Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
netpeti98
addikt
Esetleg megoldás lehet egy helyi, nem felhő alapú jelszókezelővel (mondjuk KeePass) generáltatni jelszavakat, amit aztán a program segítségével adsz meg. Így biztosan nem lesznek egyező jelszavak és a szolgáltató szerverének feltörésétől se kell félni, viszont kicsit kényelmetlenebb lesz.
Üdv netpeti98
-
rt06
veterán
válasz attila9988 #20 üzenetére
mar az elso itteni post-odban a felho ellen szoltal, ezert vilagitottam ra, hogy itt nem errol van szo, mert nem volt egyertelmu, hogy tisztaban vagy-e vele
ertem en, hogy az evtized mumusa a felho, de mint irtam, nem lehet mindent kislemezen kuldozgetni (bar teny, hogy en is sokkal jobban orulnek, ha az svn es hasonlok helyett szemelyesen vihetnem a kodot azokba az orszagokba, ahova fejlesztek, de sajnos nem ez a helyzet - vagy pl a dns szolgaltatasom par tiz dollaros koltsegenek kifizetese miatt tulzas lett volna az usa-ba repulnom)
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
attila9988
őstag
eloszor is itt nem a nagyteso vigyazott a cuccokra, hanem a sajat halozatukon voltak az adatok, azt tortek meg
Így van, a nagytesóról már csak a következő hsz -ben volt szó. Ha megnézed mire írtam, akkor érteni fogod.
persze nem azt mondom, hogy nem hibasak, a biztonsagra igenis figyelni kell, de a megoldas nem az, hogy elvagjuk a kabelt, es majd offline megoldjuk
Nyilván van ilyen is, de mint látod, nem tudtak vigyázni még ezekre az adatokra sem. És ez itt a gond. Ezért kell jól meggondolni hogy mit intézünk távolról valami szolgáltatásban (ami jobb esetben saját) és mit helyileg.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
rt06
veterán
válasz attila9988 #18 üzenetére
eloszor is itt nem a nagyteso vigyazott a cuccokra, hanem a sajat halozatukon voltak az adatok, azt tortek meg
masodszor pedig, miert is vannak online az adatok?
- bejelentkezesi adatok: ha ezek nem lennenek online, meglehetosen nehezen tudnal barhova is belepni
- bankkartyaadatok: online vasarlas, mint olyan mond valamit? marpedig az adobe szoftverei megvehetoek online is
- forraskod: nem mindenki teheti meg, hogy kislemezen, meg email-ben kuldozgetia munkajat, foleg mikor tobb 10-1000 embert foglalkoztato, a vilagon mindenhol elszort telephelyekkel rendelkezo vallalatrol van szo. ilyenkor jol tud jonni valamilyen revision control softwarepersze nem azt mondom, hogy nem hibasak, a biztonsagra igenis figyelni kell, de a megoldas nem az, hogy elvagjuk a kabelt, es majd offline megoldjuk
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
attila9988
őstag
válasz dragon1993 #17 üzenetére
Nem maradi cseppet sem. Vagy az olyan dolgok mint az adatbiztonság, vagy a privát szféra már kimentek a divatból? Mert akkor tényleg maradi vagyok. Ha meg nem mentesz le valamit, az a saját hibád, nem a technika szúrta el neked. Én lementek mindent, mindig. Ez az eljárás. Régen megtanultam, alkalmazom.
Pár nagy cég hathatós marketingje miatt gondolod hogy maradi ez az álláspont, de engem nem a cégek vezetnek az orromnál fogva, hanem a józan ész. Az meg egyre inkább azt diktálja, hogy netre minél kevesebbet, minél ritkábban rakjon az ember, fontos dokumentumokat meg soha az életben....
Lehet hogy neked csábító a gondolat hogy a nagytesó majd vigyáz a cuccaidra, és akkor lehetsz majd trehány, illetve jelent neked valamit ha a nagytesó begyszóra megígérte neked hogy nem tesz semmit csak a fiók mélyére rejti a cuccodat, de nekem ez marha kevés.... különösen manapság. Semmilyen garanciát nem látok sem arra hogy megőrzik felhasználás nélkül, sem arra hogy nem veszítik el (lásd cikk) és nem kerül harmadik fél kezébe.
[ Szerkesztve ]
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
dragon1993
őstag
válasz attila9988 #16 üzenetére
Mondok egy példát, volt egy anyag amit nem mentettem le format előtt.
Azt hittem elveszett és írhatom újra az egészet.
És akkor beugrott ,hogy TFS -en fent van. Ezzel spórolt nekem X órát a felhő.
Nem azt mondom ,hogy mindent oda de azért kicsit maradi az álláspontod lásd be. -
attila9988
őstag
Folyamatosan internetre kötött hálózat soha nincs biztonságban... ezért is problémás többek között a felhőzés is. Most is mi van? Ügyféladatok kerültek idegen kézbe. Ez jelentős arcvesztéssel jár majd, és az egész "tegyélmindentanetre" koncepció koporsójába veri az újabb szeget, a snowden ügy mellé, meg a gmail, és amazon lerohadások mellé, a microsoft -os bakik közvetlen közelében...
Ez van....
-
hemaka
nagyúr
Eléggé csúnya kis incidens.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
ng0ofy
KORREKTOR
Engem az zavar a legjobban, hogy a személyes adatok, jelszó is kikerül ilyenkor a cégtől. Egyre gyakrabban törik fel a nagy cégek adatbázisait és így nagyon figyelni kell rá, hogy az e-mail cím jelszó páros sehol se egyezzen meg lehetőleg amit megadok és persze nem a mail címemet kell mindig váltogatni. Ideje lenne tényleg, ha túllépnénk a jelszón és valami más megoldással, egyedibbel titkosítánánk, védnénk az adatinkat, autentikálnánk magunk.
-
-
dragon1993
őstag
Remélem hamarosan felkerülnek a forráskódok
Így megtudom ,hogy a DreamWeaver miért szaggat i7 alatt -
nubreed
veterán
+1
Pont ez jutott eszembe nekem is. A forrás kódot mondjuk nem olyan belső szerveren kéne tárolni, amihez soha semmilyen körülmények között nem férhet hozzá senki kívűlről?? Hülye társaság ez az Adobe, meg is érdemlik.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
senior tag
Ez így elég kellemetlen egy olyan volumenű szoftver fejlesztő cégnek mint az Adobe, és hogy kb 1 hónappal később vették észre az se semmi.
essexboy
-
lapa
veterán
én csak arra gondoltam, hogy a flash _player_ meg az _acrobat_ reader lennének az én nyilvánvaló célpontjaim, nem az amit alig használ valaki ezekhez képest. gondolom így volt értve a népszerűség. de remélem mostmár neked is érthető miért bátorkodtam elnagyolva termékneveket írogatni.
-
törölt tag
Mondjuk egy banki tranzakcióhoz nem árt, ha a megfelelő adatok online vannak, így a mostani kár fele tulajdonképpen teljesen logikus.
A többi-ha megosztott telephelyek közötti munkavégzés zajlik, akkor megint nem árt, ha online vannak az adatok, mert nem működne a rendszer. Akkor meg már bele lehet szagolni kívülről, csak akarás és kitartás kérdése. -
Tigerclaw
nagyúr
Továbbra sem értem, hogy milyen idióta cég az, akinek a teljes céges hálózata az internetre van kapcsolva, beleértve a legkritikusabb, legérzékenyebb adatokat tartalmazó gépeket is. Hogy lehet valaki ennyire hihetetlenül buta? Én az első alkalommal páros lábbal rúgnám ki az IT biztonságáért felelős vezetőt, ha ez megtörténne.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
rt06
veterán
imho az acrobat, meg a cf, cfb sehol nincs nepszerusegben a reader-hez (reader != acrobat), flash pro-hoz (amirol egyebkent szo sem esett, nem tudom honnan jott a flash elo), vagy mondjuk egy photoshop-hoz
-
lapa
veterán
hát nem csodálom, hogy be vannak pöccenve az emberek, és az mondják inkább letöltöm és kijavítom én azt a 30 ezer bugot. remélem kiadnak egy épeszű cyanobat readert.
persze olvastam, hogy a népszerű termékek nincsenek ellopódva, de se a flash, se a reader nem túl népszerű, legfeljebb (fél)monopol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- OLED TV topic
- Ukrajnai háború
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest