- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
Új hozzászólás Aktív témák
-
atirag
őstag
válasz
TechN7ne #2290 üzenetére
Ezt azért annyira nem értem amit mondasz. Azért mert egy akárki behoz valahonnan akár lopottan egy készüléket annak mi köze a telefon minőségéhez????????
HA valami fóliás aktiválatlan akkor az pont ugyan az a készülék amit te kaphatsz bármelyik boltban.Ron Swanson: Itt nem kell venni előfizetést is? Vagy az minek van mellette?
-
dns86
tag
válasz
Fradipuma #2276 üzenetére
Nekem az XS Max óta mindegyik iPhone-omhoz volt egy ilyen tokom. Miután nagyon poros környezetben dolgozom nem szeretném megkarcolni a kamerát. Egyetlen hátránya a toknak hogy a lightning csatlakozó felett egy nagyon vékony müanyag van így ha sokszor veszed le, teszed fel könnyen eltörik. Illetve megszokást igényel hogy el kell húzni a kis ablakot ha fényképezni akarsz.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Ron Swanson #2292 üzenetére
Én is az iCentre ben vettem egy darabot ,még sincs semmi baja.
-
Loretto
veterán
Sziasztok!
Galaxy S6, S8, S9 után a forma megfogott, így 1 hete i12 tulaj lettem (első alma). Eddig alapvetően elégedett vagyok, nyilván a rendszert szokni kell, 1-2 dolog olykor "érthetetlen", de nem bántam meg.
Ami érdekelne - hátha van tapasztalat - ilyen tokkal a Magsafe működne?
Illetve tudtok-e esetleg olyan appot, ami az ikonokat tudná dekorálni szürkeárnyalat FF etc..(nem téma, meg parancsikon formában).Köszi!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Ron Swanson #2286 üzenetére
Nem te panaszkodtál ,hogy elhoztál három i12 t és rossz a kijelző? 😂
Ilyen olcsósított szürke importos árúnak ,meg Demo telefonoknak nem csodálom. -
baloo79
tag
válasz
Ron Swanson #2286 üzenetére
Hááát... én inkább megvárom, míg hivatalos boltokban lesz a nem demo...
-
ShadowLac
addikt
Fényerőhőz szólnák hozzá nem iphonosként(i11em volt).
Samsungnak nagyobb a fényereje adatok szerint, valszeg nagyobb is de!!!(s10plus VS i11vs xiaomi mi 8 kijelzőjét hasonlítgattam úgy hogy mind a 3 egyszerre kézben tartva!!)
Kimenve velük direkt nagy erős napsütésbe , samsungé ment fel a leg nagyobbra.
De amúgy a másik kettő is teljesen jó volt , legszebb ,( árnyékok kezelése pl) I11. De ha nem !! Tűző napon voltam , egyszerüen csak világos helyen a samué volt a leg rosszabb!! Az érzékelője rossz, vagy a szoftvere?? pasz. Csak kimondott nagyon erős fényben veszi fejebb, egyszerüen kevés fényerőt enged neki. Xiaomi mi 8 is és I11 is sokkal szebb, láthatóbbá volt!!
Külföldi teszt oldalakon is találtam erre utalást. Csak a csúszkaval valami 315 mit re lehet felhúzni a samut , a MI8 át 450 körülire , az i11et azt hiszem akár max ig.(az automata fényerő bekapcsolasa nélkül.)Hiába a samunak van a legnagyobb fényereje nem jól van hangolva a környezeti fényekkel. SZERINTEM.
S20 nál is olvastam erre utalást. -
domos
senior tag
Erre most mit mondjak, ha már azzal nyitsz hogy az én véleményem hülyeség?
De persze, induljunk ki a te XS Maxos meg A5-ös tapasztalatodból... nekem van S20 Plus-om, oda tudom tenni az iPhone 12-m mellé, látom hogy max fényerőn melyik fényesebb, de persze, legyen neked igazad
-
SkyNET0
csendes tag
Sziasztok!
3 napja váltottam Androidról egy 12-es kékre. Eddig minden szép és jó csak egy dologra nem számítottam, hogy neon világításnál vibrál a kép videófelvételnél. Azt tudom, ilyenkor használni kell a 25 fps PAL üzemmódot, de én eddig 60 fps-sel tudtam felvenni vibrálás nélkül. Melyik külső app-al tudok felvenni 50 fps-be, ami minőségben is jó? -
Tiger.
nagyúr
Ez hülyeség. Anno mikor xs maxom volt, és kénytelen voltam a nappal szemben fotózni, gyakorlatilag semmit sem láttam, elkertem párom Samsung a5 2017-es telefonját, és azt hittem elsirom magam, mert nagyon szépen láttam mindent, az én 400-ezres telommal meg kB semmit. A 11pro és a 12 pro 800nits fenyereje van, tehát nem sokkal több, anno az s9 plussal sem okozott gondot nappal szemben fotózni.
-
Ron Swanson
senior tag
EMAG-on iPhone 12 Pro 128GB DEMO változat 3 év garival 380 pénz, ha valakit érdekel esetleg..
-
dawez
tag
Milyen tokot tudnatok ajanlani ami hasonlo minosegu mint a gyari bor tok de nem horror aron van?
-
SeatZola
őstag
Igen ez igaz, csak én "élénken" használtam ezért volt feltűnő. Amióta az eszemet tudom mindig megvoltak a legújabb Samsung csúcsmodelljeim, Kezdve az első Omniától. Szerettem, de ráuntam. Meg az S20-nál az üzemidő és a SOT is siralmas a 12 és a 12 Pro-hoz képest. Most így 5 nap Iphone-ozás után már nem cserélnék vissza Samsungra sem, de másra sem, részben mert a 12 Pro mérete a felső határ, ami nekem kényelmes és praktikus is. A Samsung S20 kivételével nincs olyan márka, ami kis (max 6.2-6.2") méretben ad csúcs hardvert.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
dorika87 #2268 üzenetére
Ha lenne olyan széles legalább a kijelző ,mint a 6/6s/7/8 plus sokkal boldogabb lennék ,lassan 2 hónap alatt nem bírtam megszokni ezt a méretet ,pedig már beállítottam a nézetet is nagyítottra ,meg kísérleteztem a szövegmérettel is...
Kijelző mérete sokkal közelebb áll az 5.8 col hoz mint a 6.1 hez ,érdekesen idegesítő számomra ,
-
SeatZola
őstag
Nem a méretére gondoltam. A Samsung olyan nagyon fényes, ragyogó színekkel és nagyon nagy fényerővel van, viszont a fehér szín olyan rajta, mintha egy szürke fátyol lenne előtte. A 12 Pro fehérje sokkal fehérebb és hosszabb távon sem fárad vele annyira a szemem. Amúgy meg, amikor nem volt egymás mellett az S20 meg a 12 Pro, akkor nem volt egyiké sem külön külön feltűnően jobb vagy rosszabb, mint a másik. Mondjuk az S20 szürkés fátyolos fehérje már akkor is feltűnt, amikor még eszemben sem volt az Iphone csere. Már az S10 -ról törénő cserekor is zavart ez a szürke fátyol.
-
SeatZola
őstag
válasz
silvergod #2265 üzenetére
Sima S20-ról váltottam, ami előtt volt az S20+. A fiamnak meg a sima S20-ról váltottunk sima 12-re. Nagyon meg vagyunk elégedve mindketten. Ma reggel vettem le 5.30-kor a töltőről, most vagyok 76%-os és 2 óra 51 perc SOT van benne. Amúgy mindenben nagyon bejön a 12-es széria. Eleinte a kijelzőolyan kicsit fura a Samsung S20 után, da 1-2 na után már ez a természetes ezt szeretem.
-
SeatZola
őstag
Nálam sem a sima 128-as 12-n sem a 128-as Pro-n nem jelentkezett. Ma jön a 256-os Prom, majd megirom azon esetleg van-e....
-
silvergod
őstag
a másik iphone topikban írtak a kijelzőre egy [ilyen] problémát..van akinél esetleg jelentkezett ez?
köszi -
dorika87
őstag
Hogyan kapcsolom ki a készüléket?
Az oldalsó gombra a Siri jön be. -
Pucu1989
csendes tag
válasz
Fradipuma #2236 üzenetére
Szia, ha jól emlékszem 2 év használat alatt 2 fóliát használtam el, nagyon szeretem, nem törik mint az üvegfólia, szerintem kényelmesebb is használat alatt, ha erősen neki ütöd valaminek, kicsit benyomódhat, de a kijelzőm karcmentes. (Ráadásul galaxy s9+ al használom (még
), lekerekített az oldala, mégsem jön fel mint sok fólia) Amikor frissen ráteszik 1-2 óráig (nem emlékszem pontosan) foltosnak fog tűnni, de nem kell megijedni, teljesen kitisztul. 1 próbát szerintem mindenképpen megér
-
dorika87
őstag
Sziasztok! Hol tudom beállítani, hogy százalékosan is mutassa az akku töltöttséget?
-
Tiger.
nagyúr
válasz
JohnDoe_Hun #2235 üzenetére
Azzal nincs bajom, sőt ha ránézek, akkor lehalkul.
-
válasz
ateszapa748 #2240 üzenetére
Nem üvegfóliáról beszélünk?!
-
Fradipuma
tag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy mi a tapasztalatotok a Media Marktban felhelyezhető fóliával? Valamit mindenképp szeretnék tenni/teteni a telefonra ( 12 pro), de egyenlőre tanácstalan vagyok. Esetleg tudtok ajánlani fóliát/üvegfóliát amit itthon könnyen egy laikusnak is könnyű felhelyezni? Illetve van egy ilyen Huawei vezetékmentes töltőm: [link] Ez felejtős, vagy jó lehet a telóhoz? Válaszokat köszönöm előre is!
-
Tiger.
nagyúr
válasz
JohnDoe_Hun #2043 üzenetére
Nem is lesz, valahol olvastam, hogy ezt és az adatkapcsolat ki-be kapcsolását nem tudja automatikusan. Picit előrébb vagy igy is, mert zártképernyőn is ki-be tudod kapcsolni a wifit, amúgy amit nem értek, hogy időközönként nem fut le a parancs, valami hibát ír ki, újraindítás után egy ideig ismét jó.
-
-
dorika87
őstag
Még egy kérdés: A régi iPhone kábellel és hálózati adapterrel sokkal lassabb lesz a töltés? Érdemes beszerezni 20 wattos USB-C hálózati adaptert? Mert gondolom az USB-C-s kábel, ami a doboz tartalma csak azzal kompatibilis.
-
dorika87
őstag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Vezeték nélküli töltő vásárlásán gondolkodom. Tapasztalataitok alapján milyet érdemes venni ami ár/érték arányban is megéri és működik is 12-vel?
-
Szabi®
addikt
Nah figyelj csak ide! Másodszor kérlek meg, nyomatékosan, hogy szakadj le rólam, te álltál belém most már másodszor, mert nem tudtad elfogadni véleményem, mindezt úgy, hogy amit tárgyaltunk témát már több mint egy hetes volt, aktuálitását is elvesztette részemről.
További szép napot! -
Friczy
senior tag
Ez egy nagyon szép gesztus a részedről, hogy még nem azt akarod kihozni, hogy ez esetleg egy jó cselekedet az Apple részéről, Köszönjük
Nem szeretem, ha a számba próbálnak adni olyanokat, amit nem mondtam/írtam. Szóval hiába a gúnyos akármi, nyomatékosan megkérlek, hogy ezt fejezd be. Én sem így viselkedtem veled.
-
Friczy
senior tag
válasz
rolandrepasi #2208 üzenetére
Bármily meglepő, a bringa esetében teljesen racionális döntés. Többféle clipes rendszer létezik, (SPD, SPD-SL, Look, stb.), egyéni preferenciák, hogy ki mit szeret, komolyabb bringákat többnyire senki sem normál pedállal használja. Mivel a gyártó nem tudja, ki mit preferál, a normál pedált meg feltehetőleg lecseréli a felhasználó, sok értelme nincs.
Ugyanúgy ha szinte mindenki valamilyen gyorstöltőt és/vagy wirelesst használ, akkor sok értelme nincs egy alap töltőt becsomagolni, amit a felhasználók nagyon kis része használ. Szóval ebben is van ráció. Az más kérdés, hogy ha tényleg korrektek szeretnének lenni, akkor megoldhatnák, hogy a vásárlási számla birtokában bárki kérhessen a helyi APR-től egy alap töltőt ingyen.
De ahogy írtam korábban, nem a gyártók policyját szeretném minősíteni, csak példákat hoztam arra, hogy a gyakorlatban a tartozékokkal variálás nem csak a mobiltelefonoknál fordul elő - még a működéshez szükséges minimum tartozékok esetén sem.
-
Nem azt mondtam, hogy sajnáljuk őket. Csak azt, hogy érthető, hogy ha a felhasználóknak így megfelel, akkor így fogják adni, mert így a részvényeseknek is jobban megfelel. Azért, mert sok pénzük van, nem akarnak kevesebbet keresni. Erre ráhatása a felhasználóknak van, amikor a pénztárcájukkal "szavaznak". Márpedig úgy szavaznak, hogy ez belefér. Ha zacskóban is megvennék, akkor abban adnák valóban. Miért? Mert akkor 3 dollárral több lenne a haszon? Igen, ezért. Miért működtetnek egy kapitalista nagyvállalatot? Pont ezért. Ha egy profitorientált cég megkereshet egy terméken 100 dollárt, nem fog azért 97-et keresni, hogy ne gondolják azt róla, hogy a profitra hajt (amikor mindenki számára egyértelmű, hogy arra hajt). Rossz koordináta-rendszerben keresed egy ilyen cég motivációit, ez a profitabilitásról szól. A felhasználók haragjának kérdése akkor merül fel egy ilyen jellegű vállalatnál, ha befolyásolja a profitot (ezért van PR).
Nem tudom, hogy ez a döntésük mennyire befolyásolta az eladásokat. Elhiheted, ha befolyásolja (=csökken a profit) akkor vissza fogják tenni a töltőfejet a dobozba. Ha nem, akkor a többi gyártó is utánamegy (jelenleg ezzel kísérletezik szerintem a többi gyártó is). -
-
Értem amit mondasz, de akkor most keressen kevesebbet a cég mert az usernek nem szimpatikus? Van ilyen, de azt értsd meg, hogy amellett hogy a felhasználónak meg akar felelni, a részvényesnek is meg akar felelni. Ha a felhasználó megveszi így is (márpedig megveszi, nem dőltek be az iphone eladások, sőt a konkurens gyártók szépen átveszik ezt IS, tehát máshol sem lesz feltétlenül másképp), a részvényes is örül, miért csinálná másképp? Tehát van olyan, hogy nem szimpatikus valami és a cég kevesebbet keres, ez akkor van ha az userek nem veszik emiatt a terméket, ez a felhasználó kontrollja a cég felett. Márpedig veszik így is, így pedig a részvényes érdeke kerül előtérbe, tekintettel arra, hogy úgy tűnik a felhasználóknak így is jó.
-
válasz
malnabokor #2213 üzenetére
Én nem jókat olvastam a nem-apple kiegészítőkről, nekem lightning-jack van, évek óta használom probléma nélkül. Lehet hogy megvehettem volna 3 ezerrel drágábban egy utángyártottat, de nem sokra megyek vele ha x idő után kiírja, hogy nem támogatott (sok ilyet olvastam). Szerintem érdemes megvenni a gyárit.
-
SeatZola
őstag
Srácok!
Hogy lehet beállítani, hogy reggel az ébresztő szép halk legyen és ne ordítson a fülembe?
-
Szabi®
addikt
""Több ízben kitárgyaltátok, valamiért mégis újra kezded""
Ki kezedte újra ? Amire te hoztad a versenybiciklis példádat, az a történet egy héttel előbbi sztori, jó reggelt.....Akkor ki is kezdte újra ?""Ismétlem: nem akarom eldönteni, hogy ez a gyakorlat illetve irány jó-e, vagy rossz.""
Ez egy nagyon szép gesztus a részedről, hogy még nem azt akarod kihozni, hogy ez esetleg egy jó cselekedet az Apple részéről, Köszönjük -
malnabokor
senior tag
Esetleg szépen kérve lehetne 2000 hsz után a telefonról is beszélgetni? Szerintem érthető mindkét oldal álláspontja valamilyen szinten, kinek mi a fontos, és a másik oldalnak nem lesz fontosabb az egyik attól, hogy én azt propagálom/ mint ahogy én sem fogom áttérni. Inkább legyen szó a telefonról
Év végén váltottam a sima 12-re, azét nem Pro-ra, mert bár szimpatikus volt a tele lencse, ProRaw, viszont ha valahova kirándulni/utazni megyek, van nálam DSLR és azzal szoktam fotózni.
Korábban volt WinMo 6.0, BB10, Androidos készülékem (mindegyik egy darab, és 4 évente váltottam), de mivel már 10 éve használtam iPad-et, az iOS nem volt újdonság számomra annak ellenére, hogy ez az első iPhone-om. Kifejezetten szimpatikus, hogy méretben ugyanakkora, mint a korábbi Honor 8-am. Ami nagyon tetszik, az a kijelző és a kamera, valamint persze az iOS - különösen a hivásátirányítás, SMS megosztás iPadre.
Mostanában kezdtem el keresgélni kiegészítőket. Esetleg lightning-jack, lightning-usb/SD kártya olvasó (kamera miatt), valamint lightning-HDMI adapterekből van az Apple-ön kívül megbízható? -
dawez
tag
Sziasztok a telekomos iphone 12 pro fuggetlen? Mert elgondolkoztam a vasarlason.:)
-
rolandrepasi
tag
-
Friczy
senior tag
válasz
rolandrepasi #2205 üzenetére
Korábban hoztam fel a pedál nélküli drága országúti kerékpárokat.
-
Kihagyni a töltőt ilyen drága készülékek esetén nettó gciség semmi más, ill profit maximalizálás. Gondolom senki nem hitte el, hogy azért nem ad töltőt mert ennyire zöldek
Az autós példád több sebből vérzik, eü csomag nélkül is 100%-osan funkcionál az autó, csak a kresz írja elő, hogy kötelező. Másrészt az autó árához viszonyítva elenyésző költség. -
Friczy
senior tag
Több ízben kitárgyaltátok, valamiért mégis újra kezded
És ez nem az üzletpolitikához volt hozzászólás, csak azt szerettem volna jelezni, hogy van olyan termék, ahol gyakorlat, hogy nem adnak mindent oda, ami kell a teljes használathoz. Az, hogy ennek mi az oka (vagy a marketinges indoka), az ebből a szempontból lényegtelen, ahogy az is, hogy ez jogos vagy sem. Csak arról volt szó, hogy van ilyen, drága termék esetében is (sőt).
De lehet más példát is találni, annak idején a '60-as években ha vettél egy autót, ahhoz járt egy kéziszerszám-csomag, emelő, pótkerék, kicsit később még egy egészségügyi doboz is.
Aztán elmaradt az egészségügyi doboz, a kéziszerszám-csomag, az esetleges tartalék-izzók, a pótkereket lecserélték egy mankókerékre, majd elhagyták azt is.
Ismétlem: nem akarom eldönteni, hogy ez a gyakorlat illetve irány jó-e, vagy rossz. Ezek a példák arra vannak, hogy megmutassák, nem egy egyedi dologról van szó, és meglehetősen sok területen van ilyen, vagy hasonló gyakorlat.
-
Parallaxis
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az előző generációnál jobban éhezik a töltőre, mégsem jár hozzá adapter: mindeközben a formai váltás zseniálisan sikerült, dicsérendő az 5G, ügyes az új iOS, a kamerában pedig ismét nem tudtunk csalódni.
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest