Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ghoosty

őstag

válasz #06658560 #15 üzenetére

A többieknek is válasz:

Bendi*R jól megfogalmazta, amire gondoltam.

"Ugyanis ha az FBI egy kábszer kereskedő lakásán megtalálja a beszállitók nyomtatott listáját, akkor az információ hivatalosan is az FBI tulajdonába kerül, megalapozhat további gyanúkat, felhasználható biróságon, stb.
    Na de mi a helyzet egy laptoppal, telefonnal, táblagéppel, stb.? Az azon tárolt információ jogilag minek minősül: "papirnak" aminek birtoklása az információ birtoklását is jelenti, vagy privát szférának, amibe a hatóság csak alapos gyanú esetén hatolhat be."

Mivel tudom, hogy vannak érzékeny infók is, ezért javasoltam, alacsony létszámú csoportot, akik megtekinthetik ezeket az adatokat és kiszűrik a felhasználható adatokat és csak azokat juttatná el a hatóságnak. Így sokkal kevésbé sérül a privát szféra. Mivel csak egyedi esetekre összeállított csoportok lennének, nehéz lenne állandósult téglát beépíteni.

Hogy technikailag mennyire tud elszabadulni ez a kulcs, mennyire lehetne visszazárni, ha megtörténik azt már kényesebb kérdés. Általánosan a hatóságok kezére jutását mindenképpen ellenzem.

• Ghoosty

őstag

válasz #06658560 #6 üzenetére

Ok, de ha elítélt bűnöző tulajdonában volt a telefon, akkor további bűnözők nyomára lehetne vele bukkanni. Mert van konkrét ügy, nem csak úgy nézzük meg ezt is dolog, mégha le is lett már zárva.

Véleményem szerint kellene egy esküdtszékhez hasonló csoport, akik megvizsgálják bírói engedély után és ha van rajta olyan adat, akkor átadják a nyomozó hatóságnak, ha nincs akkor "visszacsinálják" és visszaadják a tulajnak.

Ha viszont csak valami tanú, vagy felmentett vádlotté volt, akkor semmiképpen nem szabad engedni a feltörést.

[ Szerkesztve ]

• Ghoosty

őstag

" a kormány egy kábítószerügyben folytatott nyomozása során nem kényszerítheti arra az Apple-t, hogy biztosítson számukra hozzáférést egy lefoglalt iPhone adataihoz."

A korlátlan megfigyelésnek én is ellene vagyok, de ebben a konkrét esetben, szerintem meg kéne adni a hozzáférést. (Ha tényleg ez történt.) Ugyanis itt konkrét bűncselekményről van szó, konkrét nyomozásról. Tehát jelen esetben nem látok többet az ügybe, mint egy átlagos házkutatás, csak itt telefonkutatásról van szó. Kérjenek bírói engedélyt, aztán ha megvan, akkor mehet a dolog, pont mind egy házkutatásnál.

Új hozzászólás Aktív témák