- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az USA már nem akarja kiszedni a Google alól az AI-befektetéseit
- Milyen routert?
- Windows 10
- Microsoft Excel topic
- Reklámblokkolók topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- A francia akkumulátorgyártó szerint későn jött az EU-s segítség
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Aktív témák
-
süti5
őstag
Valaki el tudná mondani röviden, miért is jó nekünk a 64 bit? De most komolyan, tömören:)) Köszi.
-
faster
nagyúr
Egyébként majd kiderül. Ha ''véletlenül'' pár hetes eltéréssel jön ki az Intel 64 bites asztali procija, és az MS 64 bites oprendszere, akkor is nagyon meg fogok lepődni. :U
-
-
Pukii
senior tag
Az Itaniumnál azért nem volt probléma(elöte megkérdezem hogy ismersz valakit akinek valamijen Itanium procija van?Gondolom nem...)mert nem othoni célra let kifejlesztve.Nagy szerverekben és szuperszámitogépekben használják öket általában. Azokban a gépekben nincs ezer féle hangkártya,VGA-kártya,stb..Tehát nem kell megoldani azok támogatását sem...Ezért ki lehetet adni idöben az Itaniumos wint.....
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
xp x64 csúszásának egyik legfőbb oka az sp2
-
ebx
aktív tag
Gondoljuk csak bele: minek hoznák ki?
Intelnek jól mennek a processzorai, Ms op rendszerei is, a piac évente növekszik. Addig nincs piaci szempontból nekik értelme, amíg ez így van.
Szerintem ezt a kártyát mindkét fél ínségesebb időkre tartogatja. -
Pukii
senior tag
-
-
Emberek, vesszek meg, ha nem írtunk volna róla anno, hogy már MEGJELENT a Nocona magos Intel Xeon, benne az EM64T-vel (64 bites kiterjesztés), meg minden földi jóval...
Szóval van már 64 bites Intel Xeon, csak desktopra nem hozták még le, de oda egyelőre tényleg nem is kell. -
Pukii
senior tag
Hát elég sok valotlan dolgot öszehordtatok.A Prescott ban már benne van az AMD64 technologia csak az Intel adig nem aktiválja amig megnem jelenik a 64 bites windows xp.Az AMD64 a 8086 proceszorban debütált 16 bites CISC utasitáskészlet 32 bites kiegészitésének 64 bites kiegészitése.Az Itanium procik viszont teljesen 64 bitesek ezért futnak rajta lassan a 32 programok.Amugy az Intel ingyen használhatja az AMD64-et mivel az AMD is használhatja az MM,SSE,SSE2,SSE3(ezt még nem használja az AMD de szerintem tuti fogja).
-
ciao
senior tag
az lehet, hogy az AMD nem veszít piaci részesedést az Intel viszon nagyon veszíthetne már, hogy a fejükhoz kapjanak nem ártana nekik egy kiadós pofára esés és emberi áron adnák a konkurencia mögött kullogó kövület technológián alapuló termékeiket
-
faster
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #16 üzenetére
Pedig valószínűleg így van. Az XP-nek is van már Itanium változata, de az NT is többféle, pl. Apha processzorra is létezett, érdekes, ezeknek a kihozatala megoldható volt. (Pedig a DEC hardverjei szvsz kevésbé hasonlított az X86-ra, mint az X86-64, elsősorban jó C++ compiler kérdése a dolog ) Szerintem is inkább politikai oka van a késésnek, mint műszaki.
-
X-COM
nagyúr
-
klepto
addikt
Én úgy tapasztaltam, hogy az Oppenoffice kompatibilitásban mára már, az 1.1.2 verzióban igen jóra sikeredett! Bevallom, az 1.0 verzióval nekem is sok bajom volt, nem is szenteltem neki különösebb figyelmet. Az 1.1.2-ben már semmi olyan dokumentumot nem találtam, amit nem tudtam megnyitni, és valamennyi Exelt igénylő internetes árlista is szépen megnyitható, és karakterhibáktól mentesen futtatható az OppenOffice exel megoldásával!
Ha használod, és neked gondod van vele, akkor oszd meg velem, mert én egy hibát tapasztaltam, hogy nem minden MS Worldel lehet módosítani az Oppen Office-ban írt szöveget, de olvasni tökéletesen lehet! Ha viszont az World dokumentumban válltoztatok OpenOffice-val, és azt nem konvertálom át Oppen dokumentum formába, hanem az eredti formátumba történő visszamentést választom, akkor továbbra is szerkeszthető marad MS Worldben is ;] -
X-COM
nagyúr
ne haragudj meg nagyon, de ez hülyeség
azokból a forráskódokból amiket a microsoft kiadott nem fog senki windowst írni, mert meglehetősen szigorú a hozzáférése és a felhasználása
az, hogy az openoffice teljesen kompatibilis az office-szal, hát mondjuk úgy, hogy költői túlzás -
klepto
addikt
Azért az enyhén szólva röhelyes, hogy az AMD már lassan a 2. generációs otthoni gépekbe szánt 64 bites procija is elterjed világszerte, az Intel meg nem képes egy olyan működő 64 bites procit kiadni, ami képes 32 biten is üzemelni :((( Kíváncsi vagyok rá, hogy az Intel mikor fogja végre tényleg licenszelni, vagy beépíteni a már licenszelt?! 64 bites AMD technológiát a saját prociajiba. A régi nagy ász lemaradt az AMD mögött :U Végre fordult a világ, már csak ezt a fordulatot kéne átélni Microsoft terén is, és akkor lenne igazán nagy a ''világ'' ;]
Kíváncsi vagyok, mikor látja be a Microsoft, hogy talán nem kéne ennyire függővé tennie magát, és a programjait az Inteltől :U A másik, amit már nagyon várok, hogy valaki kiadjon egy 100%-ban Windows kompatibilis oprendszert! Ez talán nem lenne lehetetlen, főleg így, hogy most már törvényileg is ki kellett adnia a Microsoftnak a Win forráskódját (remélem jól emlékszem egy régebbi bírósági dönbtésre). Ez nem utópia! Néézzétek meg az Oppen Office Org. progit. Teljesen kompatibilis oda-vissza a Microsoft Office-val, és teljesen ingyenes! Én sem hittem a teljes kompatibilitásában addig, amíg saját gépemen különböző dokumentumokkal ki nem próbáltam. Már jó ideje csak Oppen Office van a gépemen, és soha semmi bajom nem volt vele, gond nélkül meg tudtam nyitni valamennyi mástól hozott World, és Exell dokumentumot, és az én Oppen dokumentumaimat is meg tudtam nyitni mások gépén is! Ez a teljes kompatibilitás, ami szvsz már nagyon hiányzott a Microsoft elleni harcban! Remélem az oprendszerek terén is lesz egyszer egy ilyen full kompatibilis megoldás :C -
anulu
félisten
no flame, de szerintem amíg 32biten is megveri a Northwood/Prescott párost az A64 3500+/3800+, addig ne siessen a M$, hanem inkább legyen egy korrekt, jól használható, stabil win xp-64!
(a teszteredmények alapján nem csodálkoznék, ha az AMD mondta volna a M$-nek, hogy ''gyerekek, fejlesszétek még'', mert elég gyorsak 32biten a procik, és legyen egy jó 64 bites win a piacon...) -
erdoke
titán
Akit ez meglepetésként ér, az magára vessen. Én már tavaly ősszel megmondtam, hogy legkorábban 2004 végére lesz 64 bites XP, pedig akkor még 2004 közepe volt a hivatalos MS terv.
Viszont szerintem nincs egyenes összefüggés a MS és az Intel csúszásai között, egyszerűen a MS-nak csak kapóra jött, hogy az Intel vacakol az x86- 64 bites procikkal. Elég sok gond (elsősorban IDE driver) merült fel a 64 bites XP-vel kapcsolatban, amit nem tudnak könnyen orvosolni. Örülnek, ha nem kell megint egy fost kiadniuk. -
iguana
őstag
hát ez nájsz :((( ezt (is) jól kitalálták. microsoft-intel köszönjük, szevasztok.
-
twollah
nagyúr
''A vállalat közleménye szerint a fejlesztés során az elsődleges szempont a felhasználói igények mellett a minőség, és nem egy meghatározott határidő betartása.''
Ha a minosegre torekednenek akkor soha az eletben nem jott volna ki egyetlen egy 32bites kindoze sem.
Kivancsi vagyok, hogy az Intel mennyit fizet az M$nek, hogy csak akkor jojjon ki a 64bites kindoze amikor mar ok (Intel) is keszen van a 64bites CPUval. -
Xmas
tag
Kíváncsi leszek, miként tudja mindezt ''meghálálni'' az AMD a Microsoftnak.
Ha kiderül ez a bizonyos összefüggés, akkor még jópofa pereskedés is lehet belőle... -
TRD
csendes tag
ehhh... jól működő 32bitest is csak mostanában sikerülget nekik rittyenteni.
hol lehetnek akkor még a 64biten.... :DDD -
-
_Volkovy_
nagyúr
Amint kijön a 64 bites Intel proc,megjelenik a hozzá passzoló Windows is.Ki van ez találva..
-
Atlantis
veterán
Nem akarok gonosz lenni, de ezen csak röhögni tudok.
Csak nem az Intel van egy kissé emögött is? -
Keitaro
addikt
Mondjuk szerintem is inkább késsen, de ne legyenek gondok, minőségi oprendszer legyen... (nem röhög)
Aktív témák
it A Microsoft próbára teszi az AMD türelmét.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Az USA már nem akarja kiszedni a Google alól az AI-befektetéseit
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- FIGYELEM - Megjelent az Office 2024 - Bevezető áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest