt már nem is merném feltételezni, hogy nem lehet vele 220 oldalt nyomtatni csak 70-100-at...
[ Szerkesztve ]
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
Magnat
veterán
"Legtöbbet persze akkor takaríthatunk meg, ha olyan nyomtatót veszünk, amilyenre szükségünk van – de ez már egy másik cikk témája." - legtöbbet akkor, ha a munkahelyünkön nyomtatunk
1ébként jól össze lettek szedve a lehetőségek!
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
halkow
őstag
Jó cikk lett
Alcatel onetouch idol2s the king
-
Kékes525
félisten
Azt hiszem nekem is le kell cserélnem a tintasugarasat lézeresre.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
arnyekxxx
veterán
évekig szpattam magam tintással, merhát színes, meg lehet olcsón tölteni....
... ami így is van, de otthon nem feltétlenül kell mindenkinek naponta színeset nyomtatni. Namármost amikor kellett mert szerződésírás másnapra és előtte 2 hétig semmi nyomtatás, akkor 10-ből 7x kezdődő beszáradás, csíkozódás, fejtisztítás, tintakifogyás, újratöltés, ellenörzés...
aztán amikor a 20ezres nyomtatóban azt mondta a fej, hogy mostantól ő már nem kompatibilis és egy új fej 20ezer akkor szépen bekerült ő ip4800asa a dobozba, ment a helyére egy 17ezres canon ff lézer és azóta ha nyomtatni kell akkor 20mp múlva nyomtat és elsőre is szépet.
-
Samsung ML 2010 laser: anno olyan 12.000-ért vettem, majd itt a PH-n vettem bele port ~800 ft-ért, amiből 2x töltöttem 5-6 év alatt és még bírja a 2. töltés.
.
-
FlekkeN
aktív tag
HP Laserjet 1000 van itthon utángyártott tonerrrel. 3000 Ft kürül van 2500 oldalas toner. Már van vagy 10 éves de semmi hardveres baja nem volt.
Sajnos az idő elszállt felette, mert Windows 7-re már nincs driver.
Itthon Rasberry PI-ra van rákötve amin CUPS fut és hálózaton keresztül nyomtatunk rá.[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
L300-am van, most kellett tölteni, 3750 oldal után közel volt a minimumhoz
Még 2,5 tartály fekete van
KirályElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
alevan
őstag
MATUSZ (Magyar Tonerkazetta és Tintapatron Újrahasznosítók Szövetsége)
De most komolyan. Manapság minek nincs még szövetsége?
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
Hubertus
csendes tag
Fényhenger . . .
Fény hatására vezetővé váló bevonattal ellátott általában alu henger.
-
Revenge
tag
Konkrétan az összes kazetta (max egy kicsi lyukfúró kell neki)
[ Szerkesztve ]
Párhuzam---> informatikusok és kurwák között: "Úgy lesz informatikus valaki, ahogy egy ártatlan lány eljut az emberiség legősibb mesterségéhez: először kíváncsiságból csinálja, aztán kedvtelésből, végül pénzért."
-
rollair
csendes tag
Szerintem bőven meg lehet felezni lézernél is azt a minimális 6 Ft-ot, még úgy is, ha a dobot beleszámolom. Érdemes guglizni egy kicsit, nagyon sok kazetta tölthető gazdaságosan.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Az is érdekelne, hogy mely MFP-kkel lehet olcsón nyomtatni - esetleg mindezt beszáradásmentesen.
-
Revenge
tag
Jó cikk! Eladó vagyok. Sajnos az epson új tartályos megoldásáról kevesen tudnak, bár pár régi motoros megjegyzi, hogy a HP-hoz is lehetett házilag ilyen tartályokat eszkábálni, komplett kittek voltak erre, persze nem jött össze mindig a szerelés. Most adtam el az itthoni színes lézer nyomtatót, mert töltenem kellett volna, (4500ft/ szín/ 2500oldal), de a fogyasztása, felhasználási gyakorisága miatt inkább döntök egy scanneres HP mellett amibe a patron 2800ft kábé (650BK).
Tehát igen, mindenki döntse el mire kell a nyomtatója, én anno túllőttem a célon a színes lézerrel, a demo tonerek másfél évig kitartottak
Párhuzam---> informatikusok és kurwák között: "Úgy lesz informatikus valaki, ahogy egy ártatlan lány eljut az emberiség legősibb mesterségéhez: először kíváncsiságból csinálja, aztán kedvtelésből, végül pénzért."
-
joghurt
addikt
Csak én voltam figyelmetlen, hogy a köpködősöknél nem láttam, hogy azok bizony kenődni szeretnek? A kézen levő nedvességtől is elmaszatolódnak, egy kisebb eső pedig teljesen tönkreteszi a nyomatot. Nálam azért ez elég komoly szempont, a fekete lézerrel készült szövegek lényegesen jobb olvashatósága mellett.
A tej élet, erő, egészség.
-
sztanozs
veterán
Legtöbbet persze akkor takaríthatunk meg, ha olyan nyomtatót veszünk, amilyenre szükségünk van – de ez már egy másik cikk témája.
Pedig azt hittem, pont erről szól a cikk...JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
Új hozzászólás Aktív témák
it Mostanában jelentek meg az igen olcsón üzemeltethető printerek az Epsonnál és a HP-nél is, majd a Brother is beszállt a harcba. Kérdés, hogy az utángyártó és -töltő cégek kínálatával szembeállítva melyik technológia és rendszer éri meg jobban, és milyen feladatokra megfelelőek a gazdaságos nyomtatók?
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest