Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
mark777
csendes tag
válasz elder troll #12 üzenetére
Hol van a csillagos rész?
-
mark777
csendes tag
Futár mondta, ha 8-10 órát dolgozik, megvan a nettó 400 ezer, kerékpárral - mondjuk az csak melegben buli - minusz a Kata idejében 50 ezer, most több.
Olyan fokú szabadságuk van, ami sehol máshol, akkor dolgizik, amikor akar, ha akar 2 órát ha akar többet.
Szabad időbeosztást kedvelőknek ideális.[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Nem csak a futárt kell fizetni, ha én kiszállítok neked valamit akkor kapok érte 350Ft-ot plusz az órabért. De vannak még diszpécserek/ügyfélszolgálat, meg gondolom a cégnek egyéb költségei. Aztán vannak olyan esetek amikor meg kell osztani egy rendelést mert nem fér a táskába vagy súlyhatáros pl. Panda Market-nél és így 1 rendelést 2 futár visz ki(ezen nemrég változtattak és h belefér a táskádba akkor plusz pénzért kiviheted), nem tudom ilyenkor mi történik vevői oldalon mert én még sose rendeltem se pandával se wolttal. A Wolt meg megint egy teljesen más rendszer, ott minél messzebbre viszed annál több pénzt kapsz és nincs órabér HA jól tudom.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Narxis
nagyúr
válasz bazsi83vp #13 üzenetére
Nekem van rálátásom egy kicsit mert futárkodok a pandának bringával. Van órabér ami asszem jelenleg 800 forint és címpénz ami ahol én dolgozom( egy megyei jogú város) ott 350 Ft bringával. Budapesten voltak zónák ahol jóval magasabb volt a címpénz télen, ezt márciusban visszaállítottak tavaly tavaszi-nyári állapotra ami miatt nagyon nagy sírás volt futár facebookos csoportokban. Budapest több zónából áll, míg vidéken egy város egy zóna. A címpénz pedig a kiszállítást jelöli. Lényeg, hogy nemigen történt itt semmilyen béremelés futár részről főleg, hogy minden futár egyéni vállalkozó foodpandánál, asszem Woltnál vannak diákszövetkezeten keresztül foglalkoztatottak de ebben nem vagyok biztos. Kérdéses, hogy mi lesz jövőre ugyanis ez eléggé bújtatott foglalkoztatásnak tűnik, lehet itt púderezni, hogy annyit és úgy dolgozol ahogy akarsz, ettől még szerintem alávághatnak a KATA változtatással.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
bazsi83vp
senior tag
válasz elder troll #12 üzenetére
" május elején 599 forintról kaptuk a számlát" - na ez a bérköltség része dolognak, csavarhatjuk akárhogy. Végső soron a vásárló fizeti.
Ennek pedig hosszú távon az évek alatt biza nőnie kell.
(Különben miből vegye meg szerencsétlen futár a legújabb VGA-t?)[ Szerkesztve ]
-
elder troll
őstag
Találtam futár díjtáblát, de a csillagos részben mintha az "órabér" részét képezné a címpénz.
Amúgy mi is katás számlázz.hu-s számlát szoktunk kapni, május elején 599 forintról kaptuk a számlát a jatton kívül, utána 749 forint szerepelt a rajta.
Látjuk a futár gps adatait, nem népszerű helyről szoktunk rendelni, így viszonylag ritkán megy több címre, de utoljára láttuk, hogy kettőt vitt.[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
válasz elder troll #9 üzenetére
nem az van hogy a foodpanda a jutalékából még fizet a futárnak (van miből)?
az kizárt hogy rentábilis legyen a futárnak csak a szállítási meg az esetleges jattból megélnie .... -
elder troll
őstag
Idáig azt nem értettem, hogy ez miért éri meg a futárnak. Az üzemanyag költséget is alig fedezte, és akkor az autó üzembentartásáról még nem is beszéltem. Jah, és ebből még meg is kellene élnie, szóval nálam nagyon nem jött ki a matek. Egyik ügyfél gyerekének se jött ki, vagyis elmondása szerint bringával határesett lett volna, de az is egy kisebb vagyonba kerül most.
-
Lorden
senior tag
Nálunk 2021 februárjában a Woltról 250 huf volt a kiszállítás, utána lett 350, most már az egyéb kamu díjjal 450-tól indul.
Rühellek főzni, de muszáj jobban beletanulni -
bazsi83vp
senior tag
Azért a nulláig nem csökkenhetnek az árak.
Bár ez a 2 cég nem tudom mi alapján fizeti a futárokat, de ez kb az a kategória lehet, mint a trafikos eladó pozíció (ott kb. mindenki minimált kap).
Tehát a 2 cég bérköltsége közel egyforma és közel hasonló lehet az adminisztratív és egyéb költségek aránya is a kettőnél. Van egy minimum, ami alá nem mehetek és ha én érem el előbb a minimum közelét... ott a csökkentés vége nálam.
A konkurencia meg itt már hülye lenne alám menni, mert ha kiszorít és tönkremegyek, esetleg idővel a monopolhelyzet miatt tosszák meg, ha nem lesz új belépő.
Mostanra szerintem kialakult, hogy ki melyik céggel kötött kiszállítási szerződést. Az elején meg benyelték a promóciók miatti kisebb nyereséget, ne adj isten a veszteséget. De már "termelniük" kell. -
Dezsike
tag
Pont ezért kéne fokozatosan lejjebb mennie az áraknak, mert verseny van, az emberek pedig az olcsóbbat keresik. Egy időben ment is a cicaharc, például a Foodpandán csúcsidőn kívül olcsóbb volt a szállítás, a Wolt meg úgy osztogatta a krediteket mintha nem lenne holnap. Aztán ahogy ráfordultunk az újévre, mindkettő beállt pöccre egyforma árra (természetesen a csúcsidei lett alkalmazva egész nap) és kuponok, olcsóbb/ingyenes szállítás akciók sincsenek. Látszott, hogy míg tavaly verseny volt, mostanra mintha gyakorlatilag ugyanaz lenne a két szolgáltatás, mindegy, hogy melyiket indítom el a telefonomon, az egyiket nem érdekli, ha a másikat választom. Bár a Wolt most bevezetett egy 49 Ft-os "extra" díjat, ami elbillentette a Foodpanda felé a mérleg nyelvét, tehát nemhogy versenyezne, még a maga ellensége.
-
Cassi
őstag
A kiszállítási díjak egyenlővé válása eléggé elkerülhetetlen, ha valaki 100 Ft-tal feljebb megy, már mennek is a kattintások a konkurrenciához. A hómofisz ravasz népével nem lehet kicseszni.
[ Szerkesztve ]
-
S.J.M.
senior tag
Cím csak nekem kétértelmű? Először azt hittem, hogy az EU engedi, hogy kartellezzenek, illetve ez miképp kapcsolódik az IT-hoz?
Egyes számítások szerint az emberi agy tárolókapacitása 1 trillió bit, vagy 1164153 gigabyte.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest