Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Azért egy jó magyar mérnök, technikus, sőt egyszerű szaki hozzáállása az, hogy azonnal próbál tanulni a hibákból. Lehet hogy a lustaságunkból fakad, de nem szeretünk feleslegesen dolgozni. Németországban én azt láttam, hogy a magyar kreativitás, kezdeményezőkészség, találékonyság, sőt a céghez való erősebb lojalitás a jellemző, a helyieknél meg az, hogy hacsak már nem kell tüzet oltani, semmin sem változtatunk, nulla a rugalmasság, az alkalmazkodás valami váratlanhoz, mert a fegyelmezettség kikacsolja ezeket. Úgy csinálják ahogy mondták, addig, amíg nem mondják, hogy máshogy csinálják. Akkor is ha tudják, hogy problémát okozott és holnap is azt fog. Ráadásul ez nem csak a végrehajtó szinten van így hanem a középvezetésig. Ezzel magukat is védik, illetve nem próbálják megoldani azt ami, nem az ő feladatuk, amiért nem fizetnek nekik.
A nemzeti mentalitásnak óriási hatása van ezekre, nem csak a szakmai tudásnak, vagy hozzáállásnak.
-
Tigerclaw
nagyúr
-
Tigerclaw
nagyúr
Azon gondolkodok, hogy mi lehet a célja az ilyen bejelentéseknek. Rengeteg cégnél vannak áramszünetek, nem várt leállások, balesetek, amik a termelést, bevételt, profitot befolyásolják, mégsem kürtölik világgá a dolgot, szinte már hiperaktívan.
Ez olyan mintha befolyásolni akarnák a részvénypiacot, vagy az árakat.
A másik oldala meg az, hogy hogy nem lehet 1 perces áramszünetre sem felkészülni? Ha vannak ennyire kritikus lépések a technológiában, akkor azokon a gépeken más helyben van valami backup megoldás a rendes csarnokhoz tartozó nagyobb szünetmentes telepek mellett, illetve az ellátás is több utas. Ahol dollármilliókat veszíthetnek ott nagyon komoly technológiai biztosítékok vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
it A komplex csúcstechnológia miatt egy pár napos kiesés is millió dolláros veszteséget okoz.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Ukrajnai háború
- Milyen autót vegyek?
- Villanyszerelés
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Óra topik
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest