Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz yodamester10 #144 üzenetére
Elég ha a pénzre váltását tiltják be, onnantól csak egy pontszám lesz, mint a flipperben. Kína és az USA már meglépte, előbb-utóbb max ilyen zimbabwei fityingre és hasonló játékpénzekre lesz csak beváltható, és akkor megszabadulunk ettől az isten átkától.
-
BaLee
addikt
Banknak annyi köze volt hozzá, hogy ha nem elérhetetlenek 1.5 órán keresztül, vagy épp a gyanúsnak ítélt tranzakciót blokkolják akkor nincs probléma.
Crypto.com példában sem volt hibás a "bank" mert nem a bank szervereit törték fel hanem az ügyfél telefonját meghackelve jutottak hozzá a kriptojukhoz és küldték maguknak tovább. Az én olvasatomban ez teljesen ugyanaz.
#143 bambano: láttam, de ez nem az az oldal ahol ilyennel poénkodni szoktak április 1 ide vagy oda -
Peat;)
veterán
A magyar nép hatékonyan hergelhető, ő csak ezt a retorikát folytatja, a bankok is sokszor a nép ellenségei idehaza és kicsavartan szépen belekeveri a történetbe azt a szereplőt aki 0 mértékben vett abban részt.
Az ő logikájával ha ellopják az autóját közút/állami területről, úgy hogy forgalmi és slusszkulcsot is átadja erőszak nélkül csak azért mert az mondták hogy jobb az úgy, akkor az állam a hibás hiszen annak területén történt.
A lényeg hogy az egyéni felelősség nulla legyen. Meg érdekes a példa egy kripto topikban, akit így sikerült átverni vajon mennyire menne neki a kripto piac és környezet.
A hergelés és egyéni felelősség felmentés pontosan ilyen károkat okoz mint amit láthattunk. Idehaza ez fontosabb mint az oktatás és azon belül a pénzügyi tudatosság elsajátítása. Hiszen akkor a "gonosz bankok" aduászt el kellene felejteni, márpedig elég értékes lap az.
-
yodamester10
őstag
Már betilthatnák ezt az energia zabáló műsort.
-
BaLee
addikt
Találtam is egy példát egy bankos átverésről: [link]
A sztori utolsó mondata: "Nem hiszem, hogy meglesz a pénz. Azt sem hiszem, hogy a bank kártalanítana. Még most sem tudom elhinni, hogy ez megtörtént."
A kriptohoz képest szuperbinzonságos, legális, fehrér stb. fiat világban.
Annyi a különbség, hogy itt telefonon verték át a csalót, a crypto.com hackelés esetén pedig az eszközeiken keresztül. Mindkettőhöz kellett a felhasználó. -
arty
veterán
-
arty
veterán
Persze.
Nem tudom volt-e bárkinek lekötött betétje, lévén azokra továbbra is nevetséges kamatokat fizettek - a bubor brutális emelkedése ellenére a "másik" oldal "nem reagált".
Így én azt is "értelmetlen parkoltatásnak" érzem.... (most megnéztem a lekötött sberbankos betéteket, az 5 éves futamidejű Sberbank Trió Betét is kész vicc volt pl egy értelmesebb államkötvényhez képest. [link] - de nem vagyok szakértő, lehet volt VALAMI értelme VALAKI számára....)Mondhatod, hogy nem jó ez a "98%"-os biztosítási rendszer, mert nem megoldás mindenki minden helyzetére, de azt vedd figyelembe, hogy ez nincs ingyen - ha mindenkinek minden pénzére lenne "OBA", akkor iszonyat összegeket kellene a bankoknak ebbe befizetni, bedőléskor meg pláne. És azt szerinted ki fizetné? TE.
ÉN köszi, de nem kívánom önkormányzatok, cégek inkompetens pénzügyeseinek az elcseszéseit finanszírozni, sem előre, sem utólag (így vagy úgy ezt most is meg kell persze tennem.... )."ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
radio11
tag
Sokáig én is kritikusan szemléltem a kriptovalutákat, de nem kellett sokat gondolkodni, hogy rájöjjek: amíg van kínálat és kereslet és hasznot lehet csinálni belőle addig bizony számolni kell vele. "Játékpénzzel" (50 USD) elkezdtem én is bohóckodni, de az összes spórolt pénzemet bizttos, hogy nem ebbe tenném.
Hogy mi a biztonságos befektetés? Szigorúan nézve semmi, mert a kriptó elszállhat, mint a füst (0% garancia), a számlapénz nem térül meg, csak a törvényes határig (az ominózus 38 milla), az otthon tartott készpénz (legyen forint, vagy valuta) meg halott pénz, csak az árfolyamváltozásán lehet nyerni, vagy bukni kamatozni sosem fog. A kockázatos befektetés hozhat jó kamatot, de bukóra is mehet, a biztos (pl állampapír) meg nem mindig hoz eleget. Én attól félnék még, hogy egyszer valaki (pl. a ruszkik, vagy valami hasonló fanatikus csapat) meghekkeli a Swift és/vagy a bankkártya rendszereket és esetleg napokig nem lehet hozzáférni a számlán tartott pénzekhez. -
Peat;)
veterán
Azt ugye érted hogy a lekötött betétek ugyanúgy bedőltek? Illetve hó eleje volt, munkabérrel érintett lehetett pár cég.
Alapvetően a logikáddal egyetértek, a kriptomániásokkal én nem is vitatkoznék a helyedben mert menthetetlenek...
De azzal nem hogy jó ez a biztoítási rendszer. Ilyen estekben a vállalatoknál pl a hitelt tovább kell fizetni, ami különösen ezeknél az állami agyontámogatott hiteleknél elég fura. Szinte ingyenhitelt osztogattak mindenkinek és nyílván sokan felvették hogy jó lesz majd az, addig lekötik valami betétbe. Most meg a betét ugrott a hitel maradt. Azért ez elég nagy szivacs és kérdőjeles hozzáállás. -
arty
veterán
2% lógott túl. De ennek továbbra sincs semmi jelentősége, mivel ha tisztában vagy a 100k határral, akkor tudod kezelni a kockázatot: nem tárolsz 38 millánál többet egy számlán - ha már mindenképpen értelmetlenül parkoltatod a pénzed....... és semmi nem tiltja, hogy 10 számlán összesen 380 milliód legyen biztonságban.
Csűrheted, csavarhatod, magánszemélyként van mód a teljes biztonságra, de cégként is tehetsz a biztonságért (több számla, nagyobb bankoknál).
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
40%-át.
55 ezer magánszemélyből kb 1 ezer magánszemélynek van/volt nem biztosított betét-része, átlag 25 millió. Ez kevesebb, mint az érintettek 2%-a. Nyilván vannak/voltak tragédiák, szomorú történetek ebben az ezerben is, de statisztikailag a brutális többség nem bukott ~semmit.
12 ezer vállalati ügyfélből szintén kb 1 ezer megszívta, itt ráadásul az összegek is feltehetően nagyobbak: 150-200 millió. Itt viszont azt gondolom, tervezettebb kockázatot vállalt "mindenki", hiszen jogi személyiségek, ahol pénzügyes kezelte nyilván ( ) a pénzt.
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
válasz viharhozo #121 üzenetére
Itthon putribank volt és látszólag itt csak ez számít (sber 500 vs otp 20000 mrd ft itthoni mérlegfőősszeggel, 2020-ban - gyors kereséssel)
Ez mondjuk felveti a kérdést, hogy mit ér egy KBC a K&H mögött? Ill. mit ér a többi itthoni bank mögötti Európai "anyabank"? Sajnos nem értem, hogy szabadon elengedhető-e egy leánybank keze ilyen helyzetben.
-
arty
veterán
Finghámozás. Tökéletesen biztonságban van, ha 4 millióm van.
Ha 40 millióm van, akkor abból 38 millióm tökéletes biztonságban van.
Kriptóban pedig mindkét esetben 0 ft van biztonságban
[ Szerkesztve ]
-
Maelephant
aktív tag
-
paatrick
őstag
Én még ott járok hogy februárban az MNB nem adta meg az engedélyt, a Raiffeisen meg felmondta a magyar számlához való hozzáférést, ami áprilistól lép életbe.
Ettől még a Revolut ugyanúgy fog működni mint eddig, csak más külföldi számlaszámmal.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
dabadab
titán
-
arty
veterán
Pontosan erre a tényre hívja fel az EU a figyelmet: más szabályok vonatkoznak egy bankra és mások egy kriptoizére. Nyilván szabályok mindkettőre vannak, de az egyik eredményeképpen a pénzed biztonságban van az egyikben, míg a másikban más szabályok szerint..... nincs.
Ez ennyire egyszerű, fogalmam sincs miről is írkálunk itt már 100+ hozzászólást
-
L4mie
veterán
ehhez akkor hogy jön, hogy több kritpotőzsde kft-nek meg kell felelnie és certifikált pénzügyi szolgáltatónak kell lennie xyz országban, hogy működhessen.
No offense, nem értek hozzá, csak agyalok.
Úgy tudom pl. a binance meg a coinbase rendelkezik ilyenekkel, kérdéses, hogy ilyenkor ha bedől akkor van-e biztosítása hasonlókra, vonatkozik-e ez a nem adott országban lévő ügyfelekre, ha utóbbi nem akkor a pl. revolut nem azonos kockázatú ezekkel?De ott van pl. a cryptopia esete, amiben folyamatban van a kártérítés...rohadt lassan de folyamatban, van ez a régi híres nem jut eszembe a neve, azt hiszem japán kriptotőzsde ami 2014-5-6 ban dőlt be és mai napig folyik a kártérítés pedig jó sok kriptót "megtaláltak" a készletükből. de gondolom itt is mint mindenhol nem random bélát fogják kártéríteni hanem cégeket vállalatokat.
mondom ezt úgy, hogy nem vagyok tisztában a töréntekkel, csak morzsákat hallottam.[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
arty
veterán
De nem arról van szó, hogy mint fizetőeszköz válik semmivé - az valóban mindennel megtörténhet.
Arról van szó, hogy a pénzed ott az OTP-ben. Ha az OTP bedől, a pénzed 100k EUR-ig visszakapod alapesetben.
Ha a pénzed a cryptotőzsde kft-nél van bitcoinban ÉS a cryptotőzsde kft bedől - ugrott mindened, SEMMIT nem kapsz vissza alapesetben.
Tehát nem mindegy, hogy bankban van-e hagyományos pénzben a megtakarításod VAGY káefténél, kriptóban.
---
#102 Peat;)
"Mondjuk az tény hogy a 100 000 euró már kezd kevés lenni magánszemélyek esetében is.
A cégeknél meg ilyen esetben szerintem illene segítő kezet nyújtani az államnak, nem csak az önkormányzatoknak."Több megtakarításod van, tartsd több helyen, tartsd nagyobb/drágább/külföldibb bankban.
FIZESS a biztonságért.Cégnél ugyanez: tényleg én fizessem meg, mert felelőtlen volt a himihumi kft pénzügyi vezetője, akinek ez a munkája?!?! Nekem megfizette a cég a nyereséget, amit évek óta azon szedett össze, hogy olcsóbb (de kockázatosabb) bankban tartotta a pénzét? Neked fizetett elmult években ez a megmentendő cég?
Miért nem alkalmazott abból a pénzből inkább jobb pénzügyi vezetőt? Az miért nem volt opció? Miért én kártalanítsam, aki "mindenét" egy ilyen putri bankban tartotta?[ Szerkesztve ]
-
IgnisFatuus
aktív tag
Ezért idéztem pontosan a cikket, hogy "elveszítheted" így feltételes módban mindegyikre igaz.....
Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14
-
Levwi
aktív tag
Igen volatilis a piac, mert még kicsi, de kriptóknál a 10 százalék mozgás teljesen normális. Fiat pénznél meg bluechip papiroknál már a világ végével egyenlő. De a fiat pénzek és bluechipek árfolyama nem is fog pár hónap alatt 2-3 vagy akár tízszeres árfolyam növekedés produkálni. De itt nem is ez volt a lényeg hanem a kárpótlás, ami egyáltalán nem működik másképpen a fiat pénzeknél vagy a részvényeknél, mint a kriptóknál. A magas áremelkedések miatt ami a forint romlásából ered, nem veszem észre, hogy bármilyen kárpótlást kapnának az állampolgárok. Arra akartam kilyukadni, hogy mindenféle befektetés kockázatos, mert ami nem az azzal nem lehet nyereséget termelni. És ugye a legfőbb szabály befektetésnél, hogy csak annyi pénzt kockáztass aminek elvesztése nem vág földhöz.
Xiaomi 14
-
Peat;)
veterán
A szankciók nem olyan mértékben érintették mint azt a média sugallja, nem volt feketelistán a bedőléskor. A szankciók keltette fogyasztói pánik az osztrákoknál és cseheknél viszont 1-1 nap alatt kapitulálta az ottani egységeket. A magyar egység sokmindenről nem tehetett, utas volt a rendszerben, csak a média meg kriptohívő kommentelők kreálják úgy hogy újabb questor meg nhb story.
Mondjuk az tény hogy a 100 000 euró már kezd kevés lenni magánszemélyek esetében is.
A cégeknél meg ilyen esetben szerintem illene segítő kezet nyújtani az államnak, nem csak az önkormányzatoknak.Egyébként egy átlagos kriptohuszár lehet sosem tanult semmi pénzügyet, nem csoda hogy a fejükben a bank csak egy pénzmegörző szervezet, ami bármikor paffra mehet. Fogalmuk sincs a szabályozásokról, adatszolgáltatoskról, könyvvizsgálói és mnb auditokról, srep rátákről és sorolhatnám. Hülyék ehhez, én meg a kirptohóz de nem is szakértek, nem értem a létét de ez van, kimaradok belőle.
[ Szerkesztve ]
-
nihill
őstag
A rubelnek ehhez egy háború kellett, világszintű szankciókkal, a coinoknak elég erre egy átlagos hét is. Illetve rubelben attól még ugyanúgy tudsz vásárolni országon belül, függetlenül attól hogy a többi valutához képest mennyit ér épp. Coinnal ezt nem csinálod meg.
A 400-as euró 10%-al volt magasabb mint előtte a 365-ös szint, és 1 napig volt a közelében.
Dehát ezek csak tények, nem számítanak.
"Ugyanez a kriptovaluta is"[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest