Új hozzászólás Aktív témák

  • tequilatorgg

    újonc

    Sziasztok!

    Örülök, h rátaláltam erre a fórumra, szerintem ez a legjobb a neten. Nagyon kedvesek a kommentelelők és rengeteg tapasztalat van összegyűjtve, igyekszem olvasgatni, de sok hozzászólás van nagyon :)
    Egy kérdést szeretnék feltenni, hátha valaki akinek hasonló problémája volt, vagy hallott vkiről akivel szintén előfordult és végig is olvassa a kisregényemet :P
    A helyzet az, hogy majdnem négy hónapja (15 hete) műtöttek, mert már 6 éve kiszakadt az 5-ös porckorongom. (17 évesen alakult ki ez a betegségem, több oka is volt, genetika, szabálytalanul végzett konditermi gyakorlatok, egészségtelen életmód, stb. 3 évig nem foglalkoztam vele, majd a nem műtéti kezelések sikertelensége miatt döntöttem a műtét mellett. A nem fájós lábamat elkezdtem jelentősen terhelni, hogy a fájósat kíméljem, ezért a cipőtalpam is asszimetrikusan kopott.) A négyes és a hármas porckorongomon is van kiboltosulás, 4-en középre, 3-on balra. Azt a két porckorongomat semmiképp sem akarom megműteni.
    Szóval a jobb oldali fájdalmam majdnem teljesen megszűnt és mivel a doki azt mondta, hogy hátúszással és ágyéki McKenzie tornával vissza lehet nyomni a kiboltosulásokat viszonylag hamar elkezdtem úszni és tornázni, bár az egyelőre csak hát és hasizom erősítés amit a gyógytornász mondott, illetve fekve homorítani szoktam sokat. Műtét után hetekig masszázs-ra is jártam.
    A helyzet az, hogy ha sokat ülök akkor a másik lábam jelez, egy kicsit fáj, ezért az ülést minél gyakrabban 40-45 percenként meg szoktam szakítani és nyújtózkodok, homorítok.
    Az lenne a kérdésem, h miért fáj a másik lábam? Ez még a műtét hatása vagy annak ellenére, hogy napi szinten tornázok, heti 2-4-szer úszok, és igyekszem egyenes háttal ülni mégis elkezdte nyomni a porckorong az ideget? (Ha valami hiba van a dologban, akkor az mindenképp a hosszadalmas helytelen ülések lehetnek, de csak amiatt deformálódott el a porckorongom? Olyan sokan ülnek évtizedekig helytelenül... :F Vagy a tornával lehet gond?) Ha igen mit lehet tenni? (Minél hamarabb el akarom kezdeni a probléma kijavítását, mert ha halogatom akár megint szike a vége, abból meg elég volt egy.)
    Köszönöm szépen hogy végigolvastad, ha konkrétan ehhez nincs is, de van bármilyen infód arról, h miért fáj az eddigi jó láb kérlek írj! ;) Esetleg ha tudnátok ajánlani nyugodt szívvel valaki igen profi gyógytornászt, akinek komplex szemléletmódja van, akkor nevek is jöhetnek.
    Mindenkinek aki nálam rosszabb helyzetben van jobbulást kívánok, nagyon nehéz ez a betegség és tudom, hogy az élet, illetve a személyiség több szintjén is átgondolást igényel, úgyhogy kitartást is kívánok hozzá! :B

Új hozzászólás Aktív témák