Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #21 üzenetére
"Illetve pl az Opera Minihez hasonló technoligiákat is érdemes lenne kiépiteni,az ugyanis pl igen jó sávszélleség barát."
Ki van, úgy hívják Opera Turbo.
-
qisqaqas
senior tag
válasz
aprokaroka87 #21 üzenetére
Inkább optimalizálni kellne a weboldalakat, és használni azt a <insert csúnyaszó here> gzip-et, aztán egy fokkal jobb volna. Utóbbit minden valamire való webszeró támogatja.
CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!
-
Rickazoid
addikt
Én meg a Netflix, a Google, a WhatsApp és a Facebook helyében letiltanám a forgalmat Ausztrália felé, legalábbis ezen a hálózaton.
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
aprokaroka87
nagyúr
Majd a Google,Facebook,Netflix meg ilyenek létre hoznak egy nagy világszintű Isp(ket),amik keresztbe lenyelik az ilyen szolgáltokat.
A tartalom az tartalom,bárki is szolgáltatja
Hálozati optimalizálás kell,pl ha adott esetben a HD/FHD tartalmak letiltása video stream esetén.
Illetve pl az Opera Minihez hasonló technoligiákat is érdemes lenne kiépiteni,az ugyanis pl igen jó sávszélleség barát.[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
válasz
aprokaroka87 #18 üzenetére
nem, ne értsd meg.
1. az isp-k a saját marketingjük "áldozatainak" állítják be magukat. nem kunbéla nyomja, hogy csilliárd gbps-t tessék rendelni, hanem ők. az, hogy esetleg használja is valaki...
2. nem, nem kell még 1 bőrt lehúzni ugyanarról, mert itt semmi másról nem szól a dolog, csak hogy nem elég az, hogy fizet a user isp1nek, tartalomszolgáltató isp2nek, hanem a tartalomszolgáltató még fizessen isp1nek is, mert az ő tartalma megy rajta végig a csövön. ugyanennyi erővel tartalomszolgáltató is pénzt szedhetne isp1től, hogy ha én nem lennék, akkor nem menne a csöveden a jóság.nem szeretném azt, hogy egy jó dolog visszasüllyedjen a tv szintjére, ahol ha kiskunmajsa vs nagykunmajsa meccset akarsz nézni akkor X szolgáltatótól kell a tvcsomagot venni, de ha másik meccset akkor b szolgáltatótól kell a tv-t megvenni.
-
Snoop-y
veterán
válasz
aprokaroka87 #18 üzenetére
Sokszor inkabb az a baj hogy ugyanazt a tartalmat tobb szalon viszik/user egy adott csomopontig unicaston.
Nem maga az hogy egy szal mennyit eszik.New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
tomazin
veterán
hanem azt is, hogy két vagy három gyerek használja az internetet, vagy éppen csak két idősebb ember böngészik otthon
ezt hogyan lehet megmondani anélkül, hogy analizálnák a forgalmat?
azzal meg áltassa senki magát, hogy ez ausztrália. az ilyen jellegű döntések ált. nem adott ország cége vezetőinek a kobakjából pattannak ki, ők csak pilot ország/szolgáltató. ha bejön ez lesz máshol is adott cégcsoporton belül. Ha másnál bejött, akkor bejöhet mindenhol.Szerintem amúgy ez csak elterelés arról, hogy a tartalomgenerálókat meg akarják sarcolni.
tessék születik is ilyen hozzászólás, hogy a nagyobb baj elkerülése érdekében a "kisebb" baj elfogadásra kerül:
(#16) aprokaroka87
A netflix-nél még megértem.[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
most komolyan,a Facebook pl mekkora sávszélességet használ?
ha jól tudom és tapasztalom igy is egyre kevesebb ideig használja a sávot és egyre kevesebbet is kér.
A netflix-nél még megértem. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
PeeterssoN #8 üzenetére
Szerintem olyan szerződést nem tehetnek eléd, amiben lemondasz a törvényben garantált fogyasztói jogaidról, vagy épp az adataid védelméről.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
törölt tag
"opt-in a dolog, csak azokról gyűjtik akik belementek"
Vagy azokról, akik a megengedően megfogalmazott szerződési feltételeket aláírja anélkül, hogy külön megtiltaná az adatainak kiadását, mint opciót (különben csökkentett sávszélességet kap)... Vannak még lehetőségek a megfogalmazásban. :-)
-
bambano
titán
-
Tigerclaw
nagyúr
Az előfizetői adatok gyűjtése nem illegális azon felül ami a számlázáshoz szükséges?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Syl
nagyúr
Az ISP-k a következőket szeretnék:
- az előfizető díja ne csökkenjen (sőt növelni kell)
- az előfizető ne használja ki a szerződésben rögzített sávszélességet
- a tartalomszolgáltatók fizessenekA következő 5 éves tervben benne van, hogy a helyi benzinkutak és dohányboltok is fizessenek díjat az ISP-nek. Mert csak.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
zseko
veterán
Az ilyen szolgáltatóval abban a pillanatban bontanám is fel a szerződést.
HR24.hu
-
qisqaqas
senior tag
Ha most én vagyok az ISP, és egy tartalomszolgáltató a bejövő sávszélességem felét megeszi, és ahhoz hogy az infrastruktúrámat nagyobb ütemben tudjam fejleszteni, hogy a közös ügyfeleknek jobb legyen a juzer experience az úgy oké. Ha ezért a pénzért ők ellenszolgáltatást kérnek az is oké. Ha az ő irányukból érkező kapcsolatokat priorizálom, az már etikátlan és megkérdőjelezhető; de jogos. Ezzel addig nincs is gond (mondjuk van de ha egy éven belül komoly mértékben nőne a sávszélem vagy csökkenne a havidíjam, esetleg más előnyöm is származna ebből akkor szemet hunynék) amíg a szolgáltatók extra profitja helyett, a befektetés mértéke növekszik.
Ha a juzer döntene arról hogy ő szeretné ha priorizálnák az ő irányába ezt, de ezért bizonyos adatokat meg kell osztania harmadik féllel, ez már személyes döntés volna. Így kevesebb kérdést hagyna maga után.
A felhasználók adatainak kiadása viszont már túlmegy egy(több) határon...
[ Szerkesztve ]
CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!
Új hozzászólás Aktív témák
it Az ausztrál Singtel-Optus pénzt szedne a Netflixtől és a Facebooktól a kiemelt sávszélességért, de cserébe átadná a felhasználók adatait.
- Asus RT-AX82U eladó
- Bebetto Luca 2in1 babakocsi - mózeskosár és sport résszel
- ASUS GeForce RTX 5080 16GB ROG Astral OC (ROG-ASTRAL-RTX5080-O16G-GAMING) garanciális bontatlan
- MSI MPG Z390 Gaming Plus + i5 8400 + Cooler Master + 16 Gb HyperX 2.400 Mhz Beszámitok!
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest