Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Mikrotik routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
És a FirefoxOS-t is lehet majd olyan mélyen buherálni, mint a root-olt Androidot? Mert számomra ha új telefont veszek ez a legfontosabb. A Google-t pedig utálom, de sajnos az az egyetlen alternatíva, mert az iOS kőbalta, a Windows Phone szintén kőbalta, a Symbian pedig már megdöglött...
-
KAMI911
aktív tag
válasz malnabokor #7 üzenetére
A telefon működik offline módban is, net nélkül is, asszem erről is érdemes lenne egy pár sort írnom.
-
KAMI911
aktív tag
válasz razorka777 #33 üzenetére
Ez is jó az egészben, hogy nyugodtan lehet hackelgetni. Szerintem a jövőben annak is lesz létjogosultsága, hogy az elhagyott, nem frissített telókra lehet majd FxOS-t pattintani.
-
razorka777
veterán
Xperia P-re gyúrja most egy magyar srác a Firefox OS-t, amint működő képes lesz kipróbálom.
Samsung Galaxy A52s 5G&A72
-
Centre
tag
Én is felhasználó vagyok s engem érdekel az, hogy a gyártó nemcsak nem ad ki új androidot hanem a zárt driverei miatt úgy kell fél éveket várni amíg az orosz technwizz tinik használhatóra barkácsolnak az új Droid verziót a telefonomra.
+ NSA/google privacy fright
+ Reklámok -
kispx
addikt
"A másik érdekes témakör az alkalmazás-piacterek kérdése. Ebből a szempontból a Mozilla itt is az ésszerűség határáig tolta ki a lehetőségeket – amelyek mindnyájunk számára elérhetőek. Az Firefox Marketplace-re bárki korlátozások nélkül tölthet fel webappokat, amelyeket biztonsági szempontból néznek át a Mozilla közösség szakemberei. Nincsenek komoly korlátozások, ráadásul a webalkalmazások felépítése miatt nincs titok az alkalmazások működésének tekintetében sem. "
-
Sofian
őstag
Továbbra sem értem mitől nyíltabb a FFOS mint az Android...
Amit előzőleg írtak az pedig igaz. A felhasználót nem érdekli hogy nyílt-e vagy sem. Neki appok kellenek és megfelelő funkcionalitás.
-
válasz malnabokor #19 üzenetére
Azért a Bada és a FF OS-t összehasonlítani nagy hiba. Mert míg a Bada azon kívül, hogy zár volt (ezt már mondta valaki), még alig volt reklámozva, és ma már reklám nélkül elég nehéz eladni bármit is. Az Android ugyanolyan, mint FF OS, csak nem HTML 5 alapon fut, de mivel nyílt és sokat reklámozzák, ezért ezt a rendszert használják legtöbben a világon. Mostanság fog kijönni az Ubuntu Mobile rendszer is, azt is érdemes lesz kipróbálni.
-
joysefke
veterán
Az emberek pedig napjainkban szinte mindig úton vannak, és a mobil lett (vagy hamarosan lesz) a többség fő kapcsolata az internettel.
Jópár év USB stickes mobilnet után most végre otthon is vezetékes (UPC) netem van. Nem tudom szavakba önteni a boldogságot amit a vezetékes neten való első oldalbetöltés okozott a több év mobilnetes fusztráció után
J.
-
sad_Vamp
őstag
Lehet ez akár jó is. De hogy van ezekkel a webappokkal? Ezekhez furt online kell lenni? vagy letölthetők lesznek mint más rendszereken? (mert ha mindig online kell lenni akkor halott 5let szerintem)
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
válasz malnabokor #21 üzenetére
Az átlagfelhasználót viszont az sem zavarja, hogy 100000000000 vagy 20 app van arra a dologra, ha megvan, amit ő használ. Márpedig ezt a szintet elég könnyű elérni.
Mutogatni való hater díszpinty
-
malnabokor
senior tag
Az átlagfelhasználó hol érzi a mindennapi használat során, hogy igen, ez egy nyílt rendszer, ez egy jó befektetés volt?
Viszont igazad van, én sem látok a jövőbe, tehát nem tudom, mi lesz két év múlva de kíváncsi leszek, hogy fog kinézni a mobilkommunikácós piac(A Windowst és a MS Office-t szinte bárminál többen használják a világon naponta, mégis a Wp részesedése olyan csigaléptekben kúszi felfele )
[ Szerkesztve ]
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
válasz malnabokor #19 üzenetére
A Bada nem volt nyílt. A FF OS az. Meg aztán, ilyen vállalkozásoknál semmi nincs előre lefutva.
Ráadásul a Bada egy tök új dolog volt, míg a FF a világ egyik legismertebb márkája.[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
Épp ez az: és hol van most a Bada? Én úgy látom, így kívülről, hogy hiába a Samu volt mögötte, nyomta az alkalmazásokat, mégis eltűnt a rendszer. Testvéremnek Badája (Wave) volt, "halálra unta" magát rajta. Most iPhone-ja van, szerinte ég és föld. És megint nem akarom lekicsinyleni a Mozilla közösséget, de ha összevetem a Samsunggal, akkor valahogy úgy érzem, az utóbbi felé dől a mérleg. (És itt a marketingra gondolok főleg, mivel a jelentős mennyiségű eladás főleg annak köszönhető, és minden sarkon Samsung reklámba botlok, de pl Mozilláról (az IT cafen kívül) csak az Origo hasábjan akadok rá évente kétszer a böngészőpiac aktuális felosztásáról írt cikkben)) Tehát hiába volt a Badára mennyiségileg sok alkalmazás, még a Samsung is belebukott. De az Androidra is kb. a 2,3 környékén jöttek az alkalmazások, nagyobb nevek, és addigra már jelentős tábora volt. És ne felejtsük el, hogy akkor ő üres piacra lépett be, de ez most nem igazán mondható el, itt kell helyt állni, úgy, hogy a felhasználó mától holnapra másik három jelentős konkurens platformra válthat, ahol kettőben is vannak megfizethető készülékek.
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
DS39
nagyúr
van benne igazság, de ezek a készülékek sem külsőre, sem belsőre nem lépik át az olcsó androidos kategóriát, így még kísérletezésképp sem sokan fogják megvenni őket, ráadásul inkább lesz használhatatlan ezeken a rendszer, mint használható. (láttuk az Alcatel OT-Fire tesztet..)
Peak-szintű ketyerét még nem láttam ezektől a kínai gyártóktól, pedig Androidos vonalon bőven van ilyenjük.
[ Szerkesztve ]
-
válasz malnabokor #10 üzenetére
A MS ha növekedni akar, akkor megcsinálja a szkájpot
Különben eddig nem igazolta ezt a "minek" elméletet egyik OS sem. Még Badára is volt nagyon sok minden, pedig az a Samu saját cucca volt. A droidra is mindent meg kellett írni, amikor új volt.
Ettől én nem félek, hogy nem lesz app.Mutogatni való hater díszpinty
-
L Balázs
tag
Csak szólok: a 2. képen hibás a forráskód, hiányzik az addEventListener-ek 3. paramétere!
-
kispx
addikt
válasz netpeti98 #13 üzenetére
Asztali, Ubuntu rendszer.
Idáig annyit találtam, hogy gyomláljam ki a profilmappából (inkább a rendszerre bíznám.)A help pedig nem túl segítőkész az asztali rendszernél
Uninstalling an Application NativelySteps:
On Windows, uninstall the application through finding the application in add or remove programs and selecting to uninstall the application
On Mac, drag the application into the trash bin and empty the trash binDe a Linux lemaradt
Szerk.:
KAMI911
Ha már a fórumot olvasod, akkor ide a Linux rendszerekről történő eltávolítást beilleszthetnétekSzerk2.: Ide is.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz malnabokor #10 üzenetére
Nem minden alkalmazás érhető el asztali böngészőre.
Kb csak a hosted appok. Ami lényegében a mobilra optimalizált weblapok.
Hülyeség. Offline appok is mennek. Bár valamiért a flashlight nem.Kutyából nem lesz szalonna.Notebookból nem lesz lámpa.[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
Na jó, de ahoz, hogy átvihetőek legyenek, először meg kell írni őket webApp-ként, nem? És ez az, ami elég nyögvenyelős manapság, lástd pl. WP + Instagramm (pedig a WP felhasználótábor elég jelentős már) vagy BlackBerry + Viber (nem is készül el) pedig a BlackBerry esetén kb 4 millió felhasználóról beszélünk, de hol van ehhez a Firefox OS felhasználótábora? (Ne érts félre, nem lekicsinyleni akarom, csak mondjuk a, fejlesztők szemszögéből nézve). Tehát hiába működik minden mindenen, ha egyenlőre nincs minek működnie.
Meg ahogy a cikkben is volt, mindenki sütögeti a maga pecsenyéjét, de azt meg is védik minden erővel. Így képzelem, hogy mondjuk az MS milyen lelkesedéssel csinálná meg a Skype-ot WebApp-ként...(Szerk: amúgy ha asztali böngészőben is futnak, tudsz küldeni egy linket, ahol kipróbálhatok egyet? Meg milyen böngésző kell hozzá?)
[ Szerkesztve ]
-
" A Persona – eltérően a mobilos világ többi kapuőrétől – nem készít a felhasználókról profilokat, azaz nem tartja számon és nem követi a felhasználók tevékenységét, közösségi kapcsolatait. "
Még. Különben a kezdeményezés ígéretes
@malnabokor : "A mostani platformok alkalmazásai csak saját platformjain képesek futni. Ezzel szemben a webappok a Firefox OS telefonok mellett Androidon és a népszerűbb asztali rendszereken is képesek futni. Tehát az appok az operációs rendszerek között átvihetőek. "
Tehát ez pont neked lesz... Minden működik mindenen. Mondjuk az offline működéssel igazad van, az sokszor jól jön.
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
Valahogy úgy érzem, hogy ez nem nekem van. Először is én csak felhasználó vagyok, tehát nekem nyolc, hogy milyen nyelven írták az alkalmazást a fejlesztők. Másodszor ugyanez igaz a rendszerre is, nem vagyok fejlesztő, nem tudok hozzá érdemben hozzátenni semmit, nekem az a lényeg, hogy működjenek azok a funkciók, amelyek nekem kellenek. Nos ha ezekből valami nincs meg, akkor sajnos el kell vetnem a Firefox OS készülékeket, mert nem felelnek meg az igényeimnek. Azt meg nem tehetem meg, hogy szolidalitásból vegyek egy ilyen készüléket "hátha később jobb lesz" alapon, mert napi szinten használom.
Az alkalmazások esetében is jobban szeretem, ha minél több dolgot offline meg tudok csinálni (nem mindig mindenhol van net) és itt megint hátrányt érzek. Nem beszélve arról, hogy vannak a nagyobb nevek, amelyek erős "húzóágazatként" vannak jelen a platformok körében (Facebook, Instagramm, Skype, Viber, WhatsApp, Twitter, Flipboard, Zite, Angry Birds stb.) és ezek azért kellenek egy mobil OS sikeréhez. De ha nincsenek felhasználók, akkor nem éri meg nekik elkészíteni az alkalmazást, ha meg nincs alkalmazás, akkor az átlagfelhasználó nem vesz olyan készüléket, és ez olyan ördögi kör, amit nehéz megtörni...
Szóval kíváncsi vagyok mit tud tenni itt a Mozilla?köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
Bármilyen készülékbe lehet tenni ilyen OS-t, de nem véletlen, hogy először az olcsó készülékekbe teszik, mert senkinek nincs kedve drágán kísérletezni. Te se vennél 100k-ért egy olyan készüléket, amiről fogalmad sincs, hogy tetszeni fog-e neked.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
randras
veterán
Annyi itt a Firefox OS-es hír, szinte már többet költenek marketingre, mint a HTC-nél.
-
DS39
nagyúr
nekem eddig egyedül az a bajom ezzel a projekttel, hogy a fejlesztői készülékeket leszámítva, a készülékek elég gagyi hatásúak. az olcsó nem feltétlen kellene igénytelen is legyen.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Társasjáték topic
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest