- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi erősítő építése
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
Új hozzászólás Aktív témák
-
big-J
őstag
válasz
PhaetonV10 #42 üzenetére
Azért lassú, mert ideje újat venni.
Ők tudják mi a jó neked. -
hunluki
senior tag
válasz
PhaetonV10 #42 üzenetére
Igen, valamennyit lassult, de egy lassan negyedik évébe lépő telótol nem is várom hogy azonnal ugorjon. Inkább tudjon kicsit kevesebbet, de azt üzembiztosan. Mondjuk relatíve kevés appot használok, a fő fájdalom a safari lassulása, én pedig azt alig nyitom meg, max havi 1-2 alkalommal ha SOS kell valami útközben. Igazából itt is vicc kategóriás lassulásról beszélgetünk, nem 1 másodperc alatt tölti be az oldalt, hanem 2. Úristen, hisz ez a duplája!! Tragédia.
Viszont cserébe a mail gyors, viber/imessage/messenger között max 2-3 másodperc a váltás, és a diktálás is meglepően pontosra sikerült, ami határozottan pirospont, mert így akár kocsiban egy piros lámpánál is simán le tudok diktálni egy hosszabb üzenetet/jegyzetet. Ezen felül meg max zenét hallgatok, könyvet olvasok és videózok/fényképezek vele, arra meg épp tegnap csodálkoztam rá egy kiránduláskor, hogy még mindig milyen szép képeket csinál, és a 720p videó is reccenésmentes (oké, tudom, ma már a 4k is kevés valakinek, de én beérem ennyivel).
Igazából szerintem az alma, a droid, és a wp filozófiája is teljesen más. Alma olyanoknak akar telót eladni, akik egy hülyebiztos gépet akarnak, amivel nem kell mókolni, és stabil. Droidnál adott a végtelen variálás és hekkelés lehetősége, és előny hogy manapság már rozsdás bicajra is fel lehet tenni. WP meg nagyon gyerekcipő, igazából ott az lenne a nagy dobbantás, ha közelebb kerülne az asztali géphez. Appok közötti szinkron, yosemite/ios féle continuity, esetleg további előnyök/kedvezmények ha együtt használod a WP-t az asztali winnel.
-
Ursache
senior tag
"Azok akik drága autóval járnak - mert megtehetik - pont nem foglalkoznak ilyen pitiáner dolgokkal, mint pl. milyen telefonjuk van. Az olyan emberek dolgoznak, legtöbbször idejük sincs élvezni hogy milyen ház/autó van a seggük alatt. A telefontól meg végképp hánynak, mert általában mindig csörög.
Persze nem akarok általánosítani sem, de a fentebb leírtakból akkor sejtheted hogy milyen féle emberek vágyakoznak ilyen értékü okostelefonokra..."Egy forumtars hozzaszolasa, amit erosen osztok.
-
Raysen623
addikt
Mivel a számok embere vagy ezért írok párat, iPhone 5C-t a következő konstrukcióval vehetsz trékomnál:
5e foi kezdőrészlettől már megkapod, a havi teljes díja pedig 2 év hűségidóvel 13500 foi!!! Ebből 8e a csomag díja és 5e a havidíj, méghozzá kamatmentesen!!! (tehát fix)
Továbbá egy ekkora havidíjat igenis ki lehet gazdálkodni havi 100 lepedőből, ha egyke vagy...természetesen nincs se autód, se házad, se albid stb. Valamit, valamiért...Továbbá megnéztem a híres-neves konkurenciát, amit nálam WP telónak hívnak, de ott sajnos 30e kezdőrészlettől indult volna és még jön a havidíj+a csomag. Droidot nem néztem, mert abból nem kérek.
-
floatr
veterán
A magam részéről kicsit feleslegesnek érzem a teljesítménnyel kapcsolatos dolgokat. Kétségtelenül jónak tűnik a szoftver-hardver páros, bár ez a Moto/Nexus cuccokon is látszik a többi gyártó mellett. Az adott akkuból kihozott idő számomra már érdekesebb (idő/kapacitás)
Azt viszont mindenképpen vicces látni, hogy a gyerek iskolájába járó pár anyagilag elszállt háttérrel rendelkező csemete (12-14 év körüliekről van szó, jellemzően többször újratervezett családdal) már jelezte otthon, hogy egy kicsit elavultnak érzi a jelenlegi i5s készülékét
Jó látni minden év utolsó negyedévében ezt a műsort
-
hunluki
senior tag
Én nem tartom magam alma fannak, de a postom végére úgy is rámragasztjátok majd. Viszont szeretnék felhozni pár érvet az alma mellett:
Eddigi életem során egy rakat laptopot használtam, de mindegyiknek lett valami baja. Elromlott benne valami, szétestek a zsanérok, melegedett, olyan hangja volt mint ami épp felszállásra készül, pár hónap alatt megdöglött az akksija, stb. 2009-ben vettem egy MBP gépet, és ezt a hozzászólást is arról gépelem, és eszem ágában nincs lecserélni, mert működik. Tuszkoltam bele SSD-t (20k), nagy HDD-t (12k), és 8 giga ramot (5k). Nem esik szét, jól működik, stabil az OS, minden igényemet tökéletesen fedi. Igaz hogy zúzós ára volt, de ha megnézem hogy ennyi idő alatt körülöttem hány laptopot gyűrtek le az ismerőseim, akkor egyelőre még bőven én jöttem ki a legjobban. Gyári akksival még mindig eldöcög 3-4 órát, de ha fullon terhelem, akkor is minimum kettőt. Újrahúzás meg megint egy totálisan felejtős dolog, összesen talán 3szor húztam újra, ebből 2 alkalommal az új alkatrészek miatt, egyszer pedig azért, mert fusion drive-ra csak clean installal tudtam feltenni a rendszert. Arról nem is beszélve, hogy csak akkor kell újraindítani, ha valami fontos update jön, a reccenés nélküli 100 nap körüli uptime-ok egyáltalán nem számítanak kiemelkedően nagy dolgoknak.
Ugyanígy amikor kijött, vettem egy iPhone 4S-t (2011), amire a napokban jött a gyárilag mindenféle mókolás nélkül még legalább 1 évig támogatott OS mindenféle babrálás nélkül. Ez is működik, minden igényemet kielégíti, talán egyedül a hányadék flat kinézetét tudom felhozni negatívumként, de azon felül amire használom stabil, gyors és meg vagyok vele elégedve. Majd jövőre meglátjuk mit dob a gép, de sanszos hogy akkor is almás teló lesz belőle, mert ez bevált. Nem kell újratelepítgetni, OS verziófrissítés totálisan fájdalommentes, még a játékmentéseimet is visszarakta, sőt, az ebookjaim is ott nyíltak frissítés után, ahol bezártam őket.
Ezen kívül szeretek linuxozni, a céges gépemen win7 van, és mindegyikkel totálisan meg vagyok elégedve. A win nálam úgy a 7 körül jutott arra a szintre, hogy azt mondjam rá, hogy igen, ez egy jó rendszer, kellő odafigyeléssel azt is teljesen rendben lehet tartani.
Viszont a win8, és az MS hozzáállása a userekhez engem arra vezet, hogy a következő gépem is almás legyen. Az OSX nagyon kényelmes, stabil, és iszonyat kézre áll. HW-ből pedig nem is kérdés hogy egy random gyártó gépe, vagy egy macbook van jobban összerakva.De ez egyéni dolog, kinek a pap, kinek meg a paplan. De azt mondani alma cuccra hogy szar elég erős, többnyire annak a bizonyítéka hogy valószínűleg még nem használtad hosszútávon, esetleg nem neked találták ki.
-
Kaiku
senior tag
Itt egy nagyon fontos pontot írtál le, A srác full hülye az informatikához, mindig elbaszta az összes mobilját és PCjét Az iPhone pedig még mindig működik neki. Szerintem a Droid legnagyobb baja az, hogy érteni kell hozzá, igaz sokat fejlődött ebben az elmúlt évekbe. Én pl fárasztónak tartom, hogy minden hülyeséghez érteni kell (telefon,laptop stb) ezek használati tárgyak ami valamiben segíti a használóját én nem pedig állandóan hátráltatja a szervizigénye miatt. Kb mint egy Mercedes.
(#34) DNReNTi
De miért? Mert már minden értelmes dolgot most is tudnak a telefonok. Egy idő után a sok hülyének kell valami újdonság, de csak értelmes dolgot már nehéz beletenni. Ekkor jönnek a hülyeségek NFC, pénztárca stb.
-
<s>Az is lehet, hogy a haverjaid altalaban full hulyek, ezert nincs is eselyed olyat latni, aki nem az.</s>
A volt kollegam, aki most egy forintban szamolva kb. szazmilliardos ceg IT-jet vezeti, iPhone-t hasznal. Meg meg sok mas hasonlo is. Egyebkent amit irsz, az elegge pozitiv az iOS szamara.
@woland_y2k: igazabol az, hogy az altalad irtakat az US vasarlokozonseg szamara emesztheto formaban gyartotta le. Valami fura modon az US eredmenyek elegge meghatarozzak egy ceg sikereit, nem veletlenul probalkozott Elop is rengeteget az amerikai piacon. Erdekes kerdes, hogy ez miert van igy..
-
DNReNTi
őstag
Megmondom őszintén ezzel egyetértenék ha most jött volna ki az iPhone 4-4S. Na az egy igazán masszív készülék volt, egyszerűen jó volt kézbe venni és használni, sajnos ez az utódokról nem mondható el. Nem azt mondom, hogy nem tesznek semmit, de az utóbbi 3 generációban az igazi innováció szerintem elmaradt. Nagyobb felbontás? Nagyobb kijelző? Ujjlenyomatolvasó? High FPS kamera? Szuper. Ez nem innováció, ez giccs.
-
wolfman
veterán
Nekem egy haverom vett iPhone5-öt. A srác full hülye az informatikához, mindig elbaszta az összes mobilját és PCjét, mindegyik összeomlott neki. Megvette az epölt most folyton mutatja milyen szuper most neki mer ez jó. Az mellékes, hogy a telefon tudásának tizedét használja ki maximum, de lehet annyit sem. De én eddig is egy kivétellel csak ilyen apple usereket láttam.
-
Kaiku
senior tag
Igen lehet, hogy a marketingje erősebb, de az iPhone-okkal mindig sikerült olyan dolgokat behozniuk amit a többiek csak később hozták ki illetve az iPhone-ról vették át. Itt gondolok mind a technikai mind a design-ra, anyaghasználatra, összeszerelés minőségére stb. És akkor még az iPod-ot és az iPad-ot nem is említettem. Természetesen technikai oldalról az ARM is nagyot alkotott, de akkor sem Ők kezdték el használni/kihasználni az ebben rejlő innovációt.
-
Kaiku
senior tag
És ki a vezető az MS az elavult megújulni képtelen OP-rendszereivel? Az MS még egy telefont sem tudott megalkotni a 0-ról. A többiről nem is beszélve. A W8-as tabletek is sorra alulmaradnak a többiekkel szemben. Még a METRO felületet sem voltak képesek átvinni rendesen. Évekig csak taknyolták. Ha az ARM-ra gondoltál akkor jó értem.
-
Kaiku
senior tag
Az csak egy lehetséges fikció! Miért ne lehetne az Apple mondjuk 50 évig az élen? Mert a Nokia korlátolt vezetője úgy tíz éve nemet mondott az érintő kijelzőre? Pedig ott volt a szinte teljesen kész termék. A gagyi Symbianról nem is beszélve. Az iOS mögött nagyon komoly háttér és támogatás van/volt. Nem ugyan az,de pl a Mercedes is sokkal több mint ötven éve az élen van a luxus autók piacán és mindig meg tudott újulni, nem ment tönkre stb. Az innovációban az Apple nagyon erős.
-
Goose-T
veterán
Vinni fogja még pár évig a lendület, de egyszer őket is bedarálják, ahogy a Nokiát is sikerült. Addig lesz még pár jó évük, de a telefonokon a haszonkulcs egyre inkább erodálódni fog. Másfélszeres árat még kifizetnek a hívők, de két-három-ötszöröset már nehéz lesz róluk is lehúzni. Nem azért, mert az iPhone lesz drágább, hanem mert a többi lesz még sokkal olcsóbb, és "innovációban" sem lesznek mindig vezetők.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Coccolino_O #16 üzenetére
Nem.
Csak elhitetik veled. De valójában:
"Az anyagi javak, szolgáltatások utáni vágy kielégíthetetlen, éppen mivel nem vezet valódi boldogsághoz"
Folyománya: Még több mindent akarsz birtokolni. Egyébként be kell vallanom, én is észreveszem ezt magamon sajnos. Ugyan én nem iPhone user vagyok, de én is csúcskészüléken játszok sz*rás közben. Minden másra meg tökéletesen jó lenne a régi SE V690-em.
Az arany meg azért értékes, mert azt mondják. -
Ha nem iOS lenne rajta, tenyleg vennek egyet.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Coccolino_O #12 üzenetére
Itt le van írva a magyarázat a rejtélyre.
-
Dtomka
veterán
Ha szégyen ha nem ...nekem még nem volt Iphone telom.De ennyire jó telefon lenne az Iphone, hogy szinte mindenkinek kell?
Persze ott alap márka... itt meg exkluzivitás, ezért vannak ilyen áron. 300k
Én jövőre szeretnék egy komolyabb telot és Nokia 930 -at néztem ki. Összehasonlításban jobbnak tűnik az Iphone6 nál, és az ára is jobb. -
satz18
őstag
Mondjuk ez olyan szempontból várható volt, hogy ez az első telópáros, aminek a kijelzőmérete elég nagy ahhoz, hogy kihasználhatóak legyenek az okosteló funkciók.
-
DNReNTi
őstag
Nesze neked gazdasági világválság. Kemény számok, hihetetlen.
-
vm93hun
aktív tag
Szegény emberek
Pedig ez csak egy kib***ott mobiltelefon! -
Def26
félisten
Remélem ez a siker nem bódítja el őket és a következő generációban lesz 4" -os teló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- MSI Stealth 15M A11UEK 15.6" FHD IPS i7-11375H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Black Titanium - Használt, karcmentes
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 48GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest