Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
az a baj, a fő bevételi forrásomnál úgy próbáltak már rám tekinteni, mint aki "visszatért" és minden megy, mint régen. havi 3-4e km-ek, és hasonlók.
De ma megmondtam, nem megy. pont.
most megy a tanakodás.Nehezen adom meg magam, de ma felkeltem, és azt mondtam, igaza van páromnak, nem ér annyit az egész, hogy belerokkanjak.
ha nem megy, nem erőltetjük, annak sincs értelme, hogy azért szedjek fájdalomcsillapítót csak, hogy el tudjak menni dolgozni. akkor kevesebb/más munka, és meglátjuk, kijön-e, vagy veszünk fel embert utazni.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
bigfam
csendes tag
Sziasztok!
Az én sztorim nem egyszerű, a gerincsérvel kapcsolatban, ha nem velem történik el sem hiszem. Talán okulnak belőle néhányan.
(1998) 28 évesen volt az első műtétem, soförködtem abban az időben, a tünetek így utólag nyivánvalóak voltak, gerinc és lábfájdalmakkal konzervatív kezelést kaptam kb fél évig mire eljutottam az Amerikai úti idegsebészetre, már elviselhetetlen fájdalmaim voltak. Hamar túl estem a műtéten, és én hülye 4 hét múlva már munkába is álltam (vezetés+pakolás) igaz bennem volt a félelem a munka elvesztése miatt is.
(2000) Másfél évvel a műtét után egy tüsszentés és ugyanott újra egy sérv, egy pillanat és bot nélkül nem tudtam járni. Ugyanott ugyanaz műtött (garanciában). Erre már sajnos a munkahelyem is ráment.
(2001) Ujabb panaszok jöttek leülés után csak nehézségek és fájdalmak árán tudtam kiegyenesedni. A honvéd gerinc ambulanciájára kerültem, ahol kiderült hogy a második gerincműtét után stabilizálni kellett volna a kétszer műtött gerincszakaszt. Ezen is túl estem, flexibilis fixaciót, (és porckorong helyett implantátumot kaptam) végeztek rajtam, még Hévizre is elküldtek rehabra. Fél év múlva egy kontroll röntgenen kiderült hogy a fixació a gerincem jobb felén szétcsúszott, de mivel fájdalmat nem okozott nem kellett beavatkozás.
(2002) Leszázalékoltak akkor 67 % -ra. Nem sok választásom volt, ezzel a problámával és sok beteg állománnyal nem sok lehetőségem volt.
(2006) A bizottság szerint meggyógyultam, gerinckimélő munkát végezhetek. 50% ra vettek amivel az önkormányzathoz fordulhattam volna szociális segélyért. Azért készültem valahol erre mert a nyugdíj alatt tanultam 2 szakmát is( amikben sajna nem tudtam elhelyezkedni korom és a tapasztalathiány miatt). Közben a hivatásos jogsimat bevonta az orvos, mert nem válallhatta a felelősséget, hogyha útközben lebénul a lábam és balesetet okozok, őt vegyék elő.
"gerinckimélőmunka"
Nagy nehezen titkolva műtéteimet elhelyezkedtem a kereskedelemben. 4 év alatt árufeltöltőböl műszakvezető lettem, két ezzel kapcsolatos újabb szakmát is szereztem.
(2010) Slusszpoén. Ez év márciusában mindkét kezem elzsibbadt, erős fájdalmaim lettek, és legyengültek a kezeim. Eddigi tapasztalataim alapján már sejtettem mi történhetett, amit az MRI igazolt, KÉT SÉRV a nyaki gerincszakaszon.Konzervatív kezeléseken és már a műtéten is túl vagyok. Kaptam 2 implantátumot és 3 csigolyát fixáltak.
Lassan fél éve vagyok betegállományban, augusztus végén megyek kontrollra. A fájdalmak nem szűntek meg meg lassan két hónappal a műtét után. Tanácstalan is vagyok a munkáltatóm már előre közölte, rendkivűli munkaalkallmassági vizsgálatra küld (joga van hozzá).Remélem nem volt hosszú, de hát 4 műtét története.
-
P.József
csendes tag
Hmmm....nem semmi történet.
Az első (remélem utolsó) sérvemet az építő iparban szereztem kb 7 éve, akkor még nem tudtam hogy sérv. Arra gondoltam, hogy kímélni fogom a derekam ezért kamionozni kezdtem.
Ezek szerint nem volt túl gerinckímélő ötlet.
Túl vagyok a kontrollon. Gerinctornára ítélt az orvos.
Egész jól vagyok. Nem sok panaszom van. Tüsszenteni még mindig nem merek. -
g@bo
nagyúr
nem olvastam végig a hozzászólásokat, de nekem is leszakad a derekam, ezért magát a cikket igen....
remélem, biker már sokkal jobban vagy.
-
biker
nagyúr
update:
szombaton szegeden voltunk, búcsúztattuk párom unokaöccsét, megy afganisztánba.
semmi bajom.tegnap szokásos délutáni séte, munka, dolog ezerrel.
semmi gondreggel úgy ébredtem, hogy nem tudok bal lábbal lépni, terhelni, mert a bal oldalam a medncecsont felett tömör görcsben van, és olyan idegbecsípődésem van, mint a műtét óta sem.
nem tudok hajolni sem (előtte héten vizsgált a doki, lehajlás földtől 10cm-re sikerült)nyomom az aflamint meg a mydetont, és remélem, hat. séta 1km is sok
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Zsike*
újonc
Sziasztok! Most találtan rá erre a fórumra, elolvastam az utolsó 50 hozzászólást és nagyon érdekes volt számomra. Olyan igazi sorstársi, segítőkész, egymást segítő szándék van a sorok között. Jó volt olvasni, egy kicsit erőt ad mások tapasztalata, sok minden műlik rajtunk és ezért sokat tanulhatunk is egymástól. Engem 45 évesen 8 hete műtöttek kiszakadt porckorongsérvvel, a kínok kínját éltem át a műtét előtti egy héten. A bal lában teljes egészében zsibbadt volt és műtét után is kb 6 hétig korlátozott maradt az érzéktelenség és az erős izomgörcsok miatt, Itt olvastam, hogy valaki pár hét után már újból dolgozik. Tényleg mindenkinél egyedi a javulás, a terhelhetőség. Nekem még most is gondot okoz egy 15 perces séta, egy fél óra ülés vagy csak simán egy óra fekvés nélküli mozgás. Remélem, hogy nálam is javulni fog a dolog és nem marad mindíg így. Bocsássatok meg, hogy rögtön elsőre ilyen hosszú voltam, de jól esett megosztani veletek. Jobbulást mindenkinek!
-
Zsike*
újonc
Köszönöm biker! Biztosan ez lehet a magyarázat, mert kiszakadás után még 8 napig vizsgálatokra küldött az idegsebészem, egyéb problémáim miatt addig nem vállalta a műtétet. Ez ideig a bal oldali ideggyök teljes nyomás alatt volt, iszonyú fájdalommal. Akkor ezért nem egyforma a gyógyulásunk a sorstársakkal.
-
Gyixi
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon régen nem irtam, de figyelemmel kisértem a fórumot. November 2-án műtöttetk gerincsérvvel, február 1-én kezdtem dolgozni. A tüneteim bár lényegesen javultak, de igazán soha nem multak el teljesen. Most voltam egy kontroll MR-en és megállapitották, hogy " a gerinccsatorna bal oldalát kifejezett hegesedés tölti ki" Járt már valaki hasonló cipőben? Ilyenkor mi várható? Csak a jövő héten megyek vissza a dokihoz, de nagyon be vagyok pánikolva!
Icus
-
biker
nagyúr
Hogy sikerült kontroll MR-t kisírni? nekem egy röntgenre futotta, ami persze pont semmit nem ér ilyenkor
A hegesedés nem jó, mert ugyanolyan tünetet okozhat, mint a sérv.
Ez vagy műtik, vagy injekciós kezeléssel feloldják, ha lehet.vagy ilyen marad
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Gyixi
csendes tag
Nem nagyon kellett sirni az MR vizsgálatért, elmondtam a tüneteket. Ezek, ahogy irtad is,
lényegében ugyanolyanok mint a sérv tünetei voltak. Az viszont meglepett, hogy érdekes módon egy héten belül kaptam időpontot. Tavaly három hónapot kellett várnom kiszakadt gerincsérvvel.Icus
-
bobalazs
nagyúr
Bementem a körzetihez, mondtam neki adjon beutalót kivizsgálásra.
Azt mondta nem ad mert ha ilyen vígan tudok menni akkor nem foglalkoznak velem, komolyabb problémával mennek oda emberek... :S
Akkor így fogok élni életem végéig? Maga nem látja éjjel hogy szenvedek mikor állnom kell a melóhelyen 8 órákat. -Ez a maga keresztje, mondta.Amikor fáj, sőt többször is, műtét óta észrevehetően balra húzódik ki a csipőm, úgy nézek ki mint vmi gnóm. Tudtok jó tornákat amivel egyenesbe hozható?
Mert alighogy kitolom vissza kézzel tükör előtt, ahogy járok visszaáll. Gondolom a fájdalomtól. -
bigfam
csendes tag
Sziasztok!
Megvolt a kontroll, hát több mint két hónappal a műtét után azt mondta a főorvos, hogy félúton vagyok. Sajnos a kezeim időszakosan fájnak és a hátizmaim is fájdalmasan merevek, ez az un. poszt operatív állapot. Ha megleszek a házi ápolással (2 x 12 gyógytorna), mehetek valahova 3 hetes rehabra.
Közben furcsa tünetek is megjelentek, felső testem izmai egyik pillanatról a másikra elkezdenek rángatozni az ujjam hegyéig, erre azt mondta nem hiszi hogy az operáció miatt van, ezért a gerinc betegségekkel foglalkozó pszihiáterhez kell mennem, lehet hogy a 4. műtétet már nehezen dolgozom fel phszihésen, nem tudom. Kiváncsi leszek.
Mindenkinek jó egészséget! -
biker
nagyúr
ez a hidegfront, az nagyon király
-
P.József
csendes tag
Nekem is érzi az időjárás változását, de nem vészes.
Egész jól vagyok már. Jövök, megyek, hajolok, ülök, vezetek.....akkor van gond ha fel akarok emelni valamit a földről. A Palotapincsimet szoktam felvenni és akkor enyhe fájdalom van és olyan öregesen megy az emelés. Ez elég nagy baj mert Szeptemberbe vissza kellene menni dolgozni, ott meg emelgetni kell elég nehezeket. -
biker
nagyúr
válasz P.József #469 üzenetére
az érdekes, mert 95%-ban mást mondanak
műtét előtt nekem azt mondták, 6 hét a felépülés, utána azt, hogy 6 hét múlva kezdődhet a rehab, és 3 hónap múlva kezdhetek dolgozni, és sosem lesz olyan, mint újkorában
ennyi a diffi az előtte-utána dumákban.
-
P.József
csendes tag
Nekem annyi volt a rehab, hogy 10 alkalommal gerinc tornáznom kellett.
Megkérdeztem a dokit, hogy ha vissza tudok menni dolgozni akkor mekkora esélyem van arra hogy újra sérvem lesz. Azt mondta, hogy nem több mint másoknak.
Erősen kétlem, hogy 80-100-120 kilós embereket fel tudok emelni kb 1 hónap múlva.
A kutyát is csak egyenes háttal tudom felemelni és így is fáj. -
biker
nagyúr
válasz P.József #471 üzenetére
pedig alap, hogy műtét után várólista nélkül kapsz helyet pl ORFI-ban, 3 hetes bentalvós rehab, minden nap gyógytorna, masszázs, elektromos kezelés, medence parti, stb
én kihagytam, nehogymá befeküdjek, egy hónapig bírtam melózni. (sokat ülök, vezetek)
de héviz is rövid várakozással megkapható
-
-
-
szlibud
tag
Amúgy vannak itt csavarozás szakértők is? Anyut úgy néz ki műteni fogják, 12mm-t el van csúszva az L5 csigolyája és ívszakadása van, a doki azt mondta 4 héttel utána mehet dolgozni (Városban vezet 3-4 órát naponta). Mondjuk én 4 hét múlva nem tudtam 3-4 órát ülni se,még most se szívesen
Ha a csavarozás ennyivel jobb akkor miért riogatnak vele? -
Zoli bácsi
őstag
válasz P.József #471 üzenetére
Hali! Engem 3 éve műtöttek, én is embereket emelgetek.. nem is kicsiket. Mentőknél dolgozom, és ugye ritka a 100kg alatti kuncsaft. Műtét után még egy évig telefon mellett voltam, aztán visszasírtam magam kocsizni, hogy ne kelljen napi 100km-t utazni. Előtte persze konzultáltam a műtő orvossal, én is meglepődtem, de azt mondta nyugodtan vállaljam be. Ha időjárásváltozás jön, vagy nehezebb a kuncsaft, pár napig utána érzem a derekam, nem veszélyes, kissé sajog. Aztán jönnek olyan napok-hetek, amikor mintha semmi baj nem lenne, nem is érzem a derekam. Szóval nem akarok senkit biztatni, mert én sem tudom meddig megy a dolog, de rühellettem meló előtt és után napi szinten 2 órát utazni...
Na, szóval van más kollégám is, akit porckorongsérvvel műtöttek, kocsiznak, úgy tűnik mindenki bírja. Más, aki meg nem emel semmit, már visszakerült a műtőasztalra. Én abban bízom, hogy 40 év után csontosodnak, összébb húzódnak a porcok, talán kihúzom vele, túl vagyok a negyedik ikszen. Magyarországi viszonyokra, meg a 130kg-os súlyomra levetítve előbb kapok infarctus-t, vagy gutaütést, mint új sérvem lesz.
Szóval kitartás emberek, nem kell kétségbe esni, lehet teljes életet élni.
Ja, és most azok a tornagyakorlatok tesznek jót, amit műtét után tiltottak, hogy csavaró mozdulatokat ne tegyek a derekammal. Ha fáj, alaposan, izomból, lendületből jobbra-balra tekerem az anorexiás felsőtestem, ez jól esik a derekamnak.
Annyit még, hogy ugye ketten emelünk a gépésszel, ha van egy 120 kg-os beteg, az hordággyal emelni és ugye kettéosztva a súlyt, olyan 70kg-ot napi szinten emelek. Sajnos néha többet. Muszály. -
P.József
csendes tag
válasz Zoli bácsi #479 üzenetére
Hali. Ezek szerint egy cégnél vagyunk. Én gépész vagyok és a harmadik ikszen vagyok túl.
Ha nehezebb dolgot akarok felemelni akkor azt csak egyenes háttal tudom és akkor is fáj a derekam (beleszúr). Ebbe a pop szakmába nem mindig (elég ritkán) tud az ember egyenes háttal emelni. Autóbalesetnél vagy nyugdíjast kiszedni az ágyból vagy reanimálásnál nem a gerinckímélő testtartás az elsődleges szempont.
A derekam jelenlegi állapotából ítélve nem sok esély van rá hogy bírja ezt a megterhelést. (3 hónapja műtöttek) -
Zoli bácsi
őstag
válasz P.József #480 üzenetére
Próbálj meg valami mást egy kis időre, úgy egy évre. Én ICS-ban dolgoztam, de nem szerettem. Vigyázz magadra bajtárs, mert nem tűzoltók és rendőrök vagyunk, ahol ha megrokkansz, mehetsz 100% nyugdíjba. Itt ha nem bírod, 55 évesen is lapátra tesznek.
Keress nyugodtan priviben, ha kérdésed van. Egyébként a helyszínen, ha van férfiember, szoktam segítséget kérni a beteg mozgatásához. Kórházban is, ha van egy nehezebb beteg, az ápolók, néha még az orvosok is segítenek. Megemeljük a hordágyat a fekvőkocsi szintjéig, aztán lepedőstül két ember lazán áthúzza, csúsztatja, persze, ha olyan betegről van szó. -
bendxp
újonc
Kedves Mindenki, új tag vagyok, megosztanám veletek az én történetemet: bő 1 éve kezdődött, gerinctáji fájdalom, lazító injekció, felkelés után wc-n ülve éles hasító fájdalom, majd minden fájdalom mentes. Öröm, hogy vége a fájdalomnak, majd lassan lábfej zsibbadás, reumatológia 2 hónap. Nehéz járás, egyre dagadtabb boka és lábszár. Neurológia, MR, gerincsebészet. Azonnali műtét (teljes bénulást megelőzendő, utolsó percben) Megjegyzem, semmi gerinc és egyéb fájdalom nem volt, csak a bizsergés, lábdagadás, nehéz lábérzet. Műtét után otthon pihi, torna majd 1 hónap múlva Hévíz. Ez volt tavaly novemberben. Decemberben munka (ülő) mellette gyógytorna. Azóta lábfej bizsergés változatlan, izmok erősödtek, de reggelre vékony boka, estére dagadt boka, krémek, mágnesterápia. Gondoljátok hogy az idegek (hónapokig voltak elnyomva köszi a reumatológusnak) ilyen lassan kelnek új életre? Legalábbis minden orvos, akinek mondom vagy mutatom ezt feleli. Járt vagy jár valaki hasonló cipőben? Én bízom, csak a türelmem véges. köszi hogy elolvastátok.
bendi
-
törölt tag
Körülbelül 10 éve operáltak. Szerintetek a görkorit inkább hanyagoljam? Gondolkoztam rajta, hogy vegyek egyet.
-
bendxp
újonc
válasz Zoli bácsi #484 üzenetére
Köszi a biztatást, nagyon reménykedem hogy csak a hosszú ideig tartó "elnyomás" miatt van. Igazából néha bosszant, hogy senki nem mond semmit, látom rajtuk hogy tanácstalanok és akkor jön a sablonos válasz? idő kell hozzá. Jobban tennék az orvosok, ha az ilyen és ehhez hasonló topicokból néha tapasztalatot gyűjtenének.
bendi
-
biker
nagyúr
állítólag javasolt, de nem állandóra, csak emelésre.
én az sztk-sat a kocsiban tartom, az is elég néha. pl elmentünk a plitvicei tavaknál a napi túrára, feldobtam magamra, és gyia
-
Zoli bácsi
őstag
-
enerdzsájzer
tag
Sziasztok!
Rég jártam erre, gondoltam beköszönök és elmesélem hogy mi a szitu. Két hete megint dolgozok de csak kímélősen híradó ügyeletes vagyok (telefonálgatok, rádiózgatok, papírokat munkálgatok) Reggel 7-től délután 4-ig kell ücsörögni egy székben, ha nincs semmi esemény felállhatok és sétálhatok az ügyeleten .Kell is mert egy órát sem tudok folyamatosan ülni mert fáj. Este le lehet feküdni, de az az ágy...pff. Nehezen viselem, mire vége a szolgálatnak reggel, már alig birok menni. Remeg az inam, a lábaim rogyadoznak. A 48 órás pihenőt itthon végig fekszem. Tornázgatok, sétálgatok de fáj. Tens-el órákig bizsergetem magam, ha kihagyok egy kezelést még jobban fáj. Kb. két hónapja stagnálok. Azóta semmi javulás. Betonkemény ágyon alszok -ha tudok- mert kb.2-3 órás fekvés után úgy elgémberedik hogy nem tudok utána tovább aludni. Fel kell kelni mozogni egy kicsit. A lábam még mindig zsibbad, néha nagyon erős fájdalom hasít bele, szerencsére csak rövid időre, 20-30 másodpercre, aztán elmúlik. Ha háton fekvésből akarok felülni úgy hogy közben fordulok oldalra hangos kattanás után a derekamban erős lesugárzó fájdalmat érzek a lábaimban. Ezt ilyen csavaró mozdulattal vissza tudom "ugrasztani" és akkor elmúlik a fájdalom is. Házi orvosom szerint elmozdul a csigolya és nyomja az ideggyököket. Még sok-sok idő mire a szervezet "összehegeszti" ezeket a csigolyákat.
Szóval még nagyon mesze vagyok a gyógyulástól. Könnyen mozgok ugyan de nagyon gyorsan fáradok és rendesen fáj ha túlzásba viszem a mozgást, ülést. Nem emelek, nem hajolok, felülni sem merek csak úgy hogy az oldalamra fordulok és kézzel rásegítek. Marad a pihenés, torna, tens, meg a remény hogy lehet majd jobb is. Így állunk 5 és fél hónappal műtét után.
Jobbulást a sorstársaknak!! -
biker
nagyúr
válasz enerdzsájzer #490 üzenetére
kb mintha magamat olvasnám azonos időben.
lesz ez még jobb, szerintem, csak ne siettesdElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
szlibud
tag
Hát nem tudom, szerintem ennyi idővel a műtét után már nem kéne ilyennek lennie... Nekem 3,5 hónapja volt, de az ilyen dolgokkal semmi bajom.
Ennek ellenére most el vagyok keseredve, mert már nekem se nagyon javul,, és távol messze van a tökéletestől, pedig a doki megesküdött hogy 3 hónap múlva el is felejtem a műtétet meg a derekamat.
Tegnap megpróbáltam lovagolni, hát nem voltam boldog az eredménytől Pedig csak ezért vállaltam be az egészet hercehurcát...
Semmit se csináni a műtét előtt is tudtam[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Sziasztok!
Bár nem olvastam el 100%-ban a cikket, de kb én is hasonló cipőben jártam. Még ma sem vagyok 100%-os, de már közel vagyok hozzá (90+).
Tavaly nyár elején azt vettem észre, hogy miután felkelek a székből, valami furcsa húzódó érzést vettem észre.. Eleinte nem foglalkoztam vele, azt hittem biztos megrándult, majd elmúlik. De nem, egyre rosszabb lett, míg végül nálam is kialakult ez a dolog, hogy már tényleg fájt és nem tudtam mi van.
A tünetek kb úgy néztek ki, hogy derékból sántítottam, illetve fájt a jobb lábam (még ma is kicsit). Furcsa volt, mert még nem volt velem ilyen. Derékből egészen bokáig sugárzó fájdalom, zsibbadó érzés. Azt hittem valami a lábammal is van.
Elmentem dokihoz, elküldött röntgenre, és kiderült a dolog. Kicsúszott egy porckorong, ami nyomja a derekamban a lábamhoz vezető ideget, ezért fáj az is. Amikor ez kiderült, akkor már nagyon fájt, nálam úgy volt ez az egész, hogy ha reggel felkeltem, alig tudtam kiegyenesedni, és sántítottam, minden egyes lépés fájt. Az ülés konkrét katasztrófa, ha egy ideig ültem nem tudtam felállni, le kellett feküdnöm. Továbbá reggel még nagyon fáj, és úgy délre elmúlt, ha nem ültem, vagyis kb olyan hogy így "bejáródott". Aztán este vissza ágyba, reggel megint kínszenvedés. De tényleg annyira fájt, hogy még sosem éreztem ilyet, borzalmas volt.
Kaptam gyógyszert, részint elmulasztotta. De amint elfogyott a gyógyszerem, visszajöttek a tünetek, és ezzel a pokol is folytatódott. Nem tudtam, hogy most mi lesz, és semmiképp nem akartam műtétet, a háttérből meghallottam, hogy a melóhelyemről ki akartak már rúgni. Az akkori barátnőm muterja javasolta, hogy menjek kiropraktőrhöz, az segít.
Jó drága, de inkább mint a műtét. Megnézték mi van, egy ilyen gerinc-scannerrel, vagy mivel, aztán be a bácsihoz. Kb 1 percig tartott az egész, aztán mehetsz haza. Na mondom, ez átverés. Aztán este már tudtam is ülni.
Jártam egy ideig, és egyre kevésbé fájt, reggeli pokol elmúlt, és már csak annyi volt, hogy nem tudtam teljesen felhúzni a lábam, tehát a jobb zoknim felvételéhez le kellett guggolnom, hogy elérjem a lábam, mert derékből hajolás kizárt volt. Aztán szép lassan elmúlt, és már az is megy, bár még maradt kis "minifájás", ha úgy tartom a nyakam, akkor még fáj a bokám.. Ez érdekes, ebből is látszik mennyire nagy összeköttetésben van egymással az egész test.
Szóval az a lényeg, hogy a kiropraktőr nekem segített, és a minifájás is elmúlna, ha rendesen járnék... De 6 ezer forint egy alkalom, és sajnos nem engedhetem meg, mert amúgy jól vagyok, bár nem 100%-osan, de már egyáltalán nem zavar a mindennapi életben.
Úgyhogy szeretném javasolni a kiropraktikát akinek hasonló gondja van, mert én hittem benne a legkevésbé, és nekem működött, rendbejöttem. Bár otthagytam elég sok pénzt, de az, hogy többé nem fáj a felkelés az ágyból megérte. Ha még járnék akkor tuti rendbejönne ez a "maradék" minifájás is, de így is elvagyok, nem zavar.
Menjetek el, akinek fáj, bár drága, szerintem megér annyi pénzt, hogy semmiben ne legyen korlátozott a mindennapi mozgás, teendők stb.
Üdv!
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
biker
nagyúr
nézd, megfelelő szabályok betartásával elég sok mindent tudok.
de azért erős túlzás lenne a semmit nem tudok jelző erre. csak ésszel kell csinálni.azt azonban előre mondták nekem, hogy az alap kopásos-meszesedéses és egyéb izületi problémáim okozta panaszok meg fognak maradni.
-
szlibud
tag
Az a rész hogy nem tudok semmit, rám vonatkozott , boccs ha nem így jött le. Így konkrétan ez se igaz, de nem tudok többet nagyon, mint a műtét előtt.
Amúgy ezt már ugyan írtam, de én úgy látom, akinek sikeres a műtét, az ennyi idő után teljesen rendben van, aki meg nincs, az sose lesz teljesen.
De én örülök ha valaki a saját példájával megcáfolEgyébként nem tud valaki gyógytornászt, aki házhoz jön Budapesten? Vagy a 11-ben esetleg elmennék valahova.
-
biker
nagyúr
nem, értettem, hogy magadról beszélsz.
mindenesetre elgondolkodtató, hogy volt-e valós oka a műtétednek, vagy jól csinálták-e, legalábbis nekem előtte a teljes munkaképtelenség és akár az egyedül felöltözés képtelenséghez képest sokkal jobban vagyok, de futni, és lovagolni nem tudok, sőt, szerintem gokartozni sem tudok többet majd
-
szlibud
tag
Egyre rosszabb volt, ha várok pár hónapot, oda jutok ahova Te. És ha már előtte is betegállományban lettem volna, most munkahelyem se lenne
Ettől függetlenül életem első fele sporttal meg mozgással telt, és elég lehangoló így élni.
Persze hozzá kell fűzni. hogy bejátszik egy térdprobléma is, a túrázásnak amiatt lőttek. -
biker
nagyúr
Át kell állni más sportra
Én lecseréltem a versenybringát egy síma túrabiciklire, túrázni meg tudok (Plitvicei tavak, 6-7km-es túra hegyen völgyön )Sajnos minden nem lehet jobb.
Én mindig azt mondom, amíg jobb, addig örülökElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Andika81
csendes tag
Sziasztok
Engem 4 hete és 3 napja műtöttek,és olyan gondom van hogy a hátam megfájdul hosszabb álás járkálás után,úgy kezdődött hogy a 3 hét végén neki láttam a hosszabb sétának napi 3x20 perc meg még itthon is a lakásban tök jó volt,másnap ugyan ez,már akkor éreztem pedig hogy nem kellene,másnap teljesen bemerevedett a hátamban az izom ennek 1 hete,a görcs elmúlt de még fárasztó a hosszabb járkálás,de maradt ez a napi 3x20 perc,szerintetek hamar kezdtem sok járkálással és megeröltettem,a másik hogy én néha még érzem a fenekemben az ideget,inkább fekvés közben,és most a combomban is néha,ez a combomban az esővel jött lehet összefüggés ez között,ti hogy alakultatok ennyi idő után,mennyit kellene bírnom? -
Andika81
csendes tag
Ja és engem az LV S1 nél volt a sérvem és az Lv LIV között egy szűkület.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest