- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Biztonsági okokból fogná vissza a befektetéseket az EU
- Windows Insider Program
- Milyen program, ami...?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bitcoin topic
- Kriptovaluták és az adózás
- Windows 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaba_20_
őstag
A szerveren maximum az lehetett logolva, hogy onnan lemásolták az említett adatokat. De onnantól kezdve, hogy a laptopra kerültek az adatok a szervernek egyetlen adata sincs atekintetben, hogy titkosították-e az említett fájlokat, vagy se. Illetve, hogy az adatokat titkosítva tárolták-e az ellopás pillanatában. Vagy a rendszer letöltéskor megkérdi, hogy ''titkosítva másolja-e le az adatokat, vagy titkosítatlanul?'' ???? Mégegyszer megkérdem, honnan van a szervernek és a cégnek információja arról, hogy titkosítatlanul tárolták a laptopon az adatokat? Merthogy nem arról szól a hír, hogy azért rúgták ki, mert bizalmas adatokat másolt le a szerverről, hanem hogy azt titkosítatlanul tárolta a laptopján. Abban az esetben tudhatja a cég, hogy titkosítva tárolta-e az adatokat, ha megkerült a laptop, illetve napvilágot látnak a bizalmas adatok, vagy az illető elárulta, hogy így tett.
Az is problémákat vet fel számomra, hogy miképp lehet a szerveren titkosítatlanul az említett adat? De ez már megint más kérdés. -
ALI_G
veterán
válasz Csaba_20_ #16 üzenetére
A serveren ahonnan lekérték a fájlt, ott van logolva.
De ezen felül szerintem az érintett laptop tulaj ha beszól a cégnek, hogy a melós notiját ellopták akkor rögtön megkérdik mik voltak rajta, milyen ''céges'' adatok, a csákó meg biztos vagyok benne,hogy nem titkolta (ha igen, és kiderül, akkor meg beperlik meg minden...de még lehet így is beperlik). -
Cathfaern
nagyúr
Ez igaz, de a vevő ezeket nem fogja megnézni, vagy mire igen, akitől vette már szőrén, szálán eltűnt...PH!-n is volt ilyesmi topic, srác használtan vett laptopot (vhol neten találta a hirdetést), aztán utólag lett gyanús, hogy lehet lopott...persze akitől vette, tel szám nem élt, e-mailre nem válaszolt stb stb.
-
Csaba_20_
őstag
Egy nagyon idétlen kérdés: Honnan tudták a Boeing-nél, hogy titkosítatlanul voltak az adatok az emberünk ellopott gépén? Nekem nagyon sánta ez az indoklás.
-
orbano
félisten
Na, ezért lesznek nagyon népszerűek a beépített titkosítással rendelkező vinyók
A vér nem válik VAZZE!™
-
dabadab
titán
''Szerintem kapásból format c: lett az adatok sorsa''
Nem hinnem. Ha valami ecceru ember vitte el, az nem fog ilyennel vacakolni, hanem elpasszolja az egeszet harom sorert, ha meg vmi kepzettebb emberhez kerul, akkor annak meg az lesz az elso dolga, hogy atnezi a gepet erdekes adatok utan (nyilvan egy ilyen adatbazis nagy fogas, de minden valoszinuseg szerint a laptopok nagy resze tele van szemelyes adatokkal, amik erdekesek lehetnek egy csalonak).
Ezt az ''identity theft'' kifezest meg uuuugy utalom. Identity theft az, ami Sandra Bullockkal tortent a kivalo The Net c. muviban, nem az, amikor visszaelnek az ember adataival.DRM is theft
-
törölt tag
Szerintem kapásból format c: lett az adatok sorsa, bár picit belegondolva, ha picit inteligensebb tolvaj, akkor tutira ellenörui a tartlamát is a notinak, ha mást nem, kiveszi a vinyót és megnézi másik gépről, més passt se kell törni. Igen szerintem erre több az esély.
-
REDeath
őstag
Ez komoly de ez mi hogy jelszó védte? xp jelszavát belépésnél meg is lehet kerülni, mármint nullázni... ez olyan bíztató? bár az igaz hogy a tolvajnak nem hinném hogy lenne annyi esze hogy rákeressen neten hogy hogyan is lehet törölni a passt meg mit kezdene az adatokkal? visszaadná boeningnek? mi a garancia hogy nem másolta le? semmi ezt megszívta a cég, ha olyanhoz kerül a laptop aki ért hozzá, feltéve ha tudja mi került hozzá.
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
sghc_toma
senior tag
2. bekezdésben: ám ilyen méretű adatbázis eddig még veszett el
egy nem kimaradt, nem?in asm we trust
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s
- Apple Watch Ultra 2 49mm GPS+Cellular, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával