- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VoIP telefonálás
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Batch programozás
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- VPN topic
- AliExpress tapasztalatok
- Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaUser
addikt
Akár Ms, akár G, nem jó irányba mennek a dolgok. Nemrég jött egy levél hozzám egy Stanford-os proftól, hogy az általunk csinált soft computing-os adatbányászati algoritmust szerintünk rá lehetne-e húzni az egyik (ha nem a) legnagyobb közösségi oldalon tárolt adatokból profilgenerálásra....
(csak a tanuló minta 10e feletti )
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
julius666
addikt
Na igen, ebben egyetértünk, viszont gondolom abban is, hogy ebben a kormány is sáros annyira legalább, mint a multik (de a poltitkát inkább mellőzzük, mert még csúnya vége lesz ).
Amúgy a vicc az, hogy ezt nem csak nálunk játsszák el. Szóval nem csak nálunk olcsóbb a szlovák tej, hanem a szlovákoknál a lengyel az olcsóbb, a lengyeleknél teszem azt a német. És erre - habár nagyon utálom őket - az összeesküvés elméleteken kívül nem tudok semmi ésszerű magyarázatot találni.
-
moonman
titán
10-12 évvel ezelőtt gondoltad volna, hogy beszélgetni fogsz a számítógéppel és úgy irányítod, vagy diktálsz a Word-be? vagy, hogy a zsebedben egy 10 dekás, papírlap vékonyságú eszközről fogsz csetelni és közben műholdas térképen, streetview-val navigálni? vagy hogy az emailjeid tartalma alapján olyan reklámokat kapsz az ingyenes, amúgy csillió gigabájt méretű leveleződbe, amik pont témába vágnak? vagy hogy feltöltöd az egészségügyi adataidat a health-be, az pedig legenerálja neked az optimális étrendet és edzéstervet?
és igen, ezek mind-mind remek technológiai újítások, előre viszik a világot meg minden, de közben a barátnőddel való randizások helyétől és időpontjától kezdve a lábméretedig minden adatot begyűjtenek rólad ezen "szolgáltatások" működtetéséhez. és engem még csak nem is ez aggaszt igazán, hanem inkább az, hogy ez a mérhetetlen mennyiségű információ mind egyetlen kézben fut össze.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Remélem neked a Google fogja osztogatni a kenyeret és a vizet, de csak, hogy ráébredj mennyire hüje demagóg szöveget tolsz mindig ezzel kapcsolatosan. Tényleg ennyire be vagy szarva?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
moonman
titán
válasz #06658560 #33 üzenetére
"és, annak most mi köze van a jelen kérdéskörhöz?"
az, hogy láthatóan nem véletlen, hogy mások szemét is kezdik csípni."MS meg monopolhelyzetben van OS-ek piacán"
téged idézve: nézz utána a témakörnek, mert irtózatosan nagy baromságot mondtál."más területeken is piacszerzésre fordít, akkor ők jobbak, nekik örüljünk?"
örülni nem kell, de igen, jobbak."Meg úgy egyébként, egy hirdetési területen ki nem szarja le az elektromos elosztúi piacot?"
majd ha már a kenyér és vízadagodat is a Google osztja, fog érdekelni, ne félj.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Semmi problémát nem látok abban, hogy a gugli kamuból áram nagykereskedő lesz, hogy olcsóbban vehessen áramot. Abban sem, hogy reklámot tol a térképeikre, lehet guglimap nélkül élni.
Ettől még továbbra is keményen rugdosni fogom a guglit mindenért, amit megérdemel.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
válasz lpmorpheus #17 üzenetére
Atyám, gazadási kérdésekben, jogszabályilag gyorsan nézz utána a dolgoknak, adózás, székhely, s egyéb témakörökben! Mert irtózatosan nagy baromságot mondtál.
Szőröstalpú: istenem így járt, a világháló országok felett állásának köszönhetően. Egyébként honnan fogja megmondani, milyen jövedelem jött a guglinak Franciaországból? Francia oldalakon mennyin van rajta, s majd a mi kutyánk kölyke megmondja ez mennyi pénzt is jelent nekik? Merthogy a hirdetések nagy valószínűséggel nem náluk levő szervereken vannak, az ziher, s így akár mondható az is, a forgalom bár fizikailag végfelhasználóként náluk generálódik, de ténylegesen nem ott van. S amíg nincs egységes világszintű szabályozás erre, addig IJ. legfeljebb bekeményít a cég, s ignorálja a csigazabáló bandát, akkor majd pisloghatnak a kereskedőik, az esetlegesen megcsappant bevételek miatt.
Moonman: és, annak most mi köze van a jelen kérdéskörhöz? MS meg monopolhelyzetben van OS-ek piacán, amit más területeken is piacszerzésre fordít, akkor ők jobbak, nekik örüljünk? Meg úgy egyébként, egy hirdetési területen ki nem szarja le az elektromos elosztúi piacot?
[ Szerkesztve ]
-
gantum
tag
a törvények lassan követik a technikai fejlődést. az adóztatás akár jogos is lehetne, hiszen jövedelmet szerez a google, nem csak keresőszolgáltatást nyújt.
biztos érdekes huzavona lesz belőle, ha megindul a dolog.
-
ntomka
nagyúr
"A google Európában egy dublini székhellyel rendelkezik..."
Egy székhellyel, igen, ezen kívül számtalan képviselettel.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
moonman
titán
"Akkor miértnem egyből letiltani a zinternetet?"
mert a Google még mindig nem egyenlő a zinternettel.
egyébként öröm látni, hogy végre kezdik még a kormányok is felismerni, hogy nem lesz ez így jó. azt hallottátok, hogy a térképre/navigációba is terveznek reklámokat? meghogy már áramszolgáltatók is akarnak lenni? (áramkereskedők, de az végeredményben ugyanazt jelenti.)
tegye fel a kezét, aki szerint ez még mindig helyén való.
-
>-48-<
aktív tag
A google Európában egy dublini székhellyel rendelkezik (illetve nem csak európában: Online értékesítés és ügyvitel, Európa, Közel-Kelet és Afrika) és ott adózik. Tehát a zsuga az EU-ban marad. Így elég brenkó dolog lenne franciéknak még egy bőrt lehúzni. Én is jobban örülnék, ha nálunk fizetnék be de valószínűleg meg van az oka, hogy miért pont az íreket választották. Nem vagyok jó közgázból, de szerintem Sarközy sem...
Elhiszem hogy egy politikusnak szúrja a szemét egy olyan entitás, ami behálózza avilágot, milliárdos bevételt termel és az emberek még szeretik is...
#!
-
julius666
addikt
szerintem ezzel az a gond, hogy az usa-hoz képest pont a mi gazdaságunk a szerencsétlen bal here történeti okokból, egyszerűen nem egyenlő felek versenyéről van szó. amivel kérdés, hogy mit lehet kezdeni.
Nekem nem a multik megadóztatásával van bajom, hanem hogy az így befolyó pénzt a politikailag ügyesen helyezkedő káderek egyébként életképtelen cégeiknek fenntartására akarják költeni.
Egyébként a nagy multiellenességhez: addig, amíg nem a hazai cégektől szívják el a multik a foglalkoztatottakat, SEMMI hátránya nincs annak hogy multik tevékenykednek (akár adózatlanul) egy országban. Ugyanis béreket fizetnek ki (amit a melós legnagyobb részt a hazájában költ el), beszerzéseket bonyolítanak le, stb, és ezek után is van az államnak adóbevétele (bár ennek a mértéke nyílván függ az adott ország hatályos adótörvényeitől).
Az adott példában (tehát hogy a guglit akarják a reklámjaival lehúzni) sem az a gáz, hogy a guglit le akarják húzni, hanem hogy olyan szolgáltatásért akarják, ami szvsz nehezen köthető egy országhoz. De ebben lehet hogy más okosabb nálam.
-
moma
őstag
válasz julius666 #25 üzenetére
"Az meg a másik vicc, hogy elszedjük a pénzt azoktól, akiknek sikerült valami működőt kitalálni, és ezen éltetjük a szerencsétlen balheréket, akiket a normális piaci működés első körben a híd alá rakott volna."
szerintem ezzel az a gond, hogy az usa-hoz képest pont a mi gazdaságunk a szerencsétlen bal here történeti okokból, egyszerűen nem egyenlő felek versenyéről van szó. amivel kérdés, hogy mit lehet kezdeni. persze lehet, hogy semmit, de azért nem biztos, hogy az a legoptimálisabb, ha még csak nem is alkudozunk.
we all deserve a bit of luck.
-
julius666
addikt
válasz Szőröstalpú #21 üzenetére
Ja, lehet hogy amit Sarkozy akar nagyon igazságos, meg szép, csak a gyakorlatban elég nehezen megvalósítható. Ugyanis mi alapján határozzák meg az adó mértékét? Ez számomra messze nem olyan egyértelmű. Mineden fr. o.-ból leadott klikk után? Mert azzal egy rakat külföldi céget is szopatna. Vagy a hírdető fr o-i cégek után? Mert azzal a saját cégeit szopatná + azokat a külföldiket, akik fr cégtől vásárolnak. Ráadásul ezek sem mindig egyértelműen meghatározhatóak.
Az meg a másik vicc, hogy elszedjük a pénzt azoktól, akiknek sikerült valami működőt kitalálni, és ezen éltetjük a szerencsétlen balheréket, akiket a normális piaci működés első körben a híd alá rakott volna. -
azbest
félisten
"kitalálni képtelen kreatív iparágak"
Ha helyileg is megadóztatják a cégeket, akkor többszörös adóztatás esete áll fenn. Nem véletlen vannak szabályok arra, hogy mikor melyik országnak kell odaadni az adót.
A hirdető az áfát is kifizeti tudtommal.. ugyanúgy, ahogy az amazon.uk rendelésre is ráteszik a magyar áfát. Igaz a cégek vissza is igényelhetik az áfát.
-
Bikerider
aktív tag
Ha ezt bevezetnék, akkor a google és a többi áthárítaná a reklámozóra a többletköltséget, ahogy autóknál is beépítenék előre az autók árába. Tehát csak az állam járna jobban senki más.
[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
Lassan annyi eszük lesz mint a kínaiaknak
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Szőröstalpú
tag
Csak ismételni tudom magam: szerintem Sarkozynek az a baja, hogy egy amerikai autó után van bevétele az államnak (hogy technikailag ez miből jön össze, szerintem nem számít), míg egy google szolgáltatás igénybe vételéből meg nem.
A magyar google-t azért hoztam fel, mert úgy tűnik, hogy a magyar bevételek (egy része?) egy magyar cégen keresztül érkeznek a google-höz. A linkelt cikkben az szerepel, hogy 458 milliós adózás előtti eredményt ért el, ami után már adózik, a know-how díj meg technológíai díj meg Vanuatu takarítása nem ebből jön le. Azt nem vitatom, hogy egy magyar cég ennél többet fizetne, de egy multicégnek ugye megvan az az előnye, hogy nem csak a termelést tudja optimalizálni, hanem az adózást is.
Szóval nem tudom, hogy van-e a google-nem francia leányvállalata, de ha igen, akkor ott is fizet adót (és nem látom be, hogy miért lennénk csak mi annyira különlegesek, hogy csak nálunk alapítana leányvállalatot) -
bambano
titán
Nem ártana számolni kicsit, rájönnél, hogy amit írtál, nem fedi a valóságot.
Egyrészt ha nem jön ide, még annyi pénz sem jut, mint amennyi most, másrészt a magyar külkereskedelem rendszerint pozitív egyenlegű, plusz van a turizmus, különben matematikailag nem állna meg a lábán semmi. És a kivitt magyar árukért meg itthon számolják el a pénzt.Magyarországon nincs pénze az államnak? Láttad már az újraelosztás fokát? Meg láttad már az audit?
Ja, nullával nem illik osztani
-
bambano
titán
válasz Szőröstalpú #15 üzenetére
A regisztrációs adót nem az autóért, hanem a forgalomba helyezésért fizeted. A benzin áfáját szintén nem az autóért, hanem a benzinért fizeted. Az, hogy ezek reális összegek, vagy eltúlzottak, nem erre a fórumra tartozik.
Az meg egy dolog, hogy mennyi az árbevétele egy vállalatnak, a kiadásai és a mérlege nélkül nem derül ki, hogy mennyit adózik. Másrészt meg hogy is mondtad: Google Magyarország? Ez tehát egy magyar vállalat, ha adózik, miért is ne itt adózna? A google meg nem magyar. A nyugati multik többsége keres egy csomó pénzt a leányvállalatain keresztül, majd egy neki kedvező formában kiviszi azt az anyacéghez, így a leányok általában nem adóznak. Például know-how jogdíj vagy technológiai díjat fizetnek és kész. A google miért csinálná másképp?
-
BonFire
veterán
"Egyébként pedig szerintem nem a művészetből kellene megélni. Aki szeret alkotni, az tegye azt hobbiból, és ha elég ügyes, akkor egye fene éljen meg belőle..." – Ebből a gondolatmenetből egyből kiderül, hogy te nem vagy alkotó, sem művészember. Ha az lennél, tudnád, hogy a művészeknek (az esetek 99%-ában) semmilyen gyakorlati érzékük sincs semmihez – azon a művészeten kívül, amit művelnek –; ha a kezébe adsz egy kalapácsot és egy szeget, hogy verje bele a falba, akkor megkérdezi, hogy melyik falba való?
Legtöbbjük annyira szétszórt és szórakozott – ez utóbbi egyébként nem defektus, egyszerűen csak a mindennapi élet dolgai hidegen hagyják, mint bevásárlás, számlák fizetése stb –, hogy általában egész életükben mellettük áll valaki (feleség, élettárs, édesanya), aki gondoskodik a piszlicsáré dolgaikról, és felvarrja a gombot a nadrágjukra.
Szóval lehet valaki zongoraművész, zseniális festő, szobrász, előadó, a mindennapi életben nem állja meg a helyét. Nem erre van kitalálva az agya. Tudom, mert az enyém is ilyen. És nem lehet (és nem is kell) erőszakkal megváltoztatni. Mondhatjuk úgy, hogy a művészetnek ez az ára. A szétszórtság, és az életre(nem)valóság.
De ettől még nem zavarhatjuk ki az összes zenészt az aluljáróba kalapolni! Így is koldus a 999 ezrelékük. Azaz ezerből egy van, aki meg tud belőle élni. Az meg szvsz nem is igazi művész, csak iparos. Nemigen tudsz a világtörténelemben mágnás művészeket példaként felhozni. Felkopott állút annál inkább.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
lpmorpheus
csendes tag
„Jelenleg e vállalatok abban az országban adóznak, ahol a székhelyük is található, miközben a mi hirdetési piacunkból is nagy szeletet hasítanak ki”
Osztom moma véleményét, csak gondoljatok bele, hogy Magyarországon többek között miért nincs pénze az államnak? Azért, mert a multinacionális cégek nem nálunk adóznak abból a pénzből, amit az állampolgárok náluk költenek el. Magyarul azért olyan sz@r a fizetésed és a környezeted, mert az általad elköltött pénz nem abba a körforgásba kerül vissza, amiből neked több lenne, vagy többetérne ugyanaz a pénz.
Az viszont valóban hülyét csinál Sárközyből, hogy az ebből befolyt pénzt a "művészekre" akarja költeni. Ettől ugyanis az emberek még nem fognak többet költeni se zenére, se filmekre, és itt ez a probléma. Maximum csak a "művészek" kényelmesednek el jobban. Egyébként pedig szerintem nem a művészetből kellene megélni. Aki szeret alkotni, az tegye azt hobbiból, és ha elég ügyes, akkor egye fene éljen meg belőle, de ne várja el, hogy ne sokszorosítsák "illegálisan" az alkotását.
https://en.wikipedia.org/wiki/A_Life_on_Our_Planet
-
MaUser
addikt
válasz Szőröstalpú #15 üzenetére
Azért ne felejtsük el, hogy a Google Magyarország Kft. is csak egy multi leányvállalata, így valószínűleg az évi 1,9Mrd profitnyi összegért véletlenül pont egy Vanutun bejegyzett - szintén valahogyan Google leány - cég kap megbízást mondjuk utcasöprésre.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Szőröstalpú
tag
Tulajdonképpen mindegy, hogy közvetlen vagy közvetett módon, a lényeg, hogy a magyar állam keres egy francia autón, a google hirdetésen meg nem.
Egyébként ez nem igaz: a Google Magyarország Kft-nek 2Mrd forint körüli bevétele van évente (bár ez nem tudom, hogy viszonyul az online piaci részesedéséhez), de ez azt jelenti, hogy fizet adót a magyar államnak. Furcsa lenne, ha nem lenne francia leányvállalata, ahol szintén fizet adót (így meg pláne nem értem, hogy mit akar Sarkozy) -
válasz Szőröstalpú #12 üzenetére
Bambano nem ezt mondta, ha jól értem, hanem azt, hogy ha a világon bárhol máshol eladnak francia autókat, mint Galliában, akkor a szóban forgó autógyártó fizessen adót annak az országnak, ahol eladta a tragacsot.
Sarkozy egy idióta, de úgy látszik, át akarja vezetni az országát a szocializmusba: ne érvényesüljenek a piaci mechanizmusok, hanem támogassuk állami bevételekből a kapitalizmusnak megfelelni nem tudó vállalatokat. Szánalmas.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
Bikerider
aktív tag
Ha csak a Google-t adóztatnák az biztos náluk is jogellenes lenne, ha mindenkit, akkor a legkisebb keresőt és céget is kellene. Ezután meg az lesz a következő lépés, hogy a magánoldalakon közzétett hírdetések után is fizetni kell majd.
És ha arra gondolunk hogy akár a Google vagy akár más honlapon kiteszik valakinek a reklámját és cserébe a másik is kiteszi az övét, akkor nincs pénz a reklámban, de akkor mi van?
És az is kérdés, hogy a google és a többiek mit fognak tenni, mert szerintem valami szűrőt csinálhatnának, ami biztos korlátozná a találatokat.
[ Szerkesztve ]
-
Szőröstalpú
tag
A francia autók után elég sok adót beszed az adott állam (pl regadó, áfa), és ugye nagyrészt helyi benzint is tankol, ami talán még nagyobb üzlet.
A javaslat ettől még nagy baromság. Hogy fogják meghatározni, hogy mekkora bevétel után kell adóznia az adott cégnek? Ki a hirdető? Kinek szól? Ki nézte meg? Vagy honnan?
Ráadásul kapcsolódva a második feléhez (ami szintén ökörség - miért támogatják az adófizetők pénzéből (ráadásul pofátlanul nagy mértékben) a zenekiadókat?), gondolom ott főleg francia portálokon lehet majd beváltani az utalvány. Mit szólnának, ha ezeket a cégeket meg külföldön adóztaták meg, mondván, hogy az meg az ottani piacokból is "nagy szeletet hasítanak ki"
Mostanában úgy néz ki, hogy a franciák nagyon fordítva ülnek a lovon Viszont a kérdésben az EU meg meglepően elfogadhatóan viselkedik. -
moma
őstag
szerintem a multi-nacionális cégeknél ez a probléma egyre jobban előtérbe fog kerülni. vagy eleve nagyon durván kell eljárni, amikor a versenybeli egyenlőségről van szó(és itt baromi nagy kiterjedésű beavatkozásról kell szó legyen, ami a helyi szereplőket helyzetbe tudja hozni), vagy ha már kvázi monopolizálnak egy piacot, akkor adózzanak is belőle helyben és ne Amerikában.
szerintem az a hülye és csőlátó, aki nem védi saját érdekeit. amikor arról van szó, hogy az érdekei mást diktálnak amerika is szépen megfeledkezik, arról amit amúgy más országokban papol, hogy minden akadályozó tényezőt el kell hárítani a korátok nélküli piaci verseny elől(ami amúgy a részükről kiváló stratégia, mert ha az elmaradottabb országban megteszik, lehet sejteni, hogy nem a helyi cégek fognak győztesként kikerülni).
-
bambano
titán
jaja, például adózzanak a csigazabálók minden nálunk eladott francia autó után...
a hülyéjének nem tűnt még fel, hogy erópai unióban él?Szoktam néha mondani, ha nagyon felbosszantanak, hogy ennek még a szomszédja is hülye... na ide az dukál, hogy az egész utca hülye, ahol lakik...
Ja, még egy alapvető kérdés: ha a google adózik a franciáknál a francia hirdetések miatt, akkor a francia internetezők is adózzanak az általuk gugliba felrakott, más országokban megjelenő hirdetési bevételeikből?
-
orbano
félisten
milyen problémát? minden cég minden országban hirdet az interneten, és oda adózik, ahol a székhelye van. tehát a lehetőségek adottak: minden országnak a saját reklámfelületéért cserébe ott van az egész Világé. ebben max pár csőlátású pénzéhes buta barom lát problémát (ez nem neked szól, hanem a szóbanforgó államfőknek).
A vér nem válik VAZZE!™
-
MODERÁTOR
A cím olvasásánál én el nem tudtam képzelni, hogy a franciák mért pont a Google-t akarják megkérni, hogy csináljon egy újabb televíziós csatornát nekik.
Mért is akarna a Google a műsorterjesztés bizniszbe beszállni, bár, internetes "televízióadót" még csinálhatnak. -
moma
őstag
„Jelenleg e vállalatok abban az országban adóznak, ahol a székhelyük is található, miközben a mi hirdetési piacunkból is nagy szeletet hasítanak ki”
ez a rész szerintem valódi problémát ragad meg.
viszont az, hogy államilag támogassák a működő üzleti modellt kidolgozni képteleneket az azért elég abszurd.
-
Psychonaut
veterán
Na ja, ez valóban rendkívül értelmes ötlet...
-
leviske
veterán
Jaj, ezek a franciák mindig beújítanak valami frankót! Ha lesz pislogásadó, az is biztos tőlük fog kiindulni.
-
orbano
félisten
az a szomorú ebben, hogy egy olyan ember vezethet egy országot, aki egy ekkora baromságot komolyan gondol...
A vér nem válik VAZZE!™
-
addikt
Ezt a gyökérséget... Hülyeség adó nincs? Bár akkor, mi magyarok is megszűnnénk...
There's a device that I've been using called a whoop.
-
Szirti
tag
Lehet hogy Sarkozy azt hiszi hogy ő Steven Aboutman, és most be akarja hajtani az internetpénzt! Csak nehogy úgy járjon, mint a fent említett
"Revenge is a dish best served cold." - old Klingon proverb
-
Killing
addikt
Ebből aztán nagyon nagy hátránya lehet a franciáknak hogy nem adózik egy külföldi cég azért mert hirdet a neten. Akkor miértnem egyből letiltani a zinternetet?
De az is lehet hogy Sarko nem bánik jól a zsetonnal, elvégre magyar vér folyik benne.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung TAB A7 LITE 32GB/3GB (SM-T225) 8,7" kártyafüggetlen tablet
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- PS5 Slim Digital - 21 hó garancia
- 2 db Dell 21,5" LED, Full HD, 5ms, VGA, DVI + HDMI, Kecskemét
- PS4 Slim 3 kontroller és 3 játék
- JBL BAR 1000 7.1.4 csatornás Dolby Atmos Soundbar - Új, garanciális akár beszámítással
- harman/kardon Citation 500 fekete & szürke - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással