Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • cog777

  senior tag

  válasz bambano #19 üzenetére

  Azert hirerteku mert a megmaradt egy szem rivalis, megnagyobb szemetdombot csinal.
  A szanaszettoredezett kugli platformjan ad hoc jelleggel foltozgato gyartok megoldasaival szemben ez legalabb probalja szukiteni a tamadasi feluletet.

  HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

 • cog777

  senior tag

  válasz bambano #41 üzenetére

  "szeretném jelezni, hogy az, hogy egy kód hibamentes, vagy ha nem, javítják, az ugyanolyan alaptevékenysége egy szoftvergyártónak"
  Persze, de meddig? Itt EU-ban ket ev garit kellene hogy kapj a cuccokra. Azt az alma sokkal jobban teljesiti mert sok evig tamogat egy keszuleket - onket. A tobbi droid gyarto sokszor csak tessek lassek ad 2 evet, raadasul a kiadastol szamolva es nem a megveteltol. Olyan nincs hogy kiadsz egy termeket es orokgarit adsz melle :D - persze olcso is legyen ez melle.

  " a hibajavítást nem helyettesíti az, hogy újabb meg újabb hitvány api réteget húznak bele a rendszerbe, ami szintén tele lehet bugokkal."
  Ez nem uj reteg hanem letilt dolgokat, tehat egyszerusit. Tekintsd ugy hogy a komplett x11-et letiltja a linux szerverrol - mert egy GUI felesleges tamadasi felulet egy szerveren. Igy sokkal biztonsagosabb.

  "30-40 év alatt semmit nem lépett előre ez a szakma???"
  Konkreten emlekszem hogy 30 evvel ezelott mindenki tapsolt annak, hogy sikerult grafikusan programozni az akkori VGA-t. Egy nyamvadt ablakot kirajzolni grafikusan. Persze HW fuggoen, mert masik kartyan mar nem mukodott.

  TOREDEK funkciot valositottak meg abban az idoben. Ma, ha nincsen minden integralva mindennel, akkor a kedves kusztomer elkuld a bubanatba. Mert nem kenyelmes. Masreszt egy ceg sem hajlando penztonteni es ujrairni a meglevo szutykait egy uj jobb menedzselt kodban. Egy ceg sem fog fejlesztoeveket aldozni azert hogy ott tartsanak az uj nyelvben ahol most vannak. Sajnos. De ez a mostani vilag. Kb lehulyezheted az osszes ceget, mert egyik sem csinalja meg. Ha zavar, akkor menj el pl kerteszkedni. En neha felemlegettem a kollegaimnak :D

  Evtizedek kellenek amig elterjed egy pl Rust (amit vegre lehet hasznalni a linux kerneleben is a c helyett) es szepen lassan atirjak a cuccokat.

  HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

Új hozzászólás Aktív témák