Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
"hátránya viszont, hogy az egyik komponens rendkívül gyúlékony, a másik pedig, hogy mérgező."
Ez így úgy hangzik, mintha mindkét állítás az egyik összetevőre vonatkozna, mégpedig a magnéziumra, csak ugyebár az nem mérgező, ellentétben az antimonnal. (Felesleges a második "hogy".)
-
Integra
titán
válasz dajkopali #44 üzenetére
egyértelmű, én se csinálnám másképpen.
és valljuk be, az apparátusa zseniálisan csinálja, és ez az új történet, hogy kvázi "belekényszerítik" az összes weboldalt abba, hogy kitegye az fb like gombot az oldalára.. (persze unlike az meg sehol)
sajnos nem az én ötletem volt..ha jól tudom, egyébként már nemzetközileg is támadják őket adatvédelem miatt, főleg európából, ahol a legerősebb a törvényi szabályozás a személyi adatokra és az usa-ban is hivatalosan nekik estek (végre). de nem igazán hiszem, hogy a szenátus törvényileg kötelezni fogja az fb-t, hogy a default beállítás a minden kapu és adatszolgáltatás zárva legyen.
van egyébként egy olyan oldal fb-n, hogy Facebook Site Governance, erősen ajánlom mindenkinek, hogy kövesse figyelemmel.
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
dajkopali
addikt
ez sztem egy igen pontos és releváns reakció
egy baj van vele, egy hozzáértőtől származik
a Facebook (és társai) üzleti modellje viszont jelen pillanatban arra épül, hogy a felhasználóik nem bonyolódnak bele ilyen rafkós kérdésekbe, mint a profil beállítása, épp ez ennek az ügynek a tétje"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Integra
titán
kétélű ez és tény és való, hogy felkell hívni a figyelmet arra, hogy az fb igenis veszélyes, ha nincsen rendesen beállítva.
azt kell megtanulni végre, hogy a mai világban nem az van, hogy a szolgáltatást nyújtó vigyáz default az adataidra, hanem neked a felelősséged, hogy vigyázz a saját adataidra. vagyis bekell állítanod az fb-t, hogy ne kerüljön ki információ. és meglehet, mert a beállítási lehetőségek adottak. venni kell időt és fáradtságot és átolvasni, nem olyan nehéz.
persze ha valaki idióta módjára linkelget, meg mindenféle agyrém klubnak meg oldalnak lesz a tagja magára vessen. hülyének lenni alanyi jog.
alapvetően a gondolkodásunkat kell megváltoztatni, hogy biztonságban tudjuk magunkat.cukerberg meg tök érthető hogy így tesz, mert geci sok, embertelen sok pénzt keres és még többet akar. kurvára nem érdekli, hogy kinek milyen adatát adja ki, amíg kiadja addíg pénzt keres. ezért nagyban az amerikai gondolkodás és törvényi szabályozás tehető felelőssé, cukorberg csak betartja a szabályokat. amíg az usa törvényhozása nem szigorítja be európai szintre az adatvédelmi jogszabályokat, addíg cukorberg is azt csinál amit akar.
tessék elfogadni, jól beállítani az fb-t, vagy nem használni....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
lejtő
csendes tag
Hát igen, Yoda bölcs (?)volt(?)...
-
Shatterhand
csendes tag
fészbúk... höhöhö trendi vazze, egyétek!
Ha microsoft terror áldozata vagy: http://nfh-beadvany.fsf.hu/cgis/registration. Moreecqa :)
-
jubilleum
senior tag
válasz kaoszpapja #5 üzenetére
Piszkosul el van dugva.
itt tudod törölni végleg magad, azt hiszem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ez az 5-ös pont elvileg nem teljesen igaz. amikor egy alkalmazás engedélyt kér, és igent nyomsz, akkor sem fér hozzá a privát adataidhoz, csak a publikusakhoz. ezt be lehet állítani a privacy résznél. ami aggasztó viszont, hogy beállítási lehetőség nélkül hozzáfél a barátok listájához minden ilyen szar.
-
dajkopali
addikt
válasz Namelesske #33 üzenetére
nem azért javítottam ki, mert "csúnya", hanem azért, mert (én nem tudtam, köszönet a figyelmeztetésért dying_starnak) van a Fuckbook nevű oldal (meg is néztem )
[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
moli.hu
őstag
-
Namelesske
addikt
legalább kijavították a címet.
Lehet a mi oldalunkhoz illik az ilyen, de ide nem.
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
Mr.Csizmás
titán
válasz kaoszpapja #5 üzenetére
javaslom, vmelyik haveroddal jelentsd fel a profilodat, hogy fake, vagy stb.
vagy tegyél fel a képgalériában horogkereszteket, meg vöröscsillagokat akkor tuti DEL
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
atike
nagyúr
Na. pont ezért nem vagyok sem a Facebookon, sem az Iwiwen sem semelyik társukon. Azaz csak részben ezért nem. Egyszerűen nincs sem időm, sem kedvem, sem energiám social networkozni. Azt hszem nem keveset venne el az időmből nap mint nap...
Régebben regisztrálva voltam az Iwiwen, de a nagy átalakítások után töröltem magam. Amikor a jó ég tudja mennyi időm elment arra, hogy visszautasítsam Batmant, Pityke őrmestert, aranyos kutyákat, a 7-es villamost meguntam...
-
félisten
-
zoo8800
veterán
-
sekli
addikt
Te tudod...
Azért feltételezem, hogy akik a fél életüket ezen töltik, kicsit több ismerőssel rendelkeznek, Abból kiindulva, hogy néhány éve volt ~100 ismerősöm az iwiw-en, és az üzenőfalon gyakorlatilag soha sem olvastam releváns információt, most, hogy ilyen ipari méreteket ölt ez a megosztás láz, nem hiszem, hogy jobb a helyzet. Egyszer megszámoltam valahol 255 különböző nyavaján lehetett megosztani az amúgy totál semmitmondó cikket, többek között a w3c validatoron is... -
félisten
A cikk jó, de a cím cicces, lévén tényleg van ilyen oldal..
-
Shiku
aktív tag
Én az osztálytársaim miatt regisztráltam, mondván, nekem aztán édes mindegy (azóta is vagy 2× voltam fenn)
De Ez egy kicsit a frászt hozta rám.
Már hogy az olvasott oldalaim. Nem hiszem hogy olyan oldalakon járnék amik rejtegetni valóak, de azért ez bizarr. :/ -
Wolverine
félisten
150 alatti a létszámuk; és majd ők eldöntik, érdekli-e őket Ha közülük 15-20 is elég érdekesnek találja a megosztott hírt annyira, hogy elolvassa, szerintem már mind nyertünk.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
gabor85
őstag
felovastam a cikket 1 havernak, olyan zsidózás lett belőle
erősen gondolkodok hogy minden adatomat kitörlöm. lesz egy kép oszt jóvan.. meg némi infó... szar az egész és kész... -
Metalfan
senior tag
Én pár hónapja a farmville miatt regisztráltam arckönyvre Szinte semmilyen infót nem adtam meg magamról, persze az ismerősök azonnal jelentkeztek szép számmal... Aztán vagy egy hónapja meguntam a szájberkapálást, és azóta sem nagyon léptem be arckönyvre. Nem jelent semmit sem számomra a fészbúk, pedig az ismerősök jelentős része ott éli a közösségi életét.
-
Wolverine
félisten
Alapesetben pl. személyre szabott reklámokat kapsz és csak olyan dolgok jelennek meg, amikről úgy gondolják, hogy érdekelhet.
#4: a linkmegosztás egyik haszna, hogy ha olvastam egy olyan cikket, amit érdekesnek tartok, akkor nem kell 100 embert végigspammelnem emailben...
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
dajkopali
addikt
trendi, vagy nem, ez roppant fontos kérdés, és nem csak a Facebookról szól, hanem a közösségi internet jövőjéről is, főképp arról (csak véletlenszerűen, egy friss hír - nyilván volna olyan is, ami ennek az ellenkezőjét állítja, épp ez bizonyítja, hogy élő problémáról van szó)
igen, kemények az állásfoglalások, az enyém is az, amit leírtam, lehet vele vitatkozni, akár baromságokat is gondolhatok, ez nincs kizárva, volt már ilyen[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Penge_4
veterán
"Abszolút nem értem, hogy mi visz rá valakit, hogy annyit kattintgasson ilyen megosztom ezenmegazon linkekre, hogy abból a felhasználói szokásairól komolyabb következtetéseket lehessen levonni?"
Talán az, hogy bárhol ilyen szavazásos izé van és látod a statisztikát, az általános eloszlás:
275 db 5-ös szavazat.
13 db 4-es szavazat.
6 db 3-as szavazat.
18 db 2-es szavazat.
372 db 1-es szavazat.Ebből két dolog látszik.
1: Az emberek szeretnek szavazni és kattintgatni színes ikonokra és gombokra.
2: A szavazók 90%-ának bináris számrendszerben működik az agya. A sok választási lehetőség megzavarja. A Like és Hate gombok megkönnyítik a választást.kaoszpapja: "Tényleg nem lehet törölni, vagy csak én voltam béna?"
Bár elég tirpák dolog (így nem írom le ide), de van egy ultimate módszerem a hasonló oldalak ellen.
Általában 10-20 percen belül még az adatbázist is wipeolják utánad.
hemaka: "személyiségi profilt tudnak ezáltal összeállítani rólad. Ami részben igaz is, de állítsák, mit kezdenek mégis vele?"
Az információ önmagában hatalom, egy "szakember" kezében pedig szorozd meg tízzel.
Mivel nem tudok rólad semmit így nem is tudok mit mondani, de ha írsz nekem egy részletes önéletrajzot kezdve, hogy hány kilóval melyik napon születtél egészen addig, hogy tegnap hamburgert ettél és megittál egy üveg sört akkor én felsorolok neked egy rakás dolgot, amivel vissza lehet élni és hogy hogyan.
-
hemaka
nagyúr
Valamit vettem ja, de szerintem akváriumoshoz toltam pár dollárt. de már megtaláltam hol lehet törölni minden esetre az érdekes, hogy jelszó kérés nélkül zárolhatot összegeket a számlámon, amikor újra vettem valamit.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
iZed
aktív tag
es most ebben hol van szo a fuckbookrol ?
-
hemaka
nagyúr
-
-
veector
senior tag
Csak én vagyok annyira hülye hogy semmi konkrétumot nem vettem ki ebből, csak annyit hogy a fészbúk rossz? Bár az OG-t használni fogom honlapokhoz szóval köcce.
És milyen adatot adnak el? E-mail címet? Adják el nyugodtan, van egy spam része a gmailnek úgyis. Vagy hogy lájkolom az Annoying Orange-t?
Érzem, hogy ebből flame lesz.
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Őszinte leszek: nem olvastam el a feltételeket, ahogyan az ismerőseim 99%-a sem. Ráadásul még nem is érdekel mi van benne, szintén a 99%-al együtt.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Syl
nagyúr
Bakker. Steve Jobs ehhez a Zuckerberg-hez képest kisipari tanuló!
Még jó hogy ez a cukroshegy nem akarja nekem megmondani, hogy hogy hordjam a gatyám!Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
blueMerle
veterán
Nagyon idevág a South park egy friss epizodja [link]
kaoszpapja: te pedig nézd meg a fent linkelt videot aztán gondolkodj el rajta hogy törlöd-e az accountod
[ Szerkesztve ]
-
kaoszpapja
aktív tag
Fúúúúúú!
Már régóta tervezem, hogy törlöm a F*c*book-os fiókomat, de most jutottam el odáig, hogy megvalósítsam.
A közösségi oldalak alapból elriasztanak, mert egyszerűen nem látom értelmét annak, hogy visszajelöljek ismeretlen embereknek és olyanoknak, akikkel kb csak köszönni szoktam, mert az nem barát számomra, viszont a barátaimról meg tudom, hogy a barátaim és nem kell hozzá májvip, hogy fejben tudjam tartani. A másik dolog a fészbúknál, hogy vannak ezek a hülye játékok és egyszer valaki küldött nekem puszit én meg nem pusziltam vissza és aztán másnap olyan csúnyán nézett rám az illető, hogy legszívesebben fejbecsűrtem volna egy szívlapáttal a baromságáért. Elképesztő mennyire komolyan veszik ezeket és ezt még tetőzi, hogy mindenki arckönyv függő.
A fákbúúk "törlése" se volt egyszerű. Előszöris be kell jelölni egy lehetőséget, hogy mi az oka, amiért törlöm az acc-ot. Na de a vicc az, hogy amikor bejelölök egyet, akkor bejön egy válasz rá, hogy nem kell törölnöd, ezt meg tudjuk oldani. Körülbelül ilyen szinten. Utána meg is kell fogalmazni, hogy mi a problémám. A legdurvább az, hogy ezek után nem is töröltem, hanem csak hibernáltam.
Tényleg nem lehet törölni, vagy csak én voltam béna? -
sekli
addikt
Mivel egyáltalán nem kapott el ez a láz, nem biztos, hogy jól értem a dolgokat:
A személyes adatokon, képeken...stb túl, amik a pár évvel ezelőtti iwiw rendszerben is voltak (azt ismerem csak), itt most az a lényeg, hogy a facebook tudja és kiad(hat)ja azt is, hogy milyen oldalakat olvasnak a felhasználók? És ezt az Open Graph protocol-on keresztül gyűjti be, melynek a használata nyilván jó az egyes weboldalaknak, mert ha valaki azzal megosztja, akkor ingyenreklám, de mitől osztják meg? Abszolút nem értem, hogy mi visz rá valakit, hogy annyit kattintgasson ilyen megosztom ezenmegazon linkekre, hogy abból a felhasználói szokásairól komolyabb következtetéseket lehessen levonni? -
törölt tag
Azt se tudom mit állítottam be magamnak midnenféle protokolloknak- pedig a legutóbbi módosításkor alaposan átnyálaztam- de valahgoy csak ne mtalálnak meg az általam nem engedélyezett forásból érkezö levelek az adott felületröl érkezve.
-
zoo8800
veterán
Először raktam ki cikket a facebookra, na vajon mi volt az?
rip and tear, until it is done
-
MODERÁTOR
Hát, az tény és való, hogy a mai fiatalságot nem nagyon érdeklik ilyesfajta problémák, beleegyeznek ők mindenbe, csak követik a többieket, ugye nem csak ilyen esetekben.
Mondjuk kamaszként majdhogynem mindegy nekik bármi, akkor még senki sem gondol arra, hogy később milyen következményei lehetnek a jelenlegi cselekedeteiknek...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest