- macOS PC-re
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Mozilla Firefox
- XPEnology
- ASUS routerek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zombinyul
addikt
Nekem a Telenor One Touchot nézte egy "telefonb*zi" HTC-nek. Tessék HTC,lehet perelni az Alcatelt!
Most komolyan. egyszerűen annyira be van fedve formatervezések lehetősége mobiloknál(kiváltképp az érintőseknél,ugyebár ott kevesebb lehetőség létezik,ergo jobban megvan kötve a tervezők keze),hogy borzasztó nehéz egyedi,vagy legalábbis más gyártó készülékétől radikálisan eltérő telefont farigcsálni. Of course nem lehetetlen,de nehéz.abszolút mértékben felesleges emiatt pereskedni...
A billentyűzár feloldás meg nonszensz. Ezzel az erővel perelhetnék a Nokiát,meg a komplett Googlet.Nem csak a Samsungnál működik így a zár feloldása.Azon nézőpontodnak,hogy miben kellene versengeni hatalmas +1!
Ne pereskedjünk gyerekek(és cégóriások),mással próbáljuk meg elszedni a vásárlókat a konkurenciától!
Honor 90 12/512GB / Honor Magic Watch 2 / Samsung A13 3/32GB
-
zombinyul
addikt
"Megkülönböztethető egyértelműen?
Meg.
Case closed. "Sajnos ezt nem tudják egyesek ennyivel elintézni. Pedig el kellene...
"Engem nem izgat ez a téma ennyire. Bele lehet magyarázni egy csomó mindent, de lássuk be lassan a Rambus kispályás lesz az Apple mellett. Ez meg szerintem nem jó."
Szerintem se. Ideje volna már az Applet megfingatni egy kicsit. Ugyanolyan dolgokkal teszik tönkre a versengést,mellyel más is rég megtehette volna(pl. a régebben sokkal nagyobb szeletet a mobilpiacból magába foglaló Nokia,de no comment). Mégsem tették.
"(#63) joey20:
"Ez így egyben szerintem már nem megengedhető."
Szerencsére annyi beleszólásod van, hogy ezt leírod egy fórumon. "Ez meg nagyon egyetértés gyanús. Ennyire nem kellene túlzásba vinni az elfogultságot szvsz...
[ Szerkesztve ]
-
zombinyul
addikt
Nem értem egy Acet hogy lehet vele összekeverni... Kockás gombok,kicsit vaskosabb kialakítás. Mindkettő érintős,fekete,és egy gomb van rajta(látszólag). Nem értem,akkor hogy mondhatták Rád,hogy jobb szemed van ilyen téren... Szvsz egy kerek lámpás Zsigulit sem fogok összekeverni egy kocka Skodával,csak azért,mert mondjuk mindkettő piros,és sedan...
Bárhonnan közelítem meg ezt a szituációt,szánalmas amit az Apple csinál. Ne így akarjon plusz vásárlókhoz jutni.
(ha kijön egy térerő hibás Samsung,azért is belesznek perelve,mert koppintják az Applet? )
[ Szerkesztve ]
-
zombinyul
addikt
Pontosan. Vannak hasonlóságok,ez tény,de szerintem nincs 2db 100%-osan eltérő mobilkészülék. Ha valaki meg annyira analfacélka,hogy nem tud megtéveszteni egy Samsung feliratot az Iphonétól... Az meg is érdemli,hogy rosszat vásároljon(bár nyilván az ilyen "aluliskolázott" egyéniségek beérik 8-10k-s telefonnal is.)
Komolyan? Rettegj Samsung,pergyanús a történet!
-
zombinyul
addikt
-
zombinyul
addikt
Természetes hogy micro USB-s töltőcsatija van,hiszen az a szabvány. De azért egy próbát megérd az applefanboyok oldaláról...
"Szerintem az Applenek nem azzal kéne kilógni a tömegből, hogy patent trollkodik, hanem, hogy összetéveszthetetlen minőségi cuccokat gyárt és elkérhet érte egy valag pénzt."
Egyetértek. Plusz azzal,hogy "kicsit" komolyabban veszik a vásárlókat(itt jön képbe,amikor szinte hülyének lettek nézve a térerő problémákkal elégedetlenkedő fogyasztók),ha már ennyi pénzt tejelnek egy telefonért.
-
zombinyul
addikt
Mondjuk a töltő dolog jogos,ezzel kár is lenne vitatkozni. Viszont mutass egy gyártót,aminek nincsenek valami másra hajazó készülékei...(amit linkeltél Motorola(j) is tiszta Palm,meg Blackberry...)
És szerintem minden pereléssel kapcsolatos pontot vizsgálnak... Az eredményre én is kíváncsi leszek,bár hozzáteszem,nem vagyok Samsung fan. De az Apple amit művel,már kinyitja a bicskát a zsebemben...
[ Szerkesztve ]
-
zombinyul
addikt
Én egy ezreséé' vállalom.
És olyan egyedi lesz,hogy ihhajj meg tyű. Mellesleg tényleg nem lehet túl nagy tétel,ott nem kell megfelelni 5000 ergonómiai szempontot figyelembe venni,használhatóságit,stb. Nem lehet egy nagy művelet...Honor 90 12/512GB / Honor Magic Watch 2 / Samsung A13 3/32GB
-
zombinyul
addikt
Ebben egyetértünk,hogy a Samsung valóban koppintott. Tiszta sor,nincs is min vitatkozni,aláírom. Viszont amit az Apple csinál,akkor is gusztustalan. Más módon kellene elcsábítani a vásárlókat(flash támogatással(hiába elavult,meg lassan leváltják,nem vitatéma,egyszerűen sokan igényt tartanának rá),nagyobb kijelzővel,meg több alapvető funkció bővítésével,meg mondjuk 1-2 ezrest lefaragva az árból). Versenyképessé kellene tenni a telefonjaikat,tableteiket a konkurenciával szembe,és nem kitiltatni kellene a Samsungot a piacról. Pláne az egyik legnagyobb beszállítójukat,akiknek sokat köszönetnek...(teszem azt,sokan legendásként tekintenek az Iphoneok kijelzőjére.melyet a Samsung szállított be nekik).
David75: mindjárt leskelődök. fogok neked mutatni 1-2 gyártótól példát,miként koppintottak ezerrel. De ez nem csak a Samsungnál lelhető fel,de ezzel Te is tisztában vagy.
[ Szerkesztve ]
-
zombinyul
addikt
Hiába vagyok Android fan,a vérblédeseket ki nem állhatom én se. Azok nem az Android rendszert istenítik,csak magában a Blédet. Ami nem penge,azt már elhordják mindenféle sz*r szemét szutyoknak.
Viszont tényleg nagy android fanboy vagyok,de ha valami jobb az Androidnál,azt elismerem. Ide tartozik pl. az Apple hw optimalizáltsága,vagy a WP7 használhatósága. De itt most az Applet akárki akármit mond,pofátlannak tartom.Mod: lehet váltok én is windóózra. Olyanom még nem volt(illetve nagyon rég,Asus P526-ossal,az még szörnyű volt),és most jóárasítva tudnék egy Omnia 7-est.
[ Szerkesztve ]
-
zombinyul
addikt
válasz Gadgetfun #119 üzenetére
Nem,én nem ezt mondom. Először meg kellett volna próbálni úgy elintézni a dolgot,hogy az a versengést ne befolyásolja. Sokkal tisztább lett volna. Ahogy mondani szokták,"ha valaki hülye,nem szabad lesüllyedni a szintjére". Most ezzel a pereskedéssel pont azt tették SZVSZ...:A Samsung valóban pofátlan volt,de úgy érzem,nem volt túl korrekt lépés az Apple részéről. Ha a Nokia túlélte ezt más módszerekkel...
David75 igen,bár én még mindig tartom,hogy rengeteg jobb ár/érték arányú készülék van. Pl. biztos pöpec az a kijelző,a rengeteg(és garitól kívülre eső) pixelhibától eltekintve. (kb. mintha vennék egy remek 6hengeres Mercedest,amiből nem járna az összes henger. Nagyzolni tudnék,hogy 6 hengeres autóm van,csak gyakorlatilag nem lenne annyira használható,megbízható,élvezetes,mint a többi azonos paraméterrel rendelkező vas)
Különben milyen a kis X3-mas?[ Szerkesztve ]
-
zombinyul
addikt
"És akkor hagyni kellett volna, hogy továbbra is az összes cuccát másolja az apple-nek vagy milyen más módszer?"
Én ezt nem mondtam. De azért egy "ejnye bejnye" meglátásom szerint belefért volna(nem kellett volna rögtön pereskedni,le kellett volna ülni a nagyágyúknak,és erről beszélgetni egy sort. Bár nem tartozom azok a körök közé,így nem tudom,ez mennyire kivitelezhető)"Az apple-nek a design ha úgy tetszik a védjegye és rengeteg pénzt fektet ebbe a területbe."
Maximum fektetett,semmi radikális újítást nem hoztak a formaterven."A HTC-nél is látni, hogy egyedi telefonokat gyártanak és foglalkoznak a designnal, bár nekem a régebbi modelljeik jobban tetszettek."
Ebben egyetértek Veled. A HTC-k eléggé kilógnak a sorból,nyoma sincs copyzásnak. De nem is egy kategória árban(igaz,a Sony Ericssonok is eltérnek a többi gyártó készülékeitől)"Én is fel lennék háborodva, hogy ha készítenék valamit ami sikeres és aztán valaki lemásolná a munkámat, kivéve ha ezért fizet nekem. "
Szintén egy olyan pont,melyben egyetértünk. Viszont próbálnék olyan megoldást találni,mely sem a pénzkészletemnek,sem a piacon való versengésnek nem árt. Ez így volna fair,és ésszerű is egyben.[ Szerkesztve ]
-
zombinyul
addikt
válasz Gadgetfun #124 üzenetére
Ez mondjuk jiogos,hogy nem ismerhetjük az előzményeket,viszont ez a Samsungnak hatalmas bevétel kiesést generált,így nem hiszem,hogy annyira félvárról vettek volna egy esetleges fenyegetést.
Azzal tisztában vagyok,mennyi munkát kell belefektetni egy telefonba. Sokezer ergonómiai szempontnak kell megfelelni,mind a külsőt,mind a belsőt ide értve... Nyilván nem egy 10 perces feladatról szól a történet.
Az pedig igaz,hogy egy letisztult,abszolút sallagmentes,minimalista,de mégis "kirívó" formatervet alkottak. Attól függetlenül egy 2G a kisebb kijelzőn kívül semmiben nem különbözik egy laikusnak,mint akár a 4."A Nokia anno valószínű nem jegyeztetett be oltalmat a tervekre, mert szerintem simán pereltek volna ők is.": mert ők nem akarnak annyira "ki ha nem én" stílusban nyomulni. Korrekt gyártóként ismeretes számomra a Nokia,simán lehettek volna olyanok mint az Applenél.De nem voltak,ezért respect.
Agro: elképzelhető. Van egy olyan érzésem,hogy ezt soha nem tudjuk meg...
llaszlo:
"És honnét tudod, hogy nem próbáltak meg először értelmesen szólni nekik? Ha meg a Samu tojt rá akkor nem volt más választás, csak a per."
nyilván ezt balladai homály fogja fedni az elkövetkező néhány évszázadban,de nem hiszem,hogy a Samsungnál akkora nagy balfékek dolgoznának,hogy ne érezték volna a potenciális veszélyforrást az Appleban. Ennyire sosem voltak nyeregben."És szerinted a design csapat az közben nem csinál semmit sem csak lógatják a lábukat???"
Gondolom nem lövök bakot,ha azt mondom hogy RADIKÁLISAT nem alkottak. Nyilván feccöltek munkát minden új mobilba(tekintettel a belső változásokra erre nyilván szükség volt,meg ugye terveztek egy tökéletesen balf*sz helyen üldögélő antennát is,sok léért).Nem téma.David75: sokkal komolyabb nekem sincs,de nem is szükséges. A célnak bőven megfelel.
jer1cho: az alap forma. Más semmi...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- macOS PC-re
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest