Új hozzászólás Aktív témák
-
jFox
addikt
Nem kis nosztalgiával olvastam végig a cikket.
Ez volt a 2. számítógépem, 91-ben vették szüleim egy ZX81 utódjaként.
Szerencsére, mert mindkettőben Z80-as proci volt, így nem kellett újra tanulnom a programozását.
Jó kis gép volt, átlátható,könnyen programozható.
Ami nekem volt hozzá: magnó természetesen, 2db joy (az egyik C64-ről lett átalakítva, a másikat öcsémmel barkácsoltuk ), PC gombos billentyűzet (ezt az Enterpress-ből rendeltem), 3,5" Floppy meghajtó, ASMON kártya.
Még az egyik demónkat is megtaláltam az ep128.hu oldalon, amit egy barátommal alkottunk. (Elite Demo) Emlékszem még egy játékot is akartunk akkor írni, az Amigás XProject mintájára, de csak a beharangozó demóig jutottunk, de az sem lett kiadva. Már a 90-es évek közepe felé elég keves maradtak Prise-osok, nem volt sok értelme már akármit kiadni erre a gépre.
Mindenki vagy PC-re vagy Amiga-ra váltott.
Én PC-re a munkahelyem miatt. De érdekes, hogy PC-n már nem éreztem kéztetést a programozás iránt.
Pedig itt aztán van mindenféle magasszintű nyelv, amivel sokkal könyebb lenne, de már elszállt a varázs.Nekem a Deviants volt a kedvenc játékom meg az öcsémmel a Target Renegade-ot nyomtuk.
Meg volt még egy játék, aminek nem jut eszembe a címe. Shot em'up jellegű játék volt és a BAM (egyébbként miskolci) csapat csinálta. Olyasmi volt mint linux-on a Chromium.--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Hobby elektronika
- Bundle topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/256 FHD IPS SURE VIEW
- 1TB Western Digital SN850X M.2 PCIex4 SSD (WDS100T2X0E) ÚJ!!! 36 hónap garancia
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- AMD Ryzen 7 5700X OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- Eladó Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm Bluetooth
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest