Új hozzászólás Aktív témák

  • enerdzsájzer

    tag

    válasz zsuzsabar #1282 üzenetére

    Szia! Hallgass az orvosodra. A stabilizálással bele lehet futni egy ördögi körbe, felborítja a gerinc maradék egyensúlyát, kikészülnek a szomszédos porckorongok (főleg ha eleve van már rajta kisebb sérv) ezért egy idő után lehet hogy ki kell egészíteni a fixálást. Nagy beavatkozás, nagy seb és szét van vagdosva meg faragva ott minden, ezért még több hegszövet képződhet ami még több problémát okozhat idővel...stb...
    Az egyik orvos azt monda nekem: kész katasztrófa a fixálás, sok esetben több bajt okoz mint amennyit megold.
    Ezért szerintem próbáld meg elkerülni, próbálj ki mindent (gerincfűző, helyes életmód, testtartás, torna) tényleg mindent, kísérletez mi jó és mi nem, keress fel szakembereket, gyógytornászokat, kiropraktőrt, rehab. szakikat, mindenkit aki szóba jöhet, hátha tud valaki valami jót.
    Ha mégis oda kerülnél hogy a bénulás veszélye is már nagyon fent áll (reméljük nem lesz soha) olyan kórházat keress ahol van sebész navigáció és olyan orvost aki mindent elmagyaráz és mindent meg lehet beszélni vele. Elvileg van már olyan hogy nem fixálják el teljesen a szegmentumot, hanem rugalmas rudakkal támasztják meg, erre is kérdezz rá, ezzel jobban járnál.
    Nem biztos hogy a "sztár" orvos a legjobb választás, ők is el tudják nézni a "tervrajzot". Egy jó hírű kórház jól felszerelt műtőjével és egy segítőkész lelkiismeretes orvossal érdemes nekivágni ennek csak.
    Remélem nem ijesztettelek meg nagyon :) a legfontosabb hogy ne keseredj, ne add fel, kitartás és akaraterő!
    Írd meg ide a fejleményeket ha van kedved, vagyunk itt páran, megbeszéljük. :)
    Jó egészséget és jobbulást!!!

Új hozzászólás Aktív témák