Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Narxis

  nagyúr

  "Az ok sejthető: amikor a kitűzött határidőre a program nem úgy állt készen, ahogy az eredetileg cél volt, a belső vizsgálat kimutatta, hogy sokan hosszú hétvégeként kezelték az "otthoni munkát"."

  :D ez máshol is így volt, heti 2 nap HO volt engedélyezve, mikor voltak a legkevesebben az irodaházban? Hétfőn és pénteken. Aztán jött duma, hogy nem azért adják. Ha el van végezve a munka akkor senkinek semmi köze hozzá szvsz. Nyilván ha nem akkor lehet büntetni.

  "Minálunk már bejelentették a járvány ideji tapasztalatokra hivatkozva, hogy a jövőben csökkentik a céges utazások számát. A pandémia után is."

  Oké de ettől még nem zárják be végleg az irodát, idén mindenki kivár, jövőre meg összegzik a tapasztaltakat de szerintem legrosszabb esetben is csak annak lesz HO aki kéri.

 • Tigerclaw

  veterán

  En is mar fejben tervezem a kertben egy kisebb fahaz felhuzasat HO celjabol, mert nem hatekony dolgozni a haloszobaban, nappaliban. Jobb erzes ha van egy kulon iroda, ahol jobb a fokusz, keves a zavaro tenyezo es munka vegen bezarom, otthagyom, "hazamegyek". Oda aztan betehetek fix webkamerat is, ha kell.

  Amelyik fonok meg nem bizik benned, az az irodaban is tud kemkedni utanad.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • hallador

  addikt

  Az ok sejthető: amikor a kitűzött határidőre a program nem úgy állt készen, ahogy az eredetileg cél volt, a belső vizsgálat kimutatta, hogy sokan hosszú hétvégeként kezelték az "otthoni munkát".

  Tehát tulajdonképpen más szavakkal leírtad amit én:
  - Nem bíznak a munkavállalóban.
  - A munkavállalónak, de az osztályvezetőnek még annyi megszokása sincs a távoli munkára
  - A sejthető volt.....
  Igen pont erről beszéltem. Munka helyett mást csinált, és tulajdonképpen amikor eszébe jutott dolgozni is, akkor meg zúdít. Na pont az van, hogy ahol ezt bevezették méár évek óta, ott ilyen nem nagyon van, mert tudjuk, hogy kicseszünk a munkatárssal.

  Azért az is sejthető, hogy akik bevezették a Home Office-t, és/vagy a távmunkát azok bíznak a dolgozóikban, tehát elfogadják, ha nem látom, hogy pont a szemem előtt mit csinál, akkor is elhiszem, hogy dolgozik sztem jobb mentalitás, mint az amit feljebb vázoltam.

  Akkor most mond már el, hogy melyik része volt ebben az a rész amiben a kollégának volt igaza? Semmiben?

  (#39) opr

  Igen ez is jellemző, nálunk ezt 3 éve lerendezték, azzal, hogy a mérnökhöz, csak az a letisztult infó jut el, ami kell neki, és nem kell 3 - 4 órás meetingeken ott ülni.
  Mondjuk sajnos ehhez az is kellett, hogy a service ownerek, és a great leader-ek szakemberek. Sajnos elég sok helyen az nagyon nagy probléma, hogy a középvezetői réteg managerekből áll (rossz esetben valakinek a valakije, a valaki pedig "nagy" ember) ,nem olyan mérnökökből, akik tényleg voltak mérnökök, és vezetők akartak lenni. Hanem a felfelé mindent meg tudunk oldani, de meg nem kérdezi, hogy meg lehet-e oldani dolgokból jönnek az olyan problémák végül, amivel a időhúzáson kívül, meg a felesleges meetingek hegye zúdul a programozóra, és mérnökre.

  [ Szerkesztve ]

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

Hozzászólok Aktív témák