- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VoIP telefonálás
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Batch programozás
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- VPN topic
- AliExpress tapasztalatok
- Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
akaido
addikt
Lebuktak a ruszkik: ezért tervezik a saját (látszólag izolált) netjüket, hogy onnan védett bunkerből indíthassanak "perec_trojkát".
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
sztanozs
veterán
-
Diabolis
aktív tag
Én arra is kíváncsi lennék, hogy milyen korú emberkék írták meg például ezt a kódot? Nekem még tanították a számtek NAGYON alapjait, 22 éve amikor elkezdtem tanulni. Szó szerint a tranzisztoroktól kezdtük, és a memóriacímzésnél végeztük. Nem mondom, hogy sokra emlékszem, de tudom a nagyon alapokat.
Csak sejtem, hogy egy mai szoftverfejlesztőnek ilyeneket már nem tanítanak, azon oknál fogva, hogy túl szerteágazó lett az informatika. És amiről nem tudsz, az ellen nem fogsz tudni védekezni.
Talán a quantum-technológia átalakítja az informatikát annyira, hogy lehet kezdeni a rendszerszervezést a hardware legalapabb szintjén....Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
Kékes525
félisten
"azt honnan lehet tudni, hogy kik azok akik kiemelten aggódnak? "
Egyszerű, mindent megpróbálnak titkosítani. Például a hír olvasást is TOR-on végzik, miközben két VPN-en keresztül csatlakoznak az Internethez (operációs rendszer szinten és routeren keresztül). Állandóan "paranoid üzemmódban" vannak.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
sztanozs
veterán
A jelenséget jól leírja a kétezres évek közepére nézve, de a mai körülmények között mutass egy olyan újonnan vásárolt gépet, ami nem egy router mögött ül.
Amennyiben a router maga nem fertőzött (és keres folyamatosan sebezhető gépeket a belső hálózaton), akkor ez a kockázat sokkal kisebb.
Ráadásul a szolgáltatók a "hagyományos" felhasználóik számára már a legtöbb esetben NAT-olt hálózatot adnak, ami tovább csökkenti a kockázatot.
Amennyiben a felhasználó nem kezd el frissítés előtt netezni, a kockázat minimális.JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
gabor7th
addikt
Sajnos nem. Ezért:
"Egy tanulmány szerint az online terjedő vírusok, férgek és más károkozók között egy frissen telepített, biztonsági frissítésekkel nem ellátott PC átlagosan mindössze 20 percig maradhat érintetlenül a világhálóra csatlakozva."
"Szakértők szerint a helyzet kritikus, mivel ez az időtartam gyakorlatilag még arra sem elegendő, hogy a felhasználók a frissen vásárolt PC-hez vagy az éppen feltelepített operációs rendszerhez letöltsék az aktuális biztonsági javításokat."A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
gabor7th
addikt
Hát például mielőtt ténylegesen támadsz az ilyen toolokkal lekérdezhetet a gép adatait, köztük, hogy mikkel védik. Ha látják, hogy föl van rakva a hiper-szuper internet security 3000 akkor látják, hogy ott van valami amit érdemes kirámolni. Én azt láttam, hogy az ilyen toolok az összes legismetebb 40 vírusírtót képes kiiktatni, hiába a 100%-os védelmi képesítések, amik igazából nem is azt jelentik amire sokan gondolnak.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
gabor7th
addikt
válasz Tigerclaw #12 üzenetére
Ők is látják és egy részük tisztességes is és... Bevallja, hogy nem tudnak mit tenni az ellen, hogy betörjenek.
"Bár arról, hogy a vírusirtók napjainkban már nem igazán képesek megvédeni gépeinket a digitális fenyegetések legnagyobb részével szemben, már korábban írtunk, azt azért nem gondoltuk volna, hogy legtöbbjük még saját maga védelmére sem képes."
"Az antivírus halott, a hackerek pedig úgyis bejutnak a gépeinkre"
"Egy meglepő bejelentést tett a napokban a vírusirtó szoftverek egyik legnagyobb szállítójaként ismert Symantec. A Brian Dye, a cég egyik elnök-helyettese ugyanis kerek perec kijelentette, hogy az antivírus technológia gyakorlatilag "halott", és bármit teszünk, a hackerek úgyis be tudnak jutni a gépeinkre.""Így Dye szerint a cégeknek egyre inkább arra kell összpontosítaniuk, hogy olyan megoldásokat nyújtsanak, amik képesek a bejutás esetén keletkezett károk minimalizálására - mert magát a bejutást megakadályozni úgysem tudják az esetek legnagyobb részében."
Szóval én ezért is mondom, hogy nem jó ötlet még több fontos dolgot rábízni így ezekre a rendszerekre, ha ez a helyzet, pláne nem az életünket gondolok itt például a netre, felhőre kötött önvezetőautókra. Amikről így ki fog derülni, hogy zsákutcák, mert nem hiszem, hogy az emberek kedvelni fogják, hogy vírusok megölhetik a családjukat.A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
Akula
őstag
Ezt a mondatot nem teljesen értem:
"Ezek a célzott támadások, amelyek feltételezhetően 2013 óta zajlanak, jobbára orosz szolgáltatások felhasználóit célozzák meg, különösen azokat, akik magánéletük miatt kiemelten aggódnak”
azt honnan lehet tudni, hogy kik azok akik kiemelten aggódnak? mi számít kiemelt aggódásnak?"Akula Sub, ready for the deep!"
-
Tigerclaw
nagyúr
Ebben az a fura, hogy a komolyabb biztonsági cégek, illetve pl. az operációs rendszereket fejlesztő cégek biztos elő is fizetenek ezekre a tool-okra, hogy ki tudják elemezni, fel tudjanak rá készülni, be tudják foltozni a biztonsági réseket.
Mondhatni egy nyilvánosan, pénzért elérhető ilyen szolgáltatás magában hordozza az achilles sarkát. Sőt egy komoly titkosszolgálat aki igénybe vesz ilyeneket, nem csak hogy használja, de védekezik is ellene, vagyis szintén elemzi, feltöri, visszafejti a kódot.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
bambano
titán
"Ha a támadók kiismerik a csatlakoztatott eszközt, akkor már olyan testreszabott bővítményt fejleszthetnek és telepíthetnek majd rá, amely képes lehet – az AT parancsok révén – adatokat lopni a készülékről": vagy, ha nem teljesen hülyék, letöltik azokat az opensource programokat, amikkel ezt legálisan megtehetik a tulajok, és azokat használják.
minek kell misztifikálni a valóságot?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
atike
nagyúr
Ügyes kis platform.. Engem az érdekelne jobban, hogy azokkal mi van amik nem jönnek le cikkekben...
-
gabor7th
addikt
Én nem vettem meg, de ha vettem volna se vallanám be...
Igazából az ilyen programoknál, legalábbis régebben, a szép és kényelmes kezelő felület volt amiért sokat kellett fizetni, volt aminek éppenséggel volt ingyenes verziója, csak ezek nélkül.
-
sztanozs
veterán
Ugyan már... Ne mond nekem, hogy 300 dollárért akartak neked metasploit-ot eladni
300 dodóért már komornyikot kapsz, aki hozza neked a ház kulcsát.[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
gabor7th
addikt
A Youtube teli volt ilyen videókkal, és ott kaptál egy linket, ahol 300 dollárért betörhettél vele bárhova és nagyrészt szinte olyan volt mint egy kényelmes program, szép kezelőfelülettel és nagy felhasználóbarátsággal. Az mondjuk nem igaz, hogy olyan lett volna, hogy csak next-eket kell nyomogatnod, mert kellett parancssori cuccokat beírnod, de ehhez kaptál teljes értékű tutorialt.
Viszont nemrég a Google ezeket törölte.
https://www.zdnet.com/article/youtube-ban-on-instructional-hacking-causes-infosec-community-outrage/Szóval igen, ez évek óta ment, hisz én is évekkel ezelőtt láttam ezeket, mostanra már lehet még kénylemesebb ezeket kezelni, de a Youtuberól már eltüntették őket.
A lényeg, non-stop be lehet törni bárhova, mindegy milyen vírusírtó és társai volt a gépeken.
-
gabor7th
addikt
"még"
Ez úgy hangzik, mintha ahogy halad az idő azért egyre jobb lesz majd a helyzet. Csakhogy inkább még több a folt az újabb szoftverekben és a minőség zuhan.
Ráadásul a titkosszolgálatok, meg az ilyen platformokat használok (kb. 300 dollárért bárki beszerezheti) bármikor betörhetnek bárhová, mert ezek is olyanok, hogy mindig frissítik és kiírják, hogy modjuk ebbben a hónapban +200 féle új mód van, hogy betörj Windows rendszerekre. Láttam már pár ilyen "demót" és a betörésbe értsd bele, hogy 40+ vírusírtó és társait is megtöri, ez is a csomag része.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Foglalt név #2 üzenetére
Azt gondolom, hogy manapság van annyi "lóvé" pl. az oroszoknál is, hogy simán elképzelhető erre egy csapat, csak hát szó szerint "feketemunkás"
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Foglalt név
addikt
Amennyire emlékszem a szabványos AT parancsokkal elég alapinformációkat érsz csak el. A gyártói kiterjesztések pedig nem igazán hozzáférhetőek. Persze komoly háttérrel biztos össze lehet lapátolni a tudást, amivel egyes eszközök specifikusan "támadhatóak", de annyira nem plug and play a dolog.
-
Graphics
Jómunkásember
Ez azért így elsőre ijesztőnek tűnik, mármint, hogy 80-as évekbeli régmúlt technológiák segítségével még ma is simán tudnak betörni bizonyos szintekre...
Nagy foltok vannak még az IT világában...
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hobby elektronika
- Nők, nőügyek (18+)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- Autós topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung TAB A7 LITE 32GB/3GB (SM-T225) 8,7" kártyafüggetlen tablet
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- PS5 Slim Digital - 21 hó garancia
- 2 db Dell 21,5" LED, Full HD, 5ms, VGA, DVI + HDMI, Kecskemét
- PS4 Slim 3 kontroller és 3 játék
- JBL BAR 1000 7.1.4 csatornás Dolby Atmos Soundbar - Új, garanciális akár beszámítással
- harman/kardon Citation 500 fekete & szürke - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással