Új hozzászólás Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
Ez érdekes, merthogy eddig mindenkitől azt hallottam, hogy win7-tel a leghosszabb a noteszgépük üzemideje.
ツ Headphones on - World off
-
nagyúr
Én nagyrészt notebookon használom, de még ilyen hibába nem futottam, igaz már asszem 1 éves az enyém.
Mondjuk én egy ilyet is használok: BatteryCare
Teljesen ingyenes.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
JanFe
aktív tag
Nekem nincs notim, de a kollegaim nagy reszenek van. Eddig meg nem panaszkodtak.
"There is nothing permanent except change"
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én sem találkoztam még ilyennel, és nekem is közel ugyanannyit, vagy még többet megy a gép 7-tel, mint XP-bel...
Véleményem szubjektív...
-
wednesday
őstag
"...Windows 7 tönkretette, az már más operációs rendszerek alatt sem működik vagy nem működik megfelelően,..."
Ez nem azt jelenti, hogy talán magával az aksival vannak gondok?
-
huszar90
aktív tag
Én már találkoztam ezzel a hibával egyszer azt írta hibás a telep vigyem a gyártóhoz. Újraindítás után megoldódott de érezhetően kevesebbet bír a telep mint xpvel. 3 óráról 1,5 max 2-re csökkent. Ja amúgy hp pavilion notim van.
-
moonman
titán
ez a "hiba" tudomásom szerint egy bios bug, rosszul jelenti az OS felé az akkumulátor állapotát, onnantól a Windows csak kiolvassa az értéket és mondja, amit mondania kell, tehát szerintem ez inkább hardvergond lesz.
ha Windows-hiba lenne, az nem egyes gépeken jönne ki, hanem mindegyiken.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ez is igaz... De akkor meg mondjuk miért csak 7 alatt jön elő?
Mondjuk kíváncsi lennék ezek után, hogy ténylegesen miféle notikon jelentkezett a hiba, vagyis inkább az akkumulátor tipusára lennék kíváncsi. Mert ezek után tényleg az lesz, hogy kiderül, hogy csak bizonyos időszakban gyártott, persze azonos gyártótól származó aksikkal van gond.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
moonman
titán
szerintem a cikkből pont az derül ki, hogy Linux alatt is előjön a figyelmeztetés, az meg, hogy egyes OS-ek nem figyelmeztetnek, annyit jelent, hogy nincs bennük olyan api, ami a hibás akksi jelzést feldolgozná. amúgy nem merül le hamarabb, nem okoz gondot, csak figyelmeztetést jelenít meg, tehát a "nincs jóban a netbook-okkal" nemhogy túlzó, de teljesen értelmetlen, még így kérdő módban is.
egyébként azért mondom, hogy nem Windows hibára gyanakszom, mert akkor ennél sokkal tömegesebben jelentkezne a hiba, kb. minden második notebook-on. most felröppent ez a hír, hirtelen mindenkinek ez a problémája, jövő héten majd az ujjlenyomat olvasó fogja megharapni az ujjukat, akkor az lesz a sláger-bug.
-
labrat
csendes tag
Az en Toshiba Qosmio laptopomon sincs gond, a megjelenes ota hasznalom a Win7-et, es kb annyi ideig birja az aksi, mint elotte Vistaval (XP vagy linux sose volt rajta)
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem van itthon net-és notebookon is 7, egyiken sem jelentkezett a hibajelenség, eddig. (kop-kop). Másokat is ismerve, akik 7et használnak notin, ők sem panaszkodtak eddig.
Szal fene sem tudja, lehet végül tényleg kilyukadunk oda, hogy valami szériahibás sorozat lesz aksikból?
Véleményem szubjektív...
-
TK36
aktív tag
Pár évvel ezelött már volt másik Windows verzióval hasonló probléma notebookok kapcsán (lehet, hogy ez az oldal írt is róla). Aztán egy patch vagy SP megoldotta.
-
shark300
tag
Sajnos nálam is mindennapos, hogy azt írja ki, nincs bent telep, pedig van, ill. fordítva.
Ráadásul csak a telep töltöttségének százalékos idejét jelzi ki, azt nem, mennyi van még hátra a telepből.
HP Pavilion DV5-1180eh notebook.Ha egy hirdetésem lejárt, akkor már nincs meg az a termékem.
-
ArGab
őstag
Nekem pont ilyen gondom van, sokáig azt hittem hogy az akku volt szar, azért döglött meg. Mivel az ünnepek alatt nem kellett igazából, hanyagoltam a dologt, de pont a múlt héten rendeltem újat.
Még nyár végén tettem fel a Win 7-et, előtte Vistával ment még közel két órát. Utána ősszel nem sokszor, talán 3-4 alkalommal használtam akkuról merülésig a gépet (visszagondolva utoljára alig több mint 1 órát ment a vonaton, az ott gyanús volt), és valamikor november végén jelezte a Win, hogy cserélnem kellene. Azóta lement kb. 15 perce az akkus üzemidő, a 48000-ből olyan 12000 mWh körül tölt csak bele, és a töltés olyan 1-1.5 óra alatt kész van szerinte. Merüléskor 40-50%-ról hirtelen leugrik 1-re és ott jelzi hogy le akar állni, csak mivel próbaképp kilőttem a powercfg-vel, megy tovább még kb. 30-40 percet.
Ismerősi körben van még 3 ilyen, ugyanilyen idős gép, abból 2-nek semmi baja (1 XP, 1 Vista), a 3-on szintén ugyanilyen az akku, azon Win7 van.
Technetes fórumot pont tegnap olvasgattam, egyértelműen oprendszerhez köthető hibának tűnik, többen is beszámoltak arról, hogy a vásárolt csereakkumulátor is pár merülési/töltési ciklus után ugyanúgy megdöglött. -
Polllen
nagyúr
Én netbookon használok hetet és úgy 10-20 perccel megy kevesebbet energiatakarékos üzemmódban, mint xpről Ettől függetlenül még nem futottam bele ilyen bugba...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Nem a cikkben csak akkor említettek Linux-ot miután tönkrement az akku akkor már a Linux IS kiírta. Nem ugyanaz a kettő!
Ha nem így lenne nem ez lenne a cikk címe és úgy írták volna, hogy bármilyen OS-en előjön a hiba, holott nem úgy néz ki, csak 7-ent írnak.Az akkuidő 7 alatt hosszabb dologra, meg az a válaszom, hogy egy Xubuntu* meg tovább bírja, mert kisebb jóval a gépigénye. *Xubuntu helyettesíthető tetszőleges disztribúcióra amin Xcfe ablakkezelő van.)
EGyébként Pistán is Aero G, Superfetch és egyéb dolgok kikapcsolásával lehet akkuidőt nyerni.[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
válasz D4rkAv3ng3r #18 üzenetére
szerintem meg dos-szal bírja a legtovább.
-
ArGab
őstag
Miután feltehetőleg Win7 alatt "megpusztult" az akku, utána már hiába próbálja az ember Linuxon, vagy akár XP/Vistán, ott sem fog többet tölteni bele, mint amit Win7 alatt töltött előtte maximumot.
Nálam és ahogy olvastam sokaknál már ősszel előjött a hiba, csak sokan - ahogy én sem - kötötték hozzá az oprendszerhez.[ Szerkesztve ]
-
skylinelaca
senior tag
mondjuk én is a 2. akksimat fogyasztom , a 1.5 év alatt.... az első 1 évig bírta, a második kevesebb mint fél évig, ez win7 hiba?
[ Szerkesztve ]
Üdv: Laca
-
törölt tag
Ha figyelmesen olvastad, akkor előbb azt mondják, amikor a win pampog, hogy lemerült, akkor más OS-eknél még vígan futhat. A linux akkuhiba pampogást olyankor említik, mikor előtte már win7 sokat nyaggatta.
Amit nem értek, miképpen tudná az Os tönkretenni az akkut? Képes vezérelni a felvett áramot, vagy mi? Képes rövidre zárni bármit is, vagy túlterhelni a cellákat?
Nem lehet, hogy valami bios és Os bug együttesen, ha már csak bizonyos esetekben jön elő, s nem konzekvensen? -
hackeeeee
Jómunkásember
Csak kicsit abszudul is hangzik, hogy egy oprendszer nyírjon ki egy aksit.. Bár ugye semmi sem lehetetlen.
Mondjuk a másik dolog az, hogy én OS alatt ritkán töltök, ez elég ritkán fordul elő, szinte csak kikapcsolt állapotban, vagy aku nélkül használom a gépet 220ról...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
D. Balazs
tag
válasz D4rkAv3ng3r #18 üzenetére
"Az akkuidő 7 alatt hosszabb dologra, meg az a válaszom, hogy egy Xubuntu* meg tovább bírja, mert kisebb jóval a gépigénye. *Xubuntu helyettesíthető tetszőleges disztribúcióra amin Xcfe ablakkezelő van.)"
Hiába kisebb a gépigénye, ha nem olyan jó az energia manager, mint a 7-ben. Itt az számít legkevésbé, hogy hány %-al kevesebbet eszik meg linux.
-
ArGab
őstag
válasz hackeeeee #24 üzenetére
Ha tegnap reggel mondják, én is ezt mondtam volna rá. De tegnap elkezdtem olvasni a Technetes fórumot, fél éjszakát ezzel töltöttem, így sem értem a végére. És szinte mindenki pontosan ugyanolyan tünetekre panaszkodik, pontosan ugyanolyan hibalefolyással, és pontosan ugyanez történt velem is.
-
Peter Kiss
őstag
Nézzetek hülyének, de amikor feltelepítettem a végleges 7-t, akkor egyszer merítettem le kezelésből az aksit (2-3 hete volt fent), mikor visszafelé töltött, már kihullott az akkumulátor 70%-a. Szerintem van benne valami, hogy hibás az akkumulátorkezelése, vagy legalábbis vannak olyan géptípusok, amelyekkel nincs kibékülve.
-
Alchemist
addikt
Tapasztalataim szerint BIOS hibánál bármilyen oprendszer alatt előfordulhat, hogy nem érzékeli az akkut. Itt viszont - ha jól értem - arról van szó, hogy érzékeli ugyan, de hibásan diagnosztizálja.
A maximális akkuidő sok dologtól függ, nemcsak az oprendszertől... a jobb gyártóknak már évek óta saját, kifinomult energiagazdálkodást beállító progijuk van.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
skylinelaca
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
Max linkeld már be a fórumot ide, csak hogy ne az legyen, hogy nincs is ilyen....
Hát én nem tudom, érdekesnek tűnik ez az egész.. Mint írtam, kíváncsi lennék, hogy az akuk közül mennyi származik egyforma gyártótól. Arra nem lennék kíváncsi, hogy az SN mennyire egyforma, mert ugye ahány gyártó, annyi féle aksi...
De a másikmeg, hogy most csak a 7 lenne ennyire "finnyás vagytán okos", hogy ezt észreveszi? Nanemár...
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz skylinelaca #31 üzenetére
Az fasza.... Hát nem tom, érdekes... És mennyi idős az aksi?
Véleményem szubjektív...
-
Rickazoid
addikt
Hát ez elég furcsa, de persze nem meglepő. Bármi elképzelhető, akár olyan is, hogy valakinek a videokártyája nem működik, valakinek a memóriá(ka)t nem látja, valakinek a HDD-t pörgeti folyton szükségtelenül, valakinek a TV Tunert nem képes kezelni, mért ne? És mért ne tehetné tönkre a szoftver a hardvert? A kérdés az, hogy tényleg erről van-e szó és nem csak egy kezdődő tömeghisztériáról, összeesküvés elméletről. Amennyit tudok az informatikáról, ez lehet a BIOS, az alaplap és az akku hibája is, de a Windows-ra írt energiagazdálkodásé is, sőt az akku töltőjéé is. Lehet utángyártott töltőket használnak, amik mind ugyanott készültek és szép lassan elrontja az akkukat, mert széria hibásak. Túl kevés az információ és minden csak spekuláció, amit én leírtam, az is csak találgatás, méghozzá vakon.
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
skylinelaca
senior tag
válasz hackeeeee #33 üzenetére
ez kb 5 hónapos, az előző 1 évig bírta, de abban vista is volt, csak akkor raktam fel a 7et mikor a "beta" megjelent, azután lett rossz, megvettem 27ért ezt, és tessék, azért tettem fel a 7et mert gyorsabban fut rajta minden ugylátszik ,hogy másnak a rovására.
lordfreyr: "sőt az akku töltőjéé is. Lehet utángyártott töltőket használnak, amik mind ugyanott készültek és szép lassan elrontja az akkukat, mert széria hibásak." - én azt a töltőt használom amit hozzáadtak.
moonman:
elkezdem felpakolni az xp-t meglátom még milyen.
[ Szerkesztve ]
Üdv: Laca
-
moonman
titán
válasz skylinelaca #31 üzenetére
szerintem nálad a Safari szívta le.
azt is megmagyarázhatná valaki, hogy az én 6 éves meg másik, 2 éves laptopomon és egy harmadik fél éves netbook-on és kollégám 4 éves notebookján miért nem "gyilkolja le" az akksit?
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jha nem figyeltem, bocsesz.
@skylinelaca: Hát nem tom, nekem L300-as toshibán és egy 1001HA eeepc-n eddig semmi gond (kop-kop-kop) Plusz ismerősnél 2 notin van fent 7, egyis új gép, másik már elég régi, hasonló korosztályú lehet mint moonman amiket írt, sőt még régebbi, és nincs hiba...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
ArGab
őstag
Szerintem ha minden gépen legyilkolná, az igencsak hamar kiderült volna és igencsak széles körben jelentkező gond lenne.
Nem MINDEN gépen jelentkezik, bizonyos konfigurációk esetén, hozzászólások szerint Win7-tel érkező/frissített gépeken. Hogy milyen hardver/szoftver együtt-hatás okozza, az a legnagyobb kérdés szerintem most az MS-nek is.hackeeeee: Techneten van mindenféle, aminél jelentkezett. Gyári Win7, Vista update-es, tiszta saját Win7 telepített is.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Csak olyan gépen, amit gyárilag 7-tel adtak, vagy vistát frissítettek 7-re? Hát ez már végképp érdekesen hangzik... Mert most mi a különbség ezek között, és azok között, amikre az ember telepít fel rendszert? Jó az upgrade az megint más, ugye abból alapból volt gond, hogy így jó, úgy jó, meg így úgy nemjó..
@lordfreyr: Ilyenről hallottunk már, ugye voltak olyan vírusok, amik képesek voltak hardvereket hazavágni...De azért nem oprendszerről.
Most én is olvasok, van aki meg azt írja, hogy 7 alatt gyorsan lemerül neki, vista alatt meg semmi gond. Hát nem tom... érdekesen hangzik ez az egész...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
WonderCSabo
félisten
Notebookomon teljesen jól gazdálkodik a Win7, semmi problémát nem tapasztaltam.
-
vamzi
senior tag
Én nem mondom, hogy a windows 7 hibája, de annyit én is elmondok, hogy a notimon kb a kezdetek óta w7-et használok(bétától rtm-ig). Jelenleg is és teljesen legálisan(msdnaa). Az első aksim fél éven belül kihullott, garanciát pont elcsíptem, szóval kaptam egy újat. Viszont már megint 15% elhasználódást ír (windows/ubuntu egyaránt) és érezhetően sokkal hamarabb merül mint előtte(mikor új volt a jelenlegi aksi, akkor 3 és fél órát bírt, most viszont örülök, ha kettőt). Még nincs másfél éves a notim(acer tm 5530g). A régi notim ami 2004-es még mindig 1.5 órát bír igaz xp-vel. Nem fogom a winre fogni, de ha kiderül, hogy ő ölte meg az aksijaim, akkor én is sorba állok egy új aksiért, mert nem olcsó dolog és nekem sokat kell használnom aksiról.
egyébként tud valaki arra mondani valamit, hogy az aksit hogyan lehetne a legjobban kímélni, hogy minél tovább húzza?
-
negyedes
addikt
Na most a OS vezerli az aku tolteset? Egy sw hogyan tehet tonkre egy elektronika alltal vezerelt hw?
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
krystman
őstag
Hát nekem is Win7 van a laptopon, egy MSI de én még ilyennel nem találkoztam, hogy azt írta volna ki, hogy rossz az aksi! Viszont olyannal már találkoztam, hogy van néha amikor hamárabb lemerült az aksi, ugyan olyan használat mellett. Ami nekem sokszor előszokott fordulni, hogy indoktalanul belassul a rendszer, és ilyenkor csak tölt a gép, ha bármit is meg akarok nyitni, pl.ha F.Fox van, hogy félperc mire megnyílik. De, van hogy nagyon jól reagál minden, és gyors a rendszer. És nem tudom mi okozza ezt, próbálom keresni a hiba okát, de eddig nem jutottam semmire vele. XP alatt nem tapasztaltam ilyet.
-
Dany007
veterán
Elképzelhető olyan hogy túltöltés? Vagy hasonló ami esetleg a vezérléstől függhet.
Egy videokártya se azért ég le, mert körberakták száraz gallyal és begyújtották, hanem mert szoftveresen túlhúzták, mondjuk és túlmelegedett. Eldurrantak a kondik stb... Az ilyet is szoftveresen lehet okozni. Jó, manapság azért előbb kapunk kék halált mint füstöt, de csak példának hoztam fel, hogy azért lehetséges.Amúgy sógorjelölt szintén HP laptopján már vagy fél éve 7-es fut és teljesen meg van vele elégedve.
-
vamzi
senior tag
-
JanR
addikt
Nekem nagyon sokaig kibirja win7-el a noti, ez nem mondhato el XP-rol, es Vistarol.
Viszont nekem van egy masik zavaro tenyezo, ami keresztbe tesz.
Ugye be lehet allitani, hogy visszavegye a fenyerot a kijelzo, ha teleprol mukodik, ha halozatra kapcsolom, akkor meg ujra felerositi a hattervilagitast. Na mar most nalam azt produkalja, hogy ha lehuzom halozatrol, akkor leveszi a fenyerot, ha visszadugom ( halozatra ), akkor nem csinal semmi, ugyan olyan "sotet" marad a kepernyo.Igen, mar probalkoztam beallitasoknal, de valamiert mindig "elfelejti". Ezen a probleman kivul pedig nagyon meg vagyok elegedve a W7-el (eredeti).
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest