- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elon Musk nem kér a TikTokból
- Sweet.tv - internetes TV
- Corel Draw topic
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mikrotik routerek
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
Úgy tudom vannak ilyen célra dedikált fórumok, csak attól még kényes téma. Egyébként úgy tűnik a vallás vs. hit kérdéskörben nem értünk egyet. Ha a vallást a hittel azonosítjuk, akkor igazad van, viszont ha a vallást a hitre épülő, más vallásos egyénekkel való érintkezést és szertartásokat is magával hozó jelenségnek tekintjük, akkor nekem van igazam. Szerintem.
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Rickazoid
addikt
Na azért ezt így nem lehet kijelenteni. Nagyon sok vallás megköveteli a szertartásos kereteket, ezt pedig egyházként sokkal egyszerűbb törvényes keretek közt intézni, előfordulhat olyan is, hogy nincs is más módja, bár az ellenkezőjére is van példa, vannak vallások, ahol az egyház keretei adta lehetőségek nem szükségesek a vallásgyakorláshoz és a velejáró szertartásokhoz, sőt van amelyik más, azonos vallású emberekkel való kapcsolattartást sem követel meg. De a legtöbb inkább előbbi.
Más kérdés, hogy sok egyházat alapvetően nem a vallás motivál, hanem az emberek manipulációja, irányítása az egyház vezetői által. De ebbe szerintem ennél jobban ne folyjunk bele, mert már így is erősen feszegetjük a fórumon nyíltan megtárgyalható témák határait.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Rickazoid
addikt
válasz
#56573440 #10 üzenetére
Azért ne nézz hülyének minden embert. A munka, a pénz, a demokrácia, mind természetes módon jöttek létre, elvileg ebben a sorrendben. Az, hogy elsőt és utolsót kigúnyolják azok, akik a másodikat istenítik, szintén természetes jelenség, bár az emberi evolúció remélhetőleg rácáfol az ilyen emberek életképességére. Ép eszű ember nem akarna ingyen semmit, főleg nem "ingyen pénzt", ép eszű ember megbecsült munkát akar, amiért megkapja az érte járó fizetését. Ez a demokrácia célja és ez jellemző az emberek többségére, az anarchia pont a kivétel, az anarchista nézetek nagyon kevés embert érintenek, a nem beteljesült célú, magukat alfahímnek tartó, önpusztításra erősen hajlamos egyedeket csupán. Ha az emberiség anarchiát akart volna, anarchia lenne és nem kéne most erről tárgyalnunk, emellett nem lennénk 7 milliárdnál is többen, csak alig pár millióan.
A vezetők meg jellemzően autokraták, néhol diktátorok, kivételről nincs információ, csak a történelemkönyvekben, bár most csak egy jut eszembe, amit kivételnek szoktak nevezni, de az meg rabszolgaságra épült, szóval nem épp demokratikus közösség volt.Érdekes ez a hír, bár szerintem egyházként az adómentességen kívül csak annyit fognak elérni, hogy elveszik a szerzői jogok megreformálásáért, a kiadók uralkodása, a kiadói lobbi, a fájlmegosztást ürügyként felhasználó és antidemokratikus törvényeket alkotó- és a törvényekkel visszaélő politika ellen küzdők hitelét.
Új hozzászólás Aktív témák
it A módszer talán szokatlan, de a célok érthetőek és világosak: „új műsorhoz új férfi kell”.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Ukrajnai háború
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Politika
- Elon Musk nem kér a TikTokból
- Gitáros topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest